Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-05-03@16:10:11 GMT

علت اصلی احساس کرختی و سستی در سالمندی

تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۵۰۳۳۳۲

علت اصلی احساس کرختی و سستی در سالمندی

رکنا: عاملی که در سالمندان سبب سستی و ضعف می شود عدم توجه به بهداشت دهان و دندان است.

کارشناسان سلامت در یک مطالعه تازه هشدار دادند که بی‌توجهی به سلامت دهان و دندان خطر ضعف و سستی را در مردان مسن و سالمند افزایش می‌دهد.

در این بررسی آمده‌ است عدم توجه به سلامت و بهداشت دهان و دندان به شدت با افزایش ضعف و سستی در دوران پایانی زندگی به ویژه در مردان مرتبط است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حفظ سلامت دهان و دندان فاکتور مهمی برای سلامت بدن است و پوسیدگی دندان، از دست دادن آن‌ها، بیماری لثه و خشکی دهان با خطر ضعف و ناتوانی در افراد مسن به خصوص مردان مرتبط است. در این مطالعه جدید تاکید شده مردانی که از سلامت دهان و دندان مراقبت نکنند نسبت به بقیه همسالان خود ضعیف‌تر هستند.

به لحاظ پزشکی، ضعف و سستی به شرایطی گفته می‌شود که فرد به دلیل ناتوانی و افت سلامت قادر به انجام فعالیت‌های روزمره خود نیست. این حالت ضعف و شکنندگی خطر ناتوانی،‌ زمین خوردن و شکستگی استخوانی را افزایش داده و حتی در برخی موارد به مرگ منجر می‌شود.

در این بررسی ارتباط بین ضعف و شکنندگی با عدم رعایت سلامت دهان و دندان در ۷۷۳۵ مرد انگلیسی مورد مطالعه قرار گرفت. این افراد ابتدا از سال‌های ۱۹۷۸ تا ۱۹۸۰ و زمانیکه ۴۹ تا ۵۹ ساله بودند تحت کنترل قرار گرفتند. سپس در فاصله سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۲ آزمایشاتی روی بیمارانی که فوت نکرده بودند، انجام شد.

به گفته متخصصان بهبود سلامت دهان و دندان احتمال ضعف و ناتوانی را در روران پایانی زندگی کاهش داده یا از آن پیشگیری می‌کند.

با بالا رفتن سن، روند سلامت فرد رو به تحلیل می‌رود. بنابراین، حفظ سلامت بدن به خصوص رعایت بهداشت دهان و دندان اهمیت پیدا می‌کند.

به گزارش ان‌دی‌تی‌وی، از جمله اقداماتی که برای حفظ سلامت دهان و دندان با افزایش سن توصیه می‌شود، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

- استفاده مرتب از خمیردندان‌های حاوی فلوراید یا محلول‌های حاوی این ترکیب

- خودداری از مصرف هر گونه مواد دخانی

- نوشیدن مقدار کافی از مایعات

- استفاده از دهان‌شویه‌های آنتی باکتریال در کنار مسواک و نخ دندان

منبع: رکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۰۳۳۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سریع‌ترین راه‌های از بین بردن بوی سیر دهان

ذائقه افراد متفاوت است. بعضی از مردم خوردن سیر و پیاز خام را پوست ندارند و برخی دیگر آن را مفید دانسته و از آن لذت می‌برند.

به گزارش الف، این مطلب برای کسانی مناسب است که خوردن سیر و پیاز خام را دوست دارند و در عین حال به دنبال یافتن راه‌های از بین بردن بوی سیر دهان خود هستند. اگر از این دسته افراد هستید با ما همراه باشید.

بعد از خوردن غذا مسواک بزنید و نخ دندان بکشید

بیشتر باکتری‌هایی که باعث بوی بد دهان می‌شوند، در زیر خط لثه و در پلاک‌های روی دندان‌ها زندگی می‌کنند. مسواک زدن و نخ دندان کشیدن بعد از خوردن پیاز یا سیر می‌تواند به از بین بردن باکتری‌های ایجاد‌کننده‌ی بو و همچنین پاک کردن بقایای غذا از دهان کمک کند.

زبانتان را تمیز کنید

بیشتر افراد از تمیز کردن زبان و سقف دهان غافل می‌شوند، در حالی که زبان مکان ایده‌آلی برای جمع شدن باکتری‌ها است. باکتری‌ها در عقب زبان رشد می‌کنند و در جایی که مسواک نمی‌تواند به آن برسد، تکثیر می‌شوند.

استفاده از پاک‌کننده یا مسواک مخصوص زبان می‌تواند سلول‌های مرده‌ی پوست، میکروب‌ها و ذرات ریز غذا را از بین ببرد. برای تمیز کردن زبان، از عقب آن شروع کنید و به‌آرامی به سمت جلو بیایید. سپس دهان را آبکشی کنید. این کار را چند بار تکرار کنید تا جایی که اثری از باکتری و ذرات غذا روی مسواک باقی نماند. شما می‌توانید هر روز یا بعد از خوردن غذا‌های حاوی سیر و پیاز از پاک‌کننده‌ی زبان استفاده کنید.

از میوه‌ها و سبزیجات تازه استفاده کنید

خوردن محصولات تازه همراه با غذا یا بعد از آن به از بین بردن بوی سیر و پیاز کمک می‌کند. برای مثال اگر یک وعده غذای حاوی سیر مصرف کردید، برای دسر سیب بخورید یا برگ‌های تازه‌ی نعناع را بجوید.

یک مطالعه نشان داده است که ترکیبات شیمیایی سیب خام یا پخته، کاهو و نعنا باعث خوشبو کردن دهان می‌شوند. جعفری هم از جمله گیاهانی است که از دیرباز برای کاهش بوی سیر و پیاز استفاده می‌شود. این گیاه دهان را تمیز می‌کند و بوی نامطبوع را از بین می‌برد.

از بین بردن بوی سیر دهان با نعناع

کلروفیل موجود در نعنا بوی بد سیر را از بین می‌برد. چند برگ نعنا بجوید یا چای نعنا بنوشید. همچنین، برگ نعنای له‌شده را روی دستانتان بمالید تا از شر بوی بد خلاص شوید.

از بین بردن بوی سیر دهان با هل

عطر قوی هل بوی سیر را خنثی می‌کند. چند دانه سبز هل را بجوید. یا می‌توانید یک لیوان شیر را با دانه‌های هل میکس کنید و بنوشید.

یک لیوان چای سبز بنوشید

نوشیدن چای سبز به از بین بردن بوی سیر و پیاز کمک می‌کند. شما می‌توانید بعد از غذا یک لیوان چای سبز بنوشید تا بوی بد به‌طور موقت و تا زمانی که بتوانید مسواک بزنید، برطرف شود.

تحقیقات نشان داده‌اند که چای سبز می‌تواند از رشد باکتری‌ها جلوگیری کند و بوی بد دهان را کاهش دهد. در یک مطالعه، چای سبز نسبت به سایر راهکار‌ها مثل خوردن نعناع، جویدن آدامس و استفاده از محصولات حاوی روغن جعفری تأثیر بیشتری در کاهش بوی بد دهان داشت.

البته فواید چای سبز برای سلامت دهان به خوشبو کردن آن ختم نمی‌شود. به گفته‌ی محققان، دهانشویه‌ی حاوی کاتچین (ترکیب مفید موجود در چای سبز) می‌تواند به اندازه‌ی دهانشویه‌ی ضدعفونی‌کننده به کاهش پلاک‌های دندان کمک کند.

آدامس بجوید

جویدن آدامس با طعم نعناع بو‌های نامطبوع را از بین می‌برد. همچنین با تحریک ترشح بزاق به شست‌وشوی باکتری‌ها و ذرات غذا کمک می‌کند. علاوه بر این، به گفته‌ی انجمن دندانپزشکی آمریکا، جویدن آدامس بدون قند به‌مدت ۲۰ دقیقه بعد از صرف غذا می‌تواند خطر پوسیدگی دندان را کاهش دهد.

آب لیموترش بخورید

آب لیموترش به خنثی کردن بوی پیاز یا سیر کمک می‌کند. برای امتحان کردن این روش باید کمی آب لیموترش تازه (تقریباً یک قاشق غذاخوری) را به یک لیوان آب اضافه کنید و بعد از یک وعده‌ی غذایی سرشار از پیاز یا سیر بنوشید.

از بین بردن بوی سیر دهان با سیب

سیب حاوی آنزیم‌های اکسیدکننده است که به رفع بوی سیر کمک می‌کند. همچنین، ترکیبات فنولیکی در سیب هم با بوی نامطبوع سیر مبارزه می‌کند. پس از مصرف سیر، یک عدد سیب بخورید یا یک لیوان آب سیب تازه بنوشید.

از بین بردن بوی سیر دهان با جوش‌شیرین

جوش‌شیرین بوی سیر را از دهان و دست‌ها از بین می‌برد. همچنین سطح PH را کنترل کرده و از رشد باکتری‌ها جلوگیری می‌کند. یک قاشق غذاخوری جوش‌شیرین و کمی نمک را در یک لیوان آب گرم حل کنید و دهان خود را با این محلول بشورید. می‌توانید دستانتان را به مدت یک تا دو دقیقه در آن قرار دهید تا بوی سیر از بین برود.

شیر بنوشید

نوشیدن یک لیوان شیر بعد از خوردن یک وعده غذای پر از سیر، توصیه می‌شود. این کار، باعث می‌شود غلظت ترکیبات حاوی سولفور که عامل ایجاد بوی تند سیر هستند، در دهان شما کاهش پیدا کند. برای از بین بردن بوی سیر، نوشیدن شیر پرچرب موثرتر و مفیدتر است. همان‌طور که در مطالب قبلی الف اشاره کردیم؛ اگر کلسترول بالایی دارید به هیچ وجه از شیر و ماست پرچرب استفاده نکنید.

جویدن دانه قهوه

دانه‌های قهوه اثر معجزه آسایی در رفع بوی بد دارند. اگرچه کافئین موجود در قهوه عاملی مهم در شدت دادن بوی بد دهان به حساب می‌آید، اما شما می‌توانید با انتخاب دانه‌های قهوه و جویدن آن، مدت کوتاهی دانه‌های قهوه را در دهان خود نگه دارید. در این شرایط اثر واقعی قهوه در رفع بوی بد دهان ظاهر خواهد شد. پس از آن شما دیگر بوی بد سیر را در دهان خود استشمام نخواهید کرد.

آب بنوشید

شاید شما هم دنبال راهکار‌های پیچیده یا مواد غذایی عجیب و غریب برای رفع بوی بد سیر در دهان باشید. اما باید بگوییم که دست نگه دارید. کافی است لیوان خود را بردارید و با استفاده از همان آب سرد شیر آب، یک لیوان آب خنک بنوشید.

با دانستن راه‌حل‌های بالا هم می‌توان از مزیت سیر و پیاز خام بهره برد و هم می‌توان بوی بد ناشی از آن را از بین برد.

دیگر خبرها

  • از استخر‌های بزاق تا وجود میلیون‌ها باکتری در دهان
  • مست عشق ؛ علیرضا قربانی
  • علت اصلی سیاه شدن لثه و درمان فوری تیرگی لثه با طب سنتی
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان در تربت حیدریه
  • سریع‌ترین راه‌های از بین بردن بوی سیر دهان
  • پرتاب آب دهان بر روی پرچم فلسطین توسط پلیس آمریکا + فیلم
  • پرتاب آب دهان بر روی پرچم فلسطین توسط پلیس آمریکا
  • اقدامات وزارت بهداشت برای افزایش امید و انگیزه دستیاران
  • کودکان را از آغوش محروم نکنید/ رابطه بغل کردن با سلامت جسم و روان
  • مصرف عسل چه کمکی به سلامت دهان و دندان می‌کند؟