Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- وزیر کشور در جمع فعالان اقتصادی گفت: نظام برنامه‌ریزی، بودجه‌ریزی، اداری و بانکی ما جزو موضوعاتی هستند که قطعاً آن چالاکی لازم را ندارند برای اینکه بتوانند اهداف بلندی که ما دنبالش هستیم، تأمین کنند. به گزارش خبرنگارگروه سیاسی خبرگزاری میزان، عبدالرضا رحمانی‌فضلی در جلسه دیدار با فعالان اقتصادی که عصر امروز در تالار پیامبر اعظم(ص) وزارت کشور برگزارشد، گفت: با این همه مسائلی که در منطقه وجود دارد باز هم کشوری باامنیت ثابت و پایدار داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  وی افزود: حوادث اخیر هم که در کشور رخ داد در دیگر کشور‌ها مانند فرانسه و آمریکا نیز رخ داد و آمریکایی‌ها حدود ٦ ماه درگیر ١ درصد و ٩٩ درصد بودند لذا اساس امنیت درکشور پابرجاست پس درحوزه اقتصاد هم باید بتوانیم خود را باروش‌هایی که تاکنون بوده و همان روش موجود تطبیق دهیم.

رحمانی فضلی خطاب به فعالان اقتصادی حاضر در جلسه گفت: آنچه که در سخنان شما به آن بیشتر اشاره شد درباره مسائل ساختاری بود که نظام برنامه ریزی، بودجه ریزی، اداری و بانکی ما جزو موضوعاتی هستند که قطعاً آن چالاکی لازم را برای اینکه بتوانند اهداف بلندی که ما دنبالش هستیم را تأمین کنند، ندارند.

وزیر کشور افزود: اگر بخواهیم درباره تحولات در حوزه‌های مختلف واژه مناسبی به کار ببریم بخصوص در حوزه اقتصاد باید از انقلاب نام ببریم، یکبار که انقلاب صنعتی رخ داد و توانست دنیا را تکان بدهد، ولی هم اکنون شاهد انقلابی مستمر هستیم که همواره دگرگونی در مبانی، اصول و شیوه‌های تولید و اقتصاد را نیز مشاهده می‌کنیم و به سرعت تغییرات در حال ایجاد شدن است.

وی اظهار کرد: به همان سرعت نیز عقب افتادگی کشور‌هایی که نتوانستند به آن سرعت گام بردارند را شاهدیم و فاصله‌هایشان زیادی می‌شود.

رحمانی فضلی افزود: ما هم به دلایل تاریخی، ساختاری و سیاسی به قافله توسعه‌ای که در قرون ۱۹ و ۲۰ رخ می‌داد نرسیدیم یا نپیوستیم و همه انباشتگی‌های تاریخی و عقب ماندگی‌ها را می‌خواهیم با سرعت بالا طی کنیم.

وزیر کشور بیان کرد: آن رشدی که مقام معظم رهبری می‌فرمایند، رشد ۸ درصد برای رسیدن به آن باید ایمان واعتقاد داشته باشیم که اگرنداشته باشیم به نظر می‌رسد سرعت لازم را نخواهیم داشت.

وی با بیان اینکه ما باید نگاه و رویکردمان را عوض کنیم، گفت: از همه ظرفیت‌های مختلفی که داریم مانند جمعیتی که با نظام هماهنگ هستند استفاده کنیم همچنین در منطقه‌ای هستیم که بازار خوبی دارد و ۱۴، ۱۵ همسایه به ما پیوسته‌اند که نیازی به پیدا کردن بازار‌های دوردست نداریم و از نظر علم هم دانشگاه‌های بسیار خوب و فعالی داریم و همچنین مدیران بسیار قوی در کشوروجود دارند و امروزه در دنیا برای انتقال تکنولوژی محدودیتی نیست.

رحمانی فضلی اضافه کرد: یک مقدار عقب ماندگی در سیستم بانکی ما برای تطبیق با سیستم‌های بانکی آن‌ها وجود دارد که این مشکل هم قابل رفع است.

وزیر کشور با طرح این پرسش که چرا نمی‌توانیم به سرعت اساسی درتوسعه برسیم، تصریح کرد: این موضوع جزومسائلی است که باید به آن توجه لازم را داشته باشیم. ما وقتی روند کاری این دولت را نسبت به دولت قبل بررسی می‌کنیم حرکت‌های خوبی شکل گرفته نرخ و رشد تورم به شدت کنترل شده و رشد اقتصادی ۱۱ درصد را داشته‌ایم.   و‌ی بابیان اینکه ثبات بیشتری نسبت به قبل داریم، تاکید کرد: ارتباطات بهتری با بازار‌ها پیدا کرده‌ایم، اما اینکه چرا هیچ کدام از این موارد نمی‌تواند آن رشد و سرعت لازم را داشته باشد، وقتی به روند اقتصادی و رشد کشور نگاه می‌کنیم متوجه می‌شویم یک روند سینسوسی دارد بلکه باید به یک روند مستمر ثابت درحوزه‌های مختلف برسیم.  
رحمانی فضلی یادآورشد: دولت تدبیر وامید تمام رویکرد‌ها و موانع و عملکرد‌های دست وپاگیر در حوزه اقتصادی را در این مدت سعی کرده است از سرراه بردارد.

وزیرکشور با اشاره به ایجاد معاونت اقتصادی در وزارت کشور گفت: انصافاً هم این معاونت فعّال است. امّا با مشکلات ساختاری مواجه هستیم که همچنان حاکم است و برخی مسائل سیاسی و امنیتی وجود دارد که نباید ما را با کشور‌های دیگر مقایسه کرد.

وزیر کشور با بیان اینکه نظام اداری ما واقعاً کشش لازم را ندارد تصریح کرد: برخی عادات در مدیران ما باید تغییر یابد. وقتی پنج اختیار را به یک مدیر می‌دهیم، او ابهت خود را در آن‌ها می‌بیند و وقتی یکی را از او می‌گیریم، فکر می‌کند همه چیز را از او گرفته‌ایم.

رحمانی فضلی افزود: چندبار به رئیس جمهور نامه نوشتیم و اعلام کردیم که حاضریم مرکز کلینیک تولید را در وزارت کشور راه‌اندازی کنیم تا وضعیت واحد‌های تولیدی که مشکل دارند را بررسی کند.
انتهای پیام/  

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۳۳۲۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صالحی عمران: نیازمند نظر کارفرمایان صنایع در تدوین برنامه‌های درسی هستیم

ابراهیم صالحی عمران، رئیس انجمن آموزش عالی ایران در گفتگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، با بیان اینکه هر زمان صحبت از ارتباط صنعت و دانشگاه می‌شود، فقط نیاز‌های صنعت و پژوهشی و طرح‌های پژوهشی گفته می‌طرح خواهد شد؛ اظهار کرد: ارتباط ۲ سویه بین دانشگاه و صنعت ملاک است و این ارتباط نباید صرفا در بعد پژوهشی دیده شود، بلکه لازم است تا تمام کارکرد‌های دانشگاه و نسل‌های دانشگاهی در قالب تصویر جامع‌تر نمایان شوند. 

وی افزود: طبیعی است که دانشگاه را سازمانی که در خلاء عمل کند و جدای از جامعه و نیاز‌های صنعتی باشد، نمی‌بینیم. یعنی، صرف اینکه در درون خود به سر ببرد و نگاهی به تحولات گذشته، حال و آینده نداشته باشد تصور غلطی است؛ چرا که دانشگاه همیشه در خدمت جامعه و نیاز‌های جامعه است. 

صالحی عمران تصریح کرد: یکی از کارکرد‌های دانشگاه‌ها تربیت نیروی انسانی متخصص و مورد نیاز بخش‌های مختلف جامعه از جمله صنعت است، آمایش آموزش عالی باید مبتنی بر پاسخگوی نیاز‌های جامعه و منطقه‌ای باشد و تقسیم کار ملی در راستای رسیدن به توسعه متوازن را ببیند، این امر مستلزم اصطلاحات بسیار زیاد در مدل گسترش و توسعه رشته‌ها و سرفصل‌های آموزشی است. 

سرمایه گذاری کشور‌های پیشرفته روی رشته‌های فنی و علوم پایه

رئیس انجمن آموزش عالی ایران ادامه داد: بخش عمده‌ای از دانشجویان کشور در تعدادی از رشته‌ها تحصیل می‌کنند که آن‌ها پاسخگوی تمام نیازها، حرفه‌ها و مشاغل آموزش عالی نیست، در سال‌های اخیر کشور‌های پیشرفته و کشور‌هایی که تجربه ارتباط صنعت و دانشگاه را داشته اند، سرمایه گذاری خاصی در رشته‌های فنی و مهندسی و علوم پایه داشته اند. 

وی گفت: کشور ما باید نظام توزیع متوازن استعداد‌ها را در راستای آموزش عالی ببیند تا استعداد‌های ایران را در بین رشته‌های مورد نیاز خاص پخش کند و روی آن سرمایه گذاری جدی انجام دهد و اسیر نیاز‌های کاذب تقاضای اجتماعی نشود. 

صالحی عمران اضافه کرد: آموزش عالی نمی‌تواند خنثی باشد و مدل گسترش خاصی برای طراحی و راه اندازی رشته‌ها در دانشگاه‌ها نداشته باشد؛ بنابراین آمایش آموزش عالی با توجه به تقسیم کار ملی می‌تواند بخش عظیم ارتباط با جامعه و صنعت حل کند، پس تربیت نیروی انسانی مرتبط با نیاز‌های صنعت امری مهم است. 

لزوم اصلاح مدل برنامه ریزی درسی آموزش عالی

وی تاکید کرد: اصلاح مدل برنامه ریزی درسی آموزش عالی برنامه مهم دیگر است که باید تحقق شود، نیاز صنعت یعنی نیاز به شایستگی ها. دانشگاه‌ها فقط کارمندان دولتی و کادر اداری دولتی تربیت نمی‌کنند و این موضوع در گذشته تاریخ آموزش عالی ایرن بوده است، یعنی دوره تامین کادر دولت از سوی دانشگاه‌ها گذشته است. دانشگاه‌های آموزش عالی باید نیروی انسانی تمام بنگاه‌های بزرگ، متوسط و کوچک را تربیت کند. 

رئیس انجمن آموزش عالی با بیان اینکه شایستگی یعنی دانش، مهارت و نگرش مبتنی بر نیاز‌های صنعت و حرفه‌ای و شغلی؛ تاکید کرد: دوران مدل برنامه ریزی درسی مبتنی بر شایستگی با مدل برنامه ریزی درسی که تعداد محدودی از استادان در اتاق در بسته دور هم جمع می‌شوند و سرفصل تعیین می‌کنند، گذشته است. هم اکنون باید ببینیم که چقدر توانسته ایم از کارفرمایان کمک بگیریم؟ یکی از ویژگی‌های ارتباط با صنعت این است که کارفرمایان، صاحبان صنایع و بنگاه‌های صنعتی و اقتصادی کوچک، متوسط و بزرگ در کنار برنامه ریزان درسی آموزش عالی بنشینند و سرفصل‌ها و نیاز‌های شایستگی‌ها و صلاحیت‌های مورد نیاز را تشخیص دهند و یک برنامه درسی و بخشی مربوط به مهارتی تدوین کنند. 

صالحی عمران اضافه کرد: چه برنامه‌ای برای توانمندسازی اعضای هیئت علمی داریم؟ آیا وزارت علوم برنامه منسجم و دقیقی برای ایجاد شایستگی‌ها در توانمندسازی اساتید دارد؟ استادان چقدر صنعت را می‌شناسند؟ چقدر در صنعت حضور دارند؟ صنایع و معادن بسیاری از کشور‌ها با وزارتین ارتباطات تنگاتنگی دارند، شاید صنعت، معدن، بازرگانی، صاحبان صنایع و خدماتی بسیاری از کشور‌ها در کنار سیستم‌های نظام‌های آموزشی حضور دارند تا بتوانند منطقی و با توجه به نیاز برنامه ریزی کنند، برنامه توانمندسازی استادان مهم است. 

هیئت امنای دانشگاه‌ها نباید اسیر وظایف اداری باشند 

وی ادامه داد: باید نگرش جدی در سیاستگذاری کلان آموزش عالی وزارت خانه‌ها و برنامه ریزی‌های استراتژیک دانشگاه‌ها و دستورالعمل‌های هیئت امنا صورت بگیرد، نباید هیئت امنای دانشگاه‌ها اسیر وظایف اداری و مالی دانشگاه‌ها باشند بلکه لازم است ارتباط وسیع صنعت و دانشگاه را از نزدیک ببینند و برای آن برنامه‌های استراتژیک تدوین کنند. 

رئیس انجمن آموزش عالی تاکید کرد: باید یک سری اصلاحات در نظام اقتصادی و تولید دیده شود، یعنی ارتباط ۲ جانبه بین صنعت و نظام‌های آموزشی زمانی برقرار می‌شود که تحول در تولید صورت می‌گیرد. رشد اقتصادی کشور و افزایش تولید ناخالص ملی کشور مهم است و باید شرایط رشد اقتصادی و توجه به تولید ناخالص ملی از حالت رکود خارج شود. زمانی آموزش عالی و جذب نیروی انسانی می‌تواند سریع‌تر و بهتر صورت بگیرد که بخش‌های صنعت و تولید فعال و پویا باشند و به وضع موجود بسنده نکنند و تحولات را در نظر بگیرند. 

صالحی عمران افزود: ورود به ویژگی‌ها و منطق تولید متغیر و مبتنی بر نیاز‌های متغیر خیلی مهم است، سیستم تولید کشور بیشتر بر تولید انبوه مبتنی است. وقتی نظام تولید مبتنی بر نظام متغییر باشد در مقابل نظام‌های آموزشی هم وادار به تغییر و تحول خواهند شد. 

رئیس انجمن آموزش عالی ایران ادامه داد: بخش صنعت نیابد خود را بی نیاز از آموزش عالی و فضای علمی حاکم بر نظام آموزشی بداند، در اینصورت نظام سنتی در دراز مدت محکوم به شکست می‌شود؛ بنابراین تحول دو جانبه و ارتباطات سنگین بین صنعت و نظام‌های آموزشی به خصوص آموزش عالی باید وجود داشته باشد.

انتهای پیام/

نادیا عابد

دیگر خبرها

  • پیگیری درخواست ها و نامه های مردم در سفر دوم رئیس جمهور به استان سمنان
  • آقای رئیسی! به‌قول حسین‌ شریعتمداری الان زنگ انشا نیست /۳۴ ماه از عمر دولت تان گذشته و شما هنوز دارید می گویید: باید فلان شود و نباید بهمان شود!
  • محمد مهاجری : جناب آقای رئیسی! به‌قول حاج‌ حسین‌ آقای‌ شریعتمداری الان زنگ انشا نیست
  • برنامه‌ریزی برای تبدیل شهرک صنعتی سروستان به قطب جدید صنعتی فارس/راه‌اندازی ناحیه صنعتی کوار
  • رئیسی: شاهد انتخابات با شکوه خواهیم بود
  • لزوم راه اندازی مرکز فرهنگی هنری در مسکن مهر رشت
  • راهنمای راه اندازی خط تولید
  • خبر خوب رئیس سازمان برنامه و بودجه به کادر درمان کشور
  • صالحی عمران: نیازمند نظر کارفرمایان صنایع در تدوین برنامه‌های درسی هستیم
  • باید ضمانت نامه‌های بانکی شرکت‌های دانش بنیان تسهیل شود/بودجه اندک در مقایسه با دانشگاه‌ها