Web Analytics Made Easy - Statcounter

قائم مقام معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز تاکید دارد که بیماری‌های غیرواگیر مهمترین علت مرگ و میر در ایران به‌شمار می‌رود و یکی از مهمترین راهکارها برای پیشگیری از این بیماری‌ها توجه به تغذیه سالم است.

به گزارش  اقتصاد آنلان به نقل از ایسنا، عبدالرسول همتی امروز در همایش آموزش همگانی تغذیه تصریح کرد: مصرف زیاد نمک، شکر، شیرینی و چربی باعث ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، فشار خون و انواع سرطان‌ها می‌شود که باید با تغییر در رفتار و عادات زندگی از ابتلا به این بیماری‌ها پیشگیری کرد .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی آگاهی افراد در زمینه مصرف مواد مضر را بسیار با اهمیت دانست و اظهارکرد: تغییر در رفتار و عادات از جمله مسایلی است که هنوز در جامعه نهادینه نشده است و باید اقداماتی در این زمینه انجام شود.

همتی با اشاره به افزایش آمارهای مربوط به چاقی در دانش آموزان در دهه گذشته گفت: تغییر در سبک زندگی و عادات غذایی را باید از کودکی در نظر داشته باشیم تا موجب تغییر رفتار فرد شود .

قائم مقام معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به نقش معلمان در تغییر رفتار دانش آموزان اظهارکرد:‌ پدران، مادران و معلمان می‌توانند نقش موثری در تغییر رفتار و عادت غذایی کودکان داشته باشند.

وی فراهم کردن زیرساخت‌های شهری را نیز راهکاری برای پیشگیری از چاقی دانست و گفت: با  بستر سازی ‌مناسب شهرداری شیراز در زمینه راه‌اندازی پیاده رو سلامت در سطح شهر، گام خوبی در مسیر سلامت شهروندان برداشته شده است اما مواردی مانند عرضه مواد غذایی غیر بهداشتی و نبود نظارت صحیح در این زمینه یا جایگزینی ساعات آموزشی در مدارس به جای زنگ ورزش، کماکان خطر چاقی در دانش آموزان را به همراه می‌آورد .

همتی همچنین تغییر در برگزاری همایش‌های مراکز بهداشتی درمانی، از تئوری به جامعه محور را حرکتی بسیار ارزشمند دانست و از صدا و سیما، آموزش و پرورش و شهرداری‌ها تقاضا کرد در زمینه فرهنگ‌سازی برای کاهش چاقی و اصلاح سبک زندگی نقش موثرتری ایفا کنند.

به گزارش ایسنا در ادامه این همایش رضیه شناور - مسئول گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی علوم پزشکی شیراز- با تاکید بر روند رو به رشد بیماری‌های غیرواگیر در جامعه گفت: وزارت بهداشت هر ساله کمپین‌های آموزش همگانی تغذیه را با هدف حساسیت زایی در مردم و مسئولان برگزار می‌کند. امسال نیز با توجه به شیوع بالای چاقی و اضافه وزن، شعار «چاقی یا سلامتی، انتخاب با شماست» برای این کمپین در نظر گرفته شده است .

وی با اشاره به اینکه اکثر بیماری‌های قلبی - عروقی و انواع سرطان‌ها ارتباط مستقیمی با چاقی و اضافه وزن دارند،اظهارکرد: تغییر الگوی مصرف از مهمترین دلایل شیوع چاقی است؛ به طوری که این الگوی نامناسب در کشور ما بر اساس مصرف زیاد برنج، کربوهیدرات، مواد نشاشته‌ای همچنین مصرف روغن‌های غیر مفید و از همه مهمتر نبود تحرک ایجاد شده و می‌توان با اطلاع‌رسانی مناسب و بالا بردن آگاهی‌های جامعه، به الگو و عملکردی صحیح دست یافت.

شناور با اشاره به برگزاری پویش ملی آموزش همگانی تغذیه، از 15 تا 30 دی همزمان در سراسر کشور، هدف از برگزاری آن را دستیابی به ساز و کار و همکاری‌های مشترک برای طراحی مداخلات کاهش چاقی و اضافه وزن عنوان کرد.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۳۲۹۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی

 

به گزارش  تابناک به نقل از ایسنا ،سیده معصومه تقی‌زاده با اشاره به نقش تغذیه در پیشگیری و کنترل آسم اظهار کرد: داشتن رژیم غذایی سالم و مناسب، بخش مهمی در کنترل آسم است زیرا چاقی، یکی از معضلاتی است که با آسم در ارتباط است.

 وی افزود: اگر میزان مصرف کالری از میزان سوخت آن بیشتر باشد، ‌قطعا فرد اضافه وزن پیدا می‌کند. این حالت نه تنها برای سلامت فرد ضرر دارد بلکه علائم آسم را نیز تحریک می‌کند. افراد چاق، نشانه‌های شدیدتری از آسم دارند و داروهای بیشتری مصرف می‌کنند بنابراین بهتر است همیشه وزن متعادل باشد.

کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: کاهش مصرف سبزیجات و میوه‌ها و افزایش مصرف غذاهای فرآوری‌شده موجب افزایش شیوع آسم می‌شود. مطالعات نشان می‌دهند افرادی که ویتامین C، بتاکاروتن (پیش‌ساز ویتامین A)، منیزیم و امگا ۳ بیشتری مصرف می‌کنند، کمتر در معرض آسم قرار دارند.

وی بیان کرد: همچنین افرادی که به میزان کافی میوه، و ویتامین‌های C و E و به طور کلی از آنتی اکسیدان‌ها را مصرف نمی‌کنند، اغلب دچار مشکلات ریوی می‌شوند. به نظر می‌رسد رژیم غذایی غنی از آنتی اکسیدان‌ها برای مثال دریافت بیشتر میوه‌ها، سبزی‌ها و روغن زیتون اثر محافظتی بر آسم دوران کودکی داشته باشد.

تقی‌زاده گفت: ماهی و غذاهای دریایی از منابع خوب امگا ۳ هستند و بهتر است سعی شود از مصرف اسیدهای چرب ترانس و روغن‌هایی که درصد زیادی امگا ۶ دارند، خودداری شود.

پیشنهادهای تغذیه‌ای برای بیماران مبتلا به آسم
وی با بیان اینکه اغلب افراد مبتلا به آسم، کمبود ویتامین D دارند، افزود: شیر، تخم مرغ و ماهی منابع خوب این ویتامین هستند ولی تابش مستقیم نور خورشید منبع اصلی این ویتامین است.

کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: برخی از افراد عدم تحمل به لاکتوز دارند که در واقع حساسیت محسوب نمی‌شود اما علائم آسم را تشدید می‌کند. برخی افراد نیز نسبت به تخم مرغ، شیر و یا ماهی حساسیت دارند. حتی مصرف بسیار کمی از این مواد غذایی، منجر به بروز واکنش‌های حساسیتی و تحریک آسم می‌شود. از آن جایی که آلرژی منجر به تشدید علائم آسم می‌شود، اگر والدین احساس می‌کنند با مصرف هر غذایی تنگی نفس کودک تشدید می‌شود باید آن ماده غذایی را در برنامه غذایی کودک محدود کنند. انواع فلفل، زعفران، کرفس، انگور و خربزه برخی از این مواد غذایی هستند.

چه موادی علائم آسم را تشدید می‌کنند؟
وی عنوان کرد: سولفیت یکی از موادی است که به غذاها اضافه می‌شود تا به تازگی مواد غذایی کمک کند و از رشد کپک جلوگیری کند اما همین ماده می‌تواند منجر به تشدید علائم آسم در افراد مبتلا به این بیماری شود. سولفیت‌ها در برخی غذاها مانند میوه‌های خشک، میگو، آبمیوه‌های اسیدی، نوشابه‌های کولا و بسیاری از غذاهای فرآوری شده وجود دارند، بنابراین توجه به برچسب غذایی مواد غذایی اهمیت دارد.

تقی‌زاده عنوان کرد: درصد زیادی از افراد مبتلا به آسم، دچار اختلال ریفلاکس اسید معده هستند که موجب می‌شود آسم به راحتی کنترل نشود. کاهش وزن در این افراد، یکی از راه‌های رفع این اختلال و آسم است. پرهیز از مصرف غذاهای تند، کافئین، غذاهای اسیدی، شکلات، الکل و غذاهایی که موجب تشدید نشانه‌های ریفلاکس اسید معده می‌شود نیز از دیگر راهکارهای موثر در این زمینه است.

وی افزود: محدود کردن مصرف غذاهای پرچرب و کاهش حجم وعده غذایی نیز می‌تواند از ترشحات معده که موجب تشدید رفلاکس می‌شود، جلوگیری کند.

کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: بیماران مبتلا به آسم از کورتون به صورت استنشاقی یا اشکال دیگر دارویی استفاده می‌کنند و بنابراین بیشتر در معرض پوکی استخوان هستند، لذا توصیه می‌شود لبنیات کم چرب را در برنامه غذایی خود داشته باشند و مصرف نمک و مواد غذایی غنی از نمک را محدود کند.

وی بیان کرد: بیماران مبتلا به آسم همچنین باید مقدار کلسترول و چربی دریافتی رژیم خود را کاهش دهند. البته قبل از ایجاد هر گونه تغییر در عادات غذایی، حتما باید با کارشناسان تغذیه مشاوره شود.

دیگر خبرها

  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب
  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  • قطع داروهای لاغری مانند اوزمپیک و ویگووی باعث اضافه وزن می‌شود؟
  • هشدار دامپزشکی : شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرما
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان در فارس
  • مهمترین اخبار ۱۶ اردیبهشت/ماجرای فروش گواهینامه‌های رانندگی
  • ۴ نفر مبتلا به تب کریمه کنگو/مردم توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند
  • سمت راست سرتان درد می‌کند؟ این چند روش را امتحان کنید
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد