Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جهان نيوز، درحال حاضر ایران یکی از ۷ کشور بزرگ تولید کننده محصولات باغی و کشاورزی از جمله پسته، خرما، انار، سیب و کیوی محسوب می‌شود، ولی در زمینه صادرات محصولات رتبه قابل قبولی در جهان نصیب خود نکرده است.
  نبود بازار‌های هدف صادرات یکی از مهمترین مشکلات در سرراه صادرکنندگان محصولات کشاورزی محسوب می‌شود و در این زمینه ضرر اصلی متوجه کشاورزان و باغداران می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در این میان باید زیرساخت‌های صادراتی اصلاح شود و برای تشویق تولیدکنندگان یارانه به سمت صادرات محصولات کشاورزی و باغی فرستاده شود و از طرفی همکاری دوجانبه با کشور‌های همسایه در راستای صادرات محصولات کشاورزی توسعه یابد.

دراین زمینه رضا نورانی رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی گفت: متاسفانه هنوز در جهت صادرات محصولات کشاورزی هیچ برنامه مدونی وجود ندارد و به همین دلیل صادرکنندگان سردرگم هستند و این یکی از ضعف‌های بزرگ در بخش صادرات محصولات کشاورزی محسوب می‌شود.

نورانی تولید و بسته بندی سنتی را در بحث صادرات محصولات کشاورزی و پیدا کردن بازار‌های صادراتی تاثیر گذار می‌داند و معتقد است تا زمانی که تولید و بسته بندی به صورت سنتی انجام می‌شود هزینه تمام شده برای کشاورزان بالا می‌رود و این امر دلیلی بر کاهش صادرات محصولات کشاورزی است.

وی با انتقاد از اینکه در بحث صادرات محصولات کشاورزی هیچ تضمینی برای تولید کننده وجود ندارد اظهار کرد: کشاورز با کلی زحمت محصول را تولید می‌کند، ولی نامشخص بودن بازار‌های صادراتی و اینکه چه محصولی بازار صادراتی خوبی دارد انگیزه کشاورز را برای تولید کاهش می‌دهد و این نکته حائز اهمیت است که کشاورز فقط باید به تولید فکر کند و دغدغه‌ای برای صادرات محصولات خود نداشته باشد.

در بحث هزینه‌های تمام شده برای کشاورز و ارزش ریالی محصولات صادر شده نیز مشکلاتی کشاورزان را رنج می‌دهد که می‌توان به هزینه‌های تمام شده در تولید محصولات کشاورزی اشاره کرد و باید نگاه ویژه‌ای به نرخ تورم و نرخ ارز شود تا در این بین قیمت‌های صادراتی ثبت شده در گمرک نیز اصلاح شود.

در بعضی موارد کشاورزان از قیمت‌های صادراتی پایین محصولات کشاورزی رضایت ندارند و با بالارفتن قیمت تمام شده محصولات کشاورزی در پی افزایش حق کارگر و موارد دیگر مسلم است که قیمت صادراتی محصولات برای کشاورز صرفه اقتصادی ندارد از این روز برای مناسب بودن قیمت محصولات کشاورزی برای صادرکننده باید نگاه ویژه‌ای به ارزش صادراتی محصولات و نرخ تورم داشت.

در کنار بحث بسته بندی و هزینه‌های تمام شده و مشکلات دیگر که تولیدکنندگان با آن روبرو هستند مساله فرآوری محصولات کشاورزی نیز مطرح می‌شود که این موضوع می‌تواند ارز آوری قابل توجهی را برای تولیدکنندگان به همراه داشته باشد، اما متاسفانه به فرآوری محصولات کشاورزی توجه ویژه‌ای نمی‌شود.

منبع:میزان

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۰۲۵۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات ۷۴ تن محصولات زراعی، دامی و آبزیان در استان قزوین

شهرام رحمانی مدیر تعاون روستایی استان قزوین گفت: از صادرات ۷۴ تن محصولات زراعی، دامی، آبزیان و فراورده‌های آن، ۵۴ تن محصولات زراعی و ۲۰ تن محصولات دامی و آبزیان بوده است.

این مسئول با بیان اینکه صادرات موتور محرکه تولید و رشد اقتصادی است، افزود: توجه به توسعه صادرات محصولات کشاورزی و حمایت از بهره برداران و شبکه تعاون روستایی ضروری است.

رحمانی اضافه کرد: حضور فعال شبکه تعاون روستایی و سرمایه گذاری در این بخش حجم صادرات محصولات کشاورزی استان را افزایش خواهد داد.

وی در ادامه از عرضه ۲ هزار و ۷۵۴ تن محصولات کشاورزی در فروشگاه ها، غرف دائم و موقت در سال گذشته خبر داد و گفت: شبکه تعاون روستایی استان قزوین در ۸ نمایشگاه داخلی حضور فعال و چشمگیری داشته است.

این مسئول با اشاره به اینکه راه اندازی و فعال کردن فروشگاه‌های مصرف روستایی، انجام خدمات رسانی بهتر را به دنبال دارد، افزود: در سال گذشته ۱۲۱ غرف دائمی و موقت ساماندهی و به بهره برداری رسید.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • قیمت محصولات غذایی منجمد
  • قیمت محصولات غذایی منجمد، گوشت بوقلمون و قارچ اعلام شد
  • کاهش ۱۵ میلیون تومانی قیمت زعفران
  • ارسال ۱۱۰ ایده به رویداد ملی «طراحی، بسته‌بندی صنایع خلّاق، محصولات خانگی و صنایع‌دستی»
  • ایده‌های برتر رویداد ملی طراحی و بسته‌بندی محصولات معرفی شدند
  • صادرات ۷۴ تُن محصولات کشاورزی از استان قزوین
  • صادرات ۷۴ تن محصولات زراعی، دامی و آبزیان در استان قزوین
  • توصیه به مصرف آب چاه به جای آب معدنی اشتباه است
  • واکنش سازمان غذا و دارو به توصیه به مصرف آب چاه
  • راه اندازی کارخانه فرآوری و بسته‌بندی آبزیان در شهرکرد