Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاري صدا و سيما؛ پايگاه اينترنتي المانتيور در مقاله اي نوشت: اقتصاد غزه در آستانه فروپاشي کامل قرار دارد.
به گزارش المانيتور، اقتصاددانان مي گويند، در حالي که محاصره اسرائيل [عليه نوار غزه] وارد يازدهمين سال خود مي شود، اقتصاد نوار غزه وارد مرحله اي از فروپاشي کامل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مردم غزه از رکودي بي سابقه رنج مي برند.
ماه گذشته، برخي از کارشناسان اقتصادي از اتباع غزه ساکن خارج از فلسطين و تجّار خواستند که براي خانواده هايشان در غزه پول بفرستند تا به اين وسيله اقتصاد اين منطقه را بهبود بخشند و آن از فروپاشي نجات دهند.
در همين حال، در تاريخ سي ام دسامبر نخستين بار در چند سال گذشته مغازه داران جنوب غزه در اعتراض به اوضاع ضعيف اقتصادي فروشگاه هاي خود را بستند.
براساس مقاله اي که 31 دسامبر در روزنامه هاآرتص به چاپ رسيد، تعداد کاميون هاي حامل کالا که از جنوب [گذرگاه] کرم ابو سالم به غزه حرکت مي کردند در طول ماه دسامبر کاهش يافت و به تعداد حدود پانصد و سي دستگاه در روز رسيد. اين در حالي است که تعداد اين کاميون ها در اکتبر 2015 به تقريبا هزار دستگاه رسيده بود.
در سه ماهه پاياني سال 2017 تعداد کالاهايي که وارد غزه مي شدند در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته به حدود بيست درصد کاهش يافت. براساس اين مقاله، اين مسئله عمدتا به علت کاهش قدرت خريد مردم غزه در نتيجه وخامت اوضاع اقتصادي بود.
يکي از مقامات وزارت دارايي غزه که خواست نامش فاش نشود به المانيتور گفت، محاصره اسرائيل و اقدامات تنبيهي شديد تشکيلات خودگردان فلسطين که از ماه مارس آغاز شد، اقتصاد غزه را تحت فشار قرار داده است.
اين اوضاع زماني وخيم شد که تشکيلات خودگردان دستمزد کارکنان دولتي در غزه را کاهش داد.
وزارت دارايي غزه نيز از بيست درصد مجموع هزينه هايي که پيشتر دريافت مي کرد محروم شد.
اين مقام همچنين متذکر شد، حماس در ماه نوامبر به عنوان بخشي از توافق آشتي، مديريت گذرگاه هاي مرزي اش را به تشکيلات خودگردان سپرده است. وزارت دارايي با اين کار هزينه هاي مالياتي را که ماهيانه جمع مي کرد و به چهارده ميليون و پانصد هزار دلار مي رسيد از دست داد.
اين مقام همچنين هشدار داد، با باقي ماندن تحريم ها عليه غزه و دستمزدهاي پايين کارکنان غزه، مشکلات اقتصادي اين منطقه ادامه خواهد يافت. وي همچنين از ساير احزاب فلسطيني و مصر خواست براي نجات دادن غزه، تشکيلات خودگردان فلسطين را تحت فشار قرار دهند.
بر اساس شاخص اداره پولي فلسطين در دسامبر 2017، شاخص چرخه تجاري نوار غزه به علت کاهش فعاليت هاي صنعتي و ساير بخش ها از جمله کاغذ، اسباب منزل، پلاستيک، ساخت و ساز و صنايع دارويي و شيميايي کاهش پيدا کرده است.
افزون بر اين، ميزان توليد و فروش نيز در مقايسه با ماه گذشته کاهش يافته است.
بر اساس پيش بيني هاي اقتصادي براي سال 2018 که در تاريخ 27 دسامبر صورت گرفت، رشد اقتصادي فلسطين به علت نبود اطمينان اقتصادي که با اوضاع اقتصادي داخلي و خارجي مرتبط است، براي دومين سال پي در پي کاهش خواهد يافت.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۹۳۰۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب «اقتصاد در هیاهوی انتظارات» منتشر شد

کتاب " اقتصاد در هیاهوی انتظارات " منتشر شد. برای اولین بار در ایران یک کتاب تخصصی در رابطه با اثرات انتظارات تورمی در اقتصاد ایران توسط موسسه مطبوعاتی بازار پول و ارز به رشته تحریر درآمد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، کتاب «اقتصاد در هیاهوی انتظارات» با موضوع نگاهی جامع به اثرات انتظارات تورمی در اقتصاد ایران با الهام از 30 نشست تخصصی توسط انتشارات موسسه مطبوعاتی بازار پول و ارز گردآوری شده است.

این کتاب شامل 30 فصل بوده و به موضوعاتی مانند: نقش انتظارات تورمی در تورم و نرخ ارز، نظریه‌های تعیین نرخ ارز و نحوه شکل‌گیری انتظارات، رابطه انتظارات تورمی و بازار سرمایه، بازار مسکن و نقش انتظارات در آن، نقش رسانه در انتظارات تورمی پرداخته است.

کتاب «اقتصاد در هیاهوی انتظارات» دارای 656 صفحه می باشد و مقدمه آن توسط محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی نوشته شده است. در این کتاب از بیش از 260 جدول و نمودار برای فهم بیشتر موضوع انتظارات استفاده شده است.

در بخشی از مقدمه که به قلم محمدرضا فرزین نوشته شده آمده است " امروزه بسیاری از اقتصاددانان معتقدند که علیت در پدیده‌های اقتصادی در بسیاری از موارد ماهیت متقابل دارد؛ یعنی روایت‌ها خود می‌توانند موجب رخدادهای اقتصادی شوند و رخدادهای اقتصادی علت تغییر روایت‌ها.

جنگ‌های اقتصادی کنونی بین کشورها عموما با تمرکز شکل‌گیری شایعات، ناامید سازی مردم به آینده و ارائه تصویری تاریک از آینده کشور توسط حرفه‌ای ترین رسانه‌ها و خبرگان عملیات روانی صورت می‌پذیرد و بخش عمده‌ای از هزینه جنگ را به خود اختصاص می‌دهد.

اقتصاد ایران دهه‌ هاست که با این پدیده رو‌بروست و متاسفانه در حوزه سیاست‌گذاری اقتصادی نتوانسته نهادسازی و برنامه‌ریزی لازم برای مقابله با این پدیده را انجام دهد.

به قول یکی از اقتصاددانان، آنچه که باید از آن ترسید، خود ترس است و این موضوع محوری عملیات روانی علیه هر کشوری است. اقتصاددان مک کالی، این لحظه را لحظه کایوت می‎‌نامد. کایوت شخصیت کارتونی قهرمانی است که از روی پرتگاه‌های می‌پرد و تا زمانی که به زمین نگاه نکند سقوط نخواهد کرد و طبق قانون کارتون هر وقت به زمین نگاه کند، سقوط خواهد کرد. "

گفتنی است برای تهیه کتاب «اقتصاد در هیاهوی انتظارات» می توانید با شماره تلفن 09196162244 (انتشارت موسسه مطبوعاتی بازار پول و ارز) تماس بگیرید.

انتای پیام/

دیگر خبرها

  • لاپید: اگر کابینه نتانیاهو برکنار نشود قیمت‌ها همچنان افزایش می‌یابد
  • کتاب «اقتصاد در هیاهوی انتظارات» منتشر شد
  • مقایسه اقتصاد چین با ایالات متحده در بخش‌های مختلف
  • مقایسه اقتصاد چین با ایالات متحده در بخش های مختلف
  • راه درازی تا فعلیت رساندن کامل ظرفیت‌های تجاری ایران و افغانستان داریم
  • موافقت وزیر اقتصاد عربستان با ۵ پیشنهاد ایران
  • چرا ایران تحریم‌ناپذیر است؟
  • پیشرفت اجتماعی ایران از سال ۲۰۱۹ کم و در سال ۲۰۲۳ منفی شد / در بخش فرصت ها وضعیت ایران خطرناک است / قربانی‌شدنِ پیشرفت اجتماعی در ساحتِ سیاست و اقتصاد
  • ساز و کار عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل چگونه است؟
  • پای نفت برای صعود قیمت بسته می‌شود