Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- مک‌او‌اس یکی از سیستم‌های‌ عاملی است که می‌توان اصطلاح «سهل ممتنع» را برای تجربه‌ کاربری آن به کار برد.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، از سویی تمام تبلیغات اپل و تصور غالب بر این است که سیستم‌‌عامل کامپیوترهای مک، محیطی کاربرپسند و سرراست دارد و کار با آن از ویندوز و لینوکس آسان‌تر است، ولی این تنها ظاهر قضیه است و مک‌او‌اس خوشبختانه یا بدبختانه پر از جزئیات کوچک و بزرگی است که تا وقتی اتفاقی با آنها برخورد نداشته باشید یا کسی به شما نگوید، به‌راحتی از آنها غافل خواهید شد! در این مطلب فهرستی از جالب‌ترین و کاربردی‌ترین این نکات را برای شما آماده کرده‌ایم تا بتوانید به کمک آنها حرفه‌ای‌تر با مک‌او‌اس کار کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میانبر در نوار ابزار

همه‌ کاربران مک‌او‌اس می‌دانند با گرفتن آیکون یک فولدر و رها کردن آن در قسمت Favorites نوار کناری فایندر (Finder)، می‌توان دسترسی سریع‌تر به آن‌ ایجاد کرد، اما آیا می‌دانستید همین عمل را در نوار ابزار بالا هم می‌توان پیاده کرد؟

برای این کار کلید Command را نگه داشته و آیکون یک فولدر (یا حتی فایل) را گرفته و روی نوار بالا ببرید. هنگامی که کنارش علامت + سبزرنگی نشان داده شد، آن را رها کنید تا میانبری به آن فایل یا فولدر در نوار ابزار داشته باشید.

البته با توجه به آن‌که آیکون فولدرها و برخی فایل‌ها یکسان هستند، برای تشخیص‌شان از هم بهتر است با کلیک راست و انتخاب گزینه‌ نمایشی Icon and Text مطمئن شوید عنوان آنها نیز زیر آیکون نوشته شود. حذف از نوار ابزار هم ساده است: دقیقا مانند عمل پیشین، با نگه‌داشتن کلید Command هر آیکونی را که می‌خواهید (حتی میانبرهای پیش‌فرض) بگیرید و از نوار بالا خارج کنید.

تکمیل کلمات

قابلیت تکمیل کلمات (که اپل به آن QuickType می‌گوید) یکی از امکانات کاربردی، اما نه‌چندان واضح مک‌او‌اس است. هنگامی که در حال تایپ یک متن هستید و قسمتی از یک کلمه را وارد کرده‌اید، با زدن همزمان کلیدهای Option و Esc، منویی از فهرست کلمات پیشنهادی باز می‌شود که می‌توانید کلمه‌ موردنظرتان را انتخاب و با کلید Enter آن را در متن بگذارید. البته غیر از این میانبر، ترکیب Fn + F5 هم همین منو را می‌آورد. اگر هم از تنظیمات (قسمت کیبورد) کلیدهای F را به‌صورت استاندارد تنظیم کرده‌اید، تنها زدن F5 کافی خواهد بود.

امکان تکمیل کلمات از زبان فارسی نیز پشتیبانی کرده و در برخی نرم‌افزارهای ویرایش متن (مثل پیجز خود مک‌او‌اس) و همچنین نوار آدرس مرورگر سافاری کار می‌کند. اما نکته‌ جالب آن است که این قابلیت محدود به کلمات نیست و به کمک آن می‌توانید جملاتتان را هم تکمیل کنید! برای مثال اگر بنویسید Let’s see how this و بعد از this میانبر مذکور را بزنید، فهرستی از افعال مانند goes یا works برای تکمیل این جمله به شما پیشنهاد می‌شود.

نمایش فایل‌ها و فولدرهای مخفی

می‌خواهید فولدرها یا فایل‌های مخفی را در فایندر ببینید، اما بدون دستکاری‌های دستوری در ترمینال یا نصب نرم‌افزارهای اضافه؟ راه‌حل‌ استفاده از ترکیب کلید‌های Command + Shift و نقطه (.) است. با زدن این ترکیب در حالت عادی و همچنین در دیالوگ باز کردن یا ذخیره فایل‌ها، فایل‌ها و فولدرهای مخفی (که عموما نامشان با نقطه آغاز می‌شود) قابل مشاهده خواهند بود.

انتخاب چند قسمت متنی

تا به حال شده بخواهید چند قسمت از یک متن را کپی کنید؟ برای این کار کافی است کلید Command را نگه دارید و قسمت‌های مختلفی را انتخاب و کپی کنید. حال هنگامی که ترکیب Command + V را در جای دیگری بزنید، این بخش‌ها پشت سر هم paste خواهند شد.

افزودن سریع علائم تلفظی

آنهایی که با تایپ متون فرانسوی یا آلمانی سر و کار دارند، احتمالا به این مشکل برخورده‌اند که برای تایپ علائم تلفظی (Accent) روی کلماتی مثل résumé باید کلید میانبر این علائم را حفظ باشند یا کاراکترها را از جای دیگری کپی کنند، اما مک‌اواس راهکار بسیار ساده‌ای برای این کار در نظر گرفته است: کلید E را نگه دارید تا همه‌ انواع eها با علائم مختلف را مشاهده و آنی که می‌خواهید را انتخاب کنید! در زیر هر کدام از این انواع هم عددی نوشته شده که با زدن آن عدد هم کاراکتر موردنظر تایپ می‌شود.

این حرکت را می‌توانید در مورد علائمی که مربوط به یک حرف هستند (e یا u یا ...) با نگه داشتن آن حرف انجام دهید. اگر هم بخواهید کاراکتر خاصی جدای از این‌گونه حروف تایپ کنید، بهترین راه این است که به بخش Keyboard » Text در تنظیمات سیستم بروید و میانبری چندحرفی برای آن کاراکتر تعیین کنید تا با زدن آن و سپس کلید Space، کاراکتر دلخواه‌تان وارد شود.

همچنین شاید برایتان جالب باشد بدانید با زدن ترکیب Option + Shift + K در هر فیلد متنی، لوگوی اپل تایپ می‌شود!

میانبر فایل از نوار عنوان

دفعه‌ بعد که یک فایل را در نرم‌افزاری باز کردید، به آیکونی که در کنار نام فایل در نوار عنوان دیده می‌شود، دقت کنید. احتمالا برایتان مفید خواهد بود که بدانید با کشیدن و رها کردن این آیکون به داخل فایندر (در هر مکانی)، میانبری به آن فایل ساخته می‌شود.

در این حالت اگر عمل کشیدن و رها کردن را با نگه داشتن کلید Option همراه کنید، به جای میانبر، یک کپی از آن فایل در محل موردنظر ایجاد می‌شود.

یکی از لذت‌های کار با ویندوز آن است که وقتی نرم‌افزاری هنگ می‌کند، Task Manager را باز کرده و با زدن دکمه‌ End task اجرای آن نرم‌افزار را به‌طور کامل قطع کنی! برخی کاربران مک ممکن است ندانند که این نرم‌افزار هم راهکاری برای متوقف کردن برنامه به زور یا Force Quit دارد. انجام این عمل به سه طریق امکان‌پذیر است: روش اول آن است که روی لوگوی اپل در گوشه‌ سمت چپ نوار بالای صفحه کلیک کنید و گزینه‌ Force Quit را بزنید تا پنجره‌ای مانند Task Manager و فهرست برنامه‌ها نشان داده شود. حال هر برنامه‌ای را که می‌خواهید انتخاب کرده و کلید Force Quit را می‌زنید. روش دوم استفاده از ترکیب کلید‌های Command + Option + Esc برای نشان دادن این پنجره است. روش سوم و کمی مخفی‌تر هم آن است که با نگهداشتن کلید Option روی آیکون برنامه‌‌ در حال اجرا کلیک راست کنید تا گزینه Force Quit را در منوی بازشده مشاهده کنید.

نکته‌ای که شاید خیلی از کاربران ندانند این است که برخلاف ویندوز که شما نمی‌توانید چند برنامه را انتخاب و یکجا ببندید، در مک‌اواس این امکان وجود دارد. برای این کار، در پنجره‌ Force Quit کلید Command را نگه دارید و روی چند برنامه بزنید تا با هم انتخاب شوند. حال با زدن دکمه‌‌ Force Quit، همه‌ این برنامه‌ها بسته خواهند شد!

 

منبع: جام جم آنلاین

 

انتهای پیام/

 

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۱۶۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید بنزین از طریق متانول کلید خورد

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، جواد اوجی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در بحث تولید بنزین در مجتمع‌های پتروشیمی بخصوص پتروشیمی‌هایی که تولید محصول متانول دارند، تفاهمنامه‌های خوبی امضا شد تا با همکاری شرکت پالایش و پخش و شرکت صنایع ملی پتروشیمی بخشی از تولید متانول تولید کشور به سمت تولید بنزین سوق داده شود.

وی افزود: امروز در بسیاری از کشورها از خوراک متانول برای تولید بنزین استفاده می‌شود. در ایران نیز دانش فنی و ظرفیت انجام این کار وجود دارد. در برخی پتروشیمی‌ها که سهامداران آنها تمایل داشتند با همکاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی این اتفاق رقم خورد و بخشی از تولید متانول را به تولید بنزین سوق خواهیم داد.

وی با تاکید بر اینکه این ریل‌گذاری انجام شده و با توجه به افت قیمتی که در سال‌های گذشته در محصولات متانول داشتیم و از طرفی به منظور حل ناترازی بنزین می‌توانیم در تولید بنزین از خوراک متانول استفاده کنیم.

به گفته وی، این موضوع در کشور چین نیز اکنون اتفاق می‌افتد و در ایران نیز می‌توانیم از این ظرفیت بهره‌مند شویم.

افزایش تولید نفت و گاز در سال جاری

وزیر نفت از برنامه‌های وزارت نفت برای افزایش تولید نفت و گاز در کشور خبر داد و گفت: با تکمیل ۷۹ پروژه نیمه‌تمام و اجرای ۵۰ پروژه جدید می‌توانیم به میزان ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار بشکه تولید نفت را افزایش دهیم. همچنین به دنبال افزایش ۳۵ میلیون متر مکعب گاز و ۵۰ هزار بشکه ظرفیت پالایشی هستیم.

وی با اشاره به تفاهمنامه‌ای که امروز به امضا رسید، گفت: در سالی که به نام جهش تولید با مشارکت مردمی نامگذاری شده است، اتفاق خوبی رقم خورد چراکه عمده سهامداران این پتروشیمی‌ها مردم هستند.

او با بیان اینکه وزارت نفت در شروع سال جدید پروژه‌های کلان را با استفاده از منابع داخلی مورد توجه قرار داده است، گفت: در توسعه میادین نشان دادیم که معطل شرکت‌های خارجی نیستیم و با سرمایه‌گذاری‌های خوبی که در دو سال اخیر صورت گرفت توانستیم نگاه خوبی را به بخش داخلی ایجاد کنیم.

وی با تاکید بر اینکه امروز شاهد بودیم یک اتفاق بزرگ و کم‌نظیر در صنعت نفت رقم خورد، گفت: استفاده از حداکثر ظرفیت هلدینگ‌ها و شرکت‌های بزرگ صنایع پتروشیمی در توسعه میادین گازی می‌تواند شرایط بسیار خوبی را در این صنعت رقم بزند. نزدیک به ۲۰ میلیون مخزن گازی با ۱۴ شرکت و هلدینگ بزرگ پتروشیمی تفاهمنامه امضا شد و بالغ بر هفت میلیارد دلار شرکت‌های بزرگ در این حوزه سرمایه‌گذاری می‌کنند و رقم بیش از ۱۳۰ میلیون متر مکعب گاز را از توسعه این میادین طی دو و سه سال آتی به بهره‌برداری می‌رسانیم که ضمن تامین خوراک پتروشیمی‌ها در توسعه میادین گازی نیز نقش مهمی دارد.

به گزارش ایسنا، جواد اوجی امروز در مراسم امضای تفاهم‌نامه‌های مطالعات طرح‌های توسعه ۱۶ میدان گازی با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی هم با بیان اینکه بیش از شش میلیون تن به ظرفیت پتروشیمی‌ها و بیش از ۵۰ هزار بشکه به ظرفیت فراورش نفت اضافه خواهد شد، گفت: در جمع‌آوری گازی‌های مقصد ریل‌گذاری انجام شد و اقدامات خوبی را در این راستا انجام داده‌ایم.

وزیر نفت از بهره‌برداری ۷۹ پروژه نیمه‌تمام به ارزش ۱۶ میلیارد دلار خبر داد و گفت: ۵۰ پروژه جدید در راستای ارزش افزوده به ارزش ۲۵ میلیارد دلار را نیز در دستور کار قرار داریم.

وی با بیان اینکه سال گذشته بیش از هشت درصد نسبت به سال قبل از آن گاز بیشتری را به صنایع پتروشیمی تحویل دادیم، گفت: نتیجه این مساله این شد که تولید محصولات پتروشیمی رقم خورد و امسال انتظار می‌رود که نسبت به سال گذشته از نظر حجمی و ارزش تولید رقم بیشتری را محقق کنیم.

او با بیان اینکه پروژه‌ها و طرح‌های نیمه تمام و جدیدی را در دو سال و نیم در دولت مردمی تکمیل کرده‌ایم و استارت پروژه‌های جدیدی زده شد و در سال ۱۴۰۲ شاهد رشد اقتصادی بخش نفت و گاز کشور بودیم.

دیگر خبرها

  • امروز با نیما یوشیح: آی آدم‌ها که روی ساحلِ آرام در کار تماشایید! (+فایل صوتی)
  • قیمت آپارتمان در محدوده «تهران قدیم»
  • دفترچه­ سوالات آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ (نوبت اول)
  • کلید اولیه نوبت اول کنکور سراسری سال ۱۴۰۳ منتشر شد
  • اجرای طرح کلید به کلید، اولویت شرکت بازآفرینی شهری 
  • نکات کلیدی که قبل از خرید فایل گرافیکی لایه باز باید بدانید
  • تولید بنزین از طریق متانول کلید خورد
  • فیلم کوتاه، زبان مختص خود را دارد/ «قضاوت» برآمده از تجربه زیسته
  • باج‌افزار‌ها چطور باج می‌گیرند؟
  • باج‌افزارها چطور باج می‌گیرند؟