Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصاد ایران در سال ۲۰۱۶ میلادی به میزان ۷ درصد رشد داشت و انتظار می‌رود این موضوع در سال ۲۰۱۷ میلادی ادامه یابد و ۹ درصد کاهشی که دو سال قبل از آن در سال ۲۰۱۴ میلادی که با آن مواجه شده بود، تکرار نشود. همچنین تولید نفت به سطح پیش از تحریم رسیده است و شرکت‌های خارجی سرمایه‌گذاری‌های تازه‌ای را در حوزه انرژی ایران انجام داده‌اند و بوئینگ نیز سفارش عرضه هواپیماهای تجاری به ایران را دریافت کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال، علیرغم رشد سرمایه‌گذاری خارجی نیازهای جمعیت عمدتا جوان ایران براورده نشده‌اند. آفتاب‌‌نیوز : سرویس بین‌الملل- روزنامه امریکایی «نیویورک‌تایمز» در سرمقاله خود درباره ارتباط اعتراض‌های اخیر ایران و برجام می‌نویسد: «برای شهروندان معمولی ایران وعده بزرگ توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ میلادی احیای اقتصاد آن کشور بود. این‌که تحریم‌های بین‌المللی لغو شوند، سرمایه‌گذاری خارجی در ایران انجام شود و سطح زندگی مردم ایران که سال‌ها تحت فشارهای امریکا و شرکای آن در مقایس پایینی قرار گرفته بود ارتقا یابد و به ایران دوباره اجازه داده شود تا شکوفایی را تجربه کند.»
به گزارش آفتاب‌نیوز، نیویورک‌تایمز افزوده است: این اتفاق رخ نداده است یا دست‌کم در سطحی نیست که ایرانیان انتظار داشتند در نتیحه شرایطی فراهم شد که اعتراض‌های اخیر پدید آیند که از اعتراض‌های سال ۲۰۰۹ میلادی جدی‌تر بوده‌اند. بیش از دو هفته ایرانیان در بیش از ۸۰ شهر آن کشور علیه بیکاری، تورم، فساد و .. به خیابان‌ها آمدند.»
 در جریان ناآرامی‌های اخیر ترامپ، باراک اوباما رییس‌جمهوری پیشین امریکا را متهم کرد که میلیون‌ها دلار به ایران داده است؛ پولی که در اصل متعلق به خود ایران بود و پس از انقلاب ۱۹۷۹ میلادی در امریکا بلوکه شد و زمانی که ایران برنامه هسته‌ای خود را به حالت تعلیق درآورد این پول به ایران تحویل داده شد. واقعیت آن است که توافق هستهإای سبب ایجاد انتظارات برای زندگی بهتر در میان ایرانیان شد و زمانی که آنان دیدند این امر تحقق نیافته تحمل نکردند.
«نیویورک تایمز» در ادامه با اشاره به تاثیرات مثبت برجام می‌نویسد: اقتصاد ایران در سال ۲۰۱۶ میلادی به میزان ۷ درصد رشد داشت و انتظار می‌رود این موضوع در سال ۲۰۱۷ میلادی ادامه یابد و ۹ درصد کاهشی که دو سال قبل از آن در سال ۲۰۱۴ میلادی که با آن مواجه شده بود، تکرار نشود. همچنین تولید نفت به سطح پیش از تحریم رسیده است و شرکت‌های خارجی سرمایه‌گذاری‌های تازه‌ای را در حوزه انرژی ایران انجام داده‌اند و بوئینگ نیز سفارش عرضه هواپیماهای تجاری به ایران را دریافت کرده است. 
با این حال، علیرغم رشد سرمایه‌گذاری خارجی نیازهای جمعیت عمدتا جوان ایران برآورده نشده‌اند. قیمت پایین نفت عامل مهم در نارضایتی اخیر در ایرانیان بوده است اما در کنار آن سوء‌مدیریت، سیستم بانکی، فساد و ناکامی در جلوگیری از پولشویی و نقض قانون و ... نیز از مشکلات دیگر امروز ایران هستند. 
«نیویورک تایمز» در ادامه می‌نویسد: «در حال حاضر حدود ۲۲ نفر کشته و بیش از هزار نفر بازداشت شده‌اند. اعتراضات در ایران ممکن است بدون دستاورد ملموس و مشخصی در حال حاضر باشند با این حال، در طرف مقابل تندروها مصمم به حفظ وضعیت خود بر کل جامعه و تسلط آن هستند. فرض بر این است که معترضان از طبقه کارگر ناراضی هستند. روحانی اما گفته است که اعتراضات فقط مربوط به ضعف اقتصادی دولت نبوده بلکه به فساد گسترده و نقض آزادی‌های شخصی و فردی شهروندان نیز بوده است. 
ترامپ باید متوجه این نکته شود اما او واقعیت را نادیده می‌گیرد و علیه برجام سخن می‌گوید. آینده ایران را باید ایرانیان تعیین کنند. امریکا باید از مداخله مستقیم در امور داخلی ایران دوری کرده و محتاط و خویشتن‌دار باشد. آمریکا تاریخی پر چالش با ایران داشته است؛ از سرنگون کردن مصدق نخست‌وزیر دموکراتیک ایران در سال ۱۹۵۳ میلادی توسط سیا تا جنگ در عراق، افغانستان، سوریه و ویتنام همگی یادآور شکست‌های امریکا در تلاش برای تغییر وضعیت سیاسی و اجتماعی در خارج از آن کشور بوده‌اند. ‌ترامپ همچنین بایستی ممنوعیت سفر ایرانیان به امریکا را لغو کند. ترامپ باید آگاه باشد که حرکت‌های احمقانه دولت او می‌تواند نیروهای رقیب میانه‌روها در ایران را تقویت کرده و سبب شود مسیر معکوس اصلاحات صورت گرفته در ایران طی شود.

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۲۲۰۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این دختر به نماد اعتراضی در امریکا تبدیل شده است | تصویر

 تعداد زیادی از دانشجویان در سراسر جهان پلاکارد‌هایی را در دست دارند و خواهان پایان یافتن خشونت در نوار غزه هستند. از ایالات متحده تا فرانسه و استرالیا، دانشجویان دانشگاه‌های مختلف تبدیل به بخشی از تظاهرات حامی فلسطین شده اند؛ تظاهراتی که دانشجویان دانشگاه کلمبیا آن را آغاز کرده اند.

 

در حال حاضر، بیش از ۲۰ دانشگاه در آمریکا علیه حملات اسرائیل به غزه تظاهرات می‌کنند و تصاویر این اعتراضات در رسانه‌های دنیا پر بازتاب شده است. در این میان عکسی از یک دختر در تجمع حامیان فلسطین در آمریکا توجه‌برانگیز شده است. این دختر نماد اعتراض برای فلسطین در آمریکا شده است.

دیگر خبرها

  • نیویورک‌تایمز: اسرائیل از موضع قبلی خود درباره توافق با حماس کوتاه آمده است
  • چرا کارتر با تشکیل کشور فلسطین مخالف بود؟!
  • عقب‌نشینی اسرائیل از مطالبه اولیه خود درباره آزادی اسرا
  • ۱۰ اردیبهشت روز ملی خلیج فارس + فیلم
  • آب انبه کاملاً تازه بدون دخالت دست (فیلم)
  • این دختر به نماد اعتراضی در امریکا تبدیل شده است | تصویر
  • آمریکا هیچ مدرکی دال بر دخالت مسکو در مرگ ناوالنی پیدا نکرد
  • نیویورک‌تایمز: سیستم پزشکی غزه در آستانه فروپاشی است
  • مقام سابق موساد: ایران با دور زدن تحریم‌ها ۸۰ میلیارد دلار ذخیره کرد
  • ادعاهای مقام سابق موساد درباره جزئیات شبکه مالی مخفی ایران | ماجرای عجیب یک شرکت انگلیسی | ایران با دور زدن تحریم‌ها ۸۰ میلیارد دلار ذخیره کرد!