Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@03:52:46 GMT

وزارت صنعت: تولید چینی بهداشتی رشد 25.6 درصدی داشت

تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۵۰۲۴۱۶

وزارت صنعت: تولید چینی بهداشتی رشد 25.6 درصدی داشت

تهران- ایرنا- وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: میزان تولید چینی بهداشتی در هفت ماهه امسال ( منتهی به مهر) به رقم 56.8 هزار تن رسید که در مقایسه با دوره مشابه پارسال رشد 25.6 درصدی داشت .

گزارش روز سه شنبه خبرنگار اقتصادی، بر پایه جدول آماری وزارتخانه مزبور در هفت ماهه سال گذشته ( فروردیین لغایت مهر) در مجموع 45.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

2 هزار تن چینی بهداشتی تولید شده بود.
همچنین در ماههای شهریور و مهر امسال 16.4 هزار تن چینی بهداشتی تولید شد که سهم مهر 8.1 هزار تن بود.

** صادرات 15 میلیون دلاری
بررسی ارزش صادرات چینی بهداشتی در دوره هشت ماهه امسال رقم 15 میلیون دلار را در ازای صدور 22.3 هزار تن نشان داد.
میزان صادرات چینی بهداشتی در سال 95 بالغ بر 21.8 میلیون دلار بود که به میزان صدور 34 هزار تن صورت گرفت.

** صنعت ساختمان عامل موثر در تولید چینی بهداشتی
تولید چینی بهداشتی با قدمتی نزدیک به 50 سال در کشور از صنایع متکی به صنعت ساختمان است که دوران رکود و رونق آن در گرو شرایط صنعت ساختمان دارد.
واقعیت اینکه تولید کنندگان چینی بهداشتی بیشتر متکی به بازار داخلی هستند، زیرا یکی از رقبای جدی در این صنعت کشور چین است که بازارهای منطقه و جهانی را تحت تاثیر خود قرار داده است .

** ظرفیت اسمی کمتر از یکصد هزار تن
آمارهای گوناگونی در زمینه وضعیت ظرفیت اسمی این صنعت وجود دارد، آنچه که برآورد شده اکنون کمتر از یکصد هزار تن ظرفیت اسمی واحد های تولید کننده چینی بهداشتی کشور است و رقم 88 هزار تن هم از منابع غیر رسمی قید شده که چندان دور از انتظار نیست .
میزان تولید چینی بهداشتی در سالهای برنامه چهارم توسعه حدود 70 هزار تن بود، اکنون در هفت ماهه 96 بیش از 80 درصد عملکرد برنامه چهارم تحقق یافته است.

** شکل گیری نخستین کارخانه چینی بهداشتی سال 1347
بررسی ها نشان می دهد این صنعت در ایران سابقه زیادی ندارد و نخستین کارخانه چینی بهداشتی کشور در سال 1347 در قرچک ورامین ساخته شد و سپس واحدهای دیگر بتدریج شکل گرفت.

** سهم 45 درصدی حقوق و دستمزد در قیمت تمام شده
بر پایه اطلاعات موجود تولیدات صنعت چینی بهداشتی در ایران بیش از 70 درصد به روش دستی انجام می‌ شود و به‌دلیل قرار داشتن این صنعت در حوزه مشاغل سخت و طاقت‌فرسا، بیش از 45 درصد از قیمت تمام شده تولید مربوط به هزینه‌های حقوق و دستمزد است.
کشور چین که اکنون به ‌عنوان پیشتاز و اصلی‌ترین کشور تولیدکننده چینی بهداشتی در دنیا محسوب می‌شود، هزینه حقوق و دستمزد را در قیمت تمام شده تولیدات خود به حدود 1.5 درصد رسانده، اما این آمار به شکل رسمی اعلام نشده است.

** مشکل صادرات در صنعت چینی بهداشتی
صادرات در صنعت چینی بهداشتی کشورمان به لحاظ مطابقت نداشتن با نرخ تورم داخلی و خارجی و طولانی‌ بودن زمان مراحل دریافت تشویقات صادراتی و افزایش نرخ حمل‌ونقل و همچنین تولیدات سنتی و ارائه آن با قیمت پایین موجب خروج تولیدات مرغوب از بازارهای صادراتی می‌شود.
علاوه بر این ورود تولیدات کشور چین در بازارهای داخلی با قیمت ارزان از دیگر دغدغه ها محسوب می شود، زیرا از آنجایی که بازار چینی‌آلات بهداشتی در داخل کشور مستقیم از وضعیت تنش‌های اقتصادی و روانی بازار مسکن تاثیر پذیر است، بنابراین صعود و نزول آن وابسته به صنعت ساختمان است.

** تولیدات چینی تا 50 درصد زیر قیمت بازار
واقعیت اینکه تولیدات کشور چین با قیمت پایین و نفوذ آن به بازارهای ایران که از نظر قیمت تا 50 درصد زیر قیمت محصولات مشابه ایرانی است، تولیدکنندگان ایرانی را با مشکلات جدی روبرو ساخته و از طرفی به‌ دلیل تولید غیراستاندارد و زیر پله‌ای ‌که بدون مجوز آزادانه اقدام به کپی مدل‌ها و عرضه آن با قیمت‌های نازل در بازار می‌کنند.

** مصرف بازار داخل سالیانه حدود 50 هزار تن
آمارها حاکی است، حدود 10 شرکت تولیدی چینی بهداشتی در کشور، تولید سالانه حدود 70 هزار تنی را رقم می زنند و میزان مصرف داخلی هم سالیانه بین 45 تا 50 هزار تن برآورد می شود.

** عراق و حاشیه خلیج فارس از مشتریان چینی بهداشتی
کشورهای حوزه خلیج فارس بهمراه آسیای میانه و عراق به عنوان مهمترین خریداران چینی بهداشتی در منطقه محسوب می شوند و رویکرد به تولیدات مرغوب ایرانی در این بخش وجود دارد.
متخصصان ایرانی در بخش چینی بهداشتی بر این باورند که تولیدات کشورمان از نظر کیفی با نمونه های خارجی برابری دارند، اما از نظر قیمت قابل رقابت با تولیدات کشور چین نیست.
وزارت صنعت، معدن و تجارت در گزارش 10 ماهه 1394 ( به عنوان عملکرد سال 94 ) آورده است میزان صادرات چینی بهداشتی در این مدت 31 هزار تن به ارزش 22 میلیون دلار بود که در مقایسه با مدت مشابه در سال 1393 از نظر وزنی 9 درصد و از لحاظ ارزشی 22 درصد کاهش داشت.
برابر جدول داده های صادراتی سال 1394، کشور عراق 70 درصد چینی بهداشتی جمهوری اسلامی را جذب کرده است و پس از آن کشور افغانستان با 15 درصد، جمهوری آذربایجان با چهار درصد و ازبکستان با سه درصد در رده های بعدی جای دارند.
اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام*1559*
گزارش: حسین عضدی فسا ** انتشار:فرهاد راستی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۰۲۴۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر خوش وزیر نیرو/ صنعت نیروگاهی ایران خودکفا شد

وزیر نیرو گفت: صنعت نیروگاهی کشور امروز با رونمایی و راه‌اندازی سامانه ژنراتورهای گازی، در کل صنعت نیروگاهی خودکفا شده و آخرین حلقه نیروگاه‌سازی کشور نیز با توان متخصصان داخلی تکمیل شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، علی‌اکبر محرابیان در بازدید از کارخانه‌های گروه مپنا در جمع خبرنگاران ضمن تبریک روز کارگر به عموم کارگران کشور اظهار کرد: صنعت نیروگاهی کشور امروز با رونمایی و راه‌اندازی سامانه ژنراتورهای گازی، در کل صنعت نیروگاهی خودکفا شده و آخرین حلقه نیروگاه‌سازی کشور نیز با توان متخصصان داخلی تکمیل شد.

وی در ادامه سخنان خود به عملکرد دولت سیزدهم در بخش نیروگاهی کشور اشاره و بیان کرد: طی عملکرد دولت سیزدهم با کمک بخش‌های مختلف بیش از 8500  مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور‌ افزوده شد‌‌ و این مهم نقش بسزایی در رفع ناترازی برق کشور داشته است.

وزیر نیرو با اشاره به لزوم حمایت مالی از واحدهای نیروگاهی کشور به منظور افزایش راندمان و توسعه ظرفیت گفت:  با وجود اهمیت بالای حمایت مالی از طرح‌های توسعه ظرفیت نیروگاهی کشور، صندوق توسعه ملی به تعهدات خود در این حوزه به خوبی عمل‌ نکرده است.

وی در همین رابطه اضافه کرد: موضوع رفع ناترازی نیاز به سرمایه‌گذاری دارد که این اتفاق علاوه بر افزایش رفاه عمومی همچنین به افزایش بازدهی در حوزه انرژی منجر شده و به اقتصاد کشور نیز کمک شایانی خواهد کرد.

وزیر نیرو در ادامه سخنان خود به برنامه‌های وزارت نیرو برای عبور موفق از اوج بار 1403 اشاره کرد و گفت: طی سه سال اخیر برنامه‌های مشخصی برای مدیریت بار مصرف برق فصل گرم در دستور کار قرار گرفت که در سال 1401 برای این موضوع 100 اقدام، در سال 1402 تعداد 140 اقدام و برای فصل گرم سال جاری نیز 180 اقدام طراحی و‌اجرا شد.

محرابیان با تشریح بخش‌های مختلف برنامه‌های وزارت نیرو برای مدیریت مصرف برق در سال جاری گفت: بخشی از اقدامات وزارت نیرو‌ در این راستا به توسعه شبکه‌های انتقال، توزیع، افزایش پست‌ها و نظایر آن مرتبط است و بخشی نیز به افزایش ظرفیت و راندمان نیروگاهی کشور چه در بخش حرارتی و چه در بخش برقابی باز می گردد.

وی‌ با تاکید بر ضرورت مشارکت همه بخش‌های مصرف‌کننده برق برای عبور موفق از اوج بار سال جاری گفت: با توجه به تجارب دو سال گذشته در حوزه مدیریت مصرف برق، برنامه‌ریزی ویژه‌ای برای افزایش مشارکت بخش‌های مختلف در نظر گرفته شده که از جمله آن می‌توان به اختصاص پاداش‌های ویژه به مشترکان بخش خانگی اشاره کرد.

محرابیان در همین رابطه اظهار کرد: بیش از 80 میلیون پاداش اعم از هدایایی چون لوازم برقی کم مصرف مورد نیاز خانه و خانواده، صدها خودرو، بسته‌های اینترنتی و... برای مشترکان کم مصرف در تابستان سال جاری در نظر گرفته شده که به افشار محتلف مانند کودکان، نوجوانان، بانوان و... که در مسابقات مربوطه شرکت کرده و در مدیریت مصرف برق سال جاری نقش آفرینی کنند، اهدا می‌شود.

وزیر نیرو در پاسخ به پرسشی درباره نحوه مدیریت مصرف برق صنایع نیز اظهار کرد: سال گذشته برای اولین بار میزان مصرف کلی برق صنایع از میزان مصرف برق بخش خانگی در ایام فصل گرم سال فراتر رفت.

محرابیان در ادامه با تاکید بر اهتمام وزارت نیرو برای تامین برق کافی برای صنایع در دوره اوج بار مصرف امسال ادامه داد: بر اساس تفاهمنامه‌ای که با وزارت صمت و بر اساس قانون منعقد شده است، صنایع بزرگ ملزم به ایجاد نیروگاه به منظور تامین بخشی از برق مورد نیاز خود هستند.

وی با بیان این که انرژی مورد نیار صنایع امسال نیز در ساعات مختلف تامین می‌شود،گفت: هم‌اکنون 5 واحد نیروگاهی صنایع در استان‌های مختلف کشور به بهره‌برداری رسیده است ‌صنایعی که اقدام به احداث نیروگاه‌های خود تامین کرده‌اند، در اولویت اجرای برنامه‌های مدیریت مصرف برق قرار نمی‌گیرند.

وزیر نیرو در پاسخ به پرسش دیگری درباره میزان واردات و صادرات برق کشور گفت: تبادل برق با کشورهای همسایه یکی از سیاست‌های اصلی وزارت نیرو است که به صورت کلی در طول یک سال ما 80 درصد صادرات و 20 درصد واردات دا‌ریم.

وزیر نیرو در این بازدید همچنین گفت: گروه تولیدی مپنا یکی از افتخارات صنعت کشور است که نقش مهمی در اجرای فعالیت های نیروگاهی چه در داخل و چه در خارج از کشور دارد.

محرابیان با تاکید بر اینکه گروه مپنا به طور کامل مورد حمایت دولت قرار دارد، ادامه داد: این گروه صنعتی توانسته است در طول سال‌های گذشته با به روزرسانی دانش مهندسی و تکنولوژی، همسو با دانش روز جهان حرکت کند و نقش  اثرگذاری در پاسخ به نیاز کشور در حوزه انرژی ایفا کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رشد اقتصادی ایران در ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان شدن صنعت نفت و گاز بود
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • رشد ۱۰۴ درصدی تولیدات پتروشیمی شیراز
  • رشد اقتصادی ایران در ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان شدن صنعت نفت و گاز به دست آمد/ استفاده حداکثری از توان دانش بنیان‌ها جواب داد
  • تامین ۵۰ درصدی پنبه مورد نیاز صنعت نساجی کشور
  • چین معافیت تعرفه‌ای واردات محصولات آمریکایی را تمدید می‌کند
  • خبر خوش وزیر نیرو/ صنعت نیروگاهی ایران خودکفا شد
  • سود مشارکت خودروسازان و دانش‌بنیان‌ها در تولید قطعات خودرویی
  • اوقاف با افتخار خود را پیشرو در مسیر انقلاب می‌داند/ تولیدات جوانان ایرانی می‌تواند سود فراوانی برای صنعت و کشاورزی داشته باشد
  • ۱۰ درصد از تولیدات گل و گیاه مازندران صادر می‌شود