Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کانون تخصصی تعزیه استان فارس از تاسیس دانشکده هنرهای آیینی با مجوز وزارت علوم در شیراز خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از شیراز، عبدالصمد فهندژ، رئیس کانون تخصصی تعزیه استان فارس از تاسیس دانشکده هنرهای آیینی با مجوز وزارت علوم در شیراز خبر داد.

عبدالصمد فهندژ سعدی قدمت کانون تخصصی تعزیه را نزدیک ٤ سال عنوان کرد و بیان داشت: این کانون برای نخستین بار با همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس و دبیرخانه کانون‌های مساجد دارای شماره ثبت شد تا تعزیه از رونق بیشتری برخوردار شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس کانون تخصصی تعزیه استان فارس با اشاره به فعالیت‌های کانون تعزیه فارس گفت: در مدتی که کانون شکل گرفته، ٢ کتاب مرجع با عنوان‌های «فرهنگ توصیفی تعزیه و نمایش‌های آیینی» و «فرهنگ مختصر تعزیه و تعزیه‌خوانی» در سال ١٣٩٤ با همکاری فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونت فرهنگی شهرداری شیراز به چاپ رسید.

فهندژ از در دست چاپ بودن سفرنامه احمدبن موسی، شاهچراغ(ع) توسط کانون تخصصی تعزیه استان فارس خبر داد و افزود: همایش ملی تعزیه در مرکز اسناد و کتابخانه ملی و همایش تخصصی تعزیه فارس به شکل استانی برگزار شد. 

وی تصریح کرد: برپایی همایش ملی «شیراز خاستگاه تعزیه» و همایش استانی «ولایت مداری در قیام حسینی»  از دیگر برنامه‌هایی است که کانون تعزیه فارس برگزار کرده است.

رئیس کانون تخصصی تعزیه استان فارس به برگزاری چند نشست تخصصی، علمی و کارگاهی پیرامون هنر تعزیه در سرای سخن با حضور اساتید دانشگاهی و پیشکسوتان این عرصه اشاره کرد و گفت: همایش استانی تعزیه با همکاری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از دیگر برنامه‌هایی است که این کانون برپا کرده است.

فهندژ با اشاره به اینکه از دوره سوم شورای اسلامی شهر شیراز ٢هزار متر زمین با همکاری شهرداری منطقه برای ساخت فرهنگسرای تعزیه کلنگزنی شد اعلام کرد: امسال بیش از ٢ میلیارد تومان در ردیف بودجه‌ای برای این منظور در نظر گرفته شد.

وی گفت: در  ساختمان فرهنگسرای تعزیه ٦ کلاس، یک باب کتابخانه آیینی، آشپزخانه‌ای ویژه پخت نذری‌های مذهبی، موزه تعزیه، سالن کنفرانس و غیره در نظر است که ساخته شود.

رئیس کانون تخصصی تعزیه استان فارس همچنین از اختصاص سالنی به منظور اجرای تعزیه در این فرهنگسرا خبر داد و گفت: سالنی برای فرهنگسرای تعزیه فارس در نظر داریم که با توجه به فضا این امکان را دارد تا ٣هزار نفر برای تکیه و نمایش‌های آیینی افزایش یابد.

فهندژسعدی در عین حال تاسیس دانشکده هنرهای آیینی با مجوز وزارت علوم را در شیراز از برنامه‌ای دیگر کانون تعزیه استان فارس عنوان کرد و افزود: در این دانشکده رشته‌هایی نظیر روحوضی‌خوانی، صلوات‌خوانی، نقالی، شاهنامه‌خوانی، تعزیه‌گردانی، کبوترخوانی و غیره تدریس می‌شود. 

وی تصریح کرد: هدف کانون تخصصی تعزیه استان فارس این است که هنر یادشده از نظر آواز، رنگ‌ها، اجراها، سلاح‌ها، لباس‌ها و اصیل بودن آن براساس نسخه‌های به جامانده در طول تاریخ در استان مورد تاکید قرار گیرد.

رئیس کانون تخصصی تعزیه استان فارس در پاسخ به این پرسش که برای ثبت ملی آیین‌های سنتی و مذهبی چه اقدامی از سوی کانون تعزیه فارس انجام پذیرفته اعلام کرد: برای ثبت کبوترخوانی به نام شیراز که خاستگاه آن به شمار می‌رود، اقداماتی انجام شده؛ اما با نبود مکان مناسب هنوز محقق نشده زیرا برای کبوترخوانی نیاز به مکانی جهت نگهداری کبوترهای تعلیم دیده است.

فهندژ گفت: در کبوترخوانی داستان توسط کبوترخوان آماده می‌شود و با تعلیم و پرورش کبوتر به اجرای تعزیه پرداخته می‌شود؛ با وجود کبوترخانه آستان مقدس شاهچراغ(ع) می‌توان جهت زنده نگه داشتن این هنر آیینی اقدام شایسته‌ای انجام داد.

 

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۰۱۵۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای ۵۰۰ عنوان برنامه در ایام دهه کرامت در استان فارس

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان فارس گفت: در آستانه فرا رسیدن دهه کرامت ۵۰۰ عنوان برنامه و با بیش از سه هزار ریز برنامه متنوع در سطح استان و شهر شیراز با رویکردی تبینی جشن و نشاط و شادی برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس و به نقل از روابط عمومی شورای هماهنگی تبلیغات استان، حجت الاسلام حسین ملک مکان در تشریح برنامه‌های اجرایی دهه کرامت در استان فارس اظهار کرد: در آستانه فرا رسیدن دهه کرامت که از ۲۱ اردیبهشت تا ۳۱ اردیبهشت (۱ الی ۱۱ ذیقعده) است، با برنامه‌ریزی و هماهنگی‌های صورت گرفته در بیش از ۱۲۰ شهر و روستا و همچنین در شهر شیراز به مناسبت این ایام با شکوه ویژه برنامه‌های متنوع اجرا خواهد شد.

وی افزود: در ایام دهه کرامت ۵۰۰ عنوان برنامه و بیش از سه هزار ریز برنامه متنوع در سطح استان و شهر شیراز با رویکردی تبیینی، جشن، نشاط و شادی برگزار خواهد شد.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان فارس تصریح کرد: در این ایام برنامه‌های تبیینی همچون پاتوق دخترانه جهت تبیین حجاب و عفاف و سبک زندگی اسلامی ایرانی با گفتگوهای چالشی و پرسش و پاسخ برگزار می‌شود.

حجت الاسلام ملک مکان ادامه داد: در این ایام و همزمان با ولادت حضرت معصومه (س) و روز دختر ویژه برنامه‌های جشن برای دختران همچون جشن‌های مادر دختری، جشن‌های خواهر برادری، پیاده روی‌های شاد و خانوادگی، حرکت دسته جمعی و اجتماع خاص دختران در روز ۲۰ اردیبهشت از ساعت ۱۵: ۳۰ بعد از ظهر از حرم ام احمد به سمت حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین شهاب مرادی و مداحی حاج مهدی سلحشور، برگزار خواهد شد.

وی اضافه کرد: همچنین جشن دخترانه با برنامه‌های شاد در حرم مطهر حضرت سیّد علا الدین حسین (ع) روز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت از ساعت ۱۶ بعد از ظهر برگزار می‌شود.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان فارس با اشاره به اینکه در ۴۰ نقطه از شهر شیراز و همچنین مساجد، جشن‌های محله‌ای برگزار خواهد شد، خاطر نشان کرد: سخنرانی سخنرانان کشوری از جمله استاد پناهیان و مداحی مداحان معروف و مشهور کشور از جمله حاج محمود کریمی از دیگر برنامه‌های دهه کرامت در حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) است.

حجت الاسلام ملک مکان تأکید کرد: در تمام ۳۷ شهرستان استان فارس جشن‌های دهه کرامت همراه با برنامه‌ای متنوع و شاد، مسابقات ورزشی، فرهنگی، کتابخوانی، پیاده روی‌های شاد خانوادگی برگزار خواهد شد.

برگزاری چندین جشن محوری و بزرگ در شهر شیراز با برنامه‌های بسیار متنوع و شاد در سطح محلات شیراز همچون ارگ کریم خان زند، شهر صدرا، شمال غرب شیراز (گلستان)، گذر عفیف آباد، گذر حافظ و ورزشگاه شهید دستغیب با حضور طلاب متبحر از دیگر برنامه‌های اجرایی ایام دهه کرامت بود که رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان فارس به آن‌ها اشاره کرد.

کد خبر 751582

دیگر خبرها

  • ۷۷ کانون تخصصی خواهران در مساجد آذربایجان‌شرقی فعال است
  • اجرای ۵۰۰ عنوان برنامه در ایام دهه کرامت در استان فارس
  • اردبیل هفته آینده میزبان جشنواره هنرهای نمایشی خواهد بود
  • نشست تخصصی قرآن پژوهی برگزار می‌شود/ بازخوانی مصحف شریف کوفی
  • منتخبان نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان تجلیل می‌شوند
  • نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری در رشت آغازشد
  • تماشا خانه سیار کانون به استان فارس رسید
  • اجرای تئاتر عروسکی در مناطق کم برخوردار فارس
  • مرحله استانی نوزدهمین جشنواره هنرهای نمایشی در ساری برگزار می‌شود
  • قطار جشنواره هنرهای نمایش کانون همدان در ایستگاه آخر