Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهر یاسوج پر از تلفن عمومی هایی است که تعداد زیادی از آنها دیگر تاریخی شده اند و سالهاست گرد و غبار بی توجهی بر روی آنها نشسته است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از ایل بانو، شهر یاسوج به عنوان مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد بدون شک باید نسبت به بقیه شهرهای استان از نظر زیبا سازی و نمای درون شهری وضعیت مطلوب تر و بهتری داشته باشد به گونه ای که مرکز استان بودن آن نمایان باشد و وقتی فردی به این شهر به عنوان مرکز استان پا می گذارد برایش جذاب باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در میان 16 شهر استان کهگیلویه وبویراحمد شهر یاسوج به عنوان مرکز بیشترین جمعیت یعنی بیش از 108 هزار و 505 نفر در آن زندگی می کنند و با توجه به امار روند هجرت از دیگر شهرهای استان به یاسوج زیاد است و در یک سال اینده این آمار چیز دیگری را نشان می دهد.

زندگی کردن بیش از 108 هزار نفر در این شهر می گوید که این تعداد فرد اکثرا هر روز و گاهی نیز دو روز و و شاید هفته ای یک بار وارد شهر یاسوج می شود و از امکانات آن استفاده می کنند امکاناتی که در برخی بخش ها کمبودهایی دارد.

با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی ها روز به روز شهرهای کشور و جهان رشد می کنند و از امکانات و تجهیزات نوین در بسیاری از بخش ها استفاده می کنند به گونه ای که اگر یک شهر را با ده سال قبل آن مقایسه کنید تفاوت های زیادی را هم از نظر جمعیت و هم از نظر زیبایی در آن مشاهده می کنیم.

استان کهگیلویه و بویراحمد به عنوان یک درصد جمعیت ایران و یک درصد خاک ایران همچنین دارنده 10 درصد آب و جنگل های ایران به عنوان یک استان لر نشین  در سال ۱۳۴۲ به مرکزیت شهر یاسوج تاسیس و به واسطه قلمرو ایل بویراحمد و ملاحظات سیاسی در اسفند ماه سال ۱۳۵۵ هجری شمسی با همان محدوده جغرافیایی به استان تبدیل شد.

این استان به ویژه شهر یاسوج از آن زمان تا کنون یعنی بعد از گذشت بیش از چهل سال از استان شدنش در بسیاری از زمینه های پیشرفت زیادی کرده است و مردم این استان از نعمت های زیادی برخوردار شدند شهر یاسوج به عنوان مرکز استان در برخی از زمینه ها در بحث تکنولوژی پیشرفت هایی داشته است.

با وجود همه این موارد برخی مواقع در این شهر چیزهایی دیده می شود که  انسان را به 10 سال قبل می برند سال هایی که حتی داشتن یک تلفن همراه آرزو بود و هرکس تلفن همراه می خرید به نوعی جز باکلاس ها به حساب می آمد و همه برای یک دقیقه بازی با آن سر و دست می شکستند.

اما امروزه به دلیل وجود تجهیزات و  ارتباطات جمعی یک کودک 5 ساله هم می تواند با تلفن همراه کار کند چیزی که در ده سال قبل خیلی عجیب به نظر می رسید و مردم معمولا از تلفن عمومی استفاده می کردند با وجود چنین پیشرفت هایی انتظار می رود شهر یاسوج نیز رشد کند و جلو برود.

در یاسوج تلفن عمومی هایی وجود دارند که به جرات می توان گفت متعلق به 10 سال قبل و یا بیشتر است تلفن هایی که اکثرا یا زنگ زده اند و یا دیگر توان رساندن صدای شما را ندارند و بوق اشغال می زنند باجه های این تلفن های عمومی رنگ و رو رفته اند و به مکانی برای تبلیغات تبدیل شده اند.

هر چند با وجود تلفن همراه شاید کمتر کسی سراغ تلفن عمومی برود اما حتما کسی در این شهر پیدا می شود که از تلفن همراه استفاده نکند و یا تلفنش خاموش شود و نیازمند یک تماس اضطراری باشد آن وقت باید چه کند.؟!

باجه تلفن های زیادی در شهر یاسوج وجود دارد که معلوم است سالهاست تمیز نشده اند و خاک می خورند باجه هایی که چسب پوسترهای تبلیغاتی بر روی آنها مانده است و نمایی زشت برای برای شهر  ایجاد کرده است چیزی که معاون عمرانی استاندار عزیز فیلی گفت.

وی در جلسه شورای ترافیک شهر یاسوج را شهری عقب مانده عنوان کرد و گفت: این شهر اصلا نمای زیبا ندارد و  به جنگل تیرهای برق تبدیل شده است روشنایی خوبی ندراد.

باید به اقای معاون گفت مشکل شهر یاسوج تنها روشنایی نیست نمونه آن همین تلفن های عمومی است که به حال خود رها شده اند یا بلندگو ندارند، یا خرابند و یا هم در در مکانی بدون استفاده نصب شده اند و به مکانی برای لانه کنجشک تبدیل شده اند مردم یاسوج در وسط شهر جایی برای نشستن ندارند این شهر در فصل تابستان کمتر از انگشتان یک دست آبسرد کن دارد.

انتظار می رود مسئولان استان به ویژه شرکت مخابرات برای این تلفن هایی که به حال خود رها شده اند چاره ای بیندیشند و آنها را از این شکل به شکلی جدید تر و نو تر تبدیل کنند که وقتی مسافری یا خود این مردم  در این شهر قصد استفاده از آن را داشته باشند به خوبی استفاده کنند.

      4   گزارش و عکس: زهرا داوودی   انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۴۳۳۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلامت جامعه در گرو کاهش مصرف پلاستیک و سیگار

به گزارش خبرگزاری مهر، حلیا سادات حسینی در آئین تجلیل از فعالان ورزشی حوزه محیط زیست که در نمایشگاه سلامت شهر بوستان لاله برگزار شد با تبریک روز و هفته ملی زمین پاک و هفته سلامت با اشاره به اینکه در کنار حفظ محیط زیست نیازمند توجه عمومی هستیم بیان داشت: مشارکت مردم برای نجات زمین از پلاستیک را مدنظر قرار دادیم و با این شعار به دنبال این بودیم که مردم را در این مسیر مشارکت دهیم.

وی اضافه کرد: پلاستیک ۴۰۰ سال طول می‌کشد که در زمین تجزیه شود و هریک مترمربع از خاک ۱۰۰ سال طول می‌کشد که تولید شود و این سخت است که خاک حاصلخیز و زمین حفاظت شده با پلاستیک آلوده شود.

حسینی با بیان اینکه علاوه بر روند طولانی تجزیه پلاستیک در طبیعت، این تجزیه برای خاک و زمین نیز عوارض جبران ناپذیری در پی دارد، گفت: میکروپلاست‌ها در طبیعت باقی می‌مانند. جانوران نیز از این میکرو پلاست‌ها استفاده کرده و ما نیز از همین جانورانی که چنین موادی را در تغذیه خود داشته‌اند استفاده می‌کنیم. این موضوع سلامت انسان را تهدید می‌کند و عامل مهمی در به خطر افتادن سلامت بدن افراد است.

مدیرکل توسعه پایدار و محیط زیست شهرداری تهران با اشاره به اینکه هفته سلامت فرصت مغتنمی است که به سلامت جسم و در کنار آن روان توجه شود، اظهار داشت: یافته‌های علمی نشان می‌دهد میکرو پلاستیک‌ها ارتباط مستقیم در ابتلای افراد به سرطان دارد. کاهش استفاده از پلاستیک و انتشار میکرو پلاستیک‌ها در طبیعت هم به حفظ محیط زیست وهم به سلامت عمومی جامعه کمک می‌کند و امیدواریم این با کاهش استفاده از محصولات پلاستیکی بتوانیم جامعه‌ای سالم‌تر داشته باشیم.

وی با تاکید بر اینکه در استفاده نکردن از کیسه‌های پلاستیکی مجلس قوانینی را برای کاهش و جلوگیری از استفاده این نوع محصول به تصویب رسانده است، ادامه داد: استفاده کمتر از پلاستیک‌هایی که زیست تخریب‌پذیر نیستند. در سال ۱۴۰۲ تدوین استانداردی برای تعیین این نوع کیسه‌ها در دستورکار قرار گرفته است و از این پس تنها پلاستیک‌هایی که نشان استاندارد زیست تخریب‌پذیر داشته باشند در زمره محصولاتی قرار خواهند گرفت که امکان استفاده از آن باید بیشتر از گذشته در مراکز فروشگاهی و اصناف استفاده شود.

حسینی با بیان اینکه علاوه بر تهدید پلاستیک برای طبیعت و زمین، توسعه شهرنشینی و افزایش جمعیت چالش‌های و خطرات دیگری را برای زمین ایجاد کرده است توضیح داد: ته سیگار چالش جدید حوزه سلامت و محیط زیست است. ته سیگارها دارای انبوهی از سمی‌ترین فلزات سنگین به نام آرسنیک است که تمام حاصلخیزی و قدرت رشد زمین را از بین می‌برد. یکی از دلایل خشک شدن بسیاری از درختان در معابر عمومی است که ناشی از ته سیگارها به خاک و درختان منتقل می‌شود.

وی گفت: ۶۰ درصد از آلایندگی زمین مربوط به مواد شیمیایی و فلزات سنگین ناشی از آرسنیک است و به این دلیل ضرورت دارد با مشارکت مردم تلاش کنیم تا علاوه بر کاهش مصرف پلاستیک به موضوع فیلترهای سیگار و خودداری از رها کردن آن در فضای عمومی توجه بیشتری کنیم.

کد خبر 6087931

دیگر خبرها

  • سلامت جامعه در گرو کاهش مصرف پلاستیک و سیگار
  • دستگیری ۷۰ سارق و کشف ۵۰۰ موبایل مسروقه در پایتخت
  • انتقاد عضو شورا از افزایش خارج از مصوب کرایه‌ها در برخی خطوط تاکسیرانی در پایتخت
  • ورود ۵ هزار اتوبوس نو به حمل و نقل عمومی تا پایان سال
  • ورود ۵ هزار اتوبوس فعال به حمل و نقل عمومی تا پایان سال
  • امسال ۵۰۰ اتوبوس شهری اورهال می‌شود
  • پاکسازی محیط زیست از زباله در سربیشه
  • ورود ۱۰ تا ۱۵ دستگاه اتوبوس جدید به ناوگان حمل و نقل عمومی مشهد
  • امکان مسیریابی حمل‌ونقل همگانی در «اصفهان من» فراهم شد
  • غارت گیاهان کوهی در کهگیلویه و بویراحمد/ تجویز نسخه‌های پیشگیری روی کاغذ مسئولان