Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛  سید مهدی بوترابی، در ارتباط با برگزاری یازدهمین کنگره بین المللی و شانزدهمین کنگره کشوری ارتقاء کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران اظهار کرد: این کنگره با شعار همیشگی کیفیت را پایانی نیست، فرصت مغتنمی برای تبادل دانش و تجربه در همه زمینه‌های علوم آزمایشگاهی تشخیصی به منظور بهبود کیفیت خدمات آزمایشگاهی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: جامعه آزمایشگاهی ایران در حال حاضر با چالش‌های فراوانی روبرو بوده که تنها تعهد به خدمت است ، در شرایط کنونی ادامه مسیر را برای بخش آزمایشگاه‌ها میسر ساخته است؛ لذا امید است با حضوراندیشمندان عرصه علوم آزمایشگاهی و تصمیم گیران و مدیران بخش‌های دولتی و خصوصی با تبادل اندیشه و گفتمان راهکار‌های عملی برای برون رفت از مشکلات و چالش‌های پیش رو حاصل شود تا به سلامت مردم آسیبی وارد نشود.

رئیس یازدهمین کنگره بین المللی ارتقاء کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران با بیان اینکه این کنگره بزرگترین رویداد جامعه آزمایشگاهی کشور است، ادامه داد: امیدوارم بستر‌های لازم برای دانش افزایی عزیزان شرکت کننده در این کنگره فراهم آید و گام‌هایی شایسته برای پویندگان دانش و فنون طب آزمایشگاهی برداشته شود.

بوترابی محور‌های مورد بحث در این کنگره علمی را متعدد برشمرد و بیان کرد: عناوین مورد بحث در کنگره پیش رو بر اساس نیاز‌های آزمایشگاه‌ها و همچنین دانش روز دنیا و بر اساس نظرات اساتید برجسته علوم آزمایشگاهی انتخاب شده‌است. علاوه بر این عناوین متعدد دیگری در کارگاه‌های علمی در کنگره مورد بحث و بررسی قرار خواهند گرفت.

وی از ارائه جدیدترین دستاورد‌ها در حوزه علوم آزمایشگاهی در این کنگره خبر داد و گفت: تعدادی از اساتید خارجی جهت حضور در کنگره و سخنرانی در محور‌های مورد بحث اعلام آمادگی کرده اند، همچنین آخرین مهلت ارسال مقالات به دبیرخانه کنگره تا تاریخ ۳۰ دی ماه سال‌جاری خواهد بود و علاقمندان جهت ارسال مقالات و اطلاعات بیشتر می‌توانند به وب سایت کنگره ارتقاء کیفیت به نشانی www.iqctehran.ir مراجعه کنند.

بوترابی در ادامه عنوان کرد: سهم آزمایشگاه‌های تشخیص پزشکی در تشخیص، پایش و درمان بیماری‌ها غیر قابل انکار است، اطلاعات به‌دست امده از نتایج ازمایشات مختلف می‌تواند پزشکان را در مدیریت بیماری کمک کرده و در تصمیم گیری بالینی ان‌ها سهیم باشد.

وی افزود: این نتایج نسبت به اطلاعات جمع اوری شده از سایر بخش‌های پاراکلینیک و بالینی بسیار ارزان و مقرون به صرفه در اختیار پزشکان قرار می‌گیرد به همین دلیل ازمایشگاه‌های تشخیص پزشکی از جایگاه بسیار ارزشمندی در پزشکی برخوردار است.

رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی گفت: در برخی از بیماری‌ها تنها اطلاعات بدست امده از نتایج آزمایشات است که می‌تواند در تشخیص بیماری به پزشک کمک کند و حتی در حوزه درمان بیماری نیز ازمایشگاه نقشی غیر قابل انکار داشته و نتایج ازمایشگاهی به عنوان یک راهنما برای پزشکان عمل می‌کند.

رئیس یازدهمین کنگره بین المللی ارتقاء کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران گفت: با بروز بیماری‌های نو ظهور و پیشرفت فناوری‌های تشخیص ازمایشگاهی نقش ازمایشگاه در تشخیص و درمان این بیماری‌ها نیز افزایش یافته است و کمتر بیماری نو ظهوری را می‌توان نام برد که تست‌های ازمایشگاهی در تشخیص ان‌ها مورد استفاده قرار نگرفته است.

بوترابی ادامه داد: آزمایشگاه پزشکی تاثیر مستقیمی در بسیاری از جنبه‌های مراقبت از بیمار، از جمله طول مدت اقامت و بستری و ایمنی بیمار دارد. همچنین نقش ازمایشگاه‌ها در بخش بهداشت نقشی غیر قابل انکار بوده و سهم به سزایی در ارتقا بهداشت جامعه دارد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۰۴۷۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون

داده‌های یک مطالعه جدید نشان می‌دهد نشانگر اولیه «مولتیپل اسکلروزیس» یا «ام‌ اس» می‌تواند به پزشکان کمک کند تا بفهمند چه کسی در نهایت طعمه این بیماری «دژنراتیو عصبی» می‌شود.

به گزارش ایسنا، متخصصان در تاریخ ۱۹ آوریل در مجله Nature Medicine گزارش دادند در یک مورد از هر ۱۰ مورد ابتلا به ام اس، بدن سال ها قبل از شروع علائم، شروع به تولید مجموعه مشخصی از آنتی بادی ها در خون می‌کند.

متخصصان دریافتند این الگوی آنتی بادی ۱۰۰ درصد تشخیص ام اس را پیش بینی می کند. هر بیمار حامل این مجموعه از آنتی بادی ها به ام اس مبتلا شد.

آنها امیدوارند این آنتی بادی ها روزی مبنای یک آزمایش خون ساده برای غربالگری ام اس باشند.

دکتر «مایکل ویلسون»، متخصص ارشد مغز و اعصاب از دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو (UCSF) گفت: در چند دهه اخیر، حرکت در زمینه درمان ام‌ اس جدی‌تر و قوی‌تر صورت گرفته است.

ام اس زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن به سیستم عصبی مرکزی حمله می‌کند و به غلاف محافظ اطراف رشته‌های عصبی به نام میلین آسیب می‌رساند. این امر سیگنال‌های ورودی و خروجی مغز را مختل می‌کند و باعث بروز علائم مختلفی می‌شود که حواس را مختل کرده و بر توانایی حرکت تأثیر می‌گذارد.

برای این مطالعه، متخصصان نمونه های خون گرفته شده از ۲۵۰ بیمار مبتلا به ام اس را که قبل و بعد از تشخیص آنها جمع آوری شده بود، غربالگری و آنها را با نمونه خون افراد سالم مقایسه کردند.

متخصصان تصور می‌کردند با مشاهده اولین علائم بیماری در بیماران ام‌ اس، شاهد جهش در آنتی‌بادی‌ها خواهند بود.

در عوض، آنها دریافتند که ۱۰ درصد از بیماران ام اس سال ها قبل از تشخیص، سطوح بالایی از آنتی بادی های اتوآنتی بادی - آنتی بادی هایی که می توانند به خود بدن حمله کنند – داشتند.

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، هنوز مشخص نیست که چه چیزی باعث ام اس در ۹۰ درصد دیگر بیماران می شود، اما متخصصان بر این باورند که آنها اکنون یک علامت هشدار اولیه قطعی مبنی بر بروز این بیماری، دارند.

علائم ام‌ اس می تواند حاد یا مزمن باشد و از فردی به فرد دیگر متفاوت است. مهم این است که از علائم مختلف این بیماری آگاه بود. علائم بیماری ام‌ اس ممکن است شامل موارد زیر باشد:

- مشکلات حرکتی مانند احساس خستگی یا ضعف هنگام راه رفتن، صحبت کردن یا بلعیدن

- گزگز یا بی حسی در اندام ها

- اختلال عملکرد مثانه و روده

- اختلال شناختی

- تغییرات خلقی یا افسردگی

- لرزش یا اسپاسم

- سرگیجه

- اختلال بینایی

در موارد شدید، افراد مبتلا به ام‌اس ممکن است دچار نابینایی و/یا فلج شوند.

در حال حاضر هیچ درمان شناخته شده‌ای برای ام‌اس وجود ندارد. بنابراین، مدیریت علائم، فاکتوری ضروری برای داشتن یک زندگی سالم همراه با این بیماری است. پزشک ممکن است بسته به شدت علائم بیماری درمان‌های استروئیدی، تزریق خون یا فیزیوتراپی را انتخاب کند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • حضور بیش از ۲۰۰ شرکت تولیدکننده و دانش بنیان در کنگره ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی
  • آزمایشگاه های بالینی پایگاه اصلی نظام سلامت هستند
  • ارائه جدیدترین دستاورد‌های هوش مصنوعی در تصویربرداری پزشکی
  • شبکه‌های آزمایشگاهی حوزه بهداشت و درمان تشکیل می شود
  • ارائه جدیدترین دستاوردهای هوش مصنوعی در تصویربرداری پزشکی
  • آغاز پانزدهمین همایش بین المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی
  • نقش تاثیرگذار ماماها در جوانی جمعیت و فرزندآوری
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • نحوه نظارت بر صحت نتایج آزمایش‌ها در آزمایشگاه‌های پزشکی