Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-20@04:21:46 GMT

آهن اسفنجی بومی سازی شد/ کاربرد در فولادسازی

تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۴۸۲۵۴۱

آهن اسفنجی بومی سازی شد/ کاربرد در فولادسازی

محققان در یک شرکت دانش بنیان موفق به تولید آهن اسفنجی و ورود آن به بازار شدند.

به گزارش خبرنگار مهر، ایران بعد از هند دومین تولید کننده آهن در جهان است که به روش میدرکس و در اندک مواردی به روش «sl/rn  » و ... به تولید می رسد. تمامی تولید کنندگان آهن اسفنجی از سنگ آهن پرعیار هماتیتی به شکل گندله به عنوان ماده اولیه و گاز با کک در برخی روش های دیگر به عنوان ماده احیا کننده استفاده می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما با در نظر گرفتن افزایش قیمت و کاهش منابع سنگ پرعیار هماتیتی و گاز در آینده ای نه چندان دور پر هزینه بودن فرایند های گندله سازی و کک سازی و حتی افزایش بحران آب تولید کنندگان مجبور به استفاده از تکنولوژی و مواد اولیه جایگزین خواهند شد.

از این رو محققان پارک علم و فناوری خراسان شمالی موفق شدند با هزینه ای کمتر آهن های اسفنجی را به تولید برسانند. این آهن ها با سنگ های آهن هماتیتی کم عیار و زغال سنگ کک نشو که در ایران به فور وجود دارند می توانند جایگزین مناسبی برای تولید آهن اسفنجی باشند.

این محققان در پروژه ای با استفاده از هماتیت کم عیار و زغال سنگ کک نشو آهن های اسفنجی را در راستای بومی سازی آن در ایران تولید کردند که به بازار عرضه شده است.این تکنولوژی برای اولین بار در کشور به نتیجه رسیده است.

طرح «تولید آهن اسفنجی از هماتیت کم عیار با زغال سنگ کک نشو به روش احیای مستقیم» توسط نقد علی علوی فرد در یک شرکت دانش بنیان در پارک علم و فناوری خراسان شمالی به نتیجه رسیده است.

آهن اسفنجی، محصول حاصل از احیای مستقیم سنگ آهن است که در عملیات احیای مستقیم، بدون نیاز به ذوب سنگ آهن، اکسیژن آن حذف می شود. شکل ظاهری آهن اسفنجی بصورت قطعات کروی (گندله) متخلخل یا اسفنج گونه  است.

آهن اسفنجی دارای عیار بالای آهن بوده و  یکی از دلایل رواج آهن اسفنجی، کمبود ضایعات آهن و افزایش قیمت آن و مشکلات زیست محیطی است. آهن اسفنجی جایگزین مناسبی برای ضایعات آهن بوده بنابراین می توان درصد بالایی از مواد اولیه جهت تامین ذوب مورد نیاز واحدهای فولادسازی را بجای استفاده از ضایعات، از طریق آهن اسفنجی تامین کرد.

آهن های اسفنجی در ساخت /آهن های فراوری شده به کار می رود و از آن می توان به عنوان یک منبع انرژی کارآمد برای سازندگان فولاد یاد کرد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۸۲۵۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت سازی برای خرید بیش یک میلون تُن گندم در آذربایجان غربی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در آستانه ۳۱ فروردین ماه روز ملی گندم و نا در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: ۱۴ سیلوی گندم با ظرفیت ذخیره سازی یک میلیون و ۵۰ تن در استان برای خرید تضمینی گندم در سال جاری آماده سازی شده است.

خسرو شهبازی گفت: آیین گرامیداشت روز ملی گندم و نان، با توجه به مصوبه شورای انقلاب فرهنگی در آذربایجان غربی نیز برگزار می‌شود و از فعالان زنجیره تامین نان و زحمتکشان این صنعت استراتژیک از جمله کارخانجات آرد و نان و نانوایی‌های نمونه و گندمکاران پیشرو تقدیر خواهد شد.

وی خاطر نشان کرد: ۱۸ کارخانه آرد و نان در استان آذربایجان غربی مشغول فعالیت هستند که آمادگی تولید آرد کامل نانوایی با کیفیت را دارند.

شهبازی افزود: سال گذشته بیش از یک میلیون تن گندم در استان تولید شد که حدود ۶۸۳ هزار تن گندم مازاد بر نیاز زارعین خریداری و در سیلو‌ها ذخیره سازی شد و استان به رتبه پنجم کشوری در تولید گندم ارتقا یافت.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بیان کرد: امسال ۶۹ هزار و ۱۰۵ تن کود مورد نیاز مزارع گندم استان تامین و این میزان نسبت به سال زراعی گذشته ۲۰ درصد افزایش داشته است؛ و همچنین کود‌های ریز مغذی شامل سولفات آهن، سولفات روی و کود‌های زیستی جهت افزایش کیفیت نانوایی گندم تولیدی استان تامین شده است.

وی تاکید کرد: علی رغم بارش‌ها و پراکنش نامناسب در پاییز با برنامه‌ریزی‌های انجام شده و تامین کود لازم پیش بینی می‌شود در سال زراعی جاری حدود یک میلیون تومان گندم از مزارع زیر کشت این محصول در استان تولید شود. 

شهبازی تصریح کرد: ارقام گندم تولیدی در جهت افزایش راندمان تولید در مزارع استان که به زارعین گندمکار توصیه شده است، در گندم آبی شامل پیشگام، حیدری، میهن، زرینه و ارقام دیم شامل آذر ۲، باران، واران، هما، صدرا، جام و هشترود است.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان غربی ارومیه

دیگر خبرها

  • پیش بینی ذخیره سازی بیش از ۶۰۰ هزار تن گندم در لرستان
  • تولید و ذخیره سازی ۴۳ هزار تن بذر گندم در گلستان
  • ظرفیت سازی برای خرید بیش یک میلون تُن گندم در آذربایجان غربی
  • صدور ۵۰ فقره پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری و تشویقی
  • مهم‌ترین کاربرد دکمه پشت آینه (فیلم)
  • صدور و تمدید ۹۹ فقره پروانه کاربرد علامت استاندارد در چهارمحال و بختیاری
  • انعقاد هفت هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان قرارداد با شرکت‌های دانش بنیان/ بومی سازی ۸۵ درصدکالا‌های مورد نیاز صنعت نفت
  • بومی سازی ۸۵ درصد کالاهای مورد نیاز صنعت نفت
  • ضعف ایران در کاربرد خودروهای برقی با وجود تولید محصولات با کیفیت و ارزان توسط دانش‌بنیان‌ها
  • پروتزهای بومی مفصل زانو و لگن نیاز مراکز درمانی را تامین می‌کنند