Web Analytics Made Easy - Statcounter

قزوین-ایرنا-معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور گفت: با بهره برداری از خط آهن قزوین-رشت-آستارا مدت انتقال بار از ایران به روسیه و اروپا به نصف زمان فعلی کاهش پیدا می کند.

به گزارش ایرنا، خیرالله خادمی روز دوشنبه در دیدار با استاندار قزوین افزود: در بخش حمل و نقل ریلی تا پایان امسال باید شاهد اجرای 919 کیلومتر ریل باشیم که در کشور سابقه نداشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این مسئول در ادامه با اشاره به نقش ریل در حوزه حمل و نقل و توسعه کشور، گفت: رییس جمهوری در زمان انتخابات و پس از آن در خصوص توسعه شبکه ریلی در استان های مختلف قول هایی دادند که متعهد به اجرای آنها هستیم.
وی در ادامه از راه آهن قزوین-رشت به عنوان یک طرح عمرانی خاص و ویژه یاد کرد که با توجه به شرایط مالی کشور اجرای آن سابقه نداشته است.
معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین گفت: همه تلاش خود را به کار گرفته ایم تا این خط آهن در سال جاری مورد بهره برداری قرار بگیرد.
خادمی با بیان اینکه عملیات اجرایی سد کرخه که بزرگترین پروژه کشور بود 10 سال به طول انجامید، افزود: خط آهن قزوین-رشت نیز با 30میلیون متر مکعب خاکبرداری و خاکریزی و 9 کیلومتر پل خاص و 28 کیلومتر تونل از بزرگ ترین طرح های عمرانی و حمل و نقل ایران به شمار می رود.
وی افزود: این مسیر ریلی نسبت به سایر راه های ریلی کشور ارجحیت خاصی دارد چرا که اتصال دهنده ایران به کشورهای حوزه قفقاز، روسیه و اروپا است و با بهره برداری از آن شاهد کاهش هزینه های حمل و نقل کالا برای کشور خواهیم بود.
خادمی در ادامه یادآور شد: برای اجرای این طرح ریلی تاکنون نزدیک به 30 هزار میلیارد ریال هزینه صرف شده است و برای تکمیل آن نیز امسال 30 میلیارد ریال تخصیص پیدا کرده است.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور ادامه داد: گره کار این طرح، پل های خاص و تونل های آن است که باید هرچه زودتر تمام شوند تا قول رییس جمهوری مبنی بر تکمیل راه آهن قطار-قزوین به رشت در سال جاری محقق شود.
وی افزود: تقریبا همه کارهای مربوط به این طرح ریلی انجام شده است و باید از سرمایه گذاری انجام شده در این پروژه حداکثر استفاده را به لحاظ توسعه گردشگری و حمل و نقل داشته باشیم.
خادمی همچنین گفت: پل های این طرح بسیار خاص هستند به گونه ای که تیرهای این پل هر کدام دارای 250 تن وزن است که این موضوع جانمایی و نصب آنها را مشکل می کند.
وی ادامه داد: سعی کرده ایم تمامی پشتیبانی و تجهیزات این مسیر ریلی را از داخل کشور انجام دهیم تا اشتغال و اقتصاد کشور نیز به رونق برسد.
استاندار قزوین نیز در این دیدار بر بهره برداری هرچه سریع تر از خط آهن قزوین-رشت تاکید کرد و گفت: همه باید در این خصوص همت کنیم.
عبدالمحمد زاهدی گفت: بخش قابل توجهی از طرح های حوزه راه در کشور توسط شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل صورت می گیرد و باید از تلاش این مجموعه قدردانی کرد.
وی با اشاره به دشواری نصب پل های خط آهن قزوین-رشت،ادامه داد: اطلاع رسانی مناسبی باید برای انسداد آزادراه قزوین-رشت در هنگام نصب این پل ها صورت گیرد تا مردم دچار مشکل نشوند.
در ادامه این نشست در خصوص رانش 10 کیلومتری در جاده در دست احداث قزوین-الموت -تنکابن ومشکلات زیست محیطی این مسیر،تکمیل طرح تعریض جاده بویین زهرا به ساوه و دانسفهان به رحیم آباد و درخواست قیر به منظور بهسازی راه های روستایی استان قزوین نیز بحث و گفت و گو شد.
احداث خط آهن قزوین-رشت هم اکنون دارای 99 درصد پیشرفت فیزیکی است.
طول مسیر خط آهن قزوین-رشت 164 کیلومتر است که 28 کیلومتر از این مسیر را تونل تشکیل می دهد و 50 پل بزرگ نیز در آن وجود دارد.
بزرگترین پل خط آهن کشور نیز در این مسیر قرار دارد.
قرار گرفتن این مسیر در محور کریدور شمال-جنوب و اتصال بندر انزلی به خلیج فارس از مهم ترین ویژگی های این خط آهن است و علاوه بر ترانزیتی بودن این مسیر، این خط آهن یک مسیر توریستی و یکی از زیباترین مسیرهای ریلی کشور نیز به شمار می رود.
6101*3013
خبرنگار: هادی درزی رامندی**انتشار دهنده: رضا اولادی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۸۴۵۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احداث تیرپارک کامیون‌ های ترانزیتی در آستارا نیاز اصلی مرز زمینی شمال کشور

تین نیوز

 مرز زمینی آستارا مهمترین و فعالترین مرز زمینی شمال جمهوری اسلامی ایران و دروازه ایران به اروپا است که بیشترین میزان تجارت بین المللی با روسیه، آذربایجان و کشورهای اروپای شرقی از این طریق صورت می گیرد و برای توسعه این مرز مهم کشور، بهبود زیرساخت ها و احداث تیرپارک های استاندارد، ضروری است.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، یکی از مشکلاتی که امروزه رانندگان ماشین های ترانزیتی داخلی و خارجی سنگین در مرز زمینی آستارا در شمال غربی استان گیلان با آن دچار هستند، نبود یک تیرپارک مناسب برای توقف در زمان افزایش تردد کامیون ها و ایجاد صف طولانی در این مرز پرتردد شمال جمهوری اسلامی ایران است. این صف در برخی موارد به کیلومترها افزایش می یابد که زمینه ایجاد مشکل را برای رانندگان، اقلام داخل تریلی ها و همچنین عابران را فراهم می کند.

صف های طولانی سبب اخلال در ترافیک جاده ای منتهی به مرز زمینی آستارا شده و مشکلاتی از جمله تصادف و مسائل دیگر را برای رانندگان رقم می زند. بر این اساس ساخت تیرپارک اهمیتی دوچندان می کند تا علاوه بر توقف کامیونها در یک محدوده مشخص و جلوگیری از خطرات و مخاطرات ترافیکی و همچنین آلایندگی آنها، نیازهای روزمره رانندگان برای اسکان، استراحت و خرید ملزومات نیز تامین شود.

آستارا یک شهر کوچک مرزنشین و گردشگر پذیر است و گمرک آن برخلاف بسیاری از شهرها در داخل شهر واقع شده و کامیون ها ناگزیر به تردد در محدوده شهر تا رسیدن به بندر یا مرزهای زمینی هستند، بنابراین ساخت تیرپارک برای توقف های طولانی یا مقطعی این وسایل نقلیه ترانزیتی ضرورت دارد و از اینرو فرایند ترخیص کامیون ها به لحاظ ضرورت اعمال رویه های مختلف گمرکی زمانبر است و باید یک تیرپارک نه بلکه چند تیرپارک بزرگ در شهر مرزی آستارا ساخته شود.

ایجاد و احداث یک تیر پارک در فعال ترین و مهمترین مرز زمینی شمال کشور نیاز اساسی و خواسته به جا و از زیر ساخت های مهم لجستیکی است که حل معضل صف های طولانی کامیون های ترانزیتی  داخلی و خارجی در مرزهای آستارا را رقم خواهد زد. تیرپارک ها معمولا در مسیرهای ترانزیتی احداث می شوند که از تردد بالایی از کامیون ها برخوردارند و یکی از معضلات مهم و اساسی مرز زمینی آستارا در این رابطه نبود تیرپارک به عنوان محل پارک کامیون ها و اسکان رانندگان است و اداره کل گمرک آستارا رفع ترافیک کامیون ها در شهر مرزی آستارا را نیازمند احداث تیرپارک می داند.

مدیرکل گمرک آستارا در این رابطه در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه میزان فعالیت اقتصادی در مرزهای آستارا افزایش یافته و حجم صادرات از مرزهای این شهرستان مرزی استان گیلان چند برابر برابر شده است، اظهار کرد: تا زمانی که یک یا چند تیر پارک با گنجایش بالا در آستارا ساخته نشود از صف و ترافیک کامیون ها کاسته نخواهد شد.

علی حسین ذوالقدری نبود تیر پارک و ترافیک کامیون های ترانزیتی را یادآور شد و افزود: نبود تیر پارک برای کامیونهای ترانزیتی از مشکلات مهم شهر مرزی آستارا است و گمرک آستارا در حوزه شهری واقع شده است و نبود تیر پارک باعث شده کامیون های ترانزیتی و صادراتی به داخل خیابان های شهر مرزی آستارا کشیده شوند و شاهد ترافیک این خودروها باشیم.

وی، خاطرنشان کرد: امیدواریم با ساخت تیر پارک مجهز و بزرگ مشکلات موجود در این زمینه رفع شود.

ذوالقدری با بیان اینکه آستارا شهر کوچکی است و گمرک آن برخلاف بسیاری از شهرها در داخل شهر واقع شده و کامیون های ترانزیتی ناگزیر به تردد در محدوده شهر تا رسیدن به بندر یا مرز زمینی و ریلی هستند، گفت: ساخت تیرپارک برای توقف های طولانی یا مقطعی این وسایل نقلیه ضرورت دارد.

مدیر کل گمرک آستارا، اظهار کرد: بندر آستارا با وجود سه گمرک فعال همزمان با کشور جمهوری آذربایجان، دروازه اصلی تجارت ایران و اوراسیا به شمار می رود و در این میان ارتقاء زیرساخت ها و برطرف کردن کاستی ها ضرورت ایفای نقش موثر در عرصه تجارت کشور است.

وی از آمادگی کامل اداره کل گمرک آستارا برای فعال شدن تیرپارک و رفع کامل ترافیک کامیون های ترانزیتی در سطح شهر مرزی آستارا خبر داد و گفت: اگرچه صف کامیون ها در ورودی و برخی خیابان های آستارا نشانگر رونق اقتصاد برون مرزی است، اما توقف طولانی مدت این خودروها در مسیرهای مهم شهر سبب رنجش خاطر اهالی میشود و اگر تیرپارک در حال احداث برای توقف و ساماندهی کامیون های تجارت خارجی فعال شود، ترافیک از خیابان های پایانه و گمرک برچیده خواهد شد.

ذوالقدری با بیان اینکه تمام تلاش ها بر این است که گمرک و مرزی فعال و پویا در این منطقه از کشور عزیزمان ایران داشته باشیم، افزود: آستارا از مبادی مهم تجارت و ترانزیت خارجی جمهوری اسلامی ایران محسوب می شود.

مدیر کل گمرک آستارا با اشاره به ساخت پایانه مرزی جدید در حاشیه شهر آستارا، اظهار کرد: به دلیل افزایش حجم کالاهای صادراتی به ویژه محصولات کشاورزی، نیازمند وجود یک پایانه مرزی استاندارد، بزرگ و در شأن نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بودیم که هم اکنون در حال ساخت است و قطعاً با تکمیل آن شاهد افزایش مبادلات تجاری خواهیم بود.

وی از خروج ۸ هزار و ۱۷۹ دستگاه کامیون ترانزیتی در فروردین ماه سال ۱۴۰۳ از طریق مرز زمینی آستارا خبر داد و گفت: این میزان تردد در مقایسه با فروردین ماه سال گذشته ۴۱ درصد رشد داشته است.

به گزارش ایسنا، تیرپارک محل توقف و پارک کامیون ها در راه های بین شهری است که استانداردهای مخصوص دارد و با اخذ مجوز از سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای احداث و مورد بهره برداری قرار می گیرد. تیر پارکها معمولا بجز خدمات پارکینگ خودرو، خدمات رفاهی دیگری را به کاربران از جمله جایگاه سوخت، سرویس بهداشتی، نمازخانه، اغذیه فروشی، استراحتگاه و فروشگاه ارائه می دهند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • بار ترانزیتی افغانستان بدون مجوز از ایستگاه تهران عبور کرد
  • به دنبال انتقال میدان میوه و تره بار و خشکبار قزوین هستیم
  • خط ریلی زاهدان-کویته نیازمند تبدیل تفاهم‌نامه به قرارداد عملیاتی
  • فاجعه بزرگ در حمل و نقل ریلی استان یزد/ قطار سریع‌السیر یزد حذف شد
  • فاجعه در حمل و نقل ریلی یزد
  • احداث تیرپارک کامیون‌ های ترانزیتی در آستارا نیاز اصلی مرز زمینی شمال کشور
  • اعمال محدودیت ترافیکی در جاده های گیلان
  • دومین قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه آماده حرکت است؛ عبور از ایران مشروط به همکاری راه‌آهن
  • دومین قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه آماده حرکت است / عبور از ایران مشروط به همکاری راه‌آهن
  • حرکت دومین محموله ریلی افغانستان از مسیر ایران به ترکیه