Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسکانیوز از شبکه افق سیما، قسمت دیگری از برنامه گفت‌وگو محور جهان‌آرا با موضوع «بررسی حوادث اخیر، ریشه‌یابی آن و رسالت مجلس شورای اسلامی» یکشنبه شب 17 دی ماه سال 1396 روی آنتن این شبکه رفت.

مهمان این برنامه دکتر مسعود پزشکیان نماینده مردم تبریز و نایب رئیس مجلس شورای اسلامی و وحید یامین‌پور هم مجری کارشناس این برنامه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



پزشکیان ابتدای گفتگو در پاسخ به این پرسش که «تحلیل شما از وقایع اخیر چیست؟» گفت: سه چهار هفته پیش طی صحبت هفت دقیقه‌ای در مجلس دو موضوع مهم بی‌عدالتی در سیاست‌ها و قوانین ما و نبود وحدت بین مردم و مسئولین را به عنوان خطر و توصیه مطرح کردم.

وی افزود: مشکلات معیشتی و اقتصادی در جایگاهی پس از عدالتخواهی قرار دارند.

نایب رئیس مجلس در باره پایان اغتشاشات اخیر و جمع کردن قضیه توسط مردم بیان کرد: مردم این انقلاب را می‌خواهند و حاضر نیستند آن را معامله کنند، چون آن را با پوست و گوشت و خونشان به دست آورده‌اند. مشکل ما هستیم که به وعده‌هایمان آن‌طور که باید و شاید عمل نکردیم. مشکل در مردم و باورهایشان نیست. مردم بارها پایبندی‌شان را به انقلاب اثبات کرده‌اند.

وی مشکلات معیشتی مردم را در نبود برنامه راهبردی و استراتژیک مناسب دانست و در ادامه یادآور شد: دولت‌ها برنامه‌های طراحی‌شده را اجرا نمی‌کنند و مهارت اجرای آن را ندارند و بر این اجرا نظارت علمی نمی‌شود.

یامین‌پور در واکنش به گفته پزشکیان تأکید کرد: نقد شما بجاست، اما به عنوان نایب رئیس یکی از قوای سه‌گانه از شما جواب می‌خواهیم.

پزشکیان با تأیید صحبت یامین‌پور تصریح کرد: ساختار مجلس ما پاسخگوی سئوال شما نیست. اگر جوابگو بود تا حالا این مشکل را حل کرده بود.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اینکه «چرا مجلس نمی‌تواند طرح عملیاتی برای حل اقتصاد ایران ارائه دهد؟» تبیین کرد: چون منِ نماینده برای اینکه نماینده باشم باید دغدغه شهر و روستاهای اطراف آن را که نماینده‌اش هستم داشته باشم و کلان فکر نمی‌کنم. همه دنبال این هستند که سهمشان را از پول مشخصی ببرند.

وی توضیح داد: با وجود تخصصی بودن کمیسیون‌های مجلس خروجی‌شان تخصصی نیست. اگر بود این مشکلات به وجود نمی‌آمدند. کار کارشناسی نیازمند کارشناس است.

نماینده مردم تبریز اذعان کرد: مشکل اول ما نبود ساختار اطلاعاتی درست در کشور است. سیاست‌گذاری درست بدون داده درست ممکن نیست.

وی در خصوص فرهنگ رفتار نماینده مجلس گفت: وقتی منِ نماینده برای رأی‌آوری اولویتم کسب بودجه از فلان وزیر یا فلان مسئول یا ... برای جایی است که نماینده آن شده‌ام، به تبعش فرهنگ و رفتارهایم هم آن‌گونه تنظیم خواهد شد. الان سبک زندگی اوایل انقلاب در هیچ‌یک از ما نیست.

پزشکیان در خصوص پیگیری مجلس در مورد مالباختگان مؤسسات مالی و اعتباری شرح داد: در این باره سه فاز را مصوب کردیم. اول اینکه قوه قضائیه، وزارت اطلاعات و سیستم‌های امنیتی کسانی که این اموال را گرفته‌اند شناسایی کنند، فاز دوم بانک مرکزی موظف شد در شهرها افرادی را برای پاسخگویی به مردم بگذارد و به مردم اطمینان دهد مطالباتشان در حال پیگیری است و سوم اینکه قرار شد هیئتی از سپرده‌گذاران بالای 200 میلیون تومان، قوه قضائیه، مجلس و دولت شکل بگیرد تا کار سریع‌تر پیش برود.

وی همچنین از اجرای فاز دوم پیگیری مطالبات سپرده‌گذاران مؤسسات مالی و اعتباری خبر داد.

502

شبکه افق برنامه تلویزیونی جهان آرا رسالت خانه ملت مشکلات معیشتی

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۸۹۱۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخالفت ۳۰ نماینده مجلس با افزایش ۱۰درصدی تعرفه‌های تاکسی‌های اینترنتی!

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، پس از تصویب افزایش مالیات بر ارزش افزوده به ۱۰ درصد در مجلس، سازمان امور مالیاتی خواستار دریافت این مبلغ از تاکسی‌های اینترنتی شده است. اما ۳۰ نماینده مجلس در نامه‌ای به هیئت‌رئیسه، این درخواست را خلاف قانون دانسته و مخالفت خود را با آن اعلام کرده‌اند.

براساس گزارش دیجیاتو، «محمدرضا میرتاج‌الدینی»، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، درباره نامه نمایندگان به هیئت‌رئیسه مجلس در مخالفت با افزایش ۱۰ درصدی تعرفه تاکسی‌های اینترنتی برای دریافت مالیات بر ارزش افزوده، گفت: «بند ۱۲ ماده ۱۲ قانون ارزش افزوده مصوب ۱۳۸۷ درباره معافیت خدمات حمل‌ونقل عمومی مسافری درون و برون شهری، جاده‌ای، ریلی، هوایی و دریایی از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده است. در جزء ۱۳ بند «ب» ماده ۹ قانون مالیات بر ارزش افزوده مورخ ۱۴۰۰ نیز این معافیت تثبیت و توسعه‌یافته و درعین‌حال، ارائه خدمات حمل‌ونقل عمومی مسافری از طریق انعقاد قرارداد نیز مشمول بند ۱۲ ماده ۱۲ قانون شناخته‌شده و از پرداخت مالیات و عوارض ارزش افزوده معاف است؛ هدف اصلی قانون‌گذار کاهش هزینه‌های مصرف‌کننده نهایی یعنی مردم در تأمین نیاز حمل‌ونقل به‌عنوان یکی از نیازهای اساسی بوده است.»

این نماینده مجلس افزود: «درحال‌حاضر روزانه نزدیک به ۱۰۰ میلیون سفر درون و برون شهری در کشور صورت می‌گیرد که از این تعداد ۷۰ تا ۷۵ درصد از سفرها توسط خودروهای شخصی است که هیچ‌گونه دستورالعملی نداشته و عملاً تحت نظارت و مدیریت هیچ سازمان و مجموعه‌ای نیست.»

انجام روزانه بیش از ۵ میلیون سفر با تاکسی‌های اینترنتی

نماینده تبریز، آذرشهر و اسکو بیان کرد: «حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد از سفرها از طریق سیستم حمل‌ونقل عمومی از قبیل مترو و اتوبوس است و بین ۵ تا در ۱۰ درصد سفرها نیز از طریق سکوهای تاکسی‌های اینترنتی شامل بیش از ۵ میلیون سفر داخل شهری و بین‌شهری انجام می‌شود.»

میرتاج‌الدینی خاطرنشان کرد: «در این شرایط درصد استفاده مردم از تاکسی‌های اینترنتی به‌دلیل بهره‌بردن این سکوها از هوش مصنوعی، در دسترس و امن‌تر بودن رو به افزایش است. یعنی در عمل با افزایش سهم این بخش، سهم ۷۰ درصدی سفرهای خودروهای شخصی بدون نظارت کاسته شده و به سکوهای اینترنتی افزوده می‌شود که این اتفاق بسیار مثبتی برای مدیریت کلان کشور و توسعه اقتصاد دیجیتال است.»

تحمیل گرانی به ۷۰ میلیون ایرانی

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: «براساس برآورد، بیش از ۷۰ میلیون کاربر فعال از این سکوها بهره‌مند هستند که با عدم اعمال قانون خدمات ارزش افزوده به بیش از ۷۰ میلیون ایرانی به ازای هر سفر اینترنتی هزینه ۱۰ درصدی مالیات بر ارزش افزوده به‌صورت غیرقانونی تحمیل می‌شود که با باعث ایجاد تورم و گرانی به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم در سطح کشور و سوق‌دادن مردم به سمت سفر با خودروهای شخصی است و عقب‌گرد کشور درجهت حرکت به سمت توسعه سهم اقتصاد دیجیتال را به‌دنبال دارد.»

او تأکید کرد: «علی‌رغم وجود نص صریح قانون و وجود بخشنامه اختصاصی مبنی بر معافیت تاکسی‌های آنلاین از پرداخت ارزش افزوده توسط مردم، اداره‌های مالیات براساس ابلاغیه جدید به شرکت‌های تاکسی اینترنتی، اقدام به طلب ارزش افزوده از مردم کرده‌اند که مجلس شورای اسلامی با افزایش ۱۰ درصدی تعرفه تاکسی‌های اینترنتی در ازای دریافت غیرقانونی مالیات بر ارزش افزوده توسط سازمان امور مالیاتی، مخالف است.»

طرح سؤال از وزیر اقتصاد

این نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: «در همین راستا سؤالی از وزیر امور اقتصادی و دارایی مطرح کردیم مبنی بر اینکه عدم اجرای معافیت ارزش افزوده در خدمات حمل‌ونقل در تناقض با نص صریح قوانین و در تعارض با سیاست‌های کلان کشور و برنامه‌های دولت سیزدهم برای کاهش هزینه‌های مردم در بخش نیازهای اساسی دارد لذا با توجه به اینکه در آینده نزدیک با توسعه اقتصاد دیجیتال و زیرساخت‌های هوش مصنوعی در کشور بیشتر سهم سفرها و خدمات حمل‌ونقل درون‌شهری و برون‌شهری در بستر سیستم‌های نوین صورت می پذیرد، توضیحاتی در این خصوص و عدم اجرای قانون توسط سازمان امور مالیاتی به مجلس شورای اسلامی داده شود.»

وی ادامه داد: «وزارت امور اقتصادی و دارایی باید مقررات را در جهت اقتصاد دیجیتال به‌روزرسانی و از ایجاد تورم جلوگیری کند و حمایت از اقتصاد دیجیتال را در دستورکار قرار دهد چرا که حمایت از این حوزه، حمایت از معیشت مردم است و حوزه حمل‌ونقل از اهمیت بسیار بالایی در زندگی مردم برخوردار است و مجلس این افزایش ۱۰ درصدی را خلاف قانون مصوب مجلس سال ۱۳۸۷ در خصوص قانون مالیات بر ارزش افزوده می‌داند.»

میرتاج‌الدینی تأکید کرد: «دولت باید سعی کند متولی‌ها در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات را به یک نهاد کاهش دهد و از ایجاد نهادهای موازی با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در حوزه هوش مصنوعی، ارتباطات و فناوری اطلاعات جلوگیری کند چرا که مجلس شورای اسلامی مخالف نهادهای موازی در این حوزه است.»

۲۲۷۲۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901699

دیگر خبرها

  • دیدار استاندار لرستان و آیت‌الله «نیازی»
  • «شفافیت» یکی از مهمترین موضوعات مورد نیاز در مجلس آینده است
  • افشاگری مسعود پزشکیان درباره نقش دولت در دریافت سکه و زیرمیزی توسط پزشکان
  • مخالفت ۳۰ نماینده مجلس با افزایش ۱۰درصدی تعرفه‌های تاکسی‌های اینترنتی!
  • تصویری از ۳ کاندیدای اصلی برای ریاست مجلس دوازدهم
  • اصحاب رسانه برای رضای خدا و خدمتگزاری به مردم قلم بزنند
  • بهترین راه برای حمایت از کارگران اصلاح «قانون کار» است
  • ۲ تصویر جالب از گپ و گفت ۳ کاندیدای ریاست مجلس دوازدهم
  • کمبود معلم در هرمزگان ‌برای همیشه برطرف شود
  • بدون آرام‌سازی اقتصاد امکان انجام هیچ کاری نیست