Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- اقتصاد دانان و کارشناسان در نشست تخصصی اقتصاد و توسعه در دوران سازندگی به مهمترین شاخصه های آیت الله هاشمی رفسنجانی در دوران هشت ساله ریاست جمهوری اش اشاره کردند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، سه نشست تخصصی سیاست ورزی و مدیریت، فرهنگ و دین باوری، و اقتصاد و توسعه بعدازظهر امروز سه شنبه به طور همزمان در ادامه نخستین کنگره بزرگداشت آیت الله هاشمی رفسنجانی در تالارهای محل سالن اجلاس سران برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


حمید میرزاده سرپرست سابق دانشگاه آزاد اسلامی و استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر که دبیر پنل نشست اقتصاد و توسعه و یکی از سخنرانان این نشست هم بود، در سخنانی با موضوع «بازسازی و توسعه اقتصادی در دولت سازندگی»، یکی از دلایل موفقیت دولت سازندگی را شخصیت و روحیه سازنده آیت الله هاشمی عنوان کرد.
وی ادامه داد: بحث توسعه و آبادانی از دغدغه های اصلی آیت الله هاشمی بود و عمیقا اعتقاد داشت که یکی از ماموریت های اصلی انسان، آبادانی زمین است؛ از طرف دیگر جهان دیدگی او و آشنایی با تجربیات موفق توسعه در کشورهای پیشرفته و عزم و اراده قوی و تعهد برای ساخت «ایران آباد»، همه و همه در کنار هوش وافرش از او یک نمونه تکرارناشدنی برای توسعه اقتصادی ایران ساخته بود.
میرزاده با اشاره به مشکلات و سختی های دوران پس از جنگ در کشور، اظهار کرد: بعد از مشکلات جنگ تحمیلی از جمله ویرانی 200 هزار واحد مسکونی، در دولت هاشمی شاهد زلزله ای در شمال ایران و تخریب 300 هزار واحد مسکونی بودیم که همه اینها در دولت سازندگی باید بازسازی می شد.
به گفته وی، بیش از ٩٥ درصد مناطق جنگی در دوره سردار سازندگی، بازسازی شد و بیش از یک میلیون نفر از ساکنان این مناطق به شهر و خانه هایشان برگشتند.
میرزاده با بیان اینکه همه اینها درحالی بود که قیمت نفت به شدت پایین آمده بود، گفت: البته میانگین رشد سرمایه گذاری در دولت هاشمی میانگین رشد ١١ درصدی داشت و آمارها نشانگر میانگین رشد تولید ناخالص داخلی سالانه ٦.٤ درصد است.
وی یادآور شد: درآمد ارزی در آن دوران بسیار کم بود اما با این همه، راه آهن کشور به میزان ٨٤٩١ کیلومتر یعنی ٤٦.٣ درصد رشد داشت و شاخص فقر که قبل از دولت هاشمی، ٣١ درصد بود در دولت او به ١٨ درصد کاهش یافت.
ادامه دارد..
اجتمام** 7329**1055
گزارشگر: لیلا اسماعیل نژاد**انتشار: زینب کارگر

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۱۳۴۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورم نقطه به نقطه تولید در فروردین ۲۳.۸ و سالانه ۳۱.۲ درصد شد

بانک مرکزی اعلام کرد: تورم سالانه تولیدکننده از ۳۷.۳ درصد در فروردین ۱۴۰۲ به ۳۱.۲ درصد در فروردین ۱۴۰۳ کاهش یافته که موید کاهش ۶.۱ واحد درصدی در این مقطع است. همچنین تورم نقطه به نقطه تولیدکننده با ۱۶.۹ واحد درصد کاهش از ۴۰.۷ درصد در فروردین ۱۴۰۲ به ۲۳.۸ درصد در فروردین سال جاری رسیده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، در گزارش بانک مرکزی آمده است: با توجه به نامگذاری سال ۱۴۰۳ با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم»، سیاست بانک مرکزی در سال جاری هدف‌گذاری برنامه‌ریزی شده برای تداوم کاهش تورم و نرخ رشد نقدینگی به همراه هدایت هدفمند اعتبارات بانکی به سمت تولید است. در همین راستا بررسی‌ها نشان می‌دهد سیاست‌ها و اقدامات اتخاذ شده توسط مجموعه اقتصادی دولت و بانک مرکزی در ابتدای سال جدید در راستای بهبود متغیرهای کلان اقتصادی و به خصوص مهار تورم موفقیت‌آمیز بوده است. به طوری که بررسی تحولات شاخص بهای تولیدکننده بیانگر ادامه روند کاهشی این شاخص در فروردین سال ۱۴۰۳ می‌باشد. بر اساس آخرین آمار، تورم دوازده‌ماهه شاخص بهای تولیدکننده از ۳۷.۳ درصد در فروردین ماه سال ۱۴۰۲ به ۳۱.۲ درصد در فروردین‌ماه ۱۴۰۳ کاهش یافته که موید کاهش ۶.۱ واحد درصدی نرخ تورم شاخص بهای تولیدکننده در این مقطع است.

در همین راستا تورم نقطه به نقطه شاخص بهای تولیدکننده نیز در ادامه روند کاهشی خود از سال گذشته، با ۱۶.۹ واحد درصد کاهش از ۴۰.۷ درصد در فروردین ۱۴۰۲ به ۲۳.۸ درصد در فروردین‌ماه سال جاری رسیده است. بررسی تحولات شاخص بهای تولیدکننده به تفکیک گروه‌های اصلی «کالا» و «خدمت» در فروردین ماه سال ۱۴۰۳ حاکی از کاهش تورم نقطه به نقطه هر دو گروه اختصاصی «کالا» و «خدمت» به ترتیب از ۴۱.۰ و ۴۰.۰ درصد در فروردین سال ۱۴۰۲ به ۲۰.۶ و ۳۱.۴ درصد در فروردین سال ۱۴۰۳ است.

تورم ماهانه شاخص بهای تولیدکننده در فروردین‌ماه ۱۴۰۳ به ۱.۳ درصد رسید. بررسی تورم ماهانه به تفکیک گروه‌های اختصاصی «کالا» و «خدمت» نیز حاکی از تحقق تورم ۲.۱ درصدی گروه کالا (ضریب اهمیت ۶۵.۷ درصد) با سهم از تورم ۱.۴ واحد درصد و تورم ۰.۴- درصدی خدمات (ضریب اهمیت ۳۴.۳ درصد) با سهم از تورم ۰.۱- واحد درصد می‌باشد.

گزارش بانک مرکزی از تورم تولیدکننده در فروردین ۱۴۰۳ را می‌توانید از اینجا دریافت کنید.

کد خبر 748679

دیگر خبرها

  • شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت
  • تورم نقطه به نقطه تولید در فروردین ۲۳.۸ و سالانه ۳۱.۲ درصد شد
  • تداوم کاهش تورم شاخص بهای تولیدکننده در فروردین‌ماه ۱۴۰۳
  • شروع سال جدید با کاهش نرخ تورم در استان آذربایجان شرقی
  • کاهش رشد نقدینگی به تنهایی موجب مهار تورم نخواهد شد
  • مردمی کردن اقتصاد چگونه محقق می‌شود؟
  • رشد کمتر از انتظار اقتصاد ژاپن
  • لایحه جدید مالیاتی دولت به نفع تولید و در جهت جذب سرمایه در بخش مولد است؟
  • لزوم کنترل سرعت خودرو‌ها در بزرگراه خلیج فارس و آیت الله هاشمی رفسنجانی بم
  • کاهش واردات و توسعه صادرات؛ راهبرد مهم فعالیت مناطق آزاد