Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی مشهد ادعای رییس جمهور آمریکا مبنی بر احتمال خروج این کشور از برجام را یک بلوف سیاسی عنوان کرد که با هدف ضربه زدن اقتصادی به ایران مطرح می‌شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ غلامرضا خواجی در گفتگو با کاشمربصیر اظهار داشت: یکی از عللی که ٖآمریکایی‌ها بحث خروج از برجام را مطرح می‌کنند این است که آن‌ها در بازارهای بین‌المللی لطمه فراوانی خورده‌اند چرا که پس از انعقاد برجام شاهد بودیم که در بازار بین‌المللی نشاطی برای سرمایه‌گذاری در ایران به وجود آمد که آمریکایی‌ها این شرایط را نمی‌پسندند و نمی‌خواهند که برجام برای جمهوری اسلامی منافعی در پی داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاد روابط بین‌الملل دانشگاه فردوسی مشهد افزود: برجام چند جنبه دارد و اگر ما مراقب آن نباشیم می‌تواند به ما ضربه بزند اما اگر به خوبی از آن مراقبت شود و با ظرافت برخورد کنیم می‌تواند برای ما منافعی در پی داشته باشد لذا برجام نیاز به تحلیل دقیق دارد اما وافعیت آن است که وقتی آمریکایی‌ها دیدند برجام در سطح بین‌المللی دارد منافعی برای ما به وجود می‌آورد موافق نبودند و لذا سعی می‌کنند با شیوه‌های مختلف آن را یک قرارداد شکسته شده نشان بدهند تا کسی تمایلی به سرمایه‌گذاری در ایران نداشته باشد.

خواجی ادامه داد: آمریکایی‌ها برای اینکه به منافع ایران در برجام لطمه بزنند می‌گویند ما می‌خواهیم از برجام خارج شویم که وقتی این ادعا را در دنیا مطرح می‌کنند سرمایه‌گذاران خارجی که به طور عمده کشورهای اروپایی هستند می‌گویند وقتی آمریکا قرار است از برجام خارج شود ما روی چه حسابی برویم و در ایران سرمایه‌گذاری کنیم.

وی تأکید کرد: به نظر می‌رسد هدف اصلی ترامپ از این اظهارات همین است که به ایران لطمه بزند و گر نه حتی اگر روزی ترامپ تصمیم جدی به خروج از برجام داشته باشد کنگره آمریکا چنین اجازه‌ای به او نمی‌دهد و لذا برجام قراردادی نیست که رییس جمهور آمریکا به راحتی بتواند بگوید من از آن بیرون می‌آیم یا نمی‌آیم بلکه این ادعاها بیشتر بازی سیاسی است و آن‌هایی که اهل فن هستند می‌دانند که خروج از برجام دست رییس جمهور آمریکا نیست و در حال حاضر هم که کنگره سکوت می‌کند برای این است که موافق لطمه زدن به ایران است.

عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: مطرح شدن ادعای احتمال خروج آمریکا از برجام در عرصه بین‌المللی هر چند یک بازی سیاسی است اما به هر حال تأثیر خودش را بر روی سرمایه‌گذاران خارجی می‌گذارد و نمی‌توان همه این سرمایه‌گذاران را توجیه کرد که رییس جمهور آمریکا لاف می‌زند بنابراین اثر روانی خودش را دارد و گر نه برجام مانند پیمان‌های بین‌المللی، یک قرارداد هفت جانبه است و حتی اگر آمریکا هم از آن خارح شود تبدیل به یک قرارداد شش جانبه می‌شود چرا که برجام یک قرارداد دوجانبه نبوده است که با خروج آمریکا شاهد نابودی آن باشیم.

خواجی اظهار داشت: ترامپ هیچ وقت خروج از برجام را عملی نمی‌کند مگر اینکه بتواند تمام دنیا را تغییر دهد و به دنیا بگوید چه با برجام و چه بدون برجام، هر چه من گفتم شما بگویید چشم! که چنین چیزی هم محال است لذا ادعای ترامپ یک بلوف سیاسی است و کارکرد اقتصادی و استفاده‌های سیاسی دارد و گر نه او این کار را نخواهد کرد.

استاد روابط بین ‌الملل دانشگاه فردوسی مشهد در پاسخ به این سؤال که ما برای حل مشکلات کشور تا چه حد می‌توانیم بر روی برجام حساب کنیم؟ تصریح کرد: برجام چیزی نیست که ما برای حل مشکلات بخواهیم روی آن حساب کنیم بلکه ما باید روی کارهای خودمان حساب کرده و مدیریت‌هایمان را قوی کنیم و همچنین بودجه‌های کشور را منظم، نهادهای اقتصادی را تنظیم و برای ایجاد اشتغال برنامه‌ریزی کنیم تا مشکلاتمان حل شود و گر نه برجام برای ما تعیین کننده نیست.

خواجی گفت: در مجموع برجام قراردادی است که هم می‌توان از آن بهره برد و هم اگر با دقت با آن برخورد نشود می‌تواند به ما لطمه بزند لذا موضوعی نیست که به عنوان یک تکیه‌گاه مطرح شود و ما بتوانیم برای حل معضلات و مشکلات کشور بر روی آن تکیه کنیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۰۲۳۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای توقف قطار ترانزیتی افغانستان در ایران چیست؟

روزنامه اعتماد-به دنبال انتشار خبری مبنی بر توقف قطار ترانزیتی افغانستان به سمت ترکیه در ایران، راه‌آهن با صدور اطلاعیه‌ای این خبر را تکذیب و اعلام کرد که این قطار اصلا وارد ایران نشده است، این در حالی است که یک مقام مسوول از کنسرسیوم توسعه ریلی در گفتگو با ایلنا نسبت به اتفاقاتی که رخ داده شفاف‌سازی کرده و گفته است که بار در خاک ایران متوقف شده بود بنابراین اعلام اینکه بار وارد خاک ایران نشده است، درست نیست.

جواد طاهرافشار، معاون حمل و نقل کنسرسیوم توسعه ریلی با اشاره به جزییات توقف بار سنگ‌آهن افغانستان در ایران گفت: ورود این بار تجاری بر اساس دستور مدیران بالادستی وزارت راه و شهرسازی و در رقابت با کریدور لاجورد (کریدوری که از استان هرات غربی افغانستان آغاز می‌شود و تا بندر ترکمن‌باشی در ترکمنستان ادامه می‌یابد) انجام شد و قرار بر این است که ادامه هم داشته باشد.او در پاسخ به این پرسش که آیا مشکل حل شده و این بار امکان عبور دارد،اظهار کرد: «اعلام شده که مشکل ادامه عبور این بار از مسیر ایران حل شده است و این قطار از ایران عبور می‌کند، اما نمی‌دانیم برای قطار‌های بعدی در این مسیر مشکلی پیش می‌آید یا نه و قابل پیش‌بینی نیست.» معاون حمل و نقل کنسرسیوم توسعه ریلی در پاسخ به این پرسش که نظر شما درباره اظهارنظر اخیر راه‌آهن مبنی بر عدم دریافت مجوز برای عبور این قطار چیست؟ آیا این بار بدون دریافت مجوز قصد عبور از مسیر ایران را داشت؟ تاکید کرد: «دقیقا از یک ماه گذشته نامه‌نگاری‌های متعدد و مجوز‌های مختلف اخذ شده و در تاریخ ۲۰ فروردین‌ماه گذشته نامه وزارت کشور و استانداری خراسان رضوی مبنی بر اعلام ورود بار ترانزیت از محور ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از شبکه ریلی جمهوری اسلامی ایران به‌صورت کتبی به راه‌آهن ارسال و اعلام شد و اظهارات اخیر معاون راه‌آهن را خلاف واقع می‌دانیم. تا این لحظه هم کنسرسیوم هیچ مصاحبه رسانه‌ای در این باره نداشت و از اینکه این موضوع باعث بهره‌برداری رسانه‌های معاند شده ابزار تاسف می‌کنیم.»

دیگر خبرها

  • ادعای تکراری وزیر خارجه انگلیس علیه ایران
  • ادعای وزیر خارجه انگلیس : ایران منطقه را بی‌ثبات می‌کند!
  •  سخنگوی حماس : تکذیب ادعای خروج برخی رهبران حماس از غزه در چارچوب توافق تبادل اسرا
  • ریزش سنگین ارز/احتمال بازگشت دلار به کانال ۵۰ هزاری تقویت شد
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • احتمال خروج توتال از پروژه ال‌ان‌جی روسیه
  • ماجرای توقف قطار ترانزیتی افغانستان در ایران چیست؟
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • تکرار ادعای کاخ سفید : مدرکی مبنی بر نسل کشی اسرائیل در غزه وجود ندارد