Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بلاغ مازندران»
2024-04-24@12:25:41 GMT

سوره‌ای که زود رنجی را از ما می‌گیرد

تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۵۴۹۸۷۶

سوره‌ای که زود رنجی را از ما می‌گیرد

قانون آینه ها می گوید اگر عیبی در کسی دیدیم به حکم آینه بودنِ او برای ما، باید به دنبال آن عیب درخودمان بگردیم.به گزارش بلاغ، سوره مبارکه «همزه» را که میخوانیم جهنم را به عنوان یک حقیقت می شناسیم و بر خطر آن با بندبند وجودمان شهادت می دهیم. این سوره را که می خوانیم طعن و سرزنش و تحقیر دیگران در چشمانمان با جهنم برابر می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زمینه های طعنه زدن در ما، که شامل رویکرد نادرستمان به دنیا و نسبت آن با تحلیل نادرست تر از جاودانگی، از بین می روند؛ زیرا وقتی تصوراتمان درمی مانند از عظمت شعله هایی که خداوند بر افروخته باشد، و طلوعش از دل هاست، احدی از آن بیرون نمی ماند و امتدادش همه مراتب موجودیت انسان است؛ جایی و زمینه ای برای همز و لمز نمی ماند؛ پس آیینه ای می شویم، که به اقتضای آیینه بودن، برایش منظر‌های سه گانه ای را از تصور شکسته شدن، آداب و قواعد شکسته نشدن و نشکستن و مصادیق عینی کسانی که نمی شکنند تصویر می شود. این سوره، زودرنجی و شکنندگی را از تو می گیرد و پاکت می کند.

در مطلب قبلی با موضوعیت علل وتبعات صفت عیب جویی و تحقیر دیگران وعاملی که موجب تحقیر و خرد شدن انسان طعنه زن می‌شود با عنوان خردشدن انسان متلک گو!/حرف‌هایی که آتشت میزند اشاره کردیم.


در ادامه ،این مطلب بر اساس آیات ابتدا تا انتهای سوره مبارکه همزه به اشکال و انواع بازگو کردن عیوب دیگران را اشاره می کنیم .

 

قانون آینه بودن دیگران/عیوبی که تضمینی نیست پیدا نکنیم

وَيْلٌ لِكُلِّ هُمَزَةٍ لُمَزَةٍ ﴿۱﴾ واى بر هر بدگوى عيبجويى (۱)

قانون آینه ها می گوید اگر عیبی در کسی دیدیم به حکم آینه بودنِ او برای ما، باید به دنبال آن عیب درخودمان بگردیم. خیلی وقتها مثل آن عیب در خودمان هم پیدا میشود، اما جور دیگری . پس دستی می کشیم و عیب خودمان را برطرف می کنیم و این می شود که ما رشد می کنیم، شکوفا می شویم.

اگر هم مثل آن عیب را در خودمان پیدا نکردیم، خوب می دانیم که تضمینی نیست برای همیشه آن عیب را پیدا نکنیم، پس فکرمیکنیم و خودمان را بیشتر آماده میکنیم، و جلوی خیلی از عیب ها و نقص ها را ازقبل می گیریم، این می شود که باز هم رشد می کنیم وشکوفا می شویم.

وقتی نقصی را در دیگران می بینی معلوم نیست که اصلا درست دیده باشیم، اصلاً شاید شرایط او را درست درک نکرده باشیم، و خلاصه خیلی اگر و اما و شاید دیگردر کار است، اما نواقص و اشتباهات خودمان را خوب می دانیم بر ضعف خودمان به خوبی واقفیم؛ پس این است که دیگر جایی برای عیب گرفتن از دیگران وجود ندارد.

تازه وقتی دیگران با کارهایشان عیب هایمان را به ما نشان می دهند و یا زمینه ایجاد آنها را برطرف می کنند، دیگر جایی نمی ماند برای عیب جویی از آنها فقط می ماند یک مسأله و آن هم اینکه آیا ما هم برای دیگران آینه خوبی هستیم؟  که اگر ما هم قانون آینه بودن را رعایت کنیم، آن وقت است که می شویم مؤمن! همان که آینه است برای برادر مؤمنش.

 

 

خود را جای دیگران بگذار

وَيْلٌ لِكُلِّ هُمَزَةٍ لُمَزَةٍ ﴿۱﴾ واى بر هر بدگوى عيبجويى (۱)

همه ما در موقعیت‌هایی بوده‌ایم که رفتار یا گفتار یک نفر، بد و پر عیب و ایراد به نظرمان برسد. آن رفتار، ممکن است واقعا عیب هم باشد، اما نه آنقدر که ما فکر می کنیم! مثلا یک نفر می‌آید داخل مترو، هول می‌زند که زود روی صندلی بنشیند ،فکر می‌کنی: چه بی ملاحظه! چه خودخواه! حالا دو تا ایستگاه هم بایستی، نمی‌میری که!


دوربین را از خودت بردار بگذار روی او و بگذار روی محیط اطراف، حالا خوبِ خوب نگاه کن دو سکانس عقب‌ترمی رویم.

تمام شب روی پا ایستاده و کار کرده، برسد خانه باید بایستد پای گاز و برای خواهر و برادرهای کوچکش غذا درست کند. اگر اینها را بدانی، هنوز هم به نظرت خودخواه و بی‌ملاحظه می‌رسد؟ باز هم کارش به نظرت یک عیب بزرگ می‌آید؟ بلند نمی‌شوی جایت را به او بدهی ؟! و هزاران اتفاقاق دیگر که درزندگیمان می افتد به نظرت اگر تو جای او بودی، ممکن نبود همین طوری بشوی؟

نگاه به آدم ها  هر چه که هستند با در نظر گرفتن پس‌زمینه اجتماعی و خانوادگی‌شان کمک می‌کند آنها را بیشتر دوست داشته‌باشیم. بدی‌هایشان را از خودشان جدا ببینیم و فکر کنیم آنها هم می‌توانند خوب باشند. و ما هم می‌توانیم بد بشویم و بد باشیم.

 

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۴۹۸۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انواع درد دندان‌ و علل آن | خودمان برای تسکین درد چه کار کنیم؟ | چه زمانی به دندانپزشک مراجعه کنیم؟

به گزارش همشهری آنلاین، همه ما می‌دانیم که برای رسیدگی به دندان‌درد باید به دندانپزشک مراجعه کنیم، اما بعضی وقت‌ها دندان ‌درد گاهی یا جایی به سراغ‌مان می‌آید که به دندانپزشک دسترسی نداریم.
در این گزارش می‌خوانیم که چگونه در چنین موقعیتی دندان‌درد را مدیریت کنیم. پوسیدگی دندان، علت اولیه دندان درد در کودکان و بزرگسالان است. باکتری‌هایی که در دهان ما وجود دارند از نشاسته و قند موجود در غذاهایی که می‌خوریم، تغذیه می‌کنند.

این باکتری‌ها یک پلاک چسبنده به‌وجود می‌آورند که این پلاک به سطح دندان می‌چسبد. باکتری‌های موجود در این پلاک، اسید تولید می‌کنند. این اسید قدرت آن را دارد که سطح سفید و سخت بیرونی دندان را (که به آن مینای دندان می‌گوییم) بخورد و حفره‌ای در آن ایجاد کند. به این حالت، پوسیدگی دندان گفته می‌شود.

نخستین علامت پوسیدگی دندان ممکن است احساس درد باشد. در زمانی که چیزی شیرین، بسیار سرد یا بسیار داغ می‌خوریم یا می‌نوشیم.

اگر پوسیدگی یا حساسیت دندان‌ها به آنها آسیب بزند دندان‌درد به‌ وجود می‌آید. بروز این درد به ‌صورت تیز یا مبهم است و فرد را هنگام جویدن غذا دچار مشکل می‌کند. همچنین موجب عدم تمرکز در طول روز یا اختلال در خواب می‌شود. بهترین راه در هنگام دندان درد، مراجعه به دندان‌پزشک است.

دندان درد چه علتی دارد؟

آبسه دندان

شکستگی دندان

عفونت یا التهاب لثه

نمایان‌شدن ریشه‌ دندان به‌ دلیل تحلیل لثه

دندان قروچه

سینوزیت

کمبود فضا برای رشد دندان عقل

درگیری اعصاب صورت و...

دندان حساس به غذای داغ یا سرد

معمولاً نشانه‌ مشکلی جدی نیست؛ مگر اینکه طول کشیده باشد. این حساسیت به‌ علت پوسیدگی جزئی، مشکل در پُرشدگی قبلی یا پس‌رفتن اندک لثه ایجاد می‌شود.
راه حل این نوع دندان درد:

می‌توانید از خمیردندان مخصوص دندان حساس و مسواک نرم یا خیلی نرم استفاده کنید. هنگام مسواک زدن به‌ جای حرکت جلو-عقب مسواک که باعث سایش ریشه بیرون زده دندان می‌شود فقط از حرکت بالا-پایین استفاده کنید. اگر مشکل برطرف نشد، به دندان‌پزشک مراجعه کنید.

درد تیز و تیر کشنده دندان هنگام جویدن

علت این درد، پوسیدگی، شکستگی و ترک در دندان یا لق شدنِ پرشدگیِ قبلی است. همچنین ممکن است به دلیل آسیب بافت داخل هسته‌ی دندان نیز درد ایجاد شود.

راه حل این نوع دندان درد این است که برای بررسی به دندان‌پزشک خود مراجعه کنید.

دردی که بیش از ۳۰ ثانیه پس از خوردن غذای داغ یا سرد طول بکشد

احتمالاً به علت آسیب برگشت ناپذیر پالپ دندان بوده و به‌دنبال پوسیدگی شدید یا شکستگی ایجاد می‌شود.

راه‌حل این نوع دندان درد مراجعه به دندان‌پزشک جهت روت کانال (درمان ریشه دندان) و حفظ دندان است.

درد ثابت و شدید همراه احساس فشار و تورم لثه

احتمال آبسه‌ دندان و عفونت بافت اطراف و استخوان فک

راه حل این نوع دندان درد مراجعه به دندان‌پزشک و کنترل موقتی درد با داروهای مسکن است.

درد گنگ و احساس فشار در دندان‌های فوقانی و فک بالا

بیشتر به علت سردرد ناشی از سینوزیت است که درد به نواحی صورت، فک و دندان‌های فوقانی انتشار می‌یابد.

راه حل این نوع دندان درد مراجعه به پزشک یا دندان‌پزشک جهت بررسی بیشتر و تسکین موقت درد با داروهای مسکن است.

دندان درد هنگام بارداری

برای مهار آن، می‌توان ضمن مشورت با دکتر داروساز، «استامینوفن»مصرف کرد که نسبت به «داروهای ضد التهابی غیرکورتونی» مثل آسپرین گزینه بهتری هستند.

چگونه از دندان‌درد پیشگیری کنیم؟

بهترین راه برای پیشگیری از درد دندان این است که در حفظ بهداشت و سلامت دندان‌ها و لثه تا حد امکان بکوشیم. برای این که به درد دندان دچار نشویم موارد زیر را جدی بگیریم:

به طور مرتب برای معاینه و بررسی دوره‌ای به دندان‌پزشک مراجعه کنیم. مصرف غذاها و نوشیدنی‌های شیرین را کم کنیم به عنوان نمونه هر روز نوشابه نخوریم بلکه گاهی در موارد خاص از این نوشیدنی‌ها مصرف کنیم. روزی دو بار و هر بار در حدود دو دقیقه با خمیر دندان دارای فلوراید دندان‌ها را مسواک بزنیم.

خودمان برای تسکین دندان‌درد چکار کنیم؟

تا زمانی که به یک دندانپزشک دسترسی یابیم، خودمان می‌توانیم با انجام کارهای زیر به کاهش درد دندان کمک کنیم:

دهان خود را با آب گرم بشوییم.با استفاده از نخ دندان، باقیمانده غذای موجود بین دندان‌ها را خارج سازیم.

با مشورت دکتر داروساز در داروخانه‌های معتبر، از داروهای ضددرد غیرنسخه‌ای استفاده کنیم.

از گذاشتن آسپیرین یا داروی مسکن به صورت مستقیم روی دندان یا لثه دردناک بپرهیزیم؛ زیرا ممکن است به بافت لثه آسیب برساند و حالتی مانند سوختگی به‌وجود آورد.

اگر درد دندان به دنبال ضربه به دندان آغاز شده است، کمپرس سرد مثلاً با یخ از بیرون دهان و روی صورت می‌تواند درد را کاهش دهد.

چه زمانی به دندانپزشک مراجعه کنیم؟

همیشه درد دندان یک وضعیت غیر اضطراری نیست. گاهی لازم می‌شود برای درد دندان بلافاصله به یک مرکز دندانپزشکی مراجعه کنیم. اگر علاوه بر درد دندان، علائم زیر نیز، همزمان وجود داشت بهتر است در اولین فرصت خود را به مرکز پزشکی یا دندانپزشکی برسانیم:

درد یکی دو روز باقی مانده و همچنان ادامه دارد

تب

علائم عفونت مانند ورم، درد در هنگام جویدن، لثه‌های قرمز و ملتهب یا ترشحات بدبو

مشکلات در تنفس یا بلع

تشخیص و درمان نهایی درد دندان را دندانپزشک بهتر از هر شخص دیگری می‌داند.

گاهی اوقات پوسیدگی دندان را به صورت یک نقطه سفید یا قهوه‌ای روی دندان می‌توانیم ببینیم.

سایر علت دندان‌درد به جز پوسیدگی

جمع شدن باقیمانده غذا بین دندان‌ها

التهاب یا عفونت در ریشه دندان یا لثه

ضربه به دندان

ترک برداشتن ناگهانی دندان یا ریشه دندان

ترک افتادن تدریجی دندان در طول زمان

دندان درآوردن مانند درآمدن دندان‌های شیری یا دندان عقل (در صورتی که فضای کافی برای بیرون آمدن نداشته باشد)

سینوزیت عفونی (ممکن است به صورت درد دندان احساس شود)

کد خبر 846360 منبع: فارس برچسب‌ها سلامت دندان و دندانپزشکی خبر مهم

دیگر خبرها

  • شمسایی: به هدف اول خودمان رسیدیم/ حذف ژاپن شگفتی نبود
  • مهرداد صدقی با یک آبنبات جدید به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • انتشار پوستر ششمین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران
  • دعا برای زیاد شدن نور چشم | دستورالعمل برای زیاد شدن نور چشم
  • دعای دفع حشرات؛ مفید برای از بین بردن مورچه، ملخ، موش و…
  • از رنجی که می‌برند...
  • انواع درد دندان‌ و علل آن | خودمان برای تسکین درد چه کار کنیم؟ | چه زمانی به دندانپزشک مراجعه کنیم؟
  • چگونه نظر دیگران را عوض کنیم؟
  • انتشارات سوره مهر با تمرکز بر ۲ کتاب در نمایشگاه کتاب حاضر خواهد شد
  • جشنواره «نقالان سوره» بر روی مهم‌ترین مخاطب هنر دست گذاشته است