Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-07@04:24:51 GMT

مرگ آغاز بیداری است

تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۵۱۸۹۹۴

حجت‌الاسلام علی‌اکبر صافی، رئیس مؤسسه آموزش عالی حوزوی علامه مجلسی(ره) در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از اصفهان اظهار کرد: از دیدگاه قرآن، حیات و مرگ از آیات و نشانه‌های خدا محسوب شده و شرایط لازم را برای تعالی و رشد و پویایی انسان فراهم می‌کند. در روایات نیز دورنمایی که از مرگ ترسیم شده، دورنمای بیداری است، نه فراموشی و نابودی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در روایت آمده است:«مردم در خوابند و زمانی که از دنیا رفتند، بیدار می‌شوند».
وی افزود: برخلاف این تصور ابتدایی که مرگ به معنای زوال و نابودی است، آموزه‌های قرآنی و روایی، مرگ را آغاز یک بیداری، رهایی از محدودیت‌ها و قالب‌های مادی، آزادی و ورود به یک افق بلند معرفی کرده و توصیه می‌کنند که از مرگ نترسیم، بلکه از اعمال و رفتار خود هراس داشته باشیم؛ چون در عالم بعد از حیات، آنچه گریبان ما را می‌گیرد، چیزی جز تجسم اعمال ما نیست، لذا یکی از موضوعاتی که به صورت شفاف و صریح در آیات قرآن بیان شده، تجسم اعمال پس از مرگ است، زمانی که حجاب‌ها کنار می‌رود، این آثار و عوارض اعمال است که انسان را در عذاب فرو می‌برد یا او را غرق در سرور و نعمت می‌کند؛ بنابراین مرگ آغاز یک زندگی جاودانه و عاری از گرفتاری‌ها و محدودیت‌های دنیای خاکی و مادی است.
حجت‌الاسلام صافی با بیان اینکه دیدگاه‌های فلسفی متعدد و متنوعی درباره مرگ و جهان پس از مرگ ارائه شده است، گفت: اگر میانگین این دیدگاه‌ها را در نظر بگیریم، تمام فلاسفه و متکلمان دین‌گرا اعم از مسلمان و غیر مسلمان باور مشترکی درباره مرگ دارند و آن اینکه مرگ را به معنای نیستی و زوال نمی‌دانند، به جز فلسفه ماتریالیسم و مادی‌گرایی که چون وجود انسان را با ماده مساوی می‌داند، معتقد است زمانی که مرگ فرامی‌رسد، به معنای مرگ این وجود مادی است و ورای آن، انسان دارای وجود دیگری نیست تا به حیات خود ادامه دهد.
وی ادامه داد: در فلسفه‌های دین‌گرا و معتقد به عالم متافیزیک، باور مشترکی وجود دارد مبنی بر اینکه مرگ یک آغاز است، نه یک پایان و بسیاری از آنها به تجسم اعمال پس از مرگ و اینکه دنیا مزرعه آخرت است، معتقدند؛ البته در ترسیم عالم پس از مرگ با یکدیگر اختلاف نظر دارند، برای مثال، در اسلام جهان پس از مرگ به دو عالم برزخ و آخرت تقسیم شده که برزخ حدفاصل بین مرگ و روز بعث و برانگیختگی است و از روز حشر به بعد به عالم آخرت تعبیر می‌شود و برای هر کدام مختصات و ویژگی‌هایی بیان شده است؛ اما بعضی از مکاتب قائل به عالم واسط میان مرگ و روز حشر نیستند.
رئیس مؤسسه آموزش عالی حوزوی علامه مجلسی(ره) بیان کرد: برخی تصور می‌کنند اندیشیدن به مرگ، افسردگی می‌آورد. اگر مرگ را به معنای فنا بدانیم، دچار افسردگی می‌شویم، ولی اگر آن را آغازی نویدبخش با همه گستردگی‌های جهان پس از مرگ و عالم آخرت دانسته و دنیا را مزرعه آخرت قلمداد کنیم، طبعا اندیشیدن به مرگ افق دید را وسیع‌تر می‌کند. آن وقت است که هر حرکت و سکون ما معنا و مفهوم می‌یابد و بذری است که اگر خوب کشت شود، در آن دنیا درو شده و ما را در رفاه و نعمت فرو می‌برد.
وی با اشاره به اینکه در آموزه‌های روایی بر اندیشیدن به مرگ و جاودانگی و ماندگاری پس از این حیات تأکید شده است، گفت: این نوع اندیشیدن و تفکر به انسان نیرو و انرژی مثبت و امید و تحرک می‌دهد و هرچه در توصیف آن بگوییم، باز هم کم گفته‌ایم. بنابر روایات، تفکر درباره مرگ از عوامل پاک‌کننده زنگار از دل‌هاست. پیامبر اکرم فرمودند: دل‌های ما مثل آهن است و دچار زنگار می‌شود، پرسیدند پس چگونه می‌توان دل را صیقل داد، پیامبر در جواب فرمودند: با تلاوت قرآن و یاد آخرت و جهان پس از مرگ.
حجت‌الاسلام صافی خاطر نشان کرد: مرگ آغاز بی‌پایانی است که پیش روی ماست، باید ببینیم آیا برای این آغاز بی‌پایان تدبیری اندیشیده و کاری انجام داده‌ایم یا نه. انسان‌های خطرناک که به بشریت آسیب می‌رسانند، همان‌هایی هستند که به مرگ فکر نمی‌کنند و چون مرگ را پایان راه می‌دانند، هر کاری که از دستشان برآید، بدون هیچ ضابطه‌ای انجام می‌دهند؛ اما کسی که مرگ را آغازی بی‌پایان می‌داند، سنجیده عمل کرده و ظلم و اجحاف نمی‌کند، چون می‌داند که اگر هم‌وزن ذره‌ای کار نیک یا بد انجام دهد، تجسم آن را در جهان پس از مرگ می‌بیند.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۱۸۹۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشجویان در آمریکا و اروپا بیداری افکار عمومی را رقم زدند

حجت الاسلام «ابوالفضل کوهساریان» در گفت و گو با خبرنگار حوزه استان های خبرگزاری تقریب با اشاره به بیدار شدن وجدان های خفته در کشورهای غربی در پی اعتراضات گسترده دانشجویان به وحشیگری صهیونیست ها در نوار غزه، اظهار کرد: تحصن و اعتراض گسترده دانشجویان دانشگاه های بزرگ غربی در حمایت از مردم مظلوم غزه اتفاق داده تا با فشار به دولت های خود آنها را وادار به اقدام عملی در جهت توقف کشتار و جنایات صهیونیست ها و برقراری آتش بس در فلسطین اشغالی کنند.
 
به گفته وی؛ امروز بیداری و هوشیاری بی سابقه ای در کمک و حمایت از مردم ستمدیده غزه در دانشگاه های کشورهای غربی اتفاق افتاده است، بدین ترتیب دنیا شاهد جنایات، کشتار، فساد و توحش رژیم صهیونیستی علیه کودکان، زنان، بیماران و اماکن درمانی و مسکونی است و همگی خواستار آزادی فلسطین از چنگال خونین رژیم شده اند.
 
معاون فرهنگی و اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان گلستان با تأکید بر وعده صادق خداوند امروز صبر، ایستادگی و مقاومت مردم قهرمان غزه باعث شده نه تنها ملت های مسلمان؛ بلکه همه انسان های آزادی خواه جهان از خواب غفلت بیدار شوند متعال در آیه 5 سوره مبارکه «قصص» «وَنُرِيدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَى الَّذِينَ اسْتُضْعِفُوا فِي الْأَرْضِ وَنَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَنَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِينَ»(و ما اراده داشتیم که بر آن طایفه ضعیف و ذلیل کرده شده در آن سرزمین منّت گذارده و آنها را پیشوایان (خلق) قرار دهیم و وارث (ملک و جاه فرعونیان) گردانیم)، تصریح کرد: در آینده نه چندان دور وعده صادق خداوند درباره سرنوشت نهایی مردم مظلوم فلسطین و مردم قهرمان غزه تحقق یافته و این مردم با اراده خداوند در برابر ظلم و ستم های صهیونیست ها پیروز و سرافراز خواهند شد.
 
وی افزود: امروز صبر، ایستادگی و مقاومت مردم قهرمان غزه باعث شده نه تنها ملت های مسلمان؛ بلکه همه انسان های آزادی خواه جهان از خواب غفلت بیدار شوند و در برابر جنایات فجیع رژیم غاصب صهیونیستی روزه سکوت خود را بشکنند.
 
به گفته وی؛ اگر چه جنایات رژیم منحوس در نوار غزه با انفعال نهادها و سازمان های بین المللی همراه شده بود؛ ولی سرانجام افکار عمومی جهان بیدار شدند.
 
حجت الاسلام کوهساریان در پایان خاطر نشان کرد: امروز رسانه ها نقش بسیار مهم و بسزایی در رساندن صدای مظلومیت مردم غزه به مردم جهان دارند و فعالان این عرصه با به تصویر کشیدن واقعیت این سرزمین می توانند صهیونیست ها را رسوای عالم کنند.
 
انتهای پیام/
 
 

دیگر خبرها

  • بیداری دانشگاهیان آمریکا حاصل رسوایی رژیم صهیونیستی است
  • دور سوم مسابقات فضایی در قرن بیست و یکم آغاز می‌شود
  • راه سعادت دنیا و آخرت انس با قرآن و مفاهیم واقعی دینی است
  • داستان سرماخوردگی در انسان‌ها از چه زمانی آغاز شد؟
  • واکنش مجمع جهانی بیداری اسلامی به سرکوب اعتراضات در دانشگاه‌های آمریکا
  • اصل حج بر وحدت بین مسلمانان است
  • چالش غرب در رویارویی با بیداری فرهیختگان
  • بیداری فرهیختگان در غرب
  • نقش امام صادق(ع)در گسترش سیره تربیتی تشیع برای بیداری جهان
  • دانشجویان در آمریکا و اروپا بیداری افکار عمومی را رقم زدند