Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-07@09:34:46 GMT

علل بروز زخم معده

تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۵۱۲۱۶۶

یک متخصص تغذیه گفت: معمولا افراد سیگاری و افرادی که از غذاهای پرچرب و فست فودها استفاده می کنند بیشتر به ریفلاکس معده مبتلا می‌شوند.

به گزارش فارس، سارا صرافی زاده، متخصص تغذیه با بیان اینکه رفلاکس معده حالتی است که افراد معمولا بعد از مصرف غذا یا زمانی که معده شان خالی است حس می کنند، افزود: اسید معده به جریان می افتد و این احساس از مجاری گوارشی و مری تا دهان، کاملا حس می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این احساس، برای سیستم گوارشی، بسیار تحریک کننده و آزار دهنده است.

وی در ادامه به علل بروز رفلاکس معده اشاره و بیان کرد: اینکه رفلاکس معده در اثر چه به وجود می آید، باید گفت در وهله اول داروهای مصرفی متعدد که بسیار رایج هستند مثل آسپرین ، ویتامین سی، قرص آهن، قرص های ضد التهابی غیر استیروئیدی می توانند حالت رفلاکس ایجاد کنند بنابراین باید با آب فراوان خورده شوند.

صرافی زاده، با بیان اینکه گاهی افزایش اسید معده می تواند عاملی باشد که احساس رفلاکس یا سوزش در معده ایجاد کند، ادامه داد: معمولا رفلاکس با ضعف های معده همراه است و ٨٠درصد افرادی که آسم و آلرژی دارند دچار رفلاکس می شوند. ترشح زیاد اسید و خالی بودن معده، موجب زخم می شود و مجموعه این عوامل شرایط رفلاکس را ایجاد می کند.

وی با بیان اینکه رفلاکس معده با سبک زندگی افراد، بسیار مرتبط است ، تاکید کرد: معمولا افراد سیگاری و افرادی که از غذاهای پرچرب و فست فودها استفاده می کنند بیشتر به ریفلاکس معده مبتلا می شوند. کسانی که حجم معده را پرمی کنند و بعد از غذا می خوابند و یا افرادی که کم تحرکند و کسانی که ترکیبات مختلفی از غذاها را بدون در نظر گرفتن تاثیر آنها بر بدن، به سیستم گوارشی آسیب می زنند، بیشترین رفلاکس را گزارش می کنند.

این دکتری تغذیه با بیان اینکه استرس و اضطراب هم می تواند باعث رفلاکس شود، ادامه داد: چون این افراد به پرخوری هیجانی دچار هستند و هله هوله می خورند، بنابراین، حجم معده تحمل این همه اسید را ندارد و موجب رفلاکس معده می شود.

وی در ادامه تصریح کرد: تا سه ساعت بعد از مصرف غذا نباید خوابید تا رفلاکس رخ ندهد. ناراحتی هایی که فرد در سیستم گوارش خود حس می کند مجموعه ای از حساسیت های خاص است و کلی نیست. افراد باید روی تک تک مواد غذایی که مصرف می کنند تمرکز کنند تا آگاه شوند چه زمانی دچار رفلاکس می شوند.

صرافی زاده، با بیان اینکه مصرف شیر گاو، گندم، حبوبات، تخم مرغ ممکن است ایجاد رفلاکس کند، افزود: همچنین مصرف میوه و سبزیجات خام، به ویژه گوجه فرنگی، در بعضی افراد، تحریک پذیری معده را بیشتر می کند و موجب رفلاکس بیشتر می شود.

وی با تاکید بر اینکه وجود باکتریی در معده به نام هیلیکوباکتری بیگلری، عامل ایجاد نفخ و ورم معده است، گفت: وجود این باکتری، بسیار شایع است و می تواند رفلاکس را بیشتر کند. در این مواقع، فرد مبتلا با پرهیز غذایی درمان نمی شود و حتما باید دارو مصرف کند تا باکتری از بین برود. نکته بعدی پروبایوتیک ها هستند. این باکتری مفید از بدن حذف شده و افرادی که باکتری های مفید روده شان کم است معمولا گوارش سالمی ندارند و باید از این محصولات مثل کفیر یا لبنیات حاوی پروبیوتیک استفاده یا دارو مصرف کنند.

این دکتری تغذیه ادامه داد: تاثیر نوشابه های سودا و چای و قهوه در همه افراد یکسان نیست. هر فرد باید به تاثیر این نوشیدنی ها در بدن خود آگاهی داشته باشد سپس مصرف کند.

وی با تاکید بر اینکه ادویه ها و مواد نگهدارنده می تواند شرایط را برای افرادی که گوارش سالم ندارند بدتر کند، ادامه داد: به خصوص موادی که در کنسروها و سوسیس و کالباس استفاده می شود ممکن است فرد را دچار سوزش معده و استفراغ کند.

صرافی زاده با بیان اینکه فرد مبتلا نباید غذای حجیم بخورد، افزود: افراد باید از پرخوری پرهیز کنند. دفعات غذای فرد باید در حجم کم باشد. تقسیم بندی غذا کار سختی است ولی افرادی که به این بیماری دچار هستند باید این موضوع را جدی بگیرند. افراد مبتلا به ریفلاکس معده باید از خوردن چند وعده غذا در طی روز ، غذاهای چرب،فست فودها، مصرف بیش از حد مایعات در حین غذا خوردن ،استفاده از لباس های بسیار تنگ، پرهیز کنند.

این دکتری تغذیه در پایان اظهارداشت: احساس درد در بیماران زخم معده و رفلاکس، متفاوت است ولی رعایت غذاییشان شبیه به هم است. افراد در پارامترهای خونیشان التهاب دارند. التهاب، شرایط دردناکی ایجاد می کند. این افراد باید روی رفع التهاب تمرکز و امگا ٣ و زردچوبه و دارچین مصرف کنند.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۱۲۱۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قطع داروهای لاغری مانند اوزمپیک و ویگووی باعث اضافه وزن می‌شود؟

ایتنا - بسیاری از افرادی که در ماه‌های اخیر که با تزریق آمپول‌های جدید برای درمان چاقی مانند ویگووی وزن‌ کم کرده‌اند، با پرسشی اساسی مواجه‌اند: اگر مصرف این داروها را متوقف کنند، چه اتفاقی می‌افتد؟
بسیاری از آن‌ها نگران‌اند دوباره اضافه وزن پیدا کنند و به عادت‌های قدیمی برگردند. مطالعات حاکی از آن است برخی افرادی که مصرف دارو را متوقف کرده‌اند، بیشتر وزنی را که از دست داده بودند، دوباره به دست آوردند.

بر اساس داده‌های شرکت فناوری سلامت آی‌کیووی‌آی‌ای (IQVIA) در سال ۲۰۲۳، هر ماه در ایالات متحده بیش از سه میلیون نسخه برای این داروهای جدید تجویز می‌شود. برخی از داروها عبارت‌اند از: اوزمپیک (Ozempic)، ویگووی (Wegovy)، مانجارو (Mounjaro) و داروی زپبوند ( Zepbound) اما بسیاری از مردم به این نسخه‌‌ها پایبند نیستند و طبق پژوهشی که در مجله «چاقی» (Obesity) منتشر شد، ۴۰ درصد مراجعانی که در سال ۲۰۲۱ یا ۲۰۲۲ نسخه حاوی ویگووی دریافت کردند، کماکان تا یک سال بعد هم از آن استفاده کرده‌اند.

پزشکان متخصص در حوزه چاقی تاکید می‌کنند که چاقی یک بیماری مزمن است که باید مادام‌العمر کنترل شود، مانند بیماری‌ قلبی یا فشار خون. داروهای تزریقی جدید هم که با الگوبرداری از هورمون‌های روده و مغز برای کنترل اشتها و احساس سیری عمل می‌کنند، به گفته کارشناسان، برای مصرف مداوم طراحی و آزمایش شده‌اند.

دکتر آندرس آکوستا محقق چاقی در کلیلنیک مایو می‌گوید: «فکر می‌کنم که این داروها را نباید به صورت متناوب مصرف کرد. تاییدیه این داروها به این شکل نیست و با این روش کارساز نخواهند بود.»

دکتر ایمی روتبرگ از دانشگاه میشیگان می‌گوید: «افرادی که با این داروها به اهداف سلامتی و کاهش وزن دست یافته‌اند، به دنبال یک راه گریزند. بسیاری از آن‌ها می‌خواهند دوز مصرف را کاهش دهند یا محدود کنند و قصدشان این است که در نهایت دارو را کنار بگذارند.»

اگر مصرف دارو را متوقف کنید چه اتفاقی می‌افتد؟
این داروها با تغییر نحوه پردازش و ذخیره انرژی بدن عمل می‌کنند. وقتی افراد مصرف این داروها را کنار می‌‌گذارند، ممکن است همان میزان وزنی که از دست داده‌اند یا حتی بیشتر از آن را اضافه کنند. بسیاری از افراد هم از بازگشت بعضی علائم چاقی مانند افکار مزاحم درباره غذا یا آن به قول معروف «صدایی که فرمان غذا خوردن می‌دهد»، گرسنگی شدید و همچنین دیرتر سیر شدن خبر می‌دهند.

برخی افراد هم که داروها را قطع کرده‌ و دوباره مصرف آن‌ها را از سر گرفته‌اند، با عوارض جانبی در معده مواجه شده‌اند. تجربه بعضی دیگر هم این است که داروها دیگر مثل قبل کارساز نیستند.  

دیگر خبرها

  • خطرات مصرف ویپ و پاد برای افراد
  • دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن
  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  • قبل از مصرف قهوه ژن‌های خود را بررسی کنید!
  • قطع داروهای لاغری مانند اوزمپیک و ویگووی باعث اضافه وزن می‌شود؟
  • رفلاکس معده؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • قبض‌های میلیونی در انتظار این افراد
  • وارفارین چیست و چه کاربردی دارد؟ + عوارض، استفاده در دوران بارداری و منع مصرف
  • سمت راست سرتان درد می‌کند؟ این چند روش را امتحان کنید
  • تست سلامت از روی خطوط صورت و چروک پیشانی