Web Analytics Made Easy - Statcounter

اصفهان- ایرنا- سالن سینما ایران به عنوان یکی از قدیمی ترین سینماهای اصفهان این روزها نقل محافل فرهنگی این شهر شده و هنوز مشخص نیست آیا این مکان فرهنگی در آستانه تخریب قرار دارد یا با حفظ کاربری، بازسازی خواهد شد.

به گزارش ایرنا، سینما ایران با قدمتی افزون بر نیم قرن در چهارباغ اصفهان یکی از میراث فرهنگی این خطه بشمار می آید اما از حدود سه سال گذشته درهای شیشه ای آن به دلایلی از جمله فروش پایین، بسته و بحث هایی درباره واگذاری مالکیت آن مطرح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بنابر اظهار مسئولان حوزه هنری اصفهان، این سینما همانند دیگر سینماهای بنیاد شهید مطابق دستور رهبر معظم انقلاب در سال 92 باید به حوزه هنری واگذار می شد اما به نهاد دیگری واگذار شده است.
مدیر امور سینمایی حوزه هنری اصفهان، واگذاری این سینما به نهاد دیگری غیراز حوزه هنری را اشتباه وغیرقانونی خوانده است.
سید مصطفی حسینی با طرح مسائلی درباره مالکیت فعلی این سینما اظهار کرده است که عده ای اقدام به تخریب بخش هایی از سینما کرده اند.
حسینی در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: بخش هایی از سقف سینما برداشته و تخریب شده است در حالی که اگر بحث بازسازی آن مطرح باشد نیازی به برداشتن سقف نیست.
وی با تاکید بر اینکه این سینما متعلق به مردم است، افزود: باید معادل فضای قبلی سینما، سالن سینمای جدیدی در این محل ایجاد شود.
وی با اشاره به تعریف طرح عمرانی جدیدی برای این مکان، گفت: بر اساس اطلاعاتی که داریم قرار است در این طرح یک سالن با ظرفیت محدود احداث شود در حالی که ظرفیت سالن سینما باید نزدیک به هزار صندلی باشد.
حسینی با طرح این سئوال که باید دید آیا مجوزی برای تخریب این سینما صادر شده و اگر صادر شده چرا صادر شده است، گفت: نهادهایی مانند شهرداری و شورای شهر اصفهان پیگیر این موضوع بوده اند و ما از متولیان فرهنگی استان می خواهیم که چشم خود را روی این موضوع نبندند.
وی با تاکید بر اینکه بخش حقوقی حوزه هنری، پیگیر مساله مالکیت این سینماست، افزود: ما خاطره خوبی از سینما در اصفهان نداریم زیرا در سال های گذشته نیز اقدام هایی برای تخریب برخی از سینماهای قدیمی این شهر صورت گرفت.
رضا دهقان مسئول امور سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان نیز در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد که بر اساس آخرین نقشه ای که از سوی مالک فعلی این مکان به اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان ارائه شده، موضوع تغییر کاربری سینما مطرح نیست.
وی با تاکید بر اینکه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان، خواهان تغییر نیافتن کاربری سینما ایران و هر سینمای دیگری است، افزود: در صورت هرگونه احتمال تغییر کاربری ما ورود پیدا می کنیم اما تا کنون این بحث درباره سینما ایران مطرح نبوده است.
وی درباره مالکیت سینما ایران نیز با تاکید بر اینکه این موضوع باید روال قانونی خود را طی کند، تصریح کرد: این سینما پیش از این به زیر مجموعه یکی از بانک های کشور واگذار شده و دفتر حقوقی حوزه هنری باید پیگیر آن باشد.
دهقان با تاکید بر اینکه لازم است بخش خصوصی را برای ایجاد سالن های جدید سینما تشویق کنیم، اضافه کرد: درزمان حاضر حدود 33 سالن سینما در استان اصفهان داریم و این استان رتبه دوم را پس از تهران در کشور دارد.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر اصفهان روز سه شنبه به ایرنا گفت که به تازگی از این سینما بازدید کرده و تنها یک سازه آهنی و سقف نازک بر روی سینما وجود داشته است.
مهدی مقدری در گفت وگو با ایرنا افزود: سقف شیروانی بالای سینما در چند روز گذشته برداشته شده و در زمان حاضر یک سازه آهنی و سقف نازک بر روی فضای سینما وجود دارد که در صورت پیشآمد هرگونه حادثه یا بارش، احتمال ریزش آن زیاد است.
وی با تاکید بر اینکه در صورت ریزش این سقف نازک احتمال اینکه ماهیت ساختمان از بین برود وجود دارد، تصریح کرد: لازم است که اقدام جدی در این زمینه صورت گیرد.
این عضو شورای شهر اصفهان افزود: مساله اصلی درباره سینما ایران، مالکیت آن است و امیدواریم هرچه زودتر این مساله حل شود.
مقدری با تاکید بر اینکه شهرداری و شورای شهر اصفهان از نوسازی و بازسازی سینما ایران حمایت می کنند، خاطرنشان کرد: ما برای بازسازی و نوسازی سینماهایی مانند سینما چهارباغ نیز همکاری هایی با حوزه هنری داشته ایم.
مدیر منطقه یک شهرداری اصفهان نیز در گفت وگو با ایرنا با تاکید بر اینکه تا کنون هیچ پروانه تخریبی برای سینما ایران صادر نشده است، اظهار کرد: در زمان حاضر انجام هرگونه عملیات بر روی این سینما متوقف شده است.
مهین شکرانی درباره برداشته شدن بخشی از سقف سینما ایران گفت: ادعای مالک این بوده که این کار را برای رفع خطر بدلیل فرسوده بودن ساختمان انجام داده است.
در این رابطه مالک سینما ایران نیز به یکی از رسانه ها گفته است که ما تصمیم گرفته ایم سینمایی مدرن بسازیم نه اینکه سینما را تخریب و تبدیل به پاساژ کنیم.
غلامرضا جهانگیری در مصاحبه خود مدعی شده که ملک سینما ایران را قبل از دستور رهبر معظم انقلاب مبنی درباره واگذاری سینماهای بنیاد شهید به حوزه هنری، خریداری کرده است.
وی درباره ساختمان سینما ایران نیز توضیح داده است که با بررسی انجام شده و بر اساس نامه شهرداری، آتش نشانی و قطار شهری، فرسودگی ساختمان و احتمال خطر ریزش بویژه در قسمت سر در روی عابران پیاده تشخیص داده و اعلام شد که در اسرع وقت نسبت به تخریب و رفع خطر از ساختمان اقدام شود که ما نیز همین کار را انجام دادیم.
روابط عمومی بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اصفهان نیز به ایرنا اعلام کرد که این موضوع در حیطه اختیارات آنها نیست بلکه مربوط به سازمان مرکزی بنیاد شهید کشور است هرچند تلاش می شود که این موضوع، پیگیری و درباره آن اطلاع رسانی شود.
در هر صورت باید دید آیا فرجام سینما ایران نیز به مانند سینماهایی مانند فلسطین اصفهان خواهد شد و دوباره درهای آن به روی تماشاچیان و علاقه مندان هنر سینما باز خواهد شد یا همچنان درگیر کشاکش بین اداره ها و نهادهای مختلف برای تعیین سرنوشت خود باقی خواهد ماند.
تا پیش از پیروزی انقلاب حدود 16 سالن سینما در شهر اصفهان فعال بود که شماری از این سالن ها بتدریج تعطیل یا تخریب و از عرصه فعالیت هنری و نمایشی خارج شدند.
اکنون اصفهان بدون احتساب سالن سینمای هنر متعلق به شهرداری و سوره متعلق به حوزه هنری دارای حدود 12 سالن سینماست.
گ/3011 / 60022 گزارش از آسیه معینی - انتشار دهنده : مسعود عمادی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۲۲۵۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟

به گزارش خبرآنلاین، دبیر انجمن متخصصین بیماری‌های عفونی ایران می‌گوید: آبله‌مرغان، بیماری شایع کودکان است و به شدت مسری است. به طوری که اگر فرد سالم در تماس با یک بیمار مبتلا قرار گیرد، بیش از ۹۸ درصد احتمال دارد که مبتلا شود.

آبله مرغان، بیماری شایع کودکان است و با آن که بزرگسالان هم به آن مبتلا می‌شوند و اتفاقا عوارض و شدت بیماری در آنها بیشتر است، اما بیشترین شیوع آن در سنین ۵ تا ۱۰ سال است. امسال موارد ابتلای کودکان به آبله‌مرغان در کشور چشمگیر به نظر می‌رسد که البته طبق گفته مسئولان، با این حال این آمار به آمار سال ۱۴۰۲ نمی‌رسد. میزان ابتلا به این بیماری در اوایل فصل بهار و اواخر فصل پاییز سال گذشته افزایش بسیار چشمگیری یافت. به طوری که یکی از بیمارستان‌های کشور اعلام کرد میزان مراجعه کودکان مبتلا به آبله‌مرغان نسبت به سال گذشته (سال ۱۴۰۱) افزایش ۷ برابری داشته است. به گفته متخصصان، افزایش ناگهانی موارد ابتلا از پارسال تا کنون، دو دلیل بسیار مهم دارد؛ اول این که پاندمی کرونا به پایان رسیده و دیگر این که بیشترین شیوع این بیماری در فصل بهار است.

۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌مرغان در کشور

دکتر آمیتیس رمضانی، متخصص بیماری‌های عفونی و دبیر انجمن متخصصین بیماری‌های عفونی ایران در این رابطه به همشهری آنلاین می‌گوید: بیشترین شیوع آبله‌مرغان در اواخر زمستان و اوایل فصل بهار است و همیشه همین طور بوده است. اما دلیل افزایش چشمگیر آمار این بیماری از سال گذشته تا کنون این است که در دوران پاندمی کرونا، ارتباط و تماس کودکان کاهش پیدا کرده بود و میزان ابتلا به آبله‌مرغان هم در سال‌های کرونا کاهش یافت. سال ۱۴۰۲ ارتباط کودکان به دلیل بازگشت به زندگی عادی افزایش یافت و به همین دلیل، میزان ابتلا به آبله‌مرغان نسبت به سال‌های گذشته افزایش بیشتری پیدا کرد.

این متخصص بیماری‌های عفونی ادامه می‌دهد: قبل از پاندمی کرونا کودکان مدام در محیط مدرسه و مهدکودک حضور داشتند و با انواع و اقسام ویروس‌های تنفسی و ویروس‌هایی مثل آبله‌مرغان در تماس بودند. به همین دلیل همیشه حتی به شکل خفیف مبتلا می‌شدند و همین باعث می‌شد که سطح ایمنی‌شان تا حدی حفظ شود. اما در دوره کرونا چون بچه‌ها بیشتر در خانه بودند و کلاس‌ها آنلاین برگزار می‌شود، تماس‌شان با ویروس‌ها کم شد. الان که دوباره تماس‌ها شروع شده، طبعا دوباره افزایش موارد ابتلا به عفونت‌ها را داریم.

به گفته رمضانی، این موضوع فقط هم مختص آبله‌مرغان نیست. بعد کرونا موارد ابتلا به ویروس پنوموکوک هم بیشتر شد و یک پیک داشتیم. همچنین مواردی از طغیان سرخک را داشتیم. با این که کشور ما در مرحله حذف بیماری سرخک بود. دلیلش هم این است که در دوره کرونا خیلی از والدین از ترس ابتلای کودکان‌شان به کرونا، آنها را برای تزریق واکسن نمی‌آوردند. به همین دلیل هم در ایران و هم در سایر کشورها مواردی از طغیان سرخک داشته‌ایم. کلا الگوی بیماری‌ها به خصوص ویروس‌های عفونی و باکتریایی بعد از دوره کرونا تغییر کرد و موارد ابتلا به آن بیشتر شد.

بزرگسالان مبتلا نمی‌شوند؟

ویروس آبله‌مرغان، بیماری شایع بین کودکان و به شدت مسری است و به گفته رمضانی، فردی که تاکنون مبتلا نشده، اگر در تماس با یک بیمار مبتلا قرار گیرد، نزدیک به ۱۰۰ درصد احتمال دارد که مبتلا شود. حتی اگر در سنین بالا باشد.

دبیر انجمن متخصصین بیماری‌های عفونی ایران تاکید می‌کند: هر قدر در سن پایین‌تر مبتلا شویم، بهتر است. چون عوارض و شدت آبله‌مرغان در کودکان کمتر است و در بزرگسالان عوارض و شدت بیشتری دارد.

آبله‌مرغان چه علائمی دارد؟

رمضانی با بیان این که آبله‌مرغان، یک بیماری ویروسی است و طبیعتا علائم مشترک زیادی با بیماری‌های ویروسی دیگر دارد و به همین دلیل خیلی اوقات، افراد این بیماری را با بیماری‌های مشابه آن اشتباه می‌گیرند، می‌گوید: آبله‌مرغان در ابتدا یک سری علائم عمومی دارد که ممکن است با همه عفونت‌های ویروسی دیگر اشتباه گرفته شود. علائمی مثل بدن‌درد، تب، سردرد و شکم‌درد. این بیماری همچنین به دلیل داشتن علائمی مثل سرفه و عطسه، گاهی با سرماخوردگی هم اشتباه گرفته می‌شود. اما بعد از گذشت دو سه روز از علائم عمومی، کم‌کم بروز بثورات پوستی یا ضایعات پوستی در فرد شروع می‌شود.

این پزشک متخصص بیماری‌های عفونی ادامه می‌دهد: حتی ضایعات پوستی هم ممکن است فرد را به اشتباه بیندازد. چون سرخک هم یکی از علائمش ضایعات پوستی است. البته الگوی انتشار ضایعات پوستی آبله‌مرغان کمک می‌کند که آن را از سایر بیماری‌های با علائم تب و ضایعات پوستی تشخیص دهیم.

دبیر انجمن متخصصین بیماری‌های عفونی ایران می‌گوید: الگوی انتشار ضایعات پوستی در آبله‌مرغان که به شکل دانه‌های کوچک قرمز هستند، از تن فرد شروع می‌شود. بعد به پشت می‌رسد و بعد تدریجا صورت و بقیه بدن را فرا می‌گیرد. این ضایعات به‌تدریج تغییر شکل می‌دهند و تبدیل به تاول‌های کوچک می‌شوند. بعد زخم می‌شوند، بعد خشک می‌شوند و بعد می‌افتند. درضمن تا زمانی که آن زخم‌ها خشک شوند و کامل بیفتند، این بیماری مسری است و می‌تواند بقیه را هم مبتلا کند.

دوره بیماری چقدر طول می‌کشد؟

ویروس آبله‌مرغان یک دوره کمون دارد؛ یعنی دوره‌ای که فرد با بیمارِ مبتلا تماس داشته ولی هنوز علائمی در او بروز نکرده است. این دوره ۱۰ تا ۲۱ روز طول می‌کشد. یعنی بین ۱۰ تا ۲۱ روز طول می‌کشد تا اولین علامت آبله‌مرغان در فرد ظاهر شود. بعد از بروز تمام علائم معمولا ۱۰ روز طول می‌کشد تا دوره بیماری تمام شود.

به گفته رمضانی، فرد معمولا یک بار به آبله‌مرغان مبتلا می‌شود و ابتلای دوباره در یک نفر رخ نمی‌دهد. البته در موارد نادری ممکن است برخی افراد به شکل خفیف مبتلا شوند اما بیماری در این افراد علائم بالینی ندارد. تاکید می‌کنم در موارد نادر، چون احتمال ابتلای مجدد بسیار پایین است.

این متخصص بیماری‌های عفونی در پاسخ به این سؤال که آیا کودکان زیر ۵ سال به این ویروس مبتلا می‌شوند یا نه، می‌گوید: هر فردی که در تماس با فرد آلوده باشد، مبتلا می‌شود. حتی کودکان زیر ۵ سال. البته به جز کودکان زیر ۶ ماه که ایمنی‌شان را از مادر می‌گیرند.

راه‌های انتقال ویروس

ویروس آبله‌مرغان از دو طریق تماس مستقیم با ضایعات پوستی فرد آلوده و از طریق ترشحات بینی فرد بیمار منتقل می‌شود. به گفته رمضانی، این بیماری درمان اختصاصی ندارد اما در صورت ابتلا بهتر است که فرد به پزشک مراجعه کند. چون اولا کودکان زیر ۵ سال معمولا دچار تب بالا می‌شوند و دوم این که همان طور که گفتم، تشخیص این بیماری از ویروس‌های دیگر سخت و نیاز است که حتما پزشک بیمار را ببیند و تشخیص درست دهد.

این پزشک چند توصیه درباره افراد مبتلا می‌کند و می‌گوید: کودکان مبتلا به آبله‌مرغان باید روزی یک بار دوش با آب ولرم بگیرند تا زخم‌شان عفونت نکند. چون ضایعات پوستی خارش زیادی دارند و گاهی کودک آن را می‌خاراند و دوش گرفتن کمک می‌کند تا زخم‌ها عفونت نکند. درضمن ناخن‌های کودک باید کاملا کوتاه باشند. همچنین کودک تا زمانی که علائم دارد، اصلا نباید در فضای عمومی حضور پید کند. نه در مدرسه و نه درمهدکودک و جاهای دیگر. چون در صورت حضور فرد مبتلا در یک مکان عمومی، تا بیشتر از ۹۸ درصد احتمالا ابتلا وجود دارد. حتی اگر تماس در فاصله زمانی کوتاهی اتفاق بیفتد.

آبله‌مرغان درمان اختصاصی ندارد اما ...

رمضانی درباره درمان ویروس آبله‌مرغان هم توضیح می‌دهد: این ویروس درمان اختصاصی ندارد و فقط برای گروه‌های خاص، زنان باردار و بیماران نقص ایمنی درمان اختصاصی دارد. مصرف آنتی‌هیستامین و خانواده آن در کاهش علائم بیماری کمک‌کننده است. همچنین اگر کودک تب دارد، استامینوفن باید مصرف شود. مصرف ایبوپروفن برای کودک توصیه نمی‌شود. کودک با مصرف همین داروها، استراحت کردن، کمک کردن به آرام شدن کودک به خاطر خارش زخم‌ها کمک می‌کند تا دوره بیماری به پایان برسد.

به گفته این متخصص بیماری‌های عفونی، در موارد نادری بیماری در فرد شدید می‌شود و درگیری ریه یا درگیری مغزی پیدا می‌کند اما بسیار نادر است و در کودکان هم کم پیش می‌آید.

زونا همان آبله‌مرغان است؟

رمضانی در پاسخ به این سؤال که آیا صحت دارد بیماری زونا شکل دیگری از آبله‌مرغان است، بیان می‌کند: بله، زونا شکل تغییریافته آبله‌مرغان است. درواقع ویروس آبله‌مرغان این خاصیت را دارد که سال‌ها داخل بدن و در یک سری غدد لنفاوی و ... به صورت نهفته باقی بماند. یعنی ویروس دیگر هیچ علائمی ندارد اما کاملا از بدن پاک نمی‌شود و نهفته در بدن فرد باقی می‌ماند. تا این که عاملی مثل استرس، افزایش سن یا تضعیف سیستم ایمنی باعث فعال شدن آن ویروس می‌شود و این بار علائم بالینی آن شبیه آبله نیست و به آن زونا می‌گوییم.

این متخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به این که زونا، بیماریِ دوره بزرگسالی است و معمولا در سنین سالمندی مبتلا می‌کند، می‌گوید: ضایعات پوستی زونا کاملا متفاوت از ضایعات پوستی آبله‌مرغان است. زونا نوع چشمی دارد که چشم‌ها را درگیر می‌کند، زونای صورت داریم، زونای پشت و بالاتنه داریم. هر یک از اینها دردهای عصبی بسیار شدید و آزاردهنده‌ای دارند.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903382

دیگر خبرها

  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • حضور مخرب هوش مصنوعی در سینما/ به جوانان اعتماد کنیم
  • چشم تیم ملی به جمال کاپیتان جدید روشن شد
  • سرنوشت «تلخ» کارخانه‌ای که «موزه» نشد/«ریسباف» فقط «دست به دست» می‌شود!
  • موزه سینما بزرگداشت کیانوش عیاری را برگزار می‌کند
  • بزرگداشت کیانوش عیاری در موزه سینما
  • افتتاح گنجینه کیانوش عیاری در موزه سینما/ ۴ فیلم مرمت‌شده از کارگردان روز باشکوه روی پرده می‌رود
  • بهترین فصل برای سفر به جنوب کشور کدام است؟
  • مست عشق، ماجرای یک تابوشکنی در سینما
  • کدام محصول غذایی در بازار ایران سمی است؟