Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون اداره منابع طبیعی و آبخیزداری آران و بیدگل، گفت: طرح کنترل فرسایش بادی در ادامه سایر عملیات نهال‌کاری منطقه نصرآباد، در سنوات گذشته با اعتباری بالغ بر ۱۱ میلیارد ریال در ۲۰۰ هکتار از کانون های بحران فرسایش بادی اجرا می شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل ازخطب شکن؛حمید گل آرایی در گفتگو با این پایگاه خبری، فرسایش بادی را از مهم ترین عوامل پیدایش بیابان‌زایی دانست و اظهار کرد: طرح‌های بیابان‌زدایی شهرستان از سال ۸۵ تا امروز در منطقه کانون بحران نصرآباد متمرکز شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون اداره منابع طبیعی و آبخیزداری آران و بیدگل، خسارت بسیار زیاد و جبران ناپذیر به عرصه‌های زیستی، کشاورزی و تاسیسات زیربنایی را از نتایج عدم مقابله با پدیده فرسایش بادی عنوان کرد و گفت: نهال‌کاری در کانون‌های فرسایش بادی در شمال نصرآباد با مناقصه به بخش خصوصی واگذار و برای مبارزه با این پدیده آغاز شد.

وی در مورد جزئیات این طرح تصریح کرد: طرح نهال‌کاری در ادامه سایر عملیات نهال‌کاری در سنوات گذشته بوده که با اعتباری بالغ بر ۱۱ میلیارد ریال در ۲۰۰ هکتار از کانون های بحران فرسایش بادی در منطقه شمال سفیدشهر شهرستان اجرا می شود.

گل آرایی با بیان این که برای نهال‌کاری هر هکتار از اراضی بیابانی هزینه‌ای بالغ بر ۵۰ میلیون ریال نیاز است، خاطرنشان کرد: تاکنون سه هزار و ۴۰۰ هکتار جنگل دست کاشت تاغ و قره داغ در منطقه نصرآباد کاشته شده است.

معاون اداره منابع طبیعی و آبخیزداری آران و بیدگل اضافه کرد: نهال‌های تاغ کشت شده در عرصه‌های بیابانی به مدت دو سال آبیاری و مراقبت می شود و بعد از دو سال به صورت طبیعی به رشد خود ادامه می دهند.

وی با اشاره به اقدام هر ساله اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان برای کنترل فرسایش بادی تاکید کرد: نتیجه فعالیت‌ها از سال ۴۹ تا امروز ایجاد ۱۲۰ هزار هکتار جنگل‌های دست کاشت تاغ است.

آران و بیدگل با وسعت ۶۰۵ هزار هکتار، دارای ۱۰۳هزار هکتار کانون بحران یکی از مناطق در معرض خطر فرسایش بادی و طوفان های ماسه ای کشور است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۱۰۹۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختصاص عمده کشت نهال در کشور به خوزستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، علی اکبر حسینی محراب در نشست بررسی طرح زراعت چوب افزود: آماری که در سامانه منابع طبیعی کشور برای کشت نهال ثبت شده ۹۰ هزار هکتار است که ۷۳ هزار هکتار از آن فقط به خوزستان اختصاص دارد و ۱۷ هزار هکتار نیز برای سایر استان‌ها در نظر گرفته شده است و دلیل آن هم این است که طرح زراعت چوب را به عنوان یک پروژه ملی در نظر گرفته‌ایم که می‌تواند کمک زیادی به آب و هوا و تولید و اشتغال استان داشته باشد.

وی افزود: زراعت چوب به عنوان یک کار جدید است که می‌تواند بخشی از کانون‌های ریزگرد را تحت پوشش قرار داده و در کنار آن موجب شکل‌گیری تولید صنایع چوب و ایجاد زنجیره اشتغال شود.

استاندار خوزستان ادامه داد: این طرح در قالب سفر هیئت دولت مطرح شد و مورد تایید دولت قرار گرفت. خوزستان حدود شش میلیون هکتار زمین دارد و اجرای این طرح در ۳۰۰ هزار هکتار در طول ۴ سال پیش‌بینی شده است.

حسینی محراب اظهار کرد: در هر هکتار از طرح زراعت چوب بیش از هزار درخت اکالیپتوس و گونه‌های مشابه کشت می‌شود که پس از چهار سال به تولید می‌رسد و طی این مدت از برگ آن جهت گرفتن اسانس استفاده میشود و دو یا سه کارخانه به این منظور راه‌اندازی شده است.

وی  با بیان اینکه این کار درآمد نسبتاً خوبی نسبت به کشت سایر محصولات دارد، گفت: کار خوبی که در سال زراعی جاری که معمولا آغاز آن را از ۳۰ شهریور لحاظ می‌کنند صورت گرفته کشت نهال در حدود ۱۷ هزار و ۴۰۰ هکتار در استان است و رقم مصوب ۴۶ هزار هکتار بوده که رقم قابل توجهی است؛ درخواست‌هایی که شرکت‌ها و کشاورزان مختلف نیز داشتند بیش از صد هزار هکتار است.

حسینی محراب گفت: در گذشته در سال‌های طولانی مجموعاً دو هزار هکتار در زمینه زراعت چوب در استان زیر کشت رفته است و کشتی که در سال زراعی جاری شده بیش از هشت و نیم برابر نسبت به گذشته است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

دیگر خبرها

  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • کاشت ۵۲ هزار نهال در بخش کدکن
  • ابراز خرسندی شهروندان آران و بیدگل از بهسازی معابر شهر + فیلم
  • آمریکا و رژیم صهیونیستی بیش از پیش منزوی شده اند
  • فعالیت ۴۱۶سفیر دانش‌آموز رضوی در آران و بیدگل
  • غبار روبی گلزار شهیدای آران و بیدگل
  • پر شدن سیل بند‌ها بر اثر بارش باران شهروندان آران و بیدگل را شگفت زده کرد + فیلم
  • تجلیل از کارگران شرکتهای فرش آران و بیدگل
  • اختصاص عمده کشت نهال در کشور به خوزستان
  • مهار سیلاب‌ با اجرای طرح‌های آبخیزداری در فریدونشهر + فیلم