Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-01@23:36:12 GMT

وقتی بازی اینترنتی تبدیل به اعتیاد می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۴۹۶۰۶۵

وقتی بازی اینترنتی تبدیل به اعتیاد می‌شود

اختلال بازی‌های دیجیتال مفهومی نسبتا جدید است و هنوز اطلاعات کافی در مورد این بیماری و عوامل انتشار آن در سطح جمعیتی گردآوری نشده است.

سرویس سبک زندگی فردا:  سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که اختلال اعتیاد به بازی‌های دیجیتال را به عنوان بیماری به رسمیت خواهد شناخت چرا که متخصصان در زمینه خطر اعتیاد به این بازی‌ها اتفاق نظر دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نقل از بازده به گفته طارق یاسارویچ سخنگوی سازمان بهداشت جهانی، در ویرایش یازدهم طبقه بندی بین‌المللی بیماری‌ها (ICD-۱۱) که تابستان سال ۱۳۹۷ منتشر می‌شود این بیماری گنجانده خواهد شد.

 

 

سازمان بهداشت جهانی ویرایش جدید طبقه‌بندی بین‌المللی بیماری‌ها را بر عهده دارد و برای آن از نظر متخصصان در سراسر دنیا استفاده می‌کند.

به گفته آقای یاسارویچ در حال حاضر تعریف این نوع اعتیاد عبارت است از: “الگوی رفتاری مربوط به بازی‌های دیجیتال یا ویدئویی که مشخصه آن ضعف اراده و اختیار و اولویت دادن زیاد به بازی در قیاس با فعالیت‌های دیگر- به حدی که بازی بر دیگر علائق فرد مقدم باشد. ”

از علائم دیگر می‌توان به “تداوم و حتی بیشتر بازی کردن با وجود پیامد‌های منفی” اشاره کرد.

دستوالعمل اولیه که هنوز نهایی نشده می‌گوید برای چنین تشخیصی فرد باید حداقل یک سال “اشتغال غیرعادی ذهنی” با بازی داشته باشد و در این صورت این اختلال به عنوان رفتار اعتیادآور طبقه بندی خواهد شد.

هر چند گفته شده به دلیل گسترش وسیع بازی‌های آنلاین، این اختلال بیشتر دامنگیر جوانان می‌شود آقای سایارویچ گفت: هنوز زود است که گستره مشکل را پیش‌بینی کنیم:

“اختلال بازی‌های دیجیتال مفهومی نسبتا جدید است و هنوز اطلاعات کافی در مورد ابن بیماری و عوامل انتشار آن در سطح جمعیتی گردآوری نشده است. ”

آقای یاسارویچ گفت: با اینکه “شواهد محکم” هنوز وجود ندارند، اما متخصصان هم‌عقیده هستند که “مسئله‌ای” وجود دارد و گنجاندن این اختلال در طبقه‌بندی بین‌المللی بیماری‌ها مناسبترین اقدام در حال حاضراست:

“کسانی هستند که درخواست کمک دارند و به رسمیت شناختن این اختلال به تحقیقات بیشتر و تخصیص منابع برای مبارزه با این مشکل کمک بسزایی می‌کند. ”

راهنمای تشخصیص و آماری اختلالات ذهنی (DSM)، راهنمای مرجع بیماری‌های روانی که انجمن روانپزشکان آمریکا منتشر می‌کند در ویرایش پنجم خود که در سال ۲۰۱۳ منتشر شد، برای نخستین بار “اختلال بازی‌های اینترنتی” را در زمره بیماری‌های روانپزشکی وارد کرد، اما آن را در بخش اختلالاتی قرار داد که هنوز رسما پذیرفته نشده و نیاز به مطالعات بیشتر دارد.

با این حال برخی متخصصان در کارآمدی تعریف “اختلال بازی‌های اینترنتی” که ۵-DSM مطرح کرده ابراز تردید کرده و آن را سردرگم خوانده‌اند و انتقاد کرده‌اند که رویکرد در مورد این اعتیاد شبیه اعتیاد به مواد مخدر بوده در حالی که نباید چنین باشد.

گزارش شده که سازمان بهداشت جهانی “زیر فشار بسیار شدید” کشور‌های آسیایی قرار داشته تا این نوع اعتیاد را به رسمیت بشناسد.

چین از سال ۲۰۰۸ اعتیاد به اینترنت را به عنوان بیماری به رسمیت شناخت و از آن زمان به بعد اردوگاه‌های بازپروی برای نوجوانان معتاد به اینترنت راه‌اندازی کرد. در این اردوگاه‌ها سعی می‌شود با سختگیری زیاد و فعالیت بدنی شدید، اعتیاد نوجوانان را ترک دهند. به روش‌های این اردوگاه‌ها هم از نظر انسانی و هم از نظر کارآمدی به شدت انتقاد شده است.

در کره جنوبی که داشتن موبایل برای شاگردان ابتدایی پدیده‌ای عادی است، از سال ۲۰۱۵ اردوگاه‌‎ ترک اعتیاد برای نوجوانان راه‌اندازی شده و از سال ۲۰۱۱ قانونی موسوم به قانون سیندرلا وجود دارد که بازی آنلاین را از ساعت ۱۲ شب تا شش صبح برای افراد زیر ۱۶ سال ممنوع می‌کند، اما به نظر می‌رسد آن‌ها که خیلی مشتاق بازی هستند راهی برای دور زدن آن می‌یابند.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۹۶۰۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شجاعیان: در خواستگاری‌ام سر فوتبال دعوا شد!

به گزارش "ورزش سه"، داریوش شجاعیان، بازیکن هوادار که فصل موفقی داشته، در خصوص هواداران استقلال و تاثیر مصدومیتش در روند خود گفت: من هروقت بیرون می‌بینم‌شان به من لطف دارند. عذرخواهی می‌کنم اگر در آن چهارسال کم و کسری داشتم و آن مصدومیت‌ها نگذاشت به آنها کمک کنم.

او در مورد پیشنهادهای خارجی‌اش گفت: من از قطر پیشنهاد داشتم اما مصدومیت‌ها باعث شد نتوانم لژیونر شوم اما به نظر خودم می‌توانستم خارج از ایران هم بازی کنم.

شجاعیان در مورد ازدواجش گفت: من وقتی با دوستانم حرف می‌زنیم می‌گویم کاش خانمم را زودتر می‌دیدم. من با حلقه ازدواج تمرین می‌کنم و جرات نمی‌کنم در بیاورم!(با خنده). من چون متعهد هستم این کار را انجام می‌دهم.

او ادامه داد: به نظرم این ازدواج باعث شده خودم را پیدا کنم و وجود او باعث برکت زندگی‌ام شده است. خانمم فوتبالی نیست و پدرش پرسپولیسی سخت است. در خواستگاری‌ام بحث فوتبال شده بود و کار داشت به جاهای باریک می‌کشید. مامان من هم استقلالی شدید است و داشتند کری می‌خواندند و یک جایی پدر خانم من گفت صلوات بفرستید! خانمم ولی فوتبالی نیست و همین الان من برایش آفساید را توضیح می‌دهم. خانمم تنها چیزی که یاد گرفته "برو تو باکس" است و شب بازی به من زنگ می‌زند و می‌گوید لطفا برو تو باکس و از روزی که به حرفش گوش دادم دارم گل می‌زنم‌.

داریوش شجاعیان در مورد حسرت بزرگش وقتی از جام جهانی جا ماند گفت: زمان گسترش فولاد آقای کی‌روش من را به تیم ملی دعوت کردند ولی وقتی به استقلال رفتم قسمت نشد اوایل حضورم دعوت بشوم تا قبل از جام جهانی ۲۰۱۸ که اردوی قبل از جام جهانی بود که در لیست بودم. کت و شلوارم هم اندازه زده بودیم ولی قسمت نشد و من هنوز هم آن کت و شلوار را تحویل نگرفته‌ام! بازی با ذوب آهن مصدوم شدم و از جام جهانی جا ماندم و آن اتفاق تلخ افتاد.

دیگر خبرها

  • موسیالا من را یاد مارادونا می‌اندازد!
  • شجاعیان: در خواستگاری‌ام سر فوتبال دعوا شد!
  • استقلال- تراکتور فقط با ۱۰ هزار بلیت فروخته شده
  • فقط شش هزار بلیت برای تراکتور - استقلال
  • وقتی که قولنج خبر از ابتلا به سرطان می‌دهد
  • وقتی آندره آ پیرلو فوتبال را به هنر تبدیل می‌کند / فیلم
  • پشت‌پرده عکس‌ جعلی ترانه علیدوستی و پدرش
  • جرم انتشار عکس جعلی وایرال شده از ترانه علیدوستی و پدرش چیست؟
  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • (تصاویر) این زن زندگی خود را وقف گربه‌ها کرد