Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-30@22:34:08 GMT

واکاوی بحران ۴۶ ساله تخم‌مرغ در ایران

تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۴۸۹۳۰۵

واکاوی بحران ۴۶ ساله تخم‌مرغ در ایران

اقتصاد > بازرگانی - در حالی این روزها افزایش نرخ تخم مرغ در بازار زمینه را برای حملات شدید علیه تورم و وضعیت اقتصادی فراهم کرده است که بررسی ها نشان می دهد بحران تخم مرغ،حداقل برای ایران بحران چندان تازه ای نیست.

زهرا علی اکبری: بحران تخم مرغ این روزها دستمایه طنزهای فراوانی در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از اعتراض به مرغ ها تا لاکچری بودن غذایی چون املت را در میان پست های تلگرامی ، پیش از فیلترینگ این شبکه اجتماعی می شد یافت .

 در این میان اما تعجب برخی از رسیدن تخم مرغ به دانه ای هفتصد تومان نیز قابل اغماض نبود.

 اگر به دنبال یافتن پاسخی برای این سئوال در دی ماه سال 1396 باشید، باید اخبار مربوط به آنفولانزای مرغی را پیگیری کنید. بر اساس اعلام مقامات سازمان دامپزشکی ، 15 میلیون مرغ تخم گذار برای پیشگیری از آنفولانزای مرغی معدوم شدند. این اتفاق خود زمینه را برای سبقت قیمت تخم مرغ از مرغ فراهم کرد.

عدم اطلاع رسانی مناسب در خصوص آنفولانزای مرغی حتی به گلایه رییس جمهور نیز انجامید. همین حالا از مردم دلیل گرانی تخم مرغ را بپرسید.کمتر کسی انگشت اتهام را به سمت آنفولانزای مرغی می گیرد.

 وقتی قیمت تخم مرغ بنای افزایش را در بازار گذاشت، مردمی که به تورم و رشد ناگهانی قیمت برخی اقلام عادت کرده بودند، این اتفاق را نیز در کنار دیگر مصیبت های تورمی گذاشتند. زیر سایه عدم اطلاع رسانی در خصوص این بیماری حتی کمپین هایی برای نخریدن تخم مرغ این سو و آن سو به راه افتاد در حالی که هر تلاشی در این وضعیت بی نتیجه بود. داستان ، این بار به شکلی استثنایی به موضوع تورم باز نمی گشت.

 بازگشت به آبان ماه سال 1350

 مرور روزنامه های منتشر شده در سال 1350 نشان می دهد داستان تخم مرغ داستان تازه ای نیست. دهم آبان ماه سال 1350 ، تیتری با این مضمون در صفحه اول روزنامه کیهان خودنمایی می کند؛ " مگر مرغ ها اعتصاب کرده اند که تخم مرغ پیدا نمی شود؟"

 افزایش قیمت تخم مرغ در این روزها سبب شده است نه تنها در دهم آبان که طی روزهای پس از آن نیز بخشی از اخبار روزنامه ها حول محور تخم مرغ دور بزند.

 

ر 

در این دوره زمانی نیز رشد قیمت ها که از سوی گزارشگر کیهان تحت تاثیر صدور تخم مر از تهران رخ داده است، سبب شده تولیدکنندگان تخم مرغ نیز ار عرضه بارهایشان به بازار خودداری کنند.

 در این راستا نرخ خرید تخم مرغ از مرغداران توسط شرکت توزیع تخم مرغ در این زمان کیلویی 4 ریال افزایش یافت و شرکت قیمت خرید را از مرغداران طرف قرارداد با خود از هر کیلو 56 ریال به 60 ریال رساندند.

در بخشی از این گزارش آمده است: "شدت بازار سیاهی که برای این کالای مصرفی درست شده به حدی است که تخم مرغ اکنون به صورت متاع لوکس درآمده و از عرضه آن به بازار خودداری می شود . مساله جالب این است که مغازه هایی که تخم مرغ دارند ، حاضر نیستند آن را کیلویی بفروشند بلکه معامله را به صورت عددی پیشنهاد می کنند. بدین ترتیب که فروشندگان تخم مرغ های درشت را مخفی کرده و به مشتریان خصوصی به صورت کیلویی و گران تر از نرخ مقرر می فروشند و تخم مرغ های ریز را هر دانه 5 ریال به خریداران عرضه می دارند.

 به عقیده تولید کنندگان و فروشندگان عمده تخم مرغ، صدور تخم مرغ از تهران به شهرهای جنوب کشور با قیمت گزاف همچنان ادامه دارد و اقدامات کمیته 10 نفری اصناف در مورد جلوگیری از خروج تخم مرغ از تهران به جایی نرسیده است .

 

 تخم های طلا  از آن کیست؟

 مرغ و تخم مرغ ، همواره دستمایه طنز ژورنالیستی و کلامی در ایران بوده اند . کاریکاتورهای فراوانی در خصوص مرغ و تخم مرغ در سال های گوناگون در صفحات مجازی و مکتوب جای گرفته است. این وضعیت در دوره های افزایش قیمت تشدید می شود.

داستان مرغ و تخم مرغ نیز تمامی ندارد چرا که تجربه نشان می دهد همواره زمستان ها تخم مرغ بنای رشد قیمت را می گذارد و موعد عید و ماه رمضان مرغ. به نظر می رسد مرغ ها چالش های بی پایان اقتصاد ایران هستند و بیش از آنکه نقشی را در سفره ایرانی ایفا کنند، برای طنزپردازان و ژورنالیست ها "قد قد" می کنند. 

 

35223

کلید واژه‌ها : مرغ و تخم مرغ - تورم - اقتصاد ایران -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۸۹۳۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جام ملت‌های فوتسال آسیا ۴ سال یک بار می‌شود؟

سرمربی پیشین تیم ملی ایران از احتمال ایجاد وقفه چهار ساله بین دوره‌های مهمترین رقابت‌های فوتسال قاره آسیا خبر داد. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، هفدهمین دوره مسابقات جام ملت‌های فوتسال آسیا روز یکشنبه با سیزدهمین قهرمانی تیم ملی ایران در بانکوک تایلند به پایان رسید.

این رقابت‌ها یکی از تورنمنت‌هایی است که پرچم ایران همیشه در آن به اهتزاز درمی‌آید و یکی از افتخارات تیم‌های زیرمجموعه فدراسیون فوتبال را به ارمغان می‌آورد. در سال‌هایی که با قهرمانی تیم ملی فوتسال همراه می‌شود، معمولاً کشورمان در بخش بهترین بازیکن فوتسال نماینده دارد و فدراسیون فوتبال ایران نیز نامزد فدراسیون برتر سال می‌شود.

ضعف‌هایی که نباید پشت قهرمانی فوتسال ایران در آسیا پنهان شود

در این شرایط، شنیده می‌شود مسابقات جام ملت‌های فوتسال آسیا از این پس به جای بازه دو ساله، قرار است در بازه چهار ساله برگزار شود. این تورنمنت از سال 1999 تا 2008 طی 10 سال متوالی برگزار شد و کنفدراسیون فوتبال آسیا پس از آن، جام ملت‌ها را به‌صورت یک سال در میان تدارک دید. به نظر می‌رسد AFC در این باره تغییر نظر داده است و کمیته فوتسال و فوتبال ساحلی این کنفدراسیون تصمیم گرفته بازی‌ها با وقفه‌ای چهار ساله برگزار شود.

حسین شمس سرمربی پیشین تیم ملی فوتسال ایران که همراه وزیر ورزش و جوانان عازم تایلند شده بود، در این باره به خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم گفت: تصمیم گرفته شد جام ملت‌های آسیا به جای دو سال، هر چهار سال یک بار برگزار شود که خبر بسیار بدی برای ایران خواهد بود. صرف‌نظر از بازی‌های تدارکاتی، از این به بعد باید تیم ملی را هر چهار سال یک بار تشکیل بدهیم. نمی‌دانم چرا چنین کاری کردند.

عراقی‌زاده: جام باشگاه‌های آسیا برگزار نشود، از لیگ برتر فوتسال انصراف می‌دهیم

وی در مورد وضعیت انتخاب سهمیه قاره کهن برای جام جهانی فوتسال خاطر نشان کرد: قرار است در فاصله یک سال تا جام جهانی فوتسال، تورنمنتی برای انتخاب سهمیه‌های آسیا برگزار شود. اگر تورنمنت‌های دیگری در این بازه چهار ساله برگزار شود، اشکالی ندارد. این وضعیت در شرایطی که جام باشگاه‌های آسیا هم برگزار نمی‌شود، فاجعه است. باشگاه‌ها دیگر با چه انگیزه‌ای وارد لیگ برتر شوند؟ برگزار نشدن بازی‌ها لطمه‌ای جبران‌ناپذیر به باشگاه‌ها می‌زند.

سرمربی سابق تیم ملی فوتسال با اشاره به احتمال انصراف گیتی‌پسند اصفهان از لیگ برتر عنوان کرد: گیتی‌پسند فصل گذشته با اختلاف قهرمان لیگ برتر شد، اما هیئت مدیره این باشگاه اعلام کرده است در شرایطی مجدداً برای فوتسال هزینه خواهند کرد که تیم در جام باشگاه‌های آسیا شرکت کند. باید تدبیری برای برگزاری جام باشگاه‌های آسیا بیندیشند. اگر می‌خواهند، رقابت‌ها را به‌صورت منطقه‌ای (با رقابت تیم‌های هر منطقه قاره آسیا) برگزار کنند، اما بازی‌ها نباید لغو شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بحران گرانی در اسرائیل؛ بنزین 2 دلار شد، مواد غذایی 20 درصد گران شد
  • کابینه نتانیاهو هزینه زیادی را به ما تحمیل کرد/ طبقه متوسط در حال نابودی
  • جام ملت‌های فوتسال آسیا ۴ سال یک بار می‌شود؟
  • سید محمد خاتمی: کشور در شرایط حساسی به سر می‌برد/ چشم امید ما برای عبور از بحران‌ها و گشودن افق‌ها به دانشگاه است/ اولین کار مجلس هفتم تثبیت قیمت‌ها بود و دیدیم که تورم روز به روز افزایش پیدا کرد
  • سید محمد خاتمی: کشور در شرایط حساسی به سر می‌برد/ چشم امید ما برای عبور از بحران‌ها و گشودن افق‌ها به نهاد دانشگاه و دانشگاهیان است/ اولین کار مجلس هفتم تثبیت قیمت‌ها بود و دیدیم که تورم روز به روز افزایش پیدا کرد
  • حسن یزدانی بحران ملی نیست
  • واکاوی ابعاد جهش تولید با مشارکت مردم در «نقش ما» منتشر شد
  • ریزش سنگین دلار در بازار تهران؛ بازگشت دوباره به کانال ۵۰ هزاری را شاهدیم؟
  • ریزش سنگین ارز/احتمال بازگشت دلار به کانال ۵۰ هزاری تقویت شد
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو