Web Analytics Made Easy - Statcounter

امروزه در بسیاری نقاط جهان، آلودگی هوا یکی از مهم‌ترین عوامل خطر برای سلامتی انسان‎ها به حساب می‌آید و تحقیقات نشان می‌دهد مواجهه با آلودگی هوا سبب افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های حاد و مزمن و حتی مرگ می‌شود.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، بعد از عوامل خطر متابولیسمی (گروهی از عوامل خطر شامل چاقی شکمی، فشارخون بالا، دیابت و تری گلیسیرید بالا که خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و سکته را افزایش می‌دهند)، تغذیه ناسالم و دود تنباکو، آلودگی هوا چهارمین مسبب مرگ در دنیا است؛ به‌طوری‌که از هر ۱۰ مرگ، یک مرگ ناشی از آلودگی هوا می‌باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس بررسی که توسط موسسه ملی تحقیقات سلامت جمهوری اسلامی ایران و با همکاری پژوهشکده محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام گرفته، تعداد مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا بیش از شش برابر تعداد مرگ‌های ناشی از مالاریا و بیش از چهار برابر تعداد مرگ‌های ناشی از ایدز است.

بنابر این بررسی، آلاینده‌های هوا انواع مختلفی دارند که خطرناک‌ترین آنها PM۲.۵ نام دارد. این آلاینده شامل ذرات معلق ریز با قطر کمتر از ۲.۵ میکرومتر (چیزی حدود یک سیزدهم قطر موی انسان) است. این ذرات هم به‌طور مستقیم از منابع احتراق، نظیر وسایط نقلیه یا نیروگاه‌ها و هم در اثر واکنش‌های ثانویه بین گازهای آلاینده در اتمسفر به‌وجود می‌آیند که اغلب حاوی ترکیبات کربن، سولفات گوگرد، نیترات و همچنین ترکیبات سمی نظیر فلزات سنگین هستند و به علت اندازه بسیار کوچک، به قسمت‌های زیرین ریه هم نفوذ می‌کنند.

تعداد مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا بیش از شش برابر تعداد مرگ‌های ناشی از مالاریا و بیش از چهار برابر تعداد مرگ‌های ناشی از ایدز است

همزمانی شرایط حاد آلودگی هوا، با پدیده وارونگی حرارتی (اینورژن) نیز حائز اهمیت است و سبب تشدید آلودگی و افزایش چشمگیر غلظت آلاینده‌ها و اثرات آنها می‌شود. لازم به ذکر است که براساس آخرین رتبه‌بندی سازمان جهانی بهداشت، شهر تهران از نظر غلظت آلاینده‌های هوای آزاد در رده ۴۹۷ در بین ۲۹۷۰ شهر دنیا است.

در این بررسی به مطالعه برآورد بار بیماری‌های جهانی که در سال ۲۰۱۷ (سال جاری) به چاپ رسیده، اشاره شده و تعداد مرگ‌های منتسب به آلودگی هوای آزاد در ایران را حدود ۳۳ هزار نفر گزارش کرده، به عبارت دیگر ۸.۶ درصد از کل مرگ‌ها در ایران، ناشی از آلودگی هوای آزاد است.

بررسی موسسه ملی تحقیقات سلامت همچنین به مطالعه دیگری که اثرات اقتصادی ناشی از آلودگی هوا در جهان را طی دو سال ۱۹۹۰ و ۲۰۱۳ میلادی بررسی کرده، اشاره کرده است. این مطالعه از خسارت اقتصادی ۱۳۹۴۰ میلیون دلاری در سال ۱۹۹۰ و خسارتی معادل ۳۰۵۹۹ میلیون دلار در سال ۲۰۱۳ خبر می‌دهد.

مطالعه کمی‌سازی اثرات سلامتی آلودگی هوای شهر تهران که از سال ۱۳۸۹ به بعد، هر ساله توسط پژوهشکده محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام می‌شود، کل موارد مرگ‌ ناشی از همه عوامل در افراد ۳۰ ساله به بالا در شهر تهران را معادل ۴۰۲۳ مورد در سال برآورد کرده و مهم‌ترین علت مرگ ناشی از آلودگی هوای آزاد در تهران هم بیماری‌های قلبی بوده است.

از سوی سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۱۷ (سال جاری) آلودگی هوای آزاد و داخل نیز بررسی شده است. میانگین نرخ مرگ ناشی از آلودگی هوا به‌ازای ۱۰۰ هزار نفر در بین کشورهای با درآمد متوسط رو به بالا معادل ۱۰۳.۵۶، در کشورهای منطقه چشم‌انداز در حدود ۹۶.۲ و در منطقه مدیترانه شرقی ۹۶.۶ است. بر اساس نتایج این گزارش، نرخ مرگ در ایران نسبت به میانگین نرخ مرگ هر سه گروه کشورهای بررسی‌شده، پایین‌تر بوده است.

بنابر اعلام موسسه ملی تحقیقات سلامت، آمار ارائه شده در همه مستندات تقریبا به هم نزدیک است و بین آنها هم‌خوانی وجود دارد. اما آنچه باید مورد توجه قرار گیرد، این است که سیاست‌گذاران و مدیران اجرایی کشور، به این موضوع واقف باشند که با کاهش آلودگی هوا می‌توان از حدود ۳۰ هزار مورد مرگ جلوگیری کرد و با توجه به این‌که حدود ۲۳ درصد از موارد مرگ، با کاهش آلودگی هوا و سایر عوامل خطر محیطی قابل پیشگیری است، توجه به این موضوع باید در سرلوحه برنامه‌های کاهش بار بیماری‌های غیرواگیر کشور قرار گیرد.

همچنین با توجه به این‌که براساس سند چشم‌انداز، جمهوری اسلامی ایران در افق ۱۴۰۴ باید کشوری باشد برخوردار از سلامت، رفاه، امنیت اجتماعی، فرصت‌های برابر و محیط زیست سالم، ضرورت برنامه‌ریزی برای کاهش آلودگی هوا به‌منظور دستیابی به جایگاه مطلوب کشور، ضروری است.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۳۲۹۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانش‌آموزان و کودکان قربانیان اصلی جنایات اسرائیل هستند

مدیرکل آموزش و پرورش استان خراسان رضوی گفت: دانش‌آموزان و کودکانی غزه که هنوز سن‌شان به مرحله دانش‌آموزی نرسیده است قربانیان اصلی جنایات رژیم صهیونیست هستند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، سید امیر شوشتری در مراسم یادواره شهدای معلم که با محوریت گرامیداشت شهید معلم غلام محمد پایرنج برگزار شد، اظهار داشت: این روزها در فلسطین کلاس‌های درس دایر نیست و معلمان و دانش‌آموزان شهید می‌شوند و حتی کودکانی که هنوز سن آنها به مرحله دانش‌آموزی نرسیده است اینها قربانیان اصلی این جنایات صهیونیست هستند.

وی خطاب به دانش‌آموزان افزود: اگر در هرموقعیتی، یادواره شهدایی برگزار می‌شود به این دلیل است که امنیت بالاترین ارزش هر جامعه محسوب می‌شود، اگر امنیت نباشد رشد و ارتقای جامعه شکل نمی‌گیرد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان خراسان رضوی تصریح کرد: باید قدر امنیتی که به سختی و با از دست دادن جوانان کشورمان به‌دست آمده را بدانیم؛ باید قدر خانواده‌های شهدای بزرگوار را بدانیم و از این خانواده‌ها صبر و بردباری را درس بگیریم و مسیر زندگی خود قرار دهیم؛ ما باید الگوی رفتاری زندگی‌مان، همانند الگو رفتاری زندگی 36000 شهید والامقام باشد و این شهدا هستند که تا پایان همیشه زنده هستند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان خراسان رضوی گفت: شهدای معلم کسانی بودند که در جبهه جنگ شرکت کردند و در آن شرایط تدریس می‌کردند و درس اخلاق و رفتار و کردار را به خوبی به رزمندگان منتقل می‌کردند. 

وی ادامه داد: معلمینی که قدم در عرصه جهاد گذاشتند و در دفاع مقدس شرکت کردند جزو گروه معلمین خاص و ویژه ای هستند. زمانی که  جنگ تحمیلی شروع شد، انسان‌های فرهیخته و باسواد بسیار کم بودند کسانی که مدرک تحصیلی داشتند جایگاهشان در میان رزمندگان و آحاد مردم ارزشمند بود و عده‌ای از این افراد تشخیص دادند که به حضورشان در جنگ نیاز است و زمانی‌که امام  مردم را به جبهه فراخواند، افراد بسیار زیادی در هر شرایطی که بودند در این جبهه شرکت کردند.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی تصریح کرد: از جمله برجسته‌ترین و فرهیخته‌ترین شهدای ما، شهدای معلم هستند که تعداد آنها به 5000 نفر هم می‌رسد و آنان در عرصه جبهه هم شغل خود را با رفتار و منش‌شان ادامه دادند.

وی در پایان متذکر شد: ما قدر شهدای معلم خود را می‌دانیم و همچنان طبق گفته پروردگار می‌گوییم که شهدای ما همیشه زنده هستند و نزد پروردگارشان روزی دریافت می‌کنند.

زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدا کمتر از شهادت نیست

حجت الاسلام والمسلمین مهدی حسن‌زاده نامقی، مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی در حاشیه مراسم یادواره شهدای معلم ضمن اشاره به پیام مقام معظم رهبری اظهار داشت: در مقابل موج سهمگین تبلیغات مسموم دشمن باید یاد و خاطره شهدا را زنده نگه داشت.

وی تصریح کرد: شهدا هیچ نیازی ندارند که ما یاد و خاطره آنها را زنده نگه داریم بلکه این نیاز ماست که در عصر فتنه گون غیبت کبری امام زمان(عج) که به تعبیر پیغمبر اکرم(ص) دین داشتن مثل نگه داشتن گداخته‌ای از آتش در کف دست است؛ شهدا مانند ستارگانی هستند که ما راه را گم نکنیم و به آنها تأسی کنیم و سیره عملی آنها را بازخوانی کنیم.

نامقی افزود: امیدواریم بتوانیم سیره شهدا را الگو قرار دهیم و راه آنان را ادامه دهیم.

عرصه امروز ، عرصه‌ جنگ روایت‌ها است

خواهر شهید معلم غلام محمد پایرنج نیز اظهار داشت:در زمان جنگ ایران ما به خون؛ جان و به ایمان احتیاج داشت که پدران و برادران ما نگذاشتند اینها گوشه چشمی به ایران نگاه کنند.

وی افزود: به فرمایش مقام معظم رهبری؛ در پیچ تاریخی قرار داریم که دیگر تکرار نخواهد شد، ما ملتی هستیم که در طول تاریخ بشریت دارای امت و حکومت واحدی هستیم.

این خواهر شهید تصریح کرد: امروز معلمان و دانش آموزان عزیز، با مرکب و قلمی که در دست دارند راه شهدا را ادامه خواهد داد؛ روایت معصومین را داریم که می‌فرمایند: مرکب قلم معلم با ارزش‌تر از خون شهید است؛ امروز عرصه جنگ روایت‌ها در دست دانش‌آموزان است.

وی ادامه داد: این شما هستید که تاریخ را در عرصه‌ جنگ نرم به احسن وجه رقم خواهید زد؛ در عرصه جنگ نرم به فرمایش مقام معظم رهبری؛ ایران برای خروج از این بحران سیاسی و فرهنگی به توان شما دانش‌آموزان و معلمان نیاز دارد.

خواهر شهید معلم غلام محمد پایرنج گفت: امروز شما ثابت کردید تا فتنه را در عالم برنکنید و مقدمه ظهور نباشید برای مهدی صاحب‌الزمان، بر زمین نخواهید نشست.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • شمار قربانیان سیل در کنیا از مرز ۲۲۵ نفر گذشت
  • گواهینامه‌های‌ تقلبی، قربانیان‌ واقعی!
  • شمار قربانیان سیل مهیب در کنیا از مرز ۲۲۵ نفر گذشت
  • قربانیان سیل در کنیا به ۲۲۸ نفر افزایش یافت
  • قربانیان سیل در کنیا به ۲۲۸ نفر افزایش یافت+ فیلم
  • دانش‌آموزان و کودکان قربانیان اصلی جنایات اسرائیل هستند
  • رئیس پلیس فتا: اینستاگرام بیشترین حجم آلودگی جرایم غیر اخلاقی را دارد
  • شمار قربانیان سیل بزریل به ۵۷ نفر افزایش یافت + تصاویر
  • جنگ غزه/ شمار قربانیان به ۳۴ هزار و ۶۵۴ نفر افزایش یافت
  • اعلام آمار جدید قربانیان جنگ غزه