Web Analytics Made Easy - Statcounter

رکنا: پدرم دنبال مواد بود و من دختری تنها بودم که این فکر به سرم زد ...!

من اهل یکی از شهرستان های اطراف  شیراز هستم ولی متاسفانه بدون اطلاع خانواده ام، خانه را ترک کرده و به اینجا آمدم.

به گزارش گروه حوادث Accidents رکنا، دختری وحشت زده وارد مرکز مشاوره فرماندهی انتظامی استان فارس شد. او 17 ساله، رنگ پریده و بی جان به نظر می رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشاور مرکز مشاوره او را به آرامش دعوت کرد. دختر با صحبت های مشاور شروع به بیان مشکلش کرد:

در این لحظه گریه امانش را برید و صحبتش قطع شد. بعد از چند لحظه گفت: مدت ها بود که از محیط خانه بیزار شده بودم. پدرم معتاد Addicted و بسیار سخت گیر است، اهمیتی به هیچ یک از اعضای خانواده نمی دهد، هرگاه که موادش تامین نشود تمام ناراحتی اش را سر ما خالی می کند. مادرم هم به خاطر وضعیت پدرم حسابی به هم ریخته و همیشه از دست من و سه خواهر و برادرم اسیر است. هر روز در خانواده ما بحث و جدل و درگیری تکرار می شود، خواهرها و برادرم هم درگیر مشکلات خودشان هستند و هیچ کس کاری به دیگری ندارد. احساس تنهایی می کردم و از این وضعیت در خانواده احساس ناخوشایندی داشتم.

وی ادامه داد: وضعیت مالی مان هم بسیار ضعیف است حتی کوچکترین نیازهایم تامین نمی شد. در بین دوستانم احساس بدی پیدا می کردم، احساس خجالت داشتم. همین مسائل باعث شد در مدرسه هم با کسی ارتباط برقرار نکنم و هیچ دوستی نداشتم. به مرور زمان دچار افت تحصیلی شده و از مدرسه رفتن متنفر شدم و بالاخره ترک تحصیل کردم.

اوضاع بدتر شد، فقط در خانه کار می کردم، همه اعضای خانواده مثل طلبکارها با من رفتار می کردند.تا اینکه یک روز متوجه شدم پدرم تصمیم دارد مرا به عقد یکی از دوستان خود که تقریبا هم سن و سال پدرم بود درآورد.علتش هم بدهی پدرم به او بود که توان پرداختش را نداشت و در واقع پدرم قصد داشت من را به او بفروشد و با او معامله کند.از اینکه هیچ ارزشی برای خانواده ام نداشتم احساس سرخوردگی داشتم.همان شب تا صبح گریه کردم خیلی از این اوضاع خسته شده بودم به خاطر همین بعضی اوقات به این مساله فکر می کردم که به نحوی خودم را از شر خانه و خانواده ام خلاص کنم، تا اینکه یک روز که مادرم برای دیدن مادربزرگم به خانه آنها رفته بود و کسی در خانه مان نبود، وسایلم را جمع کردم و از خانه بیرون زدم. همین که راه افتادم حسابی ترسیدم و از تصمیمم پشیمان شدم ولی با خودم گفتم بهتر است خودم را از این وضعیت وبدبختی نجات دهم.

دختر 17 ساله ادامه داد: سوار اتوبوس شده و راهی شیراز شدم. در راه استرس شدیدی به من دست داده بود، احساس می کردم همه کسانی که سوار ماشین هستند به من نگاه می کنند. بالاخره به شهر رسیدم، وقتی پیاده شدم سردرگم بودم و نمی دانستم کجا باید بروم، بی هدف در خیابان ها پرسه می زدم، به یک پارک رسیدم روی یک صندلی نشستم و به مردم نگاه می کردم، چند لحظه همان جا خوابم برد، پسری کنارم نشست و مرا صدا زد، شروع به صحبت کرد، خیلی ترسیدم، کم کم پسر تهدیدم کرد و گفت باید با او بروم وگرنه من را به عنوان دختر فراری به پلیس تحویل می دهد. گریه کردم و سریع دویدم و از آنجا فرار Escape کردم. در بین راه زنی حال بد من را دید و خواست به من کمک کند ولی من می ترسیدم. او هم چون دید نمی توانم به وی اعتماد کنم مرکز مشاوره شما را معرفی کرد تا به اینجا بیایم شاید مشکلم حل شود ولی خودم می دانم مشکل من حل شدنی نیست چون به محض اینکه خانواده ام متوجه فرار من از خانه شوند حتماً مرا خواهند کشت.

نظر مشاور :

همه انسان ها در برابر سختی ها و مشکلات واکنش های یکسانی از خود نشان نمی دهند، معمولاً هر فردی بنا به درجات مختلفی واکنش های خاصی را از خود نشان می دهند. متاسفانه یکی از واکنش ها در مقابل سختی ها و مشکلات، فرار از خانه است. این واکنش مهمی است که به سرعت از طرف فرد آسیب دیده برنامه ریزی و اجرا می شود که ممکن است عواقب بسیار ناخوشایندی داشته باشد. به طور کلی عوامل متعددی را می توانیم به عنوان عوامل ایجادکننده چنین واکنشی مطرح کنیم که برخی از آنها را به طور مختصر بیان می کنیم :

1- کمبود محبت به فرزندان و بی توجهی به آنان : خانواده ای که در آن محبت کافی به کودکان، نوجوانان و جوانان وجود ندارد خانواده ای نابسامان است و موجب نارسایی در ابعاد مختلف رشد جسمانی، روانی، عاطفی و به خصوص اجتماعی فرزندان می شود. بیشتر اوقات دختر نوجوان در خانواده احساس تنهایی می کرده و دچار خلاء و فشار عاطفی شدید گشته واجبار به ازدواج باعث احساس زیادی بودن در خانواده را ایجاد کرده و همین مساله او را به سمت انحراف اجتماعی و فرار از خانه کشانده است.

2- اختلاف خانوادگی بین والدین : خانه ای که اختلاف، نزاع، سرزنش، ناسازگاری و... در آن اتفاق می افتد بر رفتار و روان والدین و کودکان آثار نامطلوب و زیانباری برجای می گذارد. درگیری های شدید بین والدین، احساسات منفی کودکان را به دنبال دارد و زمینه ایجاد آسیب و انحراف را برای آنها ایجاد می کند. از جمله عوامل دیگر را می توان تحت عناوین زیر مطرح کرد :

از هم گسیختگی و نابسامانی در خانواده

اعتیاد شدید پدر خانواده و مشکلات اقتصادی

عدم نظارت صحیح خانواده بر فرزندان

عدم دستیابی دختر نوجوان به اهدافش

میزان تحصیلات والدین

سطح درآمد والدین

محیط مسکونی خانواده

راهکارهای پیشگیرانه:

فراهم آوردن فضای روانی مناسب برای فرزندان از طرف والدین

آموزش مهارت های زندگی به خانواده ها و فرزندان

آموزش مهارت های حل مساله به والدین و فرزندان

شناسایی دانش آموزانی که علائم ناسازگاری دارند.

حمایت از خانواده های آسیب پذیر

نویسنده : سرگرد نازیلا دهقانی کارشناس مرکز مشاوره پلیس فارس

منبع: رکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۱۰۸۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غفلت از سرکشی به والدین شهدا پذیرفتنی نیست

به گزارش خبرگزاری مهر، علی اکبر سلمانی روز پنجشنبه در جلسه تحول بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی در حوزه معاونت تعاون و امور اجتماعی در شهرستان سراب، افزود: همواره و تحت هر شرایطی دیدار با خانواده‌های بزرگوار شهدا باید در اولویت برنامه‌های خادمان این خانواده‌ها در بنیاد شهید و امور ایثارگران باشد و هیچ یک از مدیران شهرستانی نباید اجازه دهند در لابلای مشغله‌های روزمره، پدران و مادران شهدا مورد کم مهری قرار بگیرند.

وی، رؤسای ادارات شهرستانی بنیاد در سطح آذربایجان شرقی را مکلف به اختصاص حداقل یک روز از هفته برای دیدار با خانواده‌های بزرگوار شهدا دانست و اظهار کرد: در انجام این وظیفۀ مهم نیز باید اثربخش بودن و کیفیت دیدارها مد نظر باشد و مسائل و مشکلات خانواده‌های بزرگوارِ دیدار شونده، شناسایی و احصاء شود و تا حصول نتایج مطلوب و رفع مشکلات، درخواست‌ها و مسائل مطرح شده مورد پیگیری قرار گیرد.

سلمانی با تاکید بر اینکه باید قدر مادران و پدران شهدا را بدانیم، ادامه داد: متأسفانه روزی نیست که برخی از پدران و مادران بزرگوار شهدا را از دست می‌دهیم و از این رو باید همان‌هایی را که در قید حیات هستند، پاس داشته و تکریم کنیم.

وی هدف از طراحی و اجرای نشست‌های منطقه‌ای را بررسی موانع، مشکلات و چالش‌ها برای پیدا کردن راه‌های بهبود و تحول خدمت رسانی در سال ۱۴۰۳ دانست و خواستار اهتمام همکاران شهرستانی بنیاد به مطالعه دقیق دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌های ابلاغی شد و گفت: تسلط به دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌ها علاوه بر مطلوب شدن و سرعت گرفتن آهنگ خدمات رسانی به جامعۀ معزّز ایثارگری، رضایتمندی بیش از گذشتۀ خانواده‌های بزرگوار شهدا و ایثارگران را به دنبال دارد.

کد خبر 6088633

دیگر خبرها

  • بی هویتی جوانان و نوجوانان هدف دشمن است
  • معاون رئیس جمهور: پرورش در مدارس مورد کم توجهی قرار گرفته است
  • قهرمانی مس رفسنجان در جام‌حذفی؟ نویدکیا: شانس‌مان را امتحان می‌کنیم!
  • جان تری: تلاش فرگوسن برای انتقالم باورنکردنی بود اما من عاشق چلسی شده بودم
  • غفلت از سرکشی به والدین شهدا پذیرفتنی نیست
  • دیدار با والدین شهید قربان پیری در نقده
  • همدلی با کودکان، مهارتی که خانواده‌ها با آن غریبه‌اند
  • با «کودک استرسی» چگونه برخورد کنیم؟
  • در ۷۲ ساعت پرماجرا بر «مجید نوری» در سوئد چه گذشت؟
  • در ۷۲ ساعت پرماجرا بر مجید نوری در سوئد چه گذشت؟