Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-08@12:07:33 GMT

قطب انجیر سیاه ایران آب ندارد + عکس

تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۴۹۰۵۶۷

قطب انجیر سیاه ایران آب ندارد + عکس

به گزارش جهان نيوز، از منطقه زیودار و بن لار شهرستان پلدختر به عنوان «قطب انجیر سیاه ایران» یاد می‌شود و زودرس‌ترین انجیر جهان را می‌توان در این مناطق یافت.
  مناطق زیودار و بن لار پلدختر مرغوب‌ترین انجیر سیاه کشور را تولید می‌کند به طوری که سالانه حدود ۱۰ هزار تن انجیر سیاه در این مناطق تولید و بیش از دو هزار نفر مشغول به کار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



انجیر سیاه لرستان هر سال حدود یک ماه زودتر از سایر انجیر‌های کشور به بازار عرضه می‌شود و به عنوان یک برند معتبر نه تنها در کشور بلکه در خاورمیانه معروف است و این محصولات به برخی کشور‌های منطقه نیز صادر می‌شود.

اما در سال‌های اخیر منطقه زیودار و بن لار شهرستان پلدختر همواره با مشکلات کم آبی مواجه بوده که در این کم‌آبی برداشت غیرمجاز آب و خشکسالی از «مادیان رود» و «کشکان» نیز نقش محوری داشته است و وعده‌های مکرر مسئولان هم برای مقابله با برداشت غیرمجاز آب به نتیجه خاصی نرسیده و باغداران منطقه نگران خشک شدن چشمه آب بودند که یکباره چشمه تغذیه کننده این باغات نیز خشک شد. خشک شدن چشمه آب باغات انجیر پس از زلزله

  ده‌ها سال است که آب مورد نیاز بیش از ۵۰ درصد باغات روستا‌های بن لار، سرنجه زیوار، طاق عباسعلی، لیت بر، گرگر و کلات زیودار از «چشمه گرمابه» تامین می‌شده، اما بر اثر خشکسالی‌های پی در پی و به گفته اهالی بعد از زلزله اخیر کرمانشاه که شهرستان پلدختر را نیز لرزاند این چشمه به یکباره خشک شده و باغات منطقه را با مشکل جدی مواجه کرده است.

در پی خشک شدن چشمه گرمابه منبع آب آبیاری باغات منطقه بن لار وزیودار در گزارشی با عنوان "وضعیت قرمز در قطب انجیر سیاه کشور؛ زودرس‌ترین انجیر سیاه جهان در آستانه نابودی" پیگیر موضوع شد تا شاید چاره‌ای برای حیات این باغات اندیشیده شود.

میرزا محمد مرادی رئیس جهاد کشاورزی پلدختر اظهار داشت: اگر باغداران منطقه بن لار آمادگی داشته باشند یک ایستگاه مشترک برای تمام باغات زده می‌شود.

وی افزود: در صورت همکاری و کمک کردن مردم منطقه بن لار همه ایستگاه‌ها وموتور‌های آب آن‌ها جمع آوری ویک ایستگاه پمپاژ مشترک برای آبیاری باغات زده می‌شود.

لزوم ایجاد یک ایستگاه پمپاژ مشترک برای آبیاری باغات

  رئیس جهاد کشاورزی پلدختر نیز گفت: با ۱۲ نفر از باغداران ومعتمدان منطقه بن لار صحبت شده که با تمام مردم منطقه بن لار صحبت کنند و اگر آمادگی داشته باشند یک جلسه مشترک با حضور تمام باغداران برگزار می‌کنیم وتمام پمپاژ‌های جداگانه را جمع آوری و یک ایستگاه مشترک برای باغات تا قبل از شروع فصل آبیاری آماده می‌کنیم.

مرادی افزود: تا امسال باغات منطقه زیودار و بن لار را با روش غرقابی آبیاری می‌کردند که با خشک شدن چشمه گرمابه آب برای آبیاری به روش غرقابی وجود ندارد وباید سیستم آبیاری قطره‌ای را جایگزین روش‌های قبلی کنیم.
وی ادامه داد: آب مورد نیاز برای غرقابی آبیاری کردن درختان ۱/۲ لیتر است که اگر آبیاری قطره‌ای استفاده کنیم این مقدار به زیر یک دهم کاهش پیدا می‌کند.

رئیس جهاد کشاورزی پلدختر تصریح کرد: امور آب لرستان مسئول رسیدگی علت خشک شدن آب چشمه گرمابه منبع آب آبیاری باغات منطقه زیودار وبن لار است وآن‌ها باید علت خشک شدن این چشمه را اعلام کنند.

منبع:تسنیم

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۹۰۵۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش دبی آب در شبکه آبیاری دشت قزوین

منصور ستوده مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای قزوین گفت: با پیگیری استاندار قزوین و اهتمام وزارت نیرو و دست اندرکاران شرکت آب منطقه‌ای استان در راستای پاسخ به مطالبات کشاورزان و بهره‌برداران منجر به نتیجه شد و خوشبختانه میزان دبی آب در شبکه آبیاری دشت قزوین افزایش یافت.

وی اضافه کرد: در نشستی که با حضور وزیر نیرو و استاندار قزوین همراه بود، رهاسازی حق آبه کشاورزان از سد طالقان افزایش یافت که این پیگیری‌ها همچنان ادامه خواهد داشت.

ستوده تاکید کرد: مجموعه مدیریتی استان قزوین به دنبال تحقق مطالبات کشاورزان و بهره برداران است و از تمام ظرفیت‌های اداری و حقوقی برای تحقق مطالبات این قشر زحمتکش استفاده خواهد کرد.

اعضای تعاونی آب بران و همچنین جمعی از کشاورزان و بهره برداران استان قزوین طی هفته‌های گذشته خواستار افزایش حق آبه در شبکه آبیاری دشت قزوین شدند.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • کشاورزی و سیستم‌های آبیاری ایران باستان
  • لحظه وحشتناک حمله افعی سیاه به جوان جیرفتی (فیلم)
  • فیلم‌های سیاه ما با فیلم‌های سیاه آمریکایی تفاوت‌هایی دارد
  • ضرورت مدیریت مگس میوه در باغات مرکبات و سیاه ریشه
  • بررسی علل سیاه شدگی میوه پسته باغات مزرعه کلانتر
  • افزایش دبی آب در شبکه آبیاری دشت قزوین
  • استان اردبیل در تنش آبی قرار دارد
  • علل سیاه شدگی میوه پسته باغات مزرعه کلانتر
  • (اینفوگرافیک) خواص بی‌نظیر انجیر برای سلامتی
  • باغات منطقه۶ شهر قم بهسازی می‌شود