Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه احزاب و تشکل های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حجت‌الاسلام و المسلمین مجید انصاری سخنگوی مجمع روحانیون مبارز در پنجمين كنگره حزب همبستگی که امروز پنجشنبه 21 دی‌ماه در مرکز همایش‌های بین‌المللی صدا‌و‌سیما برگزار شد، با تاکید بر اینکه احزاب در همه جای دنیا برای کسب قدرت شکل می‌گیرد، اظهار کرد: اگر قدرت برای قدرت باشد منفی است، اما قدرت برای اهداف بلند و پیاده کردن آرمان ها الزامی است؛ به عبارتی قدرت باید در خدمت مردم و آرمان ها باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در کشور با نوعی تعارض در مسئله مردم سالاری رو به رو هستیم، خاطرنشان کرد: ساز و کارهای درست برای ساختار مردم سالاری تدبیر نکردیم، هر چهار سال یکبار انتخابات برگزار می شود اما بعد از انتخابات، ساز و کاری برای پیگیری مطالبات نیست.

سخنگوی مجمع روحانیون مبارز ادامه داد: لازم است احزاب هم برای انتخاب اصلح کمک کنند و هم افراد شایسته را انتخاب و سپس پیگیری و مطالبه کنند.

وی افزود: این درست نیست کسی که به مجلس راه یافت بگوید من هستم و خدای خودم. مردم به برند سیاسی و شعار های شما رای دادند و باید مطالبات آنها را تحقق ببخشید.

انصاری اضافه کرد: تعهد حزبی مغایرتی با تعهد بین خود و خدا ندارد، ما امروز در کشور حزب و شبه حزب زیادی داریم که از طریق نهادهایی شکل گرفته که اصلا حق نداشتند وارد دسته بندی های سیاسی شوند.

وی ادامه داد: مسیرهایی توسعه احزاب واقعی در خم و پیچ و بن بست ها هست، اما سوی دیگر سازمانی ایجاد می کنند و با امکانات عمومی تبلیغ می کنند به گونه ای در آستانه انتخابات گذشته شاهد بودیم که هزار هزار مستمع برای برخی سخنرانی ها به امکانات عمومی جا به جا می کردند.

سخنگوی مجمع روحانیون مبارز تصریح کرد: منابع مالی احزاب، کاندیدا و هزینه کردها باید شفاف باشد.

وی با بیان اینکه ما در عرصه عدالت رسانه ای سازماندهی و تشکیلات اشکالات اساسی داریم، گفت: باید گفت و گو میان احزاب شکل بگیرد که قرار بود خانه احزاب جای این مباحث باشد اما عملا به این سمت نرفته است.

وی در ادامه با اشاره به سالگرد درگذشت رییس فقید مجمل تشخیص مصلحت نظام، گفت: از ویژگی های مهم آیت الله هاشمی قلب پر امید ایشان بود که حتی در برخورد با موانع نیز این امید از بین نمی رفت.

انصاری به ذکر خاطره از مرحوم آیت الله هاشمی پرداخت و تصریح کرد: به یاد دارم در زمان ترورهای منافقین و در اواخر مجلس اول همراه آقای لاری خدمت آقای هاشمی رسیدیم و در مورد مسائل روز با ایشان صحبت کردیم که ایشان با آرامشی خاص تاکید کردند که این‌ها مسائلی نیست و خواهد گذشت.

سخنگوی مجمع روحانیون مبارز به آخرین روز دیدار خود با مرحوم هاشمی اشاره و بیان کرد: امن در روز رحلت آقای هاشمی ایشان را در مجمع تشخیص مصلحت دیدم ایشان را سر شار از امید دیدم اما نگران آینده کشور بودند.

وی در ادامه در مورد قانون احزاب گفت: در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و بر اساس اینکه مشارکت عمومی بسیار مهم بود قانون احزاب وجود دارد، اما متاسفانه هنوز تحزب در ایران نهادینه نشده است.

سخنگوی مجمع روحانیون مبارز ادامه داد: اگر به لحاظ مبانی فقهی و شرعی به حزب نگاه کنیم تشکیل حزب می تواند به عنوان یک عمل عبادی باشد و ما در اسلام امر به معروف و نهی از منکر داریم و امر به معروف و نهی از منکر بیشتر به امور اجتماعی و حکومتی است.

وی افزود: تشکیل احزاب واقعی، هدفمند و بزرگ به عنوان یک مستحب موکد و امر مطلوب است که از طریق آن می تواند امر به معروف و نهی از منکر را اجرا کرد.

انصاری در مورد نقش احزاب در بررسی لایحه بودجه، گفت: باید احزاب نیز بتوانند لایحه های بودجه را بررسی کنند و نظرات خود را اعلام کنند تا نمایندگان مجلس از ابتدا به بررسی لایحه بودجه نپردازند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نطام گفت: بعضی‌ها که به مسئولیتی می رسند بعد می‌گویند ما به هیچ حزبی وابسته نیستیم و به این افتخار می‌کنند که به هیچ حزبی وابسته نیستد، در حالی که از طریق احزاب به جایی رسیده اند بنابراین احزاب برای رسیدن به قدرت هستند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۴۲۵۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب جدول منابع و مصارف هدفمندسازی یارانه‌ها

مجلس با تصویب جدول مربوط به منابع و مصارف هدفمندسازی یارانه‌ها (تبصره ۸ قانون بودجه) لایحه بودجه ۱۴۰۳ کل کشور موافقت کرد.

به گزارش مشرق، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه روز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ صحن مجلس در جریان رسیدگی به جدول شماره ۱۴ لایحه بودجه ۱۴۰۳ کل کشور (بخش دوم- جداول) با عنوان «جدول منابع و مصارف هدفمندسازی یارانه‌ها (تبصره ۸ قانون بودجه ۱۴۰۳)» با ۱۵۶ رأی موافق، ۱۹ رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۳ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

رحیم زارع در نشست علنی نوبت صبح امروز (سه شنبه، ۱۱ اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی در توضیح بخش درآمدی جدول ۱۴ لایحه بودجه ۱۴۰۳ گفت: همان مبلغی که دولت در نظر گرفته بود کمیسیون تلفیق و صحن علنی آن را تائید کردند که ۳۱۵ همت برای یارانه نقدی و معیشتی در نظر گرفته شد، کار مهمی که مجلس انجام داد ۱۰ درصد به مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی اضافه کرد که در لایحه ۲۰ درصد بود و به ۳۰ درصد افزایش پیدا کرد.

سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۳، ادامه داد: ۴۲ همت برای کمیته امداد، ۲۳ همت برای بهزیستی، ۱۴۳ همت برای یارانه نان و یارانه دارو و شیرخشک و ملزومات مصرفی برای وزارت بهداشت ۷۴ هزار و ۹۰۰ میلیارد در نظر گرفته شد.

وی افزود: مواردی همچون هزینه سرمایه گذاری در شرکت ملی نفت و شرکت پخش و پالایش فرآورده‌های نفتی و همچنین شرکت گاز را مصوب کردیم و مبالغی را که دولت برای بحث واردات بنزین و گازوئیل نیاز داشت را تامین کردیم که این موارد کلیات جدول ۱۴ است که آنچه دولت در لایحه گنجانده بود در کمیسیون تلفیق نیز به تصویب رسید.

عبدالعلی رحیمی مظفری در مخالفت با جدول ۱۴، گفت: قسمتی از این جدول از محل درآمدهای وزارت نفت می‌باشد که باید قسمتی از آن برگردد و در خود وزارت نفت هزینه شود. لازم است موارد پیگیری شود چرا که امکان دارد مشکلاتی را ایجاد کند.

وی اضافه کرد: قسمت اعظمی از هزینه‌های جاری وزارت نفت خصوص در شرکت ملی گاز ایران که با رقم‌هایی که در این جدول دیده شده قطعا گازرسانی را تعطیل خواهد کرد، همچنین قسمت اعظمی از هزینه‌های جاری شرکت ملی پخش و پالایش فرآورده‌های نفتی که با عددهایی که در این جدول دیده شده حداقل ۲۰ همت کسری دارد.

رحیمی مظفری ادامه داد: قسمتی از هزینه‌های جاری شرکت ملی نفت ایران که پیش بینی حداقل ۴۰ همت کسری دارد اگر ما نتوانیم در زیرساخت‌های نفت هزینه و سرمایه گذاری کنیم نمی‌توانیم تولیدی داشته باشیم حتی اگر زمینه فروش و استخراج نفت نیز وجود داشته باشد ما دچار مشکل خواهیم شد.

علیرضا سلیمی در موافقت با جدول شماره ۱۴، گفت: ما در این جدول حدود ۷ هزار و ۵۸۸ میلیارد تومان از این منابع به دست می‌آید از این رقم در حوزه سرمایه گذاری و کمک به شرکت ملی پخش و پالایش، همچنین در بحث حوزه شرکت ملی گاز کمک‌های بسیار خوبی صورت گرفته است و اگر این جدول حذف شود مشکلات بسیاری را ایجاد خواهد کرد.

نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در این جدول در حوزه یارانه بیمه ملوانان می‌باشد که حدود ۱۰ همت گنجانده شده است، همچنین در این جدول در حوزه کالابرگ الکترونیکی ۳ هزار و ۱۵۰ میلیارد تومان اختصاص پیدا کرده است ما مکرر گلایه می‌کردیم که اگر کالابرگ الکترونیکی توزیع نشود باعث ایجاد تورم خواهد شد که ما در این قسمت بسیار خوب عمل کرده ایم.

وی ادامه داد: به خانواده‌های تحت پوشش کمیته امداد بهزیستی همچنین بحث یارانه نان و یارانه دارو نیز مبالغ بسیار خوبی اختصاص داده شده که لازم است این جدول مورد تائید صحن علنی قرار گیرد.

حاجی بابایی در توضیح جدول ۱۴، گفت: هدفمندی یارانه‌ها حدود ۷۵۸ همت در بخش درآمدها و ۷۵۸ همت نیز در بخش هزینه‌ها است به دلیل اینکه توازن این جدول به هم نخورد ریالی در آن کم و زیاد نشده است حتی ریالی از هزینه‌های نفت نیز کم نشده است. قرار بود دولت ۶۳ همت از محل فروش مشتقات به دست آورد که حذف شده است این ۶۳ همت از طریق مدیریت منابع صورت می‌پذیرد بنابراین این جدول بدون هیچ تغییری ۱۰۰ درصدی نظر دولت است. هرگونه تغییر در این جدول موجب تغییرات کلی می‌شود. در بحث صیادان و ملوانان نیز باید اصلاح شود. صیادان را نیز به آن اضافه می‌کنیم.

داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه در خصوص جدول ۱۴ یادآور شد: این جدول مربوط به هدفمندی یارانه‌ها است، سعی شده با توجه به منابع و محدودیت‌ها تنظیم شود تا هدفمندی یارانه‌ها محقق گردد، ۲ موضوع در آن مورد بررسی قرار گرفت، یکی کالابرگ‌ها که از محل سایر درآمدها باید تعیین می‌شد همچنین در خصوص عنوان صرفه جویی انرژی که در این جدول آورده شده این عنوان با نظر کمیسیون تلفیق تبدیل به درآمدها شده که مورد قبول دولت نیست. پیشنهاد می‌شود همان سایر درآمدها عنوان شود از طرفی کالابرگ‌ها باید به صورت نقدی و در جدول جداگانه‌ای مطرح شود.

بیگی نژاد عضو کمیسیون انرژی در توضیح جدول شماره ۱۴، تاکید کرد: در خصوص زنجیره نفت و گاز مجلس مصوبات کارآمدی را داشته، در جلسات متعدد سرمایه گذاری و بهینه سازی انرژی به درستی تعریف شده است حتی رقم ۱۴.۵ درصد نفت را که تمام پول‌های زنجیره‌ای نفت و گاز است در احکام جداگانه‌ای تقسیم بندی شده، متاسفانه دولت این احکام را رعایت نکرده است به جای رعایت احکام حساب سرمایه گذاری و بهینه سازی را کنار گذاشته و خود تصمیم گیرنده بوده، عملی که انجام داده خلاف مصوبات مجلس است، ما احتیاج به بهینه سازی داریم، برای بهینه سازی پول گذاشته شده، برنامه تنظیم شده است، از دل همان برنامه‌ها باید درآمدها جبران شود و همچنین باید به احکامی که در سال اول و دوم تصویب شده توجه ویژه شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران

دیگر خبرها

  • زمین لرزه سیرچ کرمان خسارت جانی و مالی نداشت
  • پرداخت تسهیلات ۸ هزار پرونده طرح نهضت ملی مسکن قم
  • تسهیلات ۸ هزار پرونده طرح نهضت ملی مسکن قم پرداخت شده است
  • لزوم شفاف سازی در منابع و مصارف بودجه
  • تاکید استاندار لرستان بر اهتمام مدیران در جذب اعتبارات ملی و مدیریت صحیح منابع مالی
  • مسکن مهر چاله‌ های بزرگ دارد
  • نگاهی به وضعیت بودجه احزاب در لایحه بودجه 1403 / مرکز پژوهش های مجلس: وزارت کشور گزارشی از نحوه توزیع کمک مالی به احزاب ارائه کند
  • تصویب جدول منابع و مصارف هدفمندسازی یارانه‌ها
  • رفع چاله‌های بزرگ مسکن مهر در دولت سیزدهم
  • موافقت باشگاه‌های لیگ برتر انگلیس با سقف هزینه؛ منچسترسیتی و منچستریونایتد مخالف!