Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-06@20:13:47 GMT

حکم فقهی شربت شهادت

تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۵۱۳۵۴۱

حکم فقهی شربت شهادت

وبلاگ > جعفریان، رسول - گزارشی است از تلاش برخی از علما در مبارزه با یک کار عوامانه که فقه آن را تأیید نمی کند.

از قدیم رهبران مذهبی نسبت به برخی از کارهای جاری در مذهب که عوام آنها را انجام می دهند اعتراض داشتند. یکی از این نمونه ها در باره مفهوم دادن «شربت شهادت» است. برخلاف اصطلاحی که این سالها در باره شربت شهادت رواج یافته، و نوعی تعبیر استعاری در باره به شهادت رسیدن است، ماجرا مربوط به نوعی رفتار با محتضر، یعنی شخصی است که در حال احتضار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مورد دست کم زمان صفویه بوده است، چنان که آخوند ملامحمد تقی مجلسی ـ پدر علامه مجلسی ـ ذیل شرح روایتی که در باره محتضر است، مطرح کرده است. آن جمله این است که وقتی کسی در حال احتضار است، نباید به او دست زد. «و لا يمسّ فى تلك الحالة» مقصود، این است که وقتی شخصِ مریض در حال جان کندن است، نباید به او دست بزنند، چرا که بسا سبب شود تا آزارى به او رسد كه سبب مردنش شود و او قاتل محسوب شود. به گفته وی، یکی از کارهایی که نهی شده و عوام انجام می دهند، این است که در آن لحظه به میت، شربت شهادت مى دهند، مثل شربت عسل كه زودتر شهيد شود! مرحوم آخوند می نویسد: هيچ شك نيست كه اگر كسى، شخصى را در حالت جان كندن بکشد، قاتل اوست (لوامع صاحبقرانی: 2 / 202)
بحث شربت شهادت به دوره قاجاری هم رسید و از علما در این باره سوال کردند. از آقا محمد علی کرمانشاهی در باره شربت شهادت می پرسند. سوال این است:
سوال (558): «در باره شربت شهادت در وقت جان كندن به زور آب شهادت به خورد ميّت مىدهند، و هرچند اعراض مى كند و رو را برمى گرداند دست برنمى دارند، و چنان مى دانند كه هرگاه در آخر نزع آب شهادت نخورد از براى ميّت بد است، و اين را شربت شهادت مىگويند، چه صورت دارد؟
جواب: اينها همه از بدع عوام كالأنعام است، و شربت شهادت معنى ديگر دارد، و آن شهيد شدن است، و خوب نيست كه در وقت جان كندن آب يا شربت در حلق او بريزند، زيرا كه گاه است كه از ضعف؛ قوّت فرو بردن و بيرون ريختن ندارد، و راه نفس او را تنگ مى كند و او را مى كشد و شربت دهنده شريك در خون او مى شود، بلكه بايد پنبه و امثال آن را تر كرده، لب و زبان او را تر كنند، و از او رخصت طلبند هرگاه اذن دهد كمكم به حلق او بريزند و الّا فلا» (مقامع الفضل، ج، ص: 584).

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۱۳۵۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران در سوگ شهادت صادق آل محمد(ص)

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، سوگواران و پیروان مکتب جعفری ارادت خود را به این امام همام ابراز کردند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

دیگر خبرها

  • هر ۱۰ روز یک پزشک خودکشی می‌کند
  • کلوپ: صلاح نشان داد می‌تواند چه کار کند
  • صبر و مهربانی از صفات الزامی برای پاسخگویان به مسائل شرعی است
  • حمله جدید حزب الله به سرزمین های آشغالی و بلندی های جولان با ده‌ها موشک
  • شربت توت فرنگی بهترین نوشیدنی برای روزهای گرم تابستان
  • ایران در سوگ شهادت صادق آل محمد(ص)
  • اینجا آمریکاست و آنهایی که در سمت درست تاریخ ایستاده‌اند
  • بر سر سفره بزرگ فقهی، کلامی و عقلی امام صادق (ع)نشسته‌ایم
  • اشتباه لفظی ژاوی: جای لواندوفسکی امن است
  • (ویدئو) قدرت باورنکردنی یک فیل در کندن یک درخت از ریشه