Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شریان»
2024-04-20@13:55:51 GMT

شیوع چاقی کودکان در ایران دو برابر شده است

تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۴۹۰۰۲۵

معاون بهداشت وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: شیوع چاقی کودکان در دو دهه گذشته 2 برابر شده و به 20 درصد رسیده است 60 درصد بزرگسالان نیز در ایران اضافه وزن دارند.


به گزارش شریان نیوز، به نقل از ایرنا معاون بهداشت وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: شیوع چاقی کودکان در دو دهه گذشته 2 برابر شده و به 20 درصد رسیده است 60 درصد بزرگسالان نیز در ایران اضافه وزن دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  علیرضا رئیسی روز دوشنبه در نشست خبری هفتگی وزارت بهداشت افزود: زنگ خطر افزایش چاقی و اضافه وزن در کشور به صدا درآمده و حتی به کودکان زیر دو سال نیز رسیده است و حدود 14 درصد کودکان 15 تا 23 ماهه در ایران اضافه وزن دارند و این میزان در استانهای شمالی مانند گیلان, مازندران, اردبیل, آذربایجان شرقی و غربی به 20درصد می رسد.     وی گفت: 20 درصد دانش آموزان 7 تا 18 ساله ایرانی اضافه وزن دارند و با توجه به تغذیه نامناسب, افزایش مصرف غذاهای آماده , چرب و شور سایر تنقلات و کم تحرکی در کشور شیوع چاقی و اضافه وزن در بین همه گروه های سنی در حال افزایش است.     این مقام وزارت بهداشت گفت: 76 درصد بار بیماری ها و مرگ و میر در ایران ناشی از بیماری های غیر واگیر است که علت اصلی آن تغذیه نامناسب است.     رئیسی گفت: توصیه وزارت بهداشت این است که حداکثر 10 درصد از کالری مورد نیاز روزانه از طریق مصرف شکر و قند ساده مانند قند, شیرینی و شکلات, بستنی و کیک تامین شود.     معاون وزیر بهداشت افزود: مصرف زیاد قندهای ساده موجب رسوب آن در بدن و رگها به صورت چربی می شود که عامل مهم انواع بیماری های غیر واگیر مثل سرطان, بیماری های قلبی و عروقی و دیابت است.     وی گفت: بر اساس توصیه سازمان بهداشت جهانی حداکثر میزان مجاز مصرف شکر در روز 25 گرم است اما هر ایرانی روزانه به طور متوسط 66 گرم شکر می خورد.     رییسی افزود: مصرف شکر زیاد علاوه خطر چاقی موجب از بین رفتن چربی خوب HDL در بدن می شود و تری گلیسرید خون را افزایش می دهد و موجب افزایش ترشح هورمون انسولین در بدن می شود.     وی گفت: راه حل این مساله این است که از کودکی ذائقه بچه ها را به سمت مواد غذایی چرب, شور و شیرین سوق ندهیم تا کارخانه های تولید مواد غذایی برای فروش بیشتر از تقاضای بازار علیه سلامت مردم سوء استفاده نکنند.    

رئیسی همچنین با اعلام آمارهای جهانی گفت: 1.9 میلیارد نفر در دنیا اضافه وزن دارند و 600 میلیون نفر چاق هستند.

دسته بندیاجتماعي

منبع: شریان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۹۰۰۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزارت بهداشت حذف هپاتیت C در ایران را اعلام کند

به گزارش خبرگزاری مهر، سیدموید علویان، در نامه‌ای به بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت، عنوان داشت: همانطور که مستحضرید وزارت بهداشت با سال‌ها فعالیت و تلاش مستمر در جهت حفظ سلامت جامعه که منجر به کاهش قابل توجه بار بیماری‌های ناشی از هپاتیت B و هپاتیت C در جامعه خصوصاً بیماران خاص شده است.

غربالگری خون‌های اهدایی از نظر هپاتیت C از سال ۱۳۷۵ اثر چشم گیری در کاهش شیوع این بیماری در جمعیت‌های پرخطر از جمله بیماران هموفیلی، تالاسمی و دیالیزی داشته است.

از طرف دیگر، آغاز برنامه غربالگری تمامی بیماران خاص از نظر هپاتیت C و درمان رایگان آنها در سال ۱۳۸۵ که توسط آن وزارتخانه هدایت و حمایت شده است. همچنین با پیگیری‌های شبکه هپاتیت ایران و دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور و مراکز علمی و تحقیقاتی وابسته، از میزان مبتلایان به این بیماری به طور قابل توجه کاسته است.

این مدل به عنوان یک مدل موفق در جوامع علمی خارج و داخل کشور مطرح و مورد تقدیر قرار گرفته است. شیوع هپاتیت C در بیماران هموفیلی از ۴۰ درصد به کمتر از ۱ درصد و در بیماران تالاسمی از ۳۰ درصد به کمتر از ۱ درصد و در بیماران دیالیزی از ۱۸ درصد به کمتر از ۱ درصد در سراسر کشور کاهش جدی پیدا کرده است. لازم به ذکر است همکاری انجمن‌های مردم نهاد، کانون هموفیلی، انجمن تالاسمی ایران و خانواده بیماران هموفیل و تالاسمی زبانزد است.

درمان رایگان بیش از ۲۰ هزار بیمار خاص مبتلا به هپاتیت C برگه درخشانی از خدمت خالصانه به این بیماران است که سبب کاهش جدی مرگ و میر ناشی از آن شده است. در بسیاری از استان‌ها، از بیماران خاص مبتلا به بیماری هپاتیت خبری نیست و اولین استان در سال ۱۳۹۶، خراسان جنوبی بود که ریشه کنی هپاتیت C در بیماران خاص انجام داد و از طرف شبکه هپاتیت ایران به مسعود ضیایی متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری جایزه نینا (Novelty in NoHep activity) اهدا شد.

حال آنچه که سبب شد تا به حضرتعالی نامه بنویسیم این است:

۱- اعلام رسمی حذف هپاتیت C با توجه به کاهش بیش از ۹۰ درصد مبتلایان در بیماران خاص در کشور به سازمان بهداشت جهانی و پیگیری انتقال این تجربه به سایر کشورها

۲- تاکید به تمامی مراکز بیماران خاص در کشور تا در صورت مشاهده موارد ابتلای جدید به هپاتیت C با تائید مولکولی (پی سی آر) سریعاً به وزارت بهداشت اعلام، تا پیگیری درمان و ریشه یابی راه انتقال در موارد جدید صورت گیرد.

در خاتمه خواهشمند است دستور فرمائید تمامی مکاتبات اینجانب در مسئولیت قبلی به عنوان رئیس شبکه هپاتیت ایران مورد بازبینی حضرتعالی و کارشناسان و مدیران مرتبط قرار گیرد.

کد خبر 6082394 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • ۵۶ درصد زایمان‌ها در کشور سزارین هستند / بدرفتاری کادر درمان ترس از زایمان طبیعی را دوچندان می‌کند
  • وبا در سومالی از ابتدای ۲۰۲۴ تاکنون ۷۵ قربانی گرفته است
  • شیوع بی‌رویه چاقی بین دانش‌آموزان تهرانی ؛ ۴۸ درصد آنها چاقند | برگزاری مسابقه کاهش وزن در مدارس
  • جزییات یارانه حمایتی کودکان دچار سوء تغذیه / احتمال افزایش ۲۵ درصدی بودجه طرح «امنیت غذایی»
  • شرایط و نحوه دریافت یارانه تغذیه‌ای کودکان/تمرکز وزارت بهداشت برای پخت نان با «آرد کامل»
  • احتمال افزایش ۲۵ درصدی بودجه طرح «امنیت غذایی» / جزئیات یارانه حمایتی کودکان دچار سوء تغذیه
  • احتمال افزایش ۲۵ درصدی بودجه طرح «امنیت غذایی» / جزییات یارانه حمایتی کودکان دچار سوء تغذیه
  • وزارت بهداشت حذف هپاتیت C در ایران را اعلام کند
  • افزایش ۷۰ درصدی تعداد تولدها از مادران غیر ایرانی در ۴ سال
  • خیانت نستله Nestlé به کودکان با نقض استاندادهای سلامتی