Web Analytics Made Easy - Statcounter

کابل - ایرنا - مراکز بهداشتی غیر دولتی در افغانستان و موسسات خارجی فعال در این حوزه با اشاره به مواجه بودن نزدیک به یک میلیون و 300 هزار کودک افغان با مشکل سوء تغذیه از چالش ها و کمبودهای متعدد خود برای انجام ماموریت هایشان خبر می دهند.

به گزارش ایرنا، «محسن هاشمی» معاون موسسه «کمیته سویدن» در افغانستان روز چهارشنبه در نشست مطبوعاتی در کابل گفت که طرف های درگیر از مراکز بهداشتی به عنوان سنگر استفاده می کنند و این رویه خطرات جدی را برای کارمندان بهداشتی بوجود می آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: تعداد زیادی از این مراکز بهداشتی از سال 2001 تاکنون در 31 استان افغانستان خدمات بهداشتی ارایه می کنند و در 16 استان نیز بیمارستان دارند، که هر چند وت یکبار با تهدیدهای جدی توسط طرف های درگیر مواجه می شوند.
هاشمی ناامنی ها را در رأس همه تهدیدها برشمرد و گفت که جدا از سوء استفاده افراد مسلح از مراکز بهداشتی و بیمارستان ها این وضعیت باعث عدم همکاری زنان با مراکز بهداشتی شده و لازم است طرف های درگیر به مصونیت مراکز درمانی در هنگام جنگ توجه کنند.
هاشمی گفت که در اکثر استان های افغانستان مراکز بهداشتی با کمبود کارمندان زن مواجه اند که این مشکل روند خدمات بهداشتی را با چالش روبرو کرده است.
شمار دیگری از شرکت کنندگان در این نشست مطبوعاتی که شامل نمایندگان موسسات فعال مختلف در بخش غذایی و بهداشتی بودند نیز از پیچیدگی مراحل اداری در افغانستان برای ارایه خدمات شکایت کردند و برای بهبود کارهای خود خواستار حل این مشکل شدند.
«محمد غنی غروال» مسئول بخش تغذیه موسسه نجات بین المللی گفت که 2.2 میلیون شهروند افغان به مواد غذایی کافی دسترسی ندارند و این کشور پس از یمن دومین کشور است که شهروندان آن کمترین دسترسی را به مواد غذایی کافی و سالم دارند.
نمایندگان موسسات خصوصی فعال درحوزه بهداشت با ابراز نگرانی از ریشه کن نشدن فلج اطفال در افغانستان اعلام کردند که روند خدمات بهداشتی در استان «ارزگان» افغانستان بهبود یافته و به واقع بیماری فلج کودکان در این استان به صفررسیده است.
در آبان ماه سال 1394 هواپیمای متعلق به بیمارستان پزشکان بدون مرز در استان «قندوز» در شمال افغانستان مورد هدف قرار گرفت که در آن حمله بیش از 30 تن از بیماران و پزشکان کشته یا زخمی شدند.
همچنین در مرداد ماه امسال نیز گروه طالبان با حمله به شهرستان «تیوره» در استان «غور» تعداد از کارمندان بیمارستانی این شهرستان را کشته و زخمی کرد.
در مهر ماه امسال نیز بر اثر حمله افراد مسلح به کارمندان خارجی صلیب سرخ در استانهای شمالی افغانستان این نهاد بین المللی اعلام کرد که فعالیت هایش را در این کشور محدود و تعداد کارمندانش را کاهش خواهد داد.
آساق*291*1104*1663**انتشار دهنده: خسرو حسینی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۳۰۸۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش شهریه برخی از مدارس غیر دولتی/ شهریه مدارس هیئت‌امنایی چقدر است؟

احمد محمود زاده، رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان با بیان این که الگو شهریه مدارس بر اساس قانون  باید در شورای نظارت مرکزی تعیین می‌شد؛ گفت: الگوی شهریه مدارس غیردولتی تعیین و به استان‌ها ارسال شده است.

وی  با بیان این که تعیین شهریه مدارس غیردولتی در مقایسه با سال گذشته تغییر کرده، افزود: امسال افزایش هزینه درصدی نیست بلکه براساس عملکرد مدارس و مراکز افزایش می‌یابد، احتمال دارد شهریه برخی مدارس نسبت به سال گذشته افزایش و برخی ثابت و حتی برخی نیز شهریه کاهشی داشته باشند.

او ادامه داد: اواخر اردیبهشت نرخ شهریه مدارس غیردولتی استانی ابلاغ می‌شود و در صورت اعتراض مدارس ما پاسخگو خواهیم بود.

وی افزود: براساس ماده ۱۵ و ۱۶ قانون تاسیس مدارس غیر دولتی، دوره تحصیلی، کیفیت آموزشی و پرورشی، فضا، امکانات و تجهیزات آموزشی، فوق برنامه‌ها، تورم و آمایش منطقه به ازای هر مدرسه افراد عضو کارگروه شهریه هر منطقه که شامل رئیس منطقه، معاونین تخصصی، نمایندگان موسسان مراکز و مدارس، انجمن اولیا و مربیان مدیر مشارکت‌های منطقه و استان براساس الگو ارسال شده‌ مبلغی را به عنوان شهریه انتخاب کرده و به مراکز  ارسال می‌شود.

محمود زاده ادامه داد: پس از ارسال و تایید شهریه، مبلغ مورد نظر در پنل مدیریتی مدرسه برای دید عموم با کد مدرسه و اسم مدرسه ثبت می‌شود که همه این فرآیند تا ۳۱ اردیبهشت مشخص می‌شود. بر این اساس ممکن است برخی مدارس کاهش شهریه داشته باشند.

او با بیان این که به مدارسی که کف شهریه را دارند کمک می‌شود تا مشکلی نداشته باشند؛ تصریح کرد: شهریه برخی از مناطق مناسب نیست. بر این اساس، ما توازن و متناسب سازی شهریه میان سقف و کف را دنبال کرده و شهریه بالای مدارس را نیز دنبال می‌کنیم.

محمود زاده با بیان این که مدارس هیئت امنایی شهریه ندارند؛ اظهار کرد: این مدارس در صورت برگزاری کلاس‌های فوق برنامه از والدین شهریه دریافت می‌کنند و برای دروس اصلی( کتب درسی) هیچ شهریه‌ای از اولیا گرفته نمی‌شود.

او ادامه داد: دانش‌آموزان در صورت علاقه و به صورت اختیاری می‌‌توانند در کلاس فوق برنامه درسی شرکت کنند. شهریه کلاس‌های فوق‌ برنامه مدارس هیئت امنایی براساس بخشنامه ثبت‌نام در کمیته‌ها تعیین ‌می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی آموزش و پرورش

دیگر خبرها

  • پوسیدگی دندان شایع‌ترین بیماری بشر/ به طور میانگین هر کودک ۱۲ ساله ایرانی ۲ دندان پوسیده دارد
  • گروسی خواستار تدابیر ملموس ایران برای رفع نگرانی‌ها
  • روند کاهشی شاخص‌های مرده زایی و بستری متصل به تولد در استان همدان
  • مناسب سازی ورودی ادارات دولتی و محیط شهری برای معلولان و جانبازان
  • کنفرانس اصفهان می‌تواند به همکاری هسته‌ای ایران و جهان کمک کند
  • درمان بیماران سرطانی در مراکز دولتی رایگان است/ نشان‌دار شدن بیش از دو میلیون بیمار خاص
  • کاهش شهریه برخی از مدارس غیر دولتی/ شهریه مدارس هیئت‌امنایی چقدر است؟
  • یونیسف: ۶۰۰ هزار کودک در رفح مصدوم، بیمار و دچار سوء تغذیه هستند
  • ۶۰۰ هزار کودک در رفح مصدوم، بیمار و دچار سوء تغذیه هستند
  • قصه زندگی با بودنش آغاز می‌شود + فیلم