Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین‌نیوز | 

عضو هیئت‌مدیره مجمع تشکل‌های دانش‌بنیان ایران عنوان کرد: سرمایه‌گذاران بین‌المللی از آینده حضور در ایران بسیار نگران هستند.

بهمن افتخاری در گفتگو با خبرنگار سرویس هوایی تین‌نیوز در خصوص عدم استقبال ورود بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری در شهر فرودگاهی امام می‌گوید: استراتژی اصلی شهر فرودگاهی امام برای توسعه مناطق آزاد و منطقه ویژه ورود بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری است اما برای ورود بخش خصوصی متأسفانه مشکلات بسیاری وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او می‌افزاید: ما برای ورود بخش خصوصی در راستای سرمایه‌گذاری تلاش‌هایی در اتاق بازرگانی، تشکل‌های مختلف، بازیگران اقتصادی که در عرصه بین‌المللی حضور دارند و مناسب حضور در شهر فرودگاهی امام هستند انجام داده‌ایم؛ اما چند مانع بزرگ بر سر راه بود.

افتخاری ضمن تأکید بر اینکه یکی از مشکلات در شهر فرودگاهی امام عدم مالکیت زمین است، می‌گوید: بنگاه‌های اقتصادی که قصد ورود به شهر فرودگاهی امام را با این مشکل روبه‌رو هستند؛ شرکت‌هایی که قصد سرمایه‌گذاری در زمین‌های شهر فرودگاهی را دارند طبیعتاً مالکیت زمین برایشان بسیار اهمیت دارد چراکه با سند آن زمین می‌توانند برای کارهای اقتصادی ازجمله اخذ تسهیلات مورداستفاده قرار بگیرد.

این کارشناس اقتصادی دومین مشکل ورود بخش خصوصی را درگیری بخش اقتصادی به مسائل سیاسی می‌داند و معتقد است: سرمایه‌گذار خارجی که می‌خواهد با شریک ایرانی‌در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی شهر فرودگاهی امام حضورداشته باشد اکنون با موانع بین‌المللی روبه‌رو است و این شرکت‌ها از آینده سرمایه‌گذاری در ایران می‌ترسند. شرکت‌هایی در این چند سال برای مذاکره آمده‌اند اما موانعی که بر سر راه انحا بوده مانع سرمایه‌گذاری انحا شده است.

او می‌افزاید: سرمایه‌گذاران بین‌المللی از اینکه بعد از سرمایه‌گذاری در ایران تحریم شوند بسیار نگرانند، چراکه پیش‌تر شرکت‌های سرمایه‌گذاری بوده‌اند که بعد امریکا آن‌ها را وارد لیست سیاه کرده و آینده آن‌ها نابودشده است و نگرانی سرمایه‌گذاری تنها مختص به شهر فرودگاهی نیست و کل کشور درگیر این موضوع است.

افتخاری در ادامه به طرح جامع شهر فرودگاهی اشاره کرد و گفت: شهر فرودگاهی امام در حال تکمیل طرح جامع است لذا امیدواریم با تکمیل آن راه ورود بخش خصوصی داخلی برای سرمایه‌گذاری باز شود و امیدوارم مدیریت جدید این شرکت بتواند با تسهیل فرآیندهای ورود بخش خصوصی شاهد توسعه شهر فرودگاهی امام و رسیده به جایگاه واقعی خود باشد.

طبق گفته او؛ اخیراً مسئولان عنوان کرده‌اند که حجم کار در شرکت شهر فرودگاهی بسیار بالا است و سه حوزه مختلف در این شرکت (فرودگاه امام-مناطق آزاد-مناطقه آزاد تجاری) به‌تنهایی نیازمند اداره مستقل است در همین راستا بنا دارند هرکدام به‌صورت شرکتی اداره شوند و به نظر بنده این موضوع این موضوع اتفاق بسیار خوبی خواهد بود. طبیعتاً با تقسیم‌بندی صورت گرفته و اداره مستقل هر بخش مسئولان بهتر می‌توانند روی هر بخشی متمرکز شوند و روند کار را تسهیل کنند.

عضو هیئت‌مدیره مجمع تشکل‌های دانش‌بنیان ایران با بیان اینکه نمی‌توان بحث‌های مدیریتی در این شرکت مانع حضور سرمایه‌گذاران دانست، تصریح کرد: شهر فرودگاهی حدود 3 سال است تبدیل به شرکت شد و با تلاش‌های و فعالیت‌های محمود نویدی مدیرعامل سابق این شرکت و سپس کوروش فتاحی زیرساخت‌های مدیریتی در این شرکت به‌تازگی شکل‌گرفته است و برای رسیدن به پختگی باید وقت به مدیریت جدید وقت داد.

وی گفت: مجمع تشکل‌های دانش‌بنیان ایران به‌عنوان پیشگام برای سرمایه‌گذاری در شهر فرودگاهی امام خمینی از طرف اتاق بازرگانی مأموریت پیدا کرد در همین راستا در تشکل‌های دانش‌بنیان مرتباً این سؤال مطرح می‌شود که باید اکنون چکار کنیم؟ با حکمی که عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی به مدیرعامل جدید شرکت شهر فرودگاهی داده است قید شده است که با فناوری‌های پیشرفته در راستای اقتصاد مقاومتی در شهر فرودگاهی و توسعه در آنجا مورداستفاده قرار بگیرد در همین راستا اتاق بازرگانی کماکان آمادگی صددرصدی دارد تا با شهر فرودگاهی امام  مشارکت کند.

منبع: تین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۹۱۶۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادامه حیات حوزه معدن در گرو فناوری و نوآوری

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، عباس ملک ثابت معاون فناوری سنگ آهن مرکزی ایران در نشستی که در سیزدهمین نمایشگاه بین المللی نوآوری و فناوری (اینوتکس) در پارک فناوری پردیس برگزار شد اظهار کرد: این شرکت با بیش از ۵۰ سال سابقه در حوزه معدن در شهرستان بافق در استان یزد در حال فعالیت است.

وی افزود: این شرکت اکنون دارای چندین معدن فعال است و در دو سال گذشته با تغییر رویکرد در مدیریت این شرکت در حوزه‌های فناوری و نوآوری بصورت جدی وارد شده و فعالیت‌هایی در این زمینه در شرکت صورت گرفت.

معاون فناوری سنگ آهن مرکزی ایران ادامه داد: اگر بخواهیم این نوع فعالیت‌ها را دسته بندی کنیم در چهار حوزه دسته بندی می‌شوند. زیست بومی در این شرکت ایجاد شد که چهار حوزه دارد نخستین حوزه بخش تحقیق و توسعه بوده که سعی کردیم شتاب به این بخش دهیم بخش دیگر مراکز نوآوری یکی در شهرستان بافق وجود دارد و دیگری با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی یزد راه اندازی شده که هدف حمایت از ایده و استفاده از ظرفیت‌های این دانشگاه است. 

ملک ثابت اضافه کرد: بخش دیگر نوسازی و ساخت داخل است که هدف حمایت از شرکت دانش بنیان توسعه بازار است بخش آخر صندوق سرمایه گذاری شرکت بوده که با سرمایه ۵۰ میلیاردی به عنوان اولین سرمایه گذار در صنعت فولاد و معدن کشور موفق شدیم این را راه اندازی کنیم.

وی درباره خام فروشی توضیح داد: در حوزه معدن اگر خام فروشی را معنی کنیم هم میتوان گفت که خام فروشی انجام می‌شود هم نمی‌شود. اگر بگویم سنگ آهن استخراج شده خام فروشی است باید گفت خیر به این معنا خام فروشی در کشور نداریم همین مورد به این معنا نیست که خام فروشی در کشور نداریم جواب خیر؛ زیرا می‌توانیم با توسعه زنجیره استخراج در پایین دست، ارزش افزوده را افزایش دهیم.

معاون فناوری سنگ آهن مرکزی ایران مطرح کرد: بسیاری از فعالیت‌ها در حوزه فناوری و نوآوری جدی نیست و نمایشی است. سیاست این شرکت ایجاد ارزش افزوده بوده مجموعه اقتصادی باید برنامه اقتصادی داشته باشد در مراکز نوآوری و زیست بوم این شرکت نوپاست، اما به نوآوری رسیده ایم و در برنامه اقتصادی در پنج سال آینده نتیجه خواهد داد. 

ملک ثابت بیان کرد: در مراکز نوآوری دو تیم را پذیرش کردیم چهار تیم دیگر در حال آموزش هستند بیشتر هدف خود را روی آموزش گذاشتیم تا فرهنگ کسب و کار و استارت آپ در این حوزه‌ها ایجاد کنیم. هدف اصلی تیم تحقیق و پژوهش این شرکت حرکت به سمت پژوهش‌های کاربردی است. تنوع بخشی در حوزه‌های پژوهشی هدف دیگر این تیم است.

وی تشریح کرد:برای تعامل با حوزه پژوهش از فعالان این حوزه خواستیم که توانایی‌های خود را ارائه دهند تا ما ببینیم که چگونه می‌توانیم با آنها همکاری کنیم این روش نتیجه بخش بوده و پژوهشگران در حوزه‌های مختلف با شرکت همکاری می‌کنند. 

معاون فناوری سنگ آهن مرکزی ایران گفت: سعی کردیم در زیست بوم فناوری استان نقش داشته باشیم به همین دلیل از موارد که سرمایه گذاری کردیم ۲ شرکت از استان یزد هستند با ایجاد مراکز نوآوری در این استان فضای فناوری در آن استان ایجاد کردیم.

ملک ثابت بیان کرد: حوزه فولاد و معدن از صنایع سنتی هستند و نوآوری ندارند اگر می‌خواهند در این شرایط به حیات خود ادامه دهند باید سرمایه گذاری شود و تجهیزات امکانات با نوآوری و فناوری وارد این حوزه شود.

سرمایه گذاری مهم‌ترین بحث در  زیست بوم است

در ادامه‌ محسن کرمی نیا مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری سنگ آهن ایران نیز گفت: با تشکیل زیست بوم فناوری در این شرکت یکی از حلقه‌های مهم این زنجیره تشکیل این صندوق بوده با توجه به اینکه سرمایه گذاری مهم‌ترین بحث در این زیست بوم بوده رصد و ارزیابی شرکت‌های دانش بنیان استارت آپ‌ها و تیم‌های فناور که می‌توانستند در رقابت پذیری که مد نظر شرکت است حضور داشته باشند طرح‌های مختلف آنها ارزیابی کردیم. بیش از ۶۰ طرح مورد ارزیابی قرار گرفت. 

وی اضافه کرد: شرایطی برای سرمایه گذاری در این شرکت رعایت می‌شود نخستین شرط این است که در زنجیره ارزشی این شرکت قرار گیرد. فقط سرمایه گذاری نیست به دنبال این هستیم که بتوانیم به توسعه بازار کمک کنیم.

مدیر عامل صندوق پژوهش و فناوری سنگ آهن ایران بیان کرد: تاکنون سه سرمایه گذاری انجام شده، سرمایه گذاری نخست در حوزه اکتشاف بوده که گروهی از افراد نخبه این شرکت را راه اندازی کرده اند که توانستند بیش از ۹۷ مورد اکتشاف شناسایی کردند. تیم دیگری که روی آنها سرمایه گذاری شده در حوزه پهپادی فعالیت می‌کنند که توانستند در این مدت بازار‌های مشابه این حوزه را به خود اختصاص دهند.

کرمی نیا ادامه داد: تیم دیگری که سرمایه گذاری کردیم روی توربین انبساطی کار می‌کنند که یک فناوری نو و جدید است. 

وی درباره شرایط سرمایه گذاری تشریح کرد: برای سرمایه گذاری موفق باید بسیار دقیق و حساس باشیم و کسانی را برای سرمایه گذاری انتخاب می‌کنیم که نخبه باشند و بتوانند مسائلی را حل کنند این شرایط این شرکت است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آدرس ریل نقدینگی در صنعت ریلی
  • رسانه‌ها بر ترویج حدیث اهل بیت(ع) سرمایه‌گذاری بیشتری کنند
  • کسب درآمد از ارز دیجیتال بدون سرمایه
  • هیچ محدودیتی برای سرمایه‌گذاری در صنعت نفت وجود ندارد
  • (ویدئو) سیل هواپیما‌ها و باند‌های فرودگاهی در جنوب برزیل را زیر آب برد
  • ارائه خدمات فرودگاهی به ۳ هزار و ۲۰۰ مسافر در روز
  • ادامه حیات حوزه معدن در گرو فناوری و نوآوری
  • اجرای طرح توسعه خدمات فرودگاهی در فرودگاه بین‌المللی امام خمینی
  • شرکت مشاور سرمایه گذاری ترنج چقدر زیان ساخت؟
  • آیا ساخت شهر فرودگاهی در ایران توجیه پذیر است؟