Web Analytics Made Easy - Statcounter

قاچاق میوه‌های خارجی یکی از معضل‌هایی است که گریبان گیر کشاورزان شده است. به همین منظور با حمیدرضا رضوانی کاشانی، کشاورز زحمت کشی که ۱۵ سال است در این زمینه فعالیت می‌کند و توانسته میوه‌های متنوع بسیاری را کشت کند مصاحبه کرده ایم.

سرویس اقتصادی فردا؛ مهسا گربندی: هر سال شاهد ورود میوه‌های خارجی به کشور هستیم که منجر به برهم خوردن نظم بازار و دور ریخته شدن محصولات کشاورزی داخلی می‌شود؛ و با وجود اینکه وزارت کشاورزی واردات انواع میوه به غیر از موز، انبه، آناناس و نارگیل را ممنوع اعلام کرده، اما ظاهرا این ممنوعیت قانونی نیز نتوانسته جلوی ورود کانتینر‌های میوه به کشور را بگیرد؛ به طوری که هم اکنون برخی میوه‌های خارجی مثل آووکادو در بازار کشور موجود است و آزادانه به فروش می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
 
قاچاق میوه‌های خارجی یکی از معضل‌هایی است که گریبان گیر کشاورزان شده است. به همین منظور با حمیدرضا رضوانی کاشانی، کشاورز زحمت کشی که ۱۵ سال است در این زمینه فعالیت می‌کند و توانسته میوه‌های متنوع بسیاری را کشت کند مصاحبه کرده ایم که در ادامه مشروح گفتگوی این کشاورز با خبرنگار «فردا» را می‌خوانید:

فردا: قاچاق میوه‌های خارجی چه ضربه‌ای به کشاورزان می‌زند؟

واردات میوه و قاچاق میوه، کمر ما کشاورزان را خم کرده است. سفره ما کشاورزان هر روز کوچکتر از قبل می‌شود. این در حالی است که حدودا از ۱۵ اقلیم آب وهوایی در کل دنیا، ۱۱ اقلیم از آن در ایران وجود دارد. به همین دلیل محصولات کشاورزی متنوعی را می‌توانیم تولید کنیم. اما متاسفانه هیچ پشتوانه‌ای و هیچ سرمایه گذاری برای اجرای برنامه محصولات وجود ندارد.
یکی دیگر از مشکلات کشاورزان این است که محصولاتشان را خیلی ارزان می‌خرند؛ بنابراین تفاوت قیمت عرضه محصولات تولید شده با آن چیزی که از کشاورز خریداری می‌شود خیلی زیاد است. به طور مثال پیمانکاران، سیب را کیلویی ۵۰۰ تومان از کشاورز خریداری می‌کنند و این میوه تا کیلویی ۵ یا ۶ هزار تومان به فروش می‌رسد.
فردا: تفاوت قیمت میوه‌ای مثل آووکادو چطور؟! کشاورزان چقدر آن را می‌فروشند و تا وقتی به دست مردم برسد قیمت آن چقدر می‌شود؟

آووکادو را از کشاورزان به صورت عمده حدود ۲ الی ۳ هزار تومان می‌خرند. ولی این میوه را دانه‌ای ۱۲ هزار تومان می‌فروشند. البته بعضی اوقات اگر آووکادو ریز باشد؛ کیلویی حدود ۶ هزار تومان از کشاورز خریداری می‌شود. این در حالی است که در برخی از نقاط کشور که اقشار ثروتمند زندگی می‌کنند و در برخی از مناطق لوکس قیمت این میوه به ۲۷ هزار تومان هم می‌رسد.

فردا: مگر واردات آووکادو ممنوع نیست؟ چرا هنوز هم در بازار آووکادو قاچاق می‌بینیم؟
فقط واردات موز، انبه، آناناس و نارگیل آزاد است و به غیر از این‌ها هیچ میوه‌ای نباید به کشور وارد شود و واردات آن ممنوع است. اما مثل اینکه قاچاقچیان به راحتی میوه‌های ممنوعه مثل آووکادو را به راحتی وارد کشور می‌کنند. به همین دلیل کشاورزان متضرر می‌شوند. من نمی‌خواهم وارد جزئیات شوم، ولی در یک جمله می‌گویم که با عدم نظارت صحیح و قاچاق میوه، سفره ما کشاورز‌ها هر روز کوچکتر از قبل می‌شود.

فردا: کشت آووکادو چقدر زمان می‌برد؟

بستگی دارد؛ آووکادو مدل‌های مختلفی دارد که کشت می‌شود. برخی از آووکادو‌ها حالت زودرس دارند، یعنی شما در مدت ۳ تا ۴ سال می‌توانید آن را برداشت کنید. برخی دیگر از مدل‌های این میوه را می‌بینید که کشت کردید، ولی بالای ۵ تا ۶ سال است که میوه نداده! اما به طور کلی اگر بخواهیم آووکادو را بررسی کنیم باید بگوییم که کشت این میوه سودآور است، ولی به قیمت واقعی عرضه نمی‌شود.
از طرفی کشور ما قابلیت بسیار و علاوه بر آن تولیدکنندگانی دارد که بهترین محصولات کشاورزی دنیا را تولید می‌کنند، ولی از آن حمایت نمی‌شود. متاسفانه ما در کشورمان با واردات و قاچاق سیب نیز مواجه هستیم در حالی که خودمان یکی از بزرگترین تولید کننده‌های سیب هستیم و مازاد سیب در حال تبدیل شدن به علوفه دامی می‌شود! اما قاچاقچیان زیر سایه نبود نظارت باعث می‌شوند ذائقه و طعم دلپسند محصولات ایرانی مردم تغییر کند و کشاورزان را متضرر می‌کنند.

فردا: یک مشتری و خریدار میوه چطور می‌تواند محصولات ایرانی را از واردات تشخیص دهد؟ یا همین میوه آووکادو که هم در داخل کشور تولید و هم قاچاق می‌شود، نشانه اینکه بفهمیم وارداتی است یا تولید داخل، چیست؟

اتفاقا این سوالی است که خیلی از مشتریان ما می‌پرسند. ایران تولیده کننده بهترین محصولات کشاورزی دنیا است. از طرفی محصولات کشاورزی دنیا به خاطر ظاهر خوبشان به ایران وارد می‌شوند و مردم ایران می‌گویند عجب میوه خوبی است. در صورتی که به این میوه با ظاهر خوب، بدترین نوع سموم و نگهدارنده محصولات زده شده است. تا آنجایی که من می‌دانم این محصولات قاچاق و ورود به کشور از راه غیرقانونی، یک تا دو هفته زمان می‌برد تا به دست مشتری برسد، به همین دلیل برای نگه داری از آن‌ها مواد نگهدارنده‌ای به این محصولات زده می‌شود تازگی خودش را حفظ کند و مردم بگویند عجب چهره جالبی دارد، ولی مضرات زیادی را برای مصرف کننده ایجاد می‌کند.
یکی از راه‌ها که بهترین و ساده‌ترین است برای شناسایی میوه داخل و یا خارجی، واکس نیترات است که روی محصولات زده می‌شود و بسیار سرطان زا است. این ماده خطرناک را روی محصولاتی مثل آووکادو، سیب و گلابی می‌زنند که این محصولات ماندگاری بالاتری داشته باشند. اصلا یکی از عللی که آووکادو‌های خارجی نرسیده و کال است عدم نفوذ هوا به درون میوه است که واکس نیترات جلوی آن را می‌گیرد. این در حالی است که پرشکان و مشاوران تغذیه اعلام کرده اند که این ماه نگهدارند فوق العاده خطرناک است. تا جایی که یکی از علل سونامی سرطان در کشورمان نیز می‌تواند همین باشد.

فردا: یعنی میوه‌های چرب و براق، واکس نیترات دارد؟

واکس نیترات میوه را چرب می‌کند، ولی باید بگویم که خود آووکادو یک مقدار چربی داخلی دارد که به بیرون نفوذ می‌کند و این دو را نباید با یکدیگر اشتباه بگیریم.
کشاورزان ایرانی ۷ نوع آووکادو که بهترین و گران قیمت‌ترین محصولات آووکادویی دنیا است را تولید می‌کنند. همانطور که گفتم ایران قابلیت کشت محصولات درجه یک در دنیا را دارد. اما متاسفانه درگیر چند نوع مشکل هستیم؛ که واردات ممنوعه یا قاچاق یکی از آنهاست.

فردا: به عنوان یک کشاورز خواسته شما چیست؟

به نظرم مسئولان مربوطه در حوزه کشاورزی به مشکلات ما کاملا واقف هستند و می‌دانند که با چه مسائلی درگیر هستیم. اما نمی‌دانم چرا دست به دست هم نمی‌دهند تا برای یکبار هم که شده مشکلات را حل کنند.
البته الان دیگر توقعی از کسی ندارم، وقتی این حرف‌ها را بار‌ها زده ایم، ولی کسی توجهی نمی‌کند دیگر فایده‌ای ندارد. من بیش از ۱۰ سال زحمت کشیده ام تا توانسته ام ۵۰ نوع میوه لوکس و خاص که در کشور‌های مختلف با آب و هوای مختلف دنیا تولید می‌شده را در ایران کشت کنم. اما مگر کسی صدای من را شنیده است؟ مگر کسی از من حمایت کرده است؟ برای همین است که دیگر توقعی از کسی ندارم.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۳۸۳۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضوابط صادراتی جدید محصولات جنگلی اعلام شد

به گزارش خبرنگار مهر، سازمان توسعه تجارت ایران در بخشنامه ای موضوع ضوابط صادراتی محصولات فرعی جنگل و مرتع را ابلاغ کرد.

در این بخشنامه آمده است: بازگشت به نامه شماره ۱۴۰۲/۱۵۹۱۷۷۸ مورخ ۱۴۰۲/۱۱/۰۸، به پیوست تصویر نامه شماره ۱۷۰۴۹ مورخ ۱۴۰۳/۰۲/۰۱ معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی و ضمائم آن در خصوص ضوابط صادراتی محصولات فرعی جنگل و مرتع به تفکیک اقلام ممنوع صادراتی و (اقلام مجاز مشروط) در صادرات ارسال می گردد. ضمناً طبق اعلام معاونت مذکور صادرات اقلام مندرج در بند ۲ نامه فوق الذکر اقلام) مجاز مشروط) منوط به تایید سیستمی نماینده دفتر توسعه صادرات وزارت جهاد کشاورزی در سامانه گمرک ایران خواهد بود. خواهشمند است دستور فرمایید مراتب یادداشت و به گمرکات اجرایی ابلاغ نمایند.

ضوابط صادراتی محصولات فرعی جنگل و مرتع

برابر مفاد بخشنامه شماره ۱۴۰۲۳۳۰۹۶/۱ مورخ ۱۴۰۲/۱۰/۲۵ سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور موضوع نامه شماره ۱۴۰۳۱۱۵۸/۶۴ مورخ ۱۴۰۳/۱/۲۰ دفتر امور مراتع سازمان مذکور ضوابط صادرات محصولات فرآورده ها فرعی جنگل و مرتع به شرح ذیل است؛

۱- اقلام غیرمجاز جنگلی و مرتعی برای صادرات (صادرات ممنوع): شقاقل، پرسیاوشان زیره سیاه اشنیان شقار، کرفس وحشی و کوهی، کلوس خزه مرزه خوزستانی، گل بنفشه، کشمش کولی، سنبل الطیب مهر، خوش چله داغی سورنجان، قرهقات، بیا تر سرخدار، شمشاد شقایق، ایرانی انواع لالمها، سوسن چهل چراغ، سنبل خوزستانی انواع قارچ خوراکی برداشت از جنگل مان دنبلان سیاه، سیر کوهی (والک) گز، عافی، ریشه و پوست درختان و درختچه های جنگلی، ریزوم، ثعلب ریشه، کوکب ریشه می ریشه کاسنی ریشه ریواس وحشی، ریشه چوبک، ریشه روناس، خاس ریشه زنبق، وحشی ریشه کوکب، وحشی ریشه شیرین بیان، مرتعی ریشه، سریش برگ مورد، بن سرخ، پیاز و گل لاله سرنگون گل اروانه پیاز گل، نرگس بذر جاشیر، خوراکی اجزای کامل درختچه های گز مان، شوکه گز روغنی خاک خاکبرگ جنگلی، زغال و و هیزم.

۲- اهم اقلام مجاز مشروط صادراتی جنگلی و مرتعی: گلپر اسپند خارشتر (ترنجبین، شیرخشت، فرنجمشک مریم، نخودی، چماز گز، شهداد، بیدخت، انچوچک، گل نمدار، درمنه، افسنطین، برنجاسب علف گاو، زبان گل نرگس گز خوانسار گز انگبین آویشن شیرازی کاکوتی، آنغوزه تلخ، آنغوزه شیرین، همیشک انواع سرخس بال، عقابی، عشقه کوله، خاس ترانه، ارغوان باریجه کثیرا، وشاء شکر تیغال انزروت، کاپاریس (لگجی)، علف چای، گل بومادران، گل کاسنی، گل گندم، قدومه شیرازی، بارهنگ بابونه شاتره، موسر (برداشت از مراتع)، کنگر، انواع قارچ خوراکی دنبلان)، سفید قهوه ای و قرمز برداشت شده از توراتع، مستکی سرشاخه آویشن بنایی، سرشاخه آویشن برگ باریک سرشاخه آویشن، کرمانی اندام هوایی، ریواس صمغ طبیعی الله (سقز)، صمغ طبیعی درختان بادام و گیلاس جنگلی (زدو) برگ کنار برگ اکالیپتوس میوه محلب میوه روناس میوه ناخنک کلیل الملک میوه بادام جنگلی کوهی)، میوه زرشک وحشی (جنگلی) میوه نسترن وحشی میوه بنه و بلوط مازوج گال) (بلوط پسته، جنگلی، سماق گردو، جنگلی فندق جنگلی، تخم مرو، مصطکی، زالزالک، اسفناج وحشی، گلابی وحشی، سیب وحشی، جفت، بذر باریجه، بذر آنغوزه، چاشور، میوه خارخاسک و سایر محصولات مرتعی و جنگلی.

برای مشاهده جزییات به اینجا مراجعه کنید.

کد خبر 6092790 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در دولت تصویب شد/ حداقل بگیران ۳۵ درصد
  • حداقل حقوق بازنشستگان 35 درصد افزایش یافت
  • پرداخت حدود هزار میلیارد تومان غرامت بیمه به کشاورزان
  • افزایش ۳۵ درصدی حقوق بازنشستگان حداقل بگیر/ کمترین حقوق ۱۰ میلیون تومان می‌شود
  • افزایش ۳۵ درصدی حقوق بازنشستگان حداقل بگیر/کمترین حقوق آن ها ۱۰ میلیون تومان می شود
  • توقیف کامیون حامل ۶۱۹ کارتن میوه قاچاق در کاشان
  • بررسی مزیت‌های راهبردی اصلاح سهمیه بندی بنزین؛ از خانوادگی شدن سفرها تا استفاده از وسایل نقلیه اشتراکی
  • محصولات داخلی قابل عرضه در بازار داخلی و خارجی است
  • از ۱۰ برند رژ لب تا مکمل تقویتی مو ؛ این محصولات را نخرید، تقلبی است 
  • ضوابط صادراتی جدید محصولات جنگلی اعلام شد