Web Analytics Made Easy - Statcounter

ارسلان فتحی‌پور با اشاره به اینکه برای نخستین بار در خاورمیانه طراحی و تولید بزرگترین ترانسفورماتور 3 فاز در ایران صورت گرفته است، گفت: محققان جوان ایرانی برای نخستین بار در منطقه خاورمیانه بزرگترین ترانسفورماتور سه فاز را طراحی و تولید کردند به طوری که این ترانسفورماتورها 100در صد از فناوری‌های داخلی تولید شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بزرگترین ترانسفورماتور سه فاز تولید داخل دارای قدرت385 مگاولت آمپر و با ردیف ولتاژ 420 کیلوولت است که دارای ابعاد 16 متر مربع و 330 تن وزن است و برای نیروگاه‌های نسل جدید کلاس الف کاربرد دارند.

مدیرعامل گروه صنعتی ایران ترانسفو با تاکید بر اینکه نخستین دستگاه تولید این ترانس طی روزهای آینده در نیروگاه بندرعباس نصب خواهد شد، گفت: ترانسفورماتور سه فاز در واقع اولین ترانسی است که در ابتدای مدار تولید برق و در خروجی نیروگاه‌های تولید برق قرار می‌گیرند و نقش حیاتی در تولید برق نیروگاه‌ها و انتقال آنها به شبکه دارند.

فتحی‌پور افزود: ترانسفورماتورهای سه فاز با استفاده از دانش فنی روز دنیا و با بکارگیری مرغوب‌ترین تجهیزات و مواد اولیه و با کیفیت برند جهانی تولید شده و قیمت هر یک از این ترانس‌های غول‌پیکر بالغ بر 4 میلیون دلار است که با تولید آن از این پس دیگر نیازی به واردات آن نیست.

وی خاطرنشان کرد: وزارت نیرو برای 20 نیروگاه تولید برق کشور درخواست 20 ترانسفورماتور سه فاز را داده است که بر این اساس از خروج 80 میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری خواهد شد.

مدیرعامل گروه صنعتی ایران ترانسفو همچنین از تولید ترانسفورماتور توربین بادی ساخت داخل توسط محققان ایرانی که تماما طراحی آن توسط مهندسان ایرانی صورت گرفته است،خبر داد و گفت: تولید ترانسفورماتورهای ویژه نیروگاه بادی به انبوه رسیده و صادرات آن آغاز شده است، بنابراین ترانسفورماتورهای ویژه نیروگاه بادی که دارای قدرت بالایی هستند برق تولیدی حاصل از نیروی باد در نیروگاه‌های بادی را وارد شبکه توزیع برق کشور می‌کند که می‌تواند زمینه تولید برق در نیروگاه‌های بادی کشور را توسعه چشمگیری دهد.

به گفته فتحی‌پور تا پیش از این ترانسفورماتورهای ویژه نیروگاه‌های بادی از خارج وارد می‌شد و حالا ایران جزو کشورهای صادر کننده این ترانس‌ها قرار گرفته است.

مدیرعامل گروه صنعتی ایران ترانسفو ادامه داد:‌سوریه، عراق، ارمنستان، بلاروس و قرقیزستان کشورهایی هستند که به زودی ترانسفورماتورهای ویژه نیروگاه‌های بادی تولید ایران به آنها صادر خواهد شد.

فتحی‌پور در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس که پرسید در حال حاضر چه میزان ترانس وارد کشور می‌شود، گفت: در خصوص واردات ترانسفورماتورهای غول‌پیکر باید اقدام کرد چون این ترانسفورماتورها ترانسفورماتورهای ویژه هستند. ساخت آن توسط هر کشوری سخت و دشوار است، بنابراین اینکه بگوییم به عنوان مثال چینی‌ها بتوانند این گونه ترانسفورماتورها را وارد ایران کنند چندان صحیح نیست.

وی افزود:‌طبق آمار کلی ما در سنوات گذشته 16 میلیون دلار ترانس نرمال وارد کشور شده است که با توجه به افزایش تعرفه واردات ترانس قطعا این عدد کاهش خواهد یافت.

مدیرعامل گروه صنعتی ایران ترانسفو ادامه داد: در حال حاضر تعرفه واردات ترانسفورماتورهای نرمال 36 درصد و ترانس‌های غول‌پیکر 30 درصد است.

فتحی‌پور خاطرنشان کرد: ایران قابلیت رقابت با تمام کشورهای اروپایی را دارد چرا که مواد اولیه ساخت این ترانسفورماتورها از اروپا وارد کشور می‌شود.

وی تاکید کرد:‌ ایران ترانسفو قبلا تحت لیسانس زیمنس و الان مدتی است که از تحت لیسانس خارج شده است.

انتهای پیام/م

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۹۴۷۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیروگاه‌های برق به استقبال روزهای اوج مصرف تابستان می روند | وزیر نیرو: تعمیرات نیروگاه‌ها تا نیمه اردیبهشت پایان می‌یابد

به گزارش همشهری آنلاین، علی‌اکبر محرابیان، وزیر نیرو در حاشیه بازدید از شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران اظهار داشت: با توجه به شروع فصل گرم سال در حال آماده‌سازی نیروگاه‌های کشور برای تولید برق پایدار و مطمئن در سراسر کشور هستیم.

وی با اشاره به اینکه از سال گذشته ۱۸۰ پروژه در بخش‌های توسعه نیروگاه‌ها، افزایش و اصلاح شبکه و مدیریت مصرف برق برای تامین برق پایدار پیک تابستان امسال در دستور کار قرار گرفته است، ادامه داد: در همین راستا از مهم‌ترین اقدامات صنعت برق آماده‌سازی تمامی نیروگاه‌های کشور برای تولید حداکثری در روزهای اوج مصرف تابستان است.

وزیر نیرو با تاکید بر اینکه شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران نقش بسیار مهم و برجسته‌ای را برای تعمیرات، آماده‌سازی و ارتقای توان تولیدی نیروگاه‌های کشور بر عهده دارد، گفت: همکاران این مجموعه در طی چند ماه اخیر و حتی در ایام تعطیلات نوروز به صورت بی‌وقفه در تلاش بودند تا با آماده‌سازی نیروگاه‌های کشور مردم دغدغه‌ای برای تامین برق تابستان امسال نداشته باشند.

محرابیان اضافه کرد: از جمله پروژه‌های مهم در حال اجرای این شرکت بازسازی کامل واحد یک ۲۲۵ مگاواتی نیروگاه برقابی رودبار لرستان است. این واحد سال گذشته دچار مشکلات اساسی شده و نیاز به تعمیرات اساسی داشت. با توجه به اینکه تجربه انجام این پروژه در کشور وجود نداشت، برخی معتقد بودند که اجرای این طرح در داخل کشور امکان‌پذیر نیست و بایستی برای بازسازی آن از پیمانکاران و مشاوران خارجی استفاده کنیم.

وی افزود: براساس پیشنهادات پیش‌بینی شده بود که با توجه به هزینه تعمیرات و شیوه کار بایستی حداقل ۱.۵ سال این واحد را از مدار خارج کنیم. اما با اعتماد به متخصصان شرکت تعمیرات نیروگاهی و انجام این کار توسط این مجموعه، هم اکنون پروژه بازسازی واحد یک نیروگاه رودبار با حداقل زمان در حال انجام است.

وزیر نیرو تاکید کرد: همکاران شرکت به صورت سه شیفت مشغول به فعالیت هستند تا این واحد در موعد مقرر به مدار تولید بازگردد. خوشبختانه سد لرستان نیز در وضعیت آب‌گیری بسیار مناسبی است که با اتمام این پروژه بخشی از ظرفیت نیروگاه‌های برقابی کشور به کمک شبکه سراسری برق کشور خواهد آمد.

محرابیان با بیان اینکه تعمیرات اغلب نیروگاه‌های کشور به پایان رسیده است، گفت: در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد برنامه‌های این بخش محقق شده است و تا نیمه اردیبهشت‌ماه به اتمام فعالیت‌های پیش‌بینی شده در این بخش، تمامی نیروگاه‌های کشور با حداکثر ظرفیت به استقبال روزهای اوج مصرف برق امسال خواهند رفت.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه شرکت مادرتخصصی برق حرارتی در حوزه تولید بار اول در کشور پیشتاز است، افزود: این شرکت توانسته است بیشترین حجم قرارداد با شرکت‌های دانش‌بنیان را داشته باشد و با همکاری شرکت برق حرارتی و دانش‌بنیان‌ها قطعات بسیار خوبی در حوزه صنعت نیروگاهی برای اولین بار در کشور ساخته شده است.

وزیر نیرو با بیان اینکه بیش از ۹۵ درصد تجهیزات و قطعات نیروگاه‌های حرارتی و برقابی ساخت داخل است، ادامه داد: در حوزه تجدیدپذیرها نیز در حال افزایش سهم ساخت داخل هستیم. واحدهای بسیار خوبی در کشور در حال توسعه است تا بتوانیم در حوزه نیروگاه‌های تجدیدپذیر و به ویژه واحدهای خورشیدی به خودکفایی کاملی دست پیدا کنیم.

محرابیان با اشاره به اینکه صنعت نیروگاهی کشور بخش زیادی از حجم صادرات خدمات فنی و مهندسی را به خود اختصاص داده است، گفت: این بخش علاوه بر اینکه تاکنون نیروگاه‌های زیادی را در خارج از کشور احداث کرده است، در حوزه تعمیرات و بازسازی نیروگاه‌های موجود نیز مشغول به فعالیت است.

وی اظهار کرد: واحدهای نیروگاهی که عمدتا توسط شرکت‌های غربی و آمریکایی ساخته شده است هم اکنون توسط متخصصان ایرانی در حال تعمیرات، نوسازی و بازسازی هستند و وابستگی این کشورها به سمت صنعت برق کشور افزایش یافته است.

کد خبر 847216 منبع: تسنیم برچسب‌ها وزارت نیرو خبر مهم برق

دیگر خبرها

  • افزایش ۶ درصدی تولید برق در فروردین ۱۴۰۳
  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • افزایش ۷۰ هزار تنی تولید کلزا در کشور
  • نرخ ساخت منطقی نیست/ ابلاغ تعرفه حق‌الزحمه مهندسان نظام مهندسی
  • ضرورت افزایش تولید برق و کاهش محدودیت‌های برق صنایع
  • تولید انرژی تجدیدپذیر در ۲۰هزار مدرسه هدفگذاری شد
  • هزینه ساخت مسکن چند درصد افزایش یافته است؟
  • نیروگاه‌های برق به استقبال روزهای اوج مصرف تابستان می روند | وزیر نیرو: تعمیرات نیروگاه‌ها تا نیمه اردیبهشت پایان می‌یابد
  • وزیر نیرو: تعمیرات نیروگاه‌ها تا نیمه اردیبهشت پایان می‌یابد