Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-05@02:02:27 GMT

اقیانوس‌های زمین در وضعیت خفه‌گی

تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۵۰۴۵۷۸

اقیانوس‌های زمین در وضعیت خفه‌گی

دانش > فناوری‌ - همشهری آنلاین:
گروهی بین‌المللی از دانشمندان براساس نتایج مطالعات جدید خود اعلام کردند وسعت بخش‌هایی از اقیانوس‌های جهان که اکسیژن در آنها صفر است، افزایش پیدا کرده‌است و این موضوع می‌تواند بر اکوسیستم دریایی اثری مخرب به جا بگذارد.

براساس گزارش تك‌تايمز، آلودگي پلاستيكي و سفيد شدن مرجان‌ها اين روز‌ها به اصلي‌ترين موضوع نگران‌كننده درباره سلامت اقيانوس‌هاي جهان تبديل شده‌است، اما اكنون به نظر مي‌آيد موضوع كمتر شناخته شده كاهش اكسيژن آب اقيانوس‌ها مشكلي جدي‌تر به شمار مي‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درواقع براساس مطالعه جديد طي 50 سال گذشته سطح آب‌هاي بدون اكسيژن اقيانوس‌ها چهار برابر شده‌است و وسعت آب‌هاي كم اكسيژن نيز از سال 1950 تاكنون 10 برابر افزايش داشته‌است و با گرمتر شدن زمين اين روند افزايشي تداوم خواهد داشت.

تهديد اكوسيستم دريايي در مناطق مرده

این یک مشکل جدی برای حیات دریایی است زیرا بدون اکسیژن، حیات دریایی به کلی نابود خواهد شد. این مناطق دریایی به اصطلاح مناطق مرده (dead zones) ناميده مي‌شوند، در خلیج مکزیک و خلیج چساپیک واقع در آمریکا شناخته شده‌هستندمناطقي كه ديگر توانايي پشتیبانی از جانوران دریایی و مرجان‌ها را ندارند.

در مناطق دیگرنیز که سطح اکسیژن پایینی دارند، مواردی چون رشد جانوران دریایی، تولید مثل و آسیب پذیری آنها نسبت به بیماری تحت تاثیر قرار می‌گیرد. به سبب اجتناب جانوران از این مناطق، بسیاری از آن‌ها همچون ماهی‌های بزرگي مانند نیزه ماهیان در منطقه در معرض دسترس بيشتر قرار گرفته و شكار آنها ساده‌تر مي‌شود.

اكسيژن و نيتروز اكسايد جهاني

سطح اکسیژن پایین باعث آزاد شدن نيتروز اكسايد می‌شود، گاز گلخانه‌ای 300 برابر قوی‌تر از دی اکسید كربن و سولفید هیدروژن. به گفته محققان، تغییرات آب و هوایی ممکن است سبب کاهش اکسیژن در آب‌های آزاد شوند، زیرا اقیانوس‌های گرم‌تر، اکسیژن کمتری دارند و حتی رسیدن اکسیژن به آب را نیز دشوار مي‌سازند.

اين درحالي است كه حدود نیمی از اکسیژن زمین توسط اقیانوس‌ها توليد مي‌شود. این مشکل علاوه بر تهدید تنوع زیستی دریایی، به علت مرگ ماهی‌ها و کاهش گردشگری، منجر به افزایش مشکلات اقتصادی نیز می شود.

باوجود وضعيت غم‌انگيز اقيانوس‌ها، دانشمندان اميدوارند که هنوز راهکارهایی برای مواجهه با این مشکل وجود دارد. به عنوان مثال، کاهش مصرف سوخت فسیلی می‌تواند آلودگی هوا و گازهای گلخانه‌ای عامل تغییرات آب و هوایی را کاهش دهد و همچنین پرداختن به مشکل آلودگی آب‌ها می‌تواند تاثيرگذار باشد.

دنیس بریتبرگ محقق مرکز مطالعات محیط زیست اسمیتسونیان و محقق اصلی این مطالعه معتقد است توقف تغییرات آب و هوایی نیازمند تلاش جهانی است، اما حتی اقدامات محلی نیز می‌توانند به جلوگیری از کاهش اکسیژن آب کمک کنند.

در همین زمینه: کشف منطقه‌ باستانی سایه در اقیانوس آرام تاکید بر اقدام قاطعانه برای حفظ اقیانوس‌های جهان ۷۵ درصد از آبزیان می‌درخشند موج تازه پدیده کشند قرمز در سواحل امارات اقیانوس منجمد شمالی بدون یخ می‌شود «کاوشگر خلیج‌فارس» به آب انداخته شد ۲۵۰ میلیون سال دیگر اقیانوس‌ها از بین می‌روند

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۰۴۵۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت برق مناطق اهواز به حالت عادی در آمده است

به گزارش خبرنگار مهر، محمد خانچی عصر امروز جمعه ضمن حضور در اتاق پایداری وضعیت و کنترل توزیع برق اهواز در جریان آخرین وضعیت برق در مناطق مختلف اهواز قرار گرفت.

وی به سرعت رفع قطعی برق در اهواز اشاره کرد و افزود: تقریباً ۳۰ نقطه از شهرستان اهواز دچار برق رفتگی و اختلال در برق رسانی شده که این امر موجب بالا رفتن زمان ماند آب در این مناطق شده که در کمتر از ۲ ساعت به حالت عادی بازگشته است و دفع آب سطحی در حال انجام است.

معاون عمرانی استاندار خوزستان گفت: سقوط ترانس، شکستگی پایه‌ها و همچنین واژگونی درختان به دلیل سرعت و شدت بالای باد از عوامل قطعی برق بوده که با همت و تلاش کارکنان عملیات توزیع برق در کمترین زمان ممکن اشکالات برطرف و برق مناطق وصل شد.

کد خبر 6096006

دیگر خبرها

  • ناو موشکی سپاه؛ مجهز به موشک‌های بالستیک دوربرد
  • نخستین ماموریت اقیانوسی سپاه در نیمکره جنوبی با ناو «شهید مهدوی»
  • ناو موشکی سپاه را بیشتر بشناسید/ مجهز به موشک‌های بالستیک دوربرد است
  • همه آن چیزی که باید از ناو شهید مهدوی نیروی دریایی سپاه پاسداران بدانیم+ عکس
  • ببینید | آخرین وضعیت امدادرسانی‌ها در مناطق سیل‌ زده
  • ناو اقیانوس‌پیما و مجهز به موشک های بالستیک دوربرد سپاه از خط استوا گذشت +جزئیات مهم
  • آخرین وضعیت امدادرسانی در مناطق سیل زده استان ایلام
  • وضعیت برق مناطق اهواز به حالت عادی در آمده است
  • ناپایداری در وضعیت جوی و دریایی هرمزگان
  • هشدار سازمان هواشناسی نسبت به افزایش سرعت وزش باد و ارتفاع امواج دریای خلیج فارس