Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- سومین نشست علمی با موضوع «کسب و کار مجازی، فیلترینگ تلگرام و وضعیت پیام رسان های بومی» از سلسله نشست های ارزیابی سیاستگذاری فضای مجازی در ایران در مرکز مطالعات فضای مجازی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، با حضور مدیران سه پیام رسان داخلی با هدف پاسخگویی به چالش های مربوط به حوزه فضای مجازی در تهران برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیام رسان های متنوع فضای مجازی با ایجاد امکان دسترسی کاربران به جدیدترین یافته های روز، سلیقه و ذایقه مخاطبان را فراخور کیفیتی که ارایه می دهند، تغییر داده اند. امروز در ایران این تکنولوژی به شکل بومی درآمده است، اما این که چرا همچنان مردم ترجیح می دهند تا از پیام رسان های خارجی استفاده کنند، موضوعی است که نیاز به تغییر دیدگاه ها با تبلیغات مناسب دارد.

امروزه خدمات متنوعی که این پیام رسان ها به کاربران خود می دهند، بسیار مورد توجه قرار دارد. ایجاد محدودیت در برخی از این پیام رسان ها، مشکلاتی را به ویژه برای صاحبان کسب و کارهای مجازی در کشور به وجود آورده است که بررسی راهکارهای برون رفت از این شرایط و رسیدن به شرایط پایدار، لزوم حمایت از تولید پیام رسان های داخلی را ضروری می سازد.

در این نشست محمد رسول کاظمی مدیر پیام رسان «آی گپ»، سید جعفر خورشاد مدیر پیام رسان «سروش» و سهیل تقوی مدیر پیام رسان «بله» به بیان دیدگاه های خود پرداختند.

**بررسی ابعاد اقتصادی فیلترینگ تلگرام و الزامات پیام رسان های بومی در کسب و کارهای فضای مجازی
سید جعفر خورشاد مدیر پیام رسان «سروش» در ارتباط با این پیام رسان و شریط ویژه ای که برای کاربران فراهم کرده است توضیح داد: پیام رسان «سروش» اینک سه میلیون کاربر دارد که از این تعداد یک میلیون و 800 کاربر فعال هستند. اینک کشور نیازمند قواعد و قوانینی است که اکوسیستم تجارت الکترونیک بتواند به جلو هدایت شود. کسب و کار مجازی در کشور بیش از 10 سال است که رونق دارد.

با توجه به این که تلگرام در کشور در حدود دو تا سه سال است که فعال شد، سوالی که امروزه مطرح می شود این است که کاربران برای کسب و کار مجازی تا قبل از آن چه می کردند؟ پس این که بگوییم با فیلترینگ تلگرام فضای کسب و کار می خوابد، رد می شود؛ چرا که پیام رسان سروش همه امکانات فضای تلگرام را پشتیبانی می کند، ضمن این که سرویس های جدیدی هم دارد که مشابه خارجی آن تاکنون نتوانسته است آن را ارایه دهد.

در پیام رسان سروش سعی شد تا با تکیه بر طرح کسب و کار و ایجاد تفاوت با پیام رسان های خارجی بر ارزش های حوزه حریم خصوصی تاکید و امنیت تبادل اطلاعات تضمین شود. همچنین امکانات زیادی برای کانال ها فراهم شده است، همه خریدها و پرداخت ها نیز درهمان صفحه صورت می گیرد و دیگر نیازی به درگاه بانکی نیست. بنابراین سادگی کار و دسترس پذیری عالی از مهم ترین نتایج استفاده از این پیام رسان محسوب می شود.

پیام رسان بومی سروش تاکنون حتی یک ریال کمک دولتی یا حکومتی دریافت نکرده است، هرچند مسوولین در زمینه برخورداری از زیر ساخت ها قول هایی داده اند.

سهیل تقوی مدیر پیام رسان «بله» به اهمیت اشتغال در فضای مجازی پرداخت و گفت: تیم پیام رسان بله مبنای کار خود را بر اشتغال و رونق کسب و کار قرار داده است. در این زمینه با یک شرکت دیگر و بانک ملی وارد همکاری شد و سعی کرد تا ایجاد خصوصیت های بومی و منطقه ای، شرایط متنوع تری از پیام رسان های خارجی را در اختیار کاربران خود قرار دهد.

پیام رسان بله تاکنون توانسته است 100 میلیارد ریال گردش مالی روزانه ایجاد کند که از بابت تراکنش های فروشگاه ها و کانال های فعال روی شبکه ایجاد شده است.

یکی از مهم ترین مشکلات در مسیر فعالیت این پیام رسان بومی، «مجوز زدگی» محسوب می شود.این که برای هر فعالیتی نیاز به گرفتن چندین مجوز از نهادهای گوناگون وجود دارد، در حالی که پیام رسان های خارجی به راحتی جولان می دهند، نیاز به عبور از این دست اندازهای سخت ندارند.

در حال حاضر پیام رسان بله بر مبنای اقتصاد پلتفرمی پیش می رود و دارای حدود 600 هزار کاربر است که هر روزه بین 10 تا 15 هزار کاربر به آن افزوده می شود. برای ارایه خدمات صوتی و تصویری برنامه ریزی شده است، برای پرداخت ها با بانک ها همکاری آغاز شد، جهت رونق کسب و کار خانگی با چند شرکت گفت وگوهایی صورت گرفت و همچنین برای ایجاد فضای پژوهشی و آموزشی برای کودکان نیز با آموز ش و پرورش تعامل به وجود خواهد آمد که اینها همه از مزایای استفاده از پیام رسان های داخلی محسوب می شود.

تیم پیام رسان بله درصدد است تا با تامین نیازهای ارتباطی کاربران ضمن شکوفایی اقتصاد و رسیدن به خودکفایی در بسیاری از زمینه های تجارت الکترونیکی، بر کسب و کار پایدار تاکید کند و کشور را در این زمینه بی نیاز سازد.

محمد رسول کاظمی مدیر پیام رسان «آی گپ» نیز در ادامه این نشست به مسایل موجود در حوزه این پیام رسان بومی پرداخت و گفت: تیم پیام رسان «آی گپ» بدون هیچ بودجه ای برای تبلیغ از سه سال پیش کار خود را شروع کرد. این که در کشور به جای پیام رسان های خارجی از پیام رسان بومی استفاده شود، اصلی ترین غدغه این تیم محسوب می شد. بنابراین تیم آی گپ با همکاری افراد خبره در زمینه برنامه نویسی و بدون هیچ طرح اقتصادی، همه توان و اراده خود را در زمینه تولید داخلی به کار بست.

مردم ایران دچار نوعی بی اعتمادی در زمینه حریم خصوصی و امنیت پیام رسان ها هستند، بنابراین از ابتدا همه تمرکز این تیم بر رعایت این مساله متمرکز شد. همه تولیدات از صفر تا صد به شکل 100 درصد بومی تهیه د و به شکل عمومی در اختیار همگان قرار گرفت. حدودیک سال ی الگوریتم رمزگذاری در مراحل مختلف کار شد به گونه ای که برای آزمایش امنیت این شبکه، جایزه شنود یک میلیاردی تعیین شد.

در طول سه سال از شروع فعالیت موفق به جذب 100 هزار کاربر شد، در حالی که در مدت کوتاهی که از فیلتر تلگرام می گذرد این تعداد به 300 هزار نفر رسید است. تلگرام توقع مردم را از پیام رسان ها بالا برد، بنابراین تمام تلاش در این جهت است تا بهترین جایگزین برای این پیام رسان دراختیار مردم قرار گیرد که از امنیت بسیار بالایی هم برخوردار باشد.

**ارایه پیشنهادهای کاربردی یا سیاست های جدید برای فضای مجازی
سید جعفر خورشاد مدیر پیام رسان سروش استفاده از پیام رسان بومی را به عنوان یک فرصت تشخیصی به هموطنان پیشنهاد داد و گفت: با تشویق کاربرها به نصب این پیام رسان و استفاده از آن، ضمن این که قدرت تشخیص خوب و بد و تمایز خدمات متنوع برای آنها فراهم می آید، فضای کسب و کار با رونقی دوباره همراه خواهد شد. باید بررسی کرد و دید چه کارهایی می توان انجام داد تا مانع ریزش کاربر شد. ترسیم نقشه راه برای چند سال آینده در جهت پایدار ماندن کسب و کار مجازی بسیار موثر خواهد بود.اگر شرکت های داخلی خدمات مناسب را به کاربران ندهند، افزایش اشتغال و درآمد ناخالص ملی را نمی توان شاهد بود. ایجاد پنجره واحد برای نظارت و حفظ حریم خصوصی و اطلاعات کاربران در راستای تقویت کسب و کار مجازی بسیار مهم است.

سهیل تقوی مدیر پیام رسان بله در مورد تبلیغات برای شناساندن پیام رسان های داخل کشور توضیح داد: نهادهای حکومتی، دولتی و صدا و سیما، همه باید کمک کنند تا پیام رسان های داخلی تقویت شوند. برخی زیرساخت ها را فراهم کنند. محتوا باید بر زیر ساخت مقدم باشد. تا زمانی که محتوا و خدمات اضافه نشود، حتی با توسعه زیرساخت ها هم دستاوردی حاصل نمی شود. دولت اگر حتی پهنای باند را افزایش دهد، تنها پیام رسان های خارجی تقویت می شوند، چرا که محتوا وجود ندارد. بنابراین اولویت باید بر گسترش محتوا باشد تا زیرساخت ها به طور ارگانیک بالغ شوند.

محمد رسول کاظمی مدیر پیام رسان آی گپ نیز تعامل پیام رسان های داخلی با فضای کسب و کار مجازی را بسیار مناسب و 100درصد امن ارزیابی کرد و گفت: صدا و سیما می تواند بهترین تبلیغ برای این گونه پیام رسان ها باشد تا پیام رسانی مانند آی گپ که تاکنون از حمایتی برخوردار نبوده است و تبلیغاتی هم نداشت، بتواند به کسب و کار و رونق دوباره تجارت الکترونیکی کمک کنند. امروز 10 هزار تن از کاربران آی گپ اهل آلمان هستند و این نشان می دهد چنانچه مردم از این پیام رسان های بومی استقبال کنند، نتیجه اعتماد خود را خواهند دید. اگر کسب و کارهای مجازی افراد، مجاز باشد پس ادامه فعالیت افراد با پیام رسان های داخلی هم مقدور خواهد بود.

در پایان این نشست، خبرنگاران رسانه های مختلف به طرح پرسش هایی از مدیران این پیام رسان ها پرداختند. پژوهشگر خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) نیز به طرح این پرسش پرداخت که «آیا تبلیغات انحصاری برای پیام رسان سروش از صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران دلیل خاصی دارد یا خیر؟» و سید جعفر خورشاد مدیر پیام رسان سروش پاسخ داد که «اگر حمایت کننده مالی که برای پیام رسان آی گپ تبلیغات می کند، از پیام رسان سروش نیز حمایت کند، این پیام رسان نیازی به تبلیغ نخواهد داشت!»

*گروه اطلاع رسانی
خبرنگار: عشرت کراری**انتشار دهنده: شهربانو جمعه
پژوهشم**9428**9131
ایرنا پژوهش، کانالی برای انعکاس تازه ترین تحلیل ها، گزارش ها و مطالب پژوهشی ایران وجهان، با ما https://t.me/Irnaresearch همراه شوید.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۱۰۸۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) فیلم جدید کشف آدم کوتوله در ایران فضای مجازی را منفجر کرد

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

ویدیویی عجیب و غریب از یک آدم کوتوله در ایران در شبکه‌های اجتماعی وایرال شده و نشان میدهد که فارسی صحبت می‌کند. این ویدیوی عجیب در شبکه‌های اجتماعی پربازدید و تعجب کاربران را برانگیخته است.

منبع: رکنا

tags # اخبار حوادث سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • ایمن‌ترین پیام‌رسان‌های جهان/ چگونه امنیت پیام‌رسان‌ها را بالا ببریم؟
  • تیپ خاص ناصر حجازی در فضای مجازی داغ شد!
  • آمادگی پیام رسان بله برای ارائه خدمات به مسافران سرزمین وحی
  • کیش دستوری به پیامک بانکی
  • (ویدئو) فیلم جدید کشف آدم کوتوله در ایران فضای مجازی را منفجر کرد
  • جشن دختر دبیرستانی‌ها با ببعی چه بازیگوشی!
  • تصویر باورنکردنی از یک خیابان در شهر اروپایی سوژه فضای مجازی شد
  • عکس| اعتراض عجیب‌وغریب چینی‌ها به شرایط کاری
  • هرقانونی در فضای مجازی به معنای محدود کردن فضای مجازی نیست!
  • ببینید/ ایران از واقعیت تا فضای مجازی