Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-30@04:43:41 GMT

حق‌آبه کنترل ریزگردهای شرق اهواز اختصاص نیافت

تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۵۱۸۰۶۹

حق‌آبه کنترل ریزگردهای شرق اهواز اختصاص نیافت

حدود ۵۵ هزار هکتار از مرحله فاز دوم طرح ۵۵۰ هزار هکتاری، ۲۰ متر مکعب برای کنترل ریزگردها شرق اهواز، ۲۰ متر مکعب بری طرح ایثارگران جفیر، ۱۵۰ هزار هکتار از زمین های بلا شت در حوزه کارون هستند که معطل آب مانده‌ است. ۲۰ دی ۱۳۹۶ - ۰۵:۴۸ استانها خوزستان نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، دفتر خبرگزاری تسنیم در استان خوزستان بعد از انتشار نامه محرمانه رئیس سازمان محیط زیست و واکنش نمایندگان مجلس، اساتید، کارشناسان و فعالان محیط زیست با برگزاری میزگردهای تخصصی به بیان واقعیت‌های استان خوزستان در زمینه مشکلات مربوط به حوزه آب پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بخش نخست این میزگرد تخصصی که با حضور محمدجعفر فلسفی رئیس شورای شهر اهواز، مهدی قمشی عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز و مشاور استاندار در امور آب و کرامت حافظی فعال محیط زیست در دفتر خبرگزاری تسنیم در اهواز برگزار شد  به بررسی مشکلات و معضلات خوزستان در زمینه آب با عنوان"نامه محرمانه کلانتری مصداق کوبیدن میخ‌ به تابوت است "به تطبیق وضعیت خوزستان با محتوای نامه محرمانه رئیس سازمان محیط زیست و در بخش دوم این میزگرد با عنوان " طرح‌های انتقال آب خوزستان صرفا برای کشاورزی است نه شرب و بهداشت"  به میزان مصرف آب مورد نیاز برای صنعت و شرب پرداخته شد.

در آخرین بخش از این میزگرد به بندهای نامه و میزان آب مورد نیاز استان برای زنده نگه داشتن محیط زیست و رونق یافتن اشتغال در بخش کشاورزی پرداخته شده است.

تسنیم: آیا سندی مبنی بر کافی بودن 23 هزار هکتار متر مربع آب برای توسعه نیشکر در خوزستان وجود دارد؟

مهدی قمشی:سند داریم که نیاز صنعت نیشکر در خوزستان 31 هزار  و با توجه به شرایط 31.5 هزار متر مربع در هکتار نیز اعلام نیاز شده است. طرح‌های مطالعاتی نیشکر بدون استثنا بیش از 31 هزار متر مربع برآورد کرده بودند. حالا ایشان ( رئیس سازمان محیط زیست کشور) بگویند کدام طرح نیشکری را سراغ دارند که پیش بینی آب برای  آن 23 هزار متر مربع است.

در شرایط ایده آل  و  ای سی خوب ممکن است مصرف نیشکر  تا 27 و 28 هزار  متر مربع منطقی بدانیم اما سندی بر کفایت 23 هزار متر مربع اب وجود ندارد در غیر اینصورت ایشان می‌تواند یک نفر را معرفی کند و سازمان توسعه نیشکر نیز یکی از مزارع خود را در اختیار وی قراردهد و فرد برای یک سال با 23 هزار هکتار این صنعت را بچرخاند. به عنوان الگوو اینکه آقای کلانتری وزیر هم بوده این کار را انجام دهند زیرا از نظر علمی رقم یاد شده برای نیشکر غیر واقعی است.

در بهترین برآوردها مصرف کمتر از 28 و 27 هزار نخواهد بود اما با شرایط فعلی و شوری آب 23 هزار مترمربع برای صنعت نیشکر غیر ممکن است. در اسناد توسعه نیشکر واسناد وزارت کشاورزی  عدد 23 هزار اصلا وجود ندارد. برای نیشکر هفت تپه و کارون داستان نیز به همین صورت است ضمن اینکه در حوزه توسعه نیشکر هفت تپه و کارون از ذهاب به دلیل  کیفیت خوبی که دارد  در حال کشت گندم هستند .

تسنیم: در بند " ج " نامه به صراحت اشاره شده است که کشت برنج در خوزستان 60 هزار هکتار است، این عدد چقدر با واقعیت مطابقت دارد؟

مهدی قمشی:بله؛ در بند " ج " نامه به کشت برنج اشاره شده و گفته در حوزه کارون 60 هزارهکتار کشت برنج داریم این عدد کاملا غلط است زیرا در کل استان خوزستان کشت بزرگ در سال گذشته 47 هزار هکتار بوده و ایشان این عدد را از کجا آورده است؟

ایشان گفته‌اند نباید کشت برنج صورت بگیرد در صورتی اگر هم 60 هزار هکتار کشت انجام می‌شود این بدان معناست که 12 هزار خانوار در حال فعالیت هستند اما ایشان برای اشتغال 12 هزار خانوار چه فکری کرده‌اند؟ مگر می‌شود کشاورز برنج کشت نکند و چیزی هم جایگزین کشت نشود؟!

خوشبختانه کشت برنج در خوزستان به صورت خشک کاری انجام می‌شود یعنی چند روز در هفته به دستور جهاد کشاورزی از حالت خشک کاری استفاده می‌کنند که این نوع عملکرد سب شده  حدود 5 هزار متر مکعب کاهش مصرف داشته باشیم.

اگر راه حل‌های آقای کلانتری خوب است این راه حل را به استان اصفهان بدهد که 20 هزار هکتارکشت برنج دارند اگر این میزان را تعطیل کنند آب زاینده رود برای 50 سال آینده نیز کفایت می‌کند. این نوع تجویز را برای اصفهان هم داشته باشند که نه تنها آب در زاینده رود روان بلکه در حقیقت مشکل تالاب گاوخونی نیز حل می شود آنگاه مسئله اصفهان برای همیشه حل خواهد شد.

ما نیز معتقد هستیم که هیچ کجای کشور به جز مازندران نباید کشت برنج انجام  شود آن وقت مشکلات کشور نه تنها در استان خوزستان بلکه در تمامی استان‌ها در زمینه کمبود آب حل خواهد شد.

تسنیم: چه میزان از نیازهای استان در حوزه کارون به دلیل حق آبه معطل مانده است؟

مهدی قمشی:حدود 55 هزار هکتار از مرحله فاز دوم طرح 550 هزار هکتاری ، 20 متر مکعب برای کنترل ریزگردها شرق اهواز، 20 متر مکعب بری طرح ایثارگران جفیر، 150 هزار هکتار از زمین های بلا شت در حوزه کارون هستند که معطل آب مانده‌ است.

نخیلات حوزه شادگان در حوزه کارون دچار مشکل هستند. تنها راه حل رفع مشکل نخیلات شادگان کارون است زیرا مارون و جراحی دیگر آبی ندارند و مدت ها است که خشک شده‌اند بنابراین باید از طریق کارون به نخیلات شادگان آب برسانیم.

تالاب شادگان نیز همین مشکل را دارد زیرا یک زمانی از طریق نهر مارد از کارون تغذیه می شد اما 20 سال  است که قطره‌ای از کارون به آن تزریق نشده بنابراین وقتی می‌گوییم زهاب نیشکر  نعمت است منظور  از خوب بودن کیفیت زهاب نیست بلکه ناگزیر هستیم که شوری را تحمل کنیم تا تالاب شادگان با مشکل تالاب هورالعظیم مواجه نشود در غیر اینصورت باید از طریق کارون به نحوی تغذیه شود.

اگر آقای کلانتری دلش می‌سوزد برای  این موضوعات که مشکل مستقیمحوزه زیست محیطی و حوزه کاری خودشان  است کاری انجام دهد نه اینکه دغدغه‌اش روی مسئله‌ای  بزارد که اصلا به ایشان مربوط نیست.

تسنیم: آقای کلانتری ادعا دارند که یک نامه فنی نوشته اند و هدفشان سیاسی و منطقه ای نبوده است ورود و رسیدگی به این قضایا باید چگونه باشد؟

محمدجعفر فلسفی:کلیت فضای حاکم بر نامه صرفه جویی است یعنی با این نگاه می خواهند ذهن را به سمت هدفی سوق دهد. اکرخدای نکرده این ذهنیت را بتوانند برای مسئولان ایجاد کنند که وضع آب در خوزستان عالی بوده اما سوئ مدیریت وجود دارد خیلی بد و خطرناک است زیرا برای افکار عمومی چالش ایجاد می‌کند.

ما منکر نقطه ضعف نیستیم زیرا این موضوع در همه جا وجود دارد . اما یک موقع با آمار این موضوع را دستکاری می‌کنیم که این موضوع مهم است زیرا فضاسازی ایجاد شده مابقی مسائل را توجیح می‌کند.

من نمیدانم پشت این قصه چیست و  اینکه آمار از چه مجرایی می رسد بسیار مهم است و ما باید آن را پیدا کنیم. سوال پیش می‌آید که آیا این افراد با قصد و قرض این کار را می‌کنندیا از روی نادانی و قصور و کم توجهی. نوع اتفاقاتی که در این دو سه دهه اخیر رخ داده موید یک اراده است، یک تصمیمی گرفتند و می‌خواهند آن را اجرایی کنند.

سئوال اول ما این است که چطور ایشان معاون رئیس جمهور در این بخش شدزیرا از نظر سنی در حال بازنشستگی است و انسان در برخی انتصابات دچار تردید می‌شود زیرا به راحتی فضای یک استان حساس استراتژیک را به راحتی ملتهب می‌کند.

شناسایی منبع اطلاعات بخشی از موضوع را حل می‌کند اما  در نامه ایشان  ردی از منبع اطلاعات به میان نیامده و به استناد نگفته همچنین خانم ابتکار نیز تا کنون همچین ادعایی نکرده است.

بنابراین  آب از حساس‌ترین مقوله‌هایی است که به یکی از موضوعات اصلی تبدیل شده و از سوی دیگر با سرنوشت جوامع گره خورده است. ما باید به همه نمایندگان و اساتید دانشگاه، روحانیون حق بدهیم که وارداین داستان شوند البته موضوع صرفا سیاسی نیستبنابراین از این جهت از همه کسانی که ورود کردند تشکر می‌کنم و مسئولان باید کمک کنند تا بدون ایجاد خدشه‌ای به اتحاد این موضوع به سرانجام خوبی ختم شود.

مهدی قمیشی:مسئله اجتماعی برای هر کشوری مسئله کم اهمیتی نیست ما در کشور به اندازه کافی مشکلات اجتماعی داریم و نباید رضایت به چالش اجتماعی جدیدی مثل مسئله آب که غیر منطقی و غیر صحیح و بدون آن اثبات شده ، بدهیم.

به نظر من باید کشور و مسئولان عالی رتبه وارد و صراحتا اعلام موضع کنند علاوه بر اینها استان خوزستان به اندازه کافی با چالش  و کمبود آب مواجه است و اضافه کردن چالش جدید درست نیست.

آقای کلانتری نامه دیگری هم داشته و با انتقال آب ونک ولکان  و طرح انتقال از سرشاخه های کارون به رفسنجان موافقت خود را اعلام کرده است که این موضوع نهمین طرح می‌شود.

کرامت حافظی:در لایحه بودجه برای بهشت آباد و کوهرنگ سوم بودجه در نظر گرفته شده است، جالبه این است که سمیرم مرز اصفهان و کرمان بوده و همان منطقه کمبود آب دارد، کشاورزان ان منطقه اعتراض می‌کنند.

انتهای پیام/

R41468/P1361/S6,57/CT13

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۱۸۰۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بنی‌تمیم: اکنون زمان حمایت همه‌جانبه از سه تیم لیگ برتری خوزستان است

ایسنا/خوزستان مدیرکل ورزش و جوانان خوزستان گفت: با توجه به شرایط حال حاضر سه تیم خوزستانی در لیگ برتر اکنون وقت حمایت است و همه باید برای حفظ سهمیه‌های استان حمایت همه جانبه داشته باشیم.

حمید بنی تمیم در نشست مشترک با رئیس هیئت فوتبال خوزستان که امشب در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: تلاش کردیم در کنار رئیس هیات فوتبال خوزستان، اوضاع فوتبال استان بهبود پیدا کند. ما کنار هم قدم برداشتیم تا شاید اختلافاتی که به ظاهر وجود داشت به فوتبال خوزستان آسیب نزند.

به گزارش ایسنا، وی با اشاره به پروژه‌های عمرانی ورزش خوزستان، عنوان کرد: در بحث تخصیص اعتبارات تعداد قابل توجهی از نمایندگان نقش داشتند و ما به عنوان قوه مجریه کار اجرایی را بر عهده داشتیم. همچنین جا دارد از تلاش‌های استاندار خوزستان  سازمان برنامه و بودجه و وزارت ورزش که در تامین بخشی از عتبارات به ما کمک داشتند، قدردانی کنم.

بنی تمیم افزود: سال گذشته، ۵۲ پروژه تحت عنوان احداث تکمیل و بازسازی استادیوم در سال گذشته داشتیم، ضمن این که ۷۰ روکش چمن مصنوعی در سطح استان اجرا شد که ۵۷ عدد روکش چمن مصنوعی در روستاها، مناطق محروم و مرزی انجام شد. همچنین ۲۵ چمن طبیعی در حال اجرا یا پیمان سپاری است که ۱۵ پروژه در مناطق محروم و کم برخوردار است. ۷۶ پروژه ورزشی نیز مرتبط با فوتبال در اعتبارات سال ۱۴۰۲ داشتیم که شامل بازسازی و بهسازی چمن‌های طبیعی و مصنوعی و دکل‌های روشنایی است.

مدیرکل ورزش و جوانان خوزستان خاطرنشان کرد: استادیوم تختی اهواز از نظر روشنایی محوطه، مسیر پیاده‌روی، بهسازی سرویس‌های بهداشتی و ساختمان مدیریت تغییرات بسیاری پیدا کرد و تنها دکل‌های روشنایی آن باقی مانده است که با توجه به اینکه اعتبار آن ۱۶ فروردین ماه سال جاری ابلاغ شد فعلاً در فرایند مناقصه است که امیدوارم هرچه سریعتر این مهم مقرر شود و این استادیوم به چرخه خدمت برگردد.

او با اشاره به آخرین وضعیت ورزشگاه غدیر اهواز، عنوان کرد: ورزشگاه غدیر پس از ۶ سال که به حالت متروکه بود، با پای کار آمدن باشگاه استقلال خوزستان و گروه ملی به چرخه خدمت بازگشت.

بنی تمیم در ادامه، خاطرنشان کرد: دکل‌های روشنایی ورزشگاه‌های ماهشهر، شوش، رامهرمز، باغملک، ایذه، هندیجان و ملاثانی انجام شد، ضمن اینکه امیدواریم شرایط ورزشگاه ملاثانی به صورتی پیش برود که استقلال آبی پوش ملاثانی بتواند از فصل آینده در شهر خود از حریفانش میزبانی کند.

بنی تمیم با بیان اینکه خوشبختانه اتحاد و همدلی خوبی بین خانواده فوتبال و مجموعه ورزش استان ایجاد شده است، گفت: امیدوارم شرایط به صورتی پیش رود که با همدلی بیشتر نقاط ضعف برطرف شود. ما به صورت مستقیم دخل و تصرفی در باشگاه‌های استان خوزستان نداریم ولی با توجه به شرایط حال حاضر سه تیم خوزستانی در لیگ برتر اکنون وقت حمایت است و همه باید برای حفظ سهمیه‌های استان حمایت همه جانبه داشته باشیم.

او درباره حمایت از تیم فوتبال استقلال آبی پوش ملاثانی نیز خاطرنشان کرد: ما پای این تیم بوده و هنوز هستیم. حتی به این تیم کمک مالی هم داشته‌ایم و در مقطعی من به همراه آقای طالقانی اجازه ندادیم امتیاز این تیم از استان خوزستان خارج شود.

مدیر کل ورزش و جوانان خوزستان در پاسخ به سوالی که قرار بود این اداره کل در مجموعه ورزشی غدیر اهواز شرایط ایجاد یک زمین تمرینی برای استقلال خوزستان را فراهم کند، گفت: طبق قول و قراری که در این زمینه داشتیم مقرر شد باشگاه استقلال خوزستان زیرساخت آن را و ما هم خود زمین چمن را فراهم کنیم و هنوز هم پای کار هستیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • گردوغبار ۱۰۶۹ نفر را در خوزستان راهی بیمارستان کرد
  • وقتی ستاد مدیریت بحران خود دچار بحران می‌شود
  • کشف انبار کالای قاچاق در اهواز
  • تقدیر از کارگران شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون
  • آبشک به‌دنبال اتفاقی شیرین در قلب اهواز
  • پزشک متخلف در اهواز محکوم شد
  • بنی‌تمیم: اکنون زمان حمایت همه‌جانبه از سه تیم لیگ برتری خوزستان است
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌های پلاستیکی
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌ها پلاستیکی
  • ساخت ۲۳۰ واحد برای جا به جایی ساکنین منبع آب اهواز