Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-05-08@02:27:24 GMT

انتشار 76 هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت مالی- اسلامی

تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۴۸۹۷۹۸

‍‍‍‍‍‍

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال 1397 کل کشور در مجلس شورای اسلامی از اجازه انتشار 76 هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت مالی- اسلامی در سال آینده خبر داد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، علی اصغر یوسف نژاد در نشست خبری امروز (دوشنبه، 18 دی) کمیسیون تلفیق بودجه سال 97 اظهار داشت: یکی از مهم ترین بخش های تامین درآمد دولت انتشار اوراق مشارکت مالی است که این منبع غیر از بودجه عمومی تعریف می شود، البته در این راستا انتقادات زیادی صورت گرفت و پس از بررسی کارشناسان اقتصادی، دانشگاهی، مرکز پژوهش ها و دیوان محاسبات کارگروهی در این زمینه در کمیسیون تلفیق تشکیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


عضو هیأت رئیسه کمیسیون تلفیق بودجه سال 97 با بیان اینکه مقالات زیادی در خصوص میزان اوراق مشارکت نوشته شده است، گفت: در کارگروه کمیسیون تلفیق تلاش شد تا میزان اوراق مشارکت به صورت واقع بینانه در لایحه بودجه دیده شود.
وی ادامه داد: دولت برای تامین بودجه خود راه های مختلفی از جمله انتشار اسکناس، استقراض خارجی و استقراض از مردم دارد که این روش ها در دنیا قابل قبول است و از آنجا که روش سوم تورم ایجاد نمی کند دولت این روش را انتخاب کرده است.
این نماینده مجلس با بیان اینکه به دولت اجازه داده شده است تا اوراق مشارکتی منتشر کند، گفت: براساس مصوبات کمیسیون تلفیق بودجه به شرکت های دولتی و وابسته به وزارتخانه ها و سازمان های دولتی، دانشگاه ها، موسسات  آموزش عالی، موسسات پژوهشی و پارک های علم و فناوری با تصویب هیأت امنا اجازه داده می شود تا سقف 7000 میلیارد تومان اوراق مالی - اسلامی انتشار دهند.
یوسف نژاد ادامه داد: دولت تا سقف 26 هزار میلیارد تومان اوراق مالی - اسلامی منتشر می کند و منابع این بخش از اوراق را صرف طرح های نیمه تمام، طرح های ساماندهی دانشگاه ها و طرح های استانی می کند.

سقف اوراق مشارکت شهرداری ها مشخص شد
وی اظهار داشت: شهرداری های کشور و سازمان های وابسته به آن با تأیید وزارت کشور تا سقف 8000 میلیارد تومان اوراق مالی - اسلامی با تضمین خود شهرداری ها انتشار می دهند که این اوراق برای کارهای امور شهری در نظر گرفته شده است و 50 درصد از آن مربوط به طرح های قطار شهری خواهد بود.

 تأمین اعتبار برای خرید تضمینی محصولات کشاورزی با انتشار اوراق مشارکت
این نماینده مجلس تاکید کرد: براساس مصوبه کمیسیون تلفیق بودجه سال 97 دولت با حفظ قدرت خرید و با سررسید سه ساله مجاز به انتشار 15 هزار میلیارد تومان اوراق مالی - اسلامی شد تا در زمینه خرید تضمینی محصولات راهبردی کشاورزی و پرداخت بدهی به سازمان های بیمه پایه سلامت و مطالبات تولیدکنندگان برق هزینه کند.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس شورای اسلامی افزود: دولت برای تسویه بدهی های حقیقی و حقوقی و تعاونی های خصوصی و مطالبات قطعی ایجاد شده می تواند تا سقف 5000 میلیارد تومان اوراق مشارکت را به صورت جمعی و خرجی منتشر کند.
یوسف نژاد گفت: دولت 10 هزار میلیارد تومان اسناد خزانه را با سررسید کمتر از یک سال برای تخصیص اولویتدار توسط سازمان برنامه و بودجه منتشر می کند، همچنین دولت برای بازپرداخت اصل و سود اوراق سررسید شده سال 97 می تواند 5000 میلیارد تومان اوراق مشارکت منتشر کند.

 3 میلیارد دلار اوراق ارزی در نظر گرفته شد
این نماینده مجلس به اوراق مشارکت ارزی اشاره کرد و اظهار داشت: همچنین در جایی از مصوبه کمیسیون تلفیق بودجه آمده است که وزارت نفت از طریق شرکت های دولتی تابع خود برای پرداخت اصل و سود اوراق ارزی ریالی خود در حدود 3 میلیارد دلار اوراق مشارکت منتشر کند.
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه سال 97 تاکید کرد: اوراق و اسناد این مصوبه از پرداخت هرگونه مالیات معاف شدند.

 اتمام بخش درآمدی/ ورود به بخش هزینه ای از فردا
یوسف نژاد در بخش دیگری از نشست خبری خود اظهار داشت: امروز بحث درآمدی لایحه بودجه سال 97 به اتمام می رسد و از فردا بحث های هزینه ای را در تبصره های بودجه دنبال خواهیم کرد بنابراین امروز میزان درآمدهای پیشنهادی کمیسیون تلفیق برای بودجه سال آینده مشخص می شود و براساس سقف درآمدی برای توزیع هزینه ها تصمیم گیری خواهد شد.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون تلفیق بودجه سال 97 با بیان اینکه تقریبا تمام پیشنهادهای دولت در کمیسیون تصویب شده است، گفت: در برخی موارد بنا بر خرد جمعی پیشنهاد دولت حذف شد و در جای دیگر به پیشنهاد دولت افزوده شد برای مثال در تبصره های مربوط به اوراق مشارکت میزان اوراق برای پرداخت بدهی های قطعی 3000 میلیارد تومان بود که در کمیسیون به 5000 میلیارد تومان افزایش پیدا کرد.

دانلود  

منبع: شبکه خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۸۹۷۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه عواملی در مشارکت سیاسی زنان نقش دارد؟

نتایج مطالعات یک گروه از پژوهشگران نشان می‌دهد عواملی مانند چالش‌های مالی و اقتصادی، ساختار فرهنگی و سیاسی ذات‌گرا و بنیان‌گرا، جامعه مردمحور و جبر محیطی نقش بازدارنده در مشارکت سیاسی زنان دارد.

موضوع مشارکت سیاسی زنان در کشور‌های در حال توسعه، پدیده پیچیده‌ای است که به پویایی و توسعه نظام‌های سیاسی مربوط می‌شود. سطح مشارت سیاسی شهروندان نشان دهنده یک نظام سیاسی توسعه یافته است. توسعه نظام‌های سیاسی در یک ملت به میزان مشارکت سیاسی شهروندان بدون تفاوت جنسیتی بستگی دارد. گزارش اخیر شکاف جنسیتی جهانی نشان می‌دهد اگر مسیر کنونی در جهان حفظ شود، برای اروپای غربی ۵۴.۴ سال دیگر و برای کشور‌های جنوب آسیا ۷۱.۵ سال طول خواهد کشید تا شکاف جنسیتی را کاهش دهند.

همچنین گزارش دفتر توسعه انسانی سازمان ملل متحد درباره اقدامات کشور‌های عضو در زمینه میزان پایبندی و اهتمام دولت‌ها در تحقق اهداف برنامه‌های توانمندسازی جنسیتی و مشارکت دهی زنان در سیاست نشان می‌دهد حضور زنان در عرصه سیاسی و ساختار قدرت، کمتر از مردان است که شاید مهمترین علت آن مردسالارانه بودن ساختار سیاسی کشور‌های خاورمیانه و محدودیت‌هایی است که مانع از حضور پررنگ و چشمگیر زنان در عرصه‌های گوناگون می‌شود و مهمتر از همه نگرش جامعه درباره حضور و فعالیت زنان در عرصه‌های مختلف، میزان مشارکت زنان را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

چه عواملی در مشارکت سیاسی زنان نقش دارد؟

انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ برگزار شد و از میان نامزد‌های حاضر در عرصه رقابت، ۲۴۵ نفر به مجلس راه یافتند و سرنوشت ۴۵ کرسی باقی مانده برای ۲۲ حوزه در دور دوم انتخابات که در روز ۲۱ اردیبهشت برگزار می‌شود، روشن خواهد شد.

تبلیغات دور دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی نیز از بامداد روز ۱۳ اردیبهشت آغاز شده و تا ساعت هشت صبح پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ادامه دارد. آخرین جلسه مجلس یازدهم روز دوم خرداد تشکیل و مراسم افتتاحیه مجلس شورای اسلامی در دوره دوازدهم، روز هفتم خرداد ماه برگزار می‌شود.
زنان به عنوان نیمی از جمعیت ایران در انتخابات پیش رو نقش موثر و مهمی داشته و مشارکت سیاسی آنان شاخص حائز اهمیت در فرآیند توسعه پایدار است. «مهدیه آخوندی»، «کرم حبیب پور گتابی» و «زهرا حضرتی صومعه» در مطالعه‌ای با عنوان «آسیب شناسی مشارکت سیاسی زنان تهران بر اساس نظریه زمینه‌ای» این موضوع را مورد توجه قرار داده و از طریق روش کیفی سعی کرده‌اند علل، شرایط مداخله‌گر و شرایط زمینه‌ای تاثیرگذار بر مشارکت سیاسی زنان را مورد مطالعه و واکاوی خود قرار دهند.

شرایط عِلّی تاثیرگذار بر مشارکت سیاسی زنان

فقدان استقلال مالی زنان، اهمیت داشتن درآمد، استقلال خواهی مالی، هزینه‌های زیاد فعالیت‌های اقتصادی، فقدان منابع مالی کافی برای امور سیاسی زنان، وابستگی مالی زنان، فقدان اندوخته مالی زنان، تمایل نداشتن زنان به هزینه کردن در عرصه سیاسی، فقدان حمایت مالی زنان در عرصه‌های سیاسی، بالا بودن هزینه‌های مشارکت فعال سیاسی برای زنان، تمایل شدید به داشتن استقلال مالی و هزینه بر بودن فعالیت‌های اقتصادی از جمله شرایط عِلّی تاثیرگذار بر مشارکت سیاسی زنان است.

همچنین انحصارگرایی فضای سیاسی، مداخله نکردن سیاسی گروه‌های مختلف در سیاست از جمله زنان، نبود گروه‌های سیاسی حامی از زنان، فقدان ساختار مناسب حزبی برای زنان، طرد سیاسی زنان، به رسمیت نشناختن سیاسی زنان و درون‌گرایی گروه‌های سیاسی نیز از دیگر عوامل علی تاثیرگذار بر مشارکت سیاسی زنان است.

شرایط زمینه‌ای تاثیرگذار بر مشارکت سیاسی زنان

شریط زمینه‌ای در حقیقت مقوله‌ها و مفاهیمی را در بر می‌گیرد که زمینه‌ساز مشارکت سیاسی زنان است و فعال شدن آنان در این حوزه را تسهیل می‌کند یا برعکس مانع از مشارکت سیاسی آنان می‌شود. یکی از شرایط زمینه‌ای مهم در زمینه مشارکت سیاسی زنان ساختار نابرابر و مردسالاری در حوزه کنشگری سیاسی است عامل مردسالاری به عنوان یک سیستم رفتاری سرکوبگر نقشی کلیدی ایفا می‌کند. مردانی که با این سیستم جامعه‌پذیر شده‌اند، این الگوی رفتاری را با خود به صورت کلی در جامعه و به صورت جزئی به سیستم حزبی و انتخاباتی منتقل می‌کنند. در نتیجه زنان حتی خارج از خانه و خانواده خود با رفتار‌های پدرسالارانه مواجه خواهند شد.

بنابراین، تبعیض جنسیتی فضای سیاسی، نبود پذیرش کافی جامعه برای مشارکت سیاسی زنان، نگاه مردانه داشتن به امر سیاست، طرد پنهان زنان از مشارکت سیاسی از جمله ویژگی‌های ساختار فرهنگی و سیاسی ذات گرا و بنیان گرا است که مانع از مشارکت سیاسی زنان می‌شود.

همچنین نبود حمایت کافی خانواده از زنان در مناصب سیاسی، جامعه‌پذیری منع کننده برای زنان در حوزه امور سیاسی، فقدان آموزش حقوق سیاسی برای زنان، حمایت نکردن کافی زنان از یکدیگر، کمبود رشد سیاسی زنان، محدودیت شدید در محیط خانواده، سنت گرایی در خانواده‌ها و نپذیرفتن زنان در مناصب سیاسی و استقبال نکردن جامعه از زنان موفق سیاسی از جمله ویژگی‌های جامعه مردمحور و جبر محیطی است که بر مشارکت سیاسی زنان تاثیر می‌گذارد.

شرایط مداخله‌گر بر مشارکت سیاسی زنان

یکی از شرایط مداخله‌گر در مشارکت سیاسی زنان، به ویژگی‌های روحی و روانی آنان در عرصه سیاسی برمی‌گردد. با وجود ماهیت مدنی و عقلانی مشارکت سیاسی، زنان از وجوه روحی و روانی نیز متاثر هستند.  به بیان دیگر فعالیت سیاسی تنها از عوامل عقلانی تاثیر نمی‌پذیرد و ویژگی‌های روحی-شخصیتی زنان از جمله اعتماد به نفس خود بزرگ‌بینی، تمایل به مشارکت سیاسی، ریسک پذیری و اقتدار شخصیتی از جمله شرایطی هستند که می‌توانند حلقه ارتباط زنان با ساختار سیاسی را مختل کننداز طرف دیگر، مشارکت سیاسی زنان این ویژگی‌های روحی و روانی را تقویت می‌کند. مشارکت سیاسی به زنان عزت نفس می‌بخشد و به آنان احساس مفید بودن، کفایت، ارزش و قدرت و اعتماد به نفس می‌دهد و از طرف دیگر بی اعتنایی به این نیاز‌های روحی و روانی به احساساتی از قبیل حقارت، ضعف و درماندگی در آنان منجر می‌شود.

راهبرد‌هایی به منظور افزایش مشارکت سیاسی زنان

به منظور افزایش مشارکت سیاسی زنان راهبرد‌هایی از قبیل عدالت اقتصادی در حوزه تقسیم کار جنسیتی، رفع قوانین تبعیض‌آمیز و مردسالارانه، ایجاد بستر‌های رشد و نمو برای زنان و مردان، ایجاد زمینه‌های خودشکوفایی و تربیت بر اساس خودباوری برای زنان و حمایت از مشارکت سیاسی زنان پیشنهاد می‌شود.

همچنین پرورش زنان و توانمندسازی برای آنان از دوران مدرسه، انتخاب زنان به عنوان مدیران رده بالا و میانی، پذیرش زنان در عرصه‌های مختلف اقتصادی سیاسی، کمک کردن سمن‌ها به زنان در شکوفایی و مشارکت سیاسی، تغییر شکاف میان خانواده و زنان و اعتماد آنان به توانایی‌های دختران و زنان و قبح شکنی از حضور زنان در عرصه‌های مختلف سیاسی از جمله راهکار‌های موثر در این زمینه هستند.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • چرا داده‌های نرخ تورم بانک مرکزی شفاف نیست؟
  • خون رنگین زرگر‌ها در نظام مالیاتی ایران/ یک کارمند بیشتر از طلا فروش مالیات می‌دهد!
  • غیربومی بودن مدیران یکی از اساسی ترین مشکلات البرز است
  • خبر خوش شورای نگهبان برای بازنشستگان | افزایش چشمگیر حقوق بازنشستگان از این ماه
  • سهم ۱۹ درصدی آموزش عالی از کل بودجه عربستان/ دولت به دانشگاه‌ها آزادی عمل می‌دهد
  • کمیسیون اصل ۹۰ پیگیر اجرایی شدن سامانه ستاد
  • چه عواملی در مشارکت سیاسی زنان نقش دارد؟
  • زمان افزایش ۹۰ درصدی حقوق بازنشستگان مشخص شد/ رییس کمیسیون تلفیق بودجه درباره همسان‌سازی حقوق چه گفت؟
  • فرار کانون سردفتران از شفاف‌سازی عملکرد مالی
  • قرارداد ۲.۷میلیارد دلاری با پتروشیمی‌ها برای تولید بنزین