Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-01@02:00:06 GMT

تصاویر ماهواره‌ای دست عربستان را رو کرد

تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۵۰۳۵۲۰

تصاویر ماهواره‌ای دست عربستان را رو کرد

تصاویر ماهواره‌ای جدید از دو پالایشگاه نفت بزرگ عربستان سعودی نشان می‌دهد که این کشور ممکن است میزان ذخایر نفت خود در نیمه اول سال ۲۰۱۷ را پایین‌تر از سطح واقعی اعلام کرده باشد

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، تصاویر ماهواره‌ای که توسط استارت آپ Bird.i گردآوری شده است، نشان می‌دهد با وجود تعهد عربستان برای کاهش تولید در راستای توافق نفتی اوپک، نفت خامی که در دو پالایشگاه بزرگ راس تنورا و یانبوی عربستان نگهداری می‌شود در فاصله ژانویه تا ژوئن سال ۲۰۱۷ افزایش یافت در حالیکه آمارهای رسمی عربستان کاهش میزان تولید را نشان می‌داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرکت Bird.i تصاویر ماهواره‌ای، پهپاد و هوایی از منابع مختلف را جمع آوری و تحلیل می‌کند. برخی از این تصاویر به صورت سیاه و سفید و برخی به صورت رنگی گرفته شده‌اند. این فناوری اجازه می‌دهد پر بودن مخازن نفتی بر اساس سایه سقف شناور مخازن برآورد شود. هر چه سایه بیشتر باشد نشان می‌دهد که سطح و مخازن نفت پایین هستند. عواملی مانند زمانی که تصاویر گرفته شده‌اند، موقعیت خورشید و موقعیت ماهواره نیز در نظر گرفته شده‌اند.

تصاویر گرفته شده از پالایشگاه راس تنورا که بزرگترین پالایشگاه عربستان با ظرفیت ۵۵۰ هزار بشکه در روز است، نشان می‌دهد ذخایر در ژانویه نسبت به مارس کمتر بوده‌اند که تولید بالاتر عربستان را نشان می‌دهد.

به گفته کورنتین گیلو، موسس و مدیرعامل شرکت Bird.i، تصاویر پایانه یانبو که یک پالایشگاه بزرگ با ظرفیت ۲۲۵ هزار بشکه در روز است، نشان می‌دهد میزان ذخایر در نوامبر سال ۲۰۱۶ در مقایسه با ماه مه سال ۲۰۱۷ نسبتا اندک بوده است.

با این‌همه تصویر دیگری از یانبو که در دسامبر سال ۲۰۱۷ گرفته شده است، سایه بیشتری را نشان می‌دهد که گویای کاهش دوباره عرضه نفت در نیمه دوم سال است.

عربستان سعودی یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت جهان و بزرگترین صادرکننده عضو اوپک است. اعضای اوپک در نوامبر سال ۲۰۱۶ در مواجهه با اشباع عرضه نفت و سقوط قیمت‌ها، با کاهش تولید موافقت کردند و در نوامبر سال ۲۰۱۷، تولیدکنندگان اوپک و غیراوپک با کاهش تولید تا پایان سال ۲۰۱۸ موافقت کردند.

عربستان سعودی در طول سال ۲۰۱۷ کاهش ذخایر نفت خود را اعلام کرد و در آمار رسمی که به ابتکار آمار سازمان مشترک (Jodi) ارایه کرد، از کاهش ذخایر نفت خود به میزان ۵.۴ میلیون بشکه در فاصله ژانویه تا ژوئن سال ۲۰۱۷ خبر داد و همچنین اعلام کرد میزان ذخایر در فاصله مارس تا سپتامبر روند نزولی داشته است.

به گفته یک تحلیلگر انرژی، پیش‌بینی روند قیمت نفت با در نظر گرفتن مجموعه‌ای از عوامل شامل تقاضای جهانی، تغییرات فناوری و سیاست دشوار است. اگر معلوم شود رفتار و گفتار عربستان یکی نبوده است، برای قیمت نفت کاملا بی‌ثبات کننده خواهد بود.

اقتصاد عربستان سعودی به شدت به نفت وابسته است و این کشور تلاش می‌کند در مواجهه با عرضه بالا و قیمت‌های پایین این مشکل را رفع کند. عربستان در برنامه "دورنمای ۲۰۳۰" بدنبال متنوع کردن اقتصاد و پر کردن مخازن دولتی است.

این کشور قصد دارد در راستای این پروژه، سهام غول نفتی آرامکو را که از پالایشگاه‌های راس تنورا و یانبو استفاده می‌کنند، در بازار عرضه کند.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۰۳۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقشه‌برداری از ذخایر میگو در خلیج فارس با اطلاعات ماهواره‌ای

«پهنه‌بندی ذخایر میگو در مناطق شمالی خلیج فارس به وسیله یکپارچه‌سازی اطلاعات ماهواره‌ای (دمای سطحی آب و کلروفیل-a) و داده‌های منطقه‌ای در صید گاه‌های استان بوشهر» طرحی است که با حمایت بنیاد علم ایران به پایان رسیده است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، آبزیان، همواره  زیرنظر محققان قرار داشته‌اند تا هم مشکلات مربوط به آنها برطرف شود هم برای انسان، محیط زیست و تغذیه سالم به مقدار کافی وجود داشته باشد. بنیاد ملی علم ایران هم به خاطر اهمیت بالای این موضوع، از طرح‌های محققان پیرامون آبزیان حمایت می‌کند.

«پهنه‌بندی ذخایر میگو در مناطق شمالی خلیج فارس به وسیله یکپارچه‌سازی اطلاعات ماهواره‌ای (دمای سطحی آب و کلروفیل-a) و داده‌های منطقه‌ای در صیدگاه‌های استان بوشهر» عنوان طرح پژوهشی مهناز ربانی‌ها، استادیار مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور است که این طرح را با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.

ربانی‌ها درباره این طرح توضیح داد: همه‌ساله برداشت از ذخایر میگو در صیدگاه‌های خلیج فارس توسط تعداد زیادی از شناور‌های سنتی و صنعتی انجام می‌شود. یکی از موضوعات مطرح در ارتباط با خصوصیات زیستی میگو‌ها، شناسایی زیستگاه‌ها و میزان ذخایر آن‌هاست.

وی ادامه داد: با توجه به نقش کلیدی ذخایر میگو از نظر بوم شناختی در اکوسیستم‌های دریایی به‌ویژه آبزیان کف‌زی و تأمین غذای بسیاری از گونه‌های تجاری کف‌زی، برداشت سالیانه از ذخایر این آبزیان و قرار داشتن میگو در شمار آبزیان کوتاه عمر، این موضوع اهمیت پیدا می‌کند که بررسی بهتری توسط محققان در ابعاد زیستی، بوم‌شناسی و ذخایر میگو انجام شود.

استفاده از داده‌های ماهواره‌ای برای به‌کارگیری در طرح ملی آمایش سرزمینی

این محقق و پژوهشگر در ادامه بیان کرد: علاوه بر این، درجه حرارت آب یکی از اساسی‌ترین پارامتر‌های اقیانوس‌شناسی محسوب می‌شود. تغییرات زمانی و مکانی دمای آب، نقش مهمی در زندگی آبزیان دارد. دما نه‌تنها بر رفتار آبزیان اثر می‌گذارد، بلکه بر گردش آب و جریان‌های فراچاهنده نیز اثر می‌گذارد. از طرفی، ‎میگو یکی از آبزیان کف‌زی است که بخش اعظم زندگی خود را در کف دریا و لایه‌های آب نزدیک به بستر دریا به سر می‌برد و دمای عمق آب نقش مهمی در رشد و بقای میگو دارد.

وی تصریح کرد: دمای عمق و دمای سطحی آب، دو پارامتر مهم در رشد میگو است لذا در این پژوهش به منظور پهنه‌بندی ذخایر میگو از داده‌های ماهواره‌ای دمای سطحی آب و کلروفیل، استفاده شد.

ربانی‌ها ادامه داد: ارتقای سیستم مدیریت و برنامه‌ریزی منابع شیلاتی در آب‌های جنوب کشور و بهینه‌سازی مدیریت ذخایر میگو در خلیج فارس با استفاده از سامانه سنجش از راه دور از جمله اهدافی بود که در این تحقیق دنبال شد. همچنین ما در این طرح پژوهشی به دنبال بررسی الگوی مهاجرت و گسترش گله‌های میگو در آب‌های استان بوشهر با استفاده از اطلاعات ماهواره‌ای و تعمیم آن به آب‌های شمالی خلیج فارس بودیم که خوشبختانه این اهداف محقق شد.

ربانی‌ها در پایان خاطرنشان کرد: نمونه‌برداری میدانی از میگو در این تحقیق، یک مشکل اساسی بود و هزینه‌های زیادی را برای انجام آن متحمل شدم با این حال، این تحقیق به نتیجه رسید و نتایج آن در ژورنال‌های معتبر علمی به چاپ رسید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توسعه اقتصادی مبتنی بر نوآوری؛ لازمه اقتصاد چین
  • واردات نفت هند از روسیه افزایش و از عربستان کاهش یافت
  • افزایش نرخ تورم و قیمت مواد غذایی در اسپانیا
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • طرح یک شرکت آمریکایی برای نصب آینه در فضا برای تولید انرژی خورشیدی
  • اولین تصاویر تلسکوپ فضایی اینشتین پروب چین منتشر شد
  • نقشه‌برداری از ذخایر میگو در خلیج فارس با اطلاعات ماهواره‌ای
  • مبارزه با تغییرات اقلیمی با استفاده از پوشش گیاهی
  • مقابله با گرمای شهری از طریق باغ‌های گیاه‌شناسی
  • زباله فضایی در دام دوربین ماهواره ژاپنی افتاد