Web Analytics Made Easy - Statcounter

فارس نوشت: دو گروه بین المللی در اولین روز جشنواره موسیقی فجر در فرهنگسرای نیاوران روی صحنه رفتند؛ میشاییل کار آهنگساز اتریشی اجرایی را تحت عنوان «جز و شهر» در این سالن برگزار کرد و در ادامه هم تریو وایلداسترینگز از اسلونی به همراه مهیار طریحی کنسرت خود را برگزار کردند. سیامک قلی زاده از منتقدان و روزنامه نگاران حوزه موسیقی به تماشای این دو اجرا نشسته است؛ در ادامه روایت او را از این دو کنسرت می خوانید:

1-من یک روزنامه‌نگار آزاد هستم و جشنواره موسیقی شغلم را به رسمیت نمی‌شناسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین اگر از طریق دوستان و همکاران بلیت پیدا نکنم باید مانند یک شهروند نمونه و مخاطب موسیقی به سایت بلیت فروشی مراجعه کنم. برای اجرای میشائیل کار و گروهش اقدام کردم اما تمام بلیت‌ها فروخته شده بود. در نهایت با همکاری روابط عمومی فرهنگسرا وارد سالن شدم. اما حدود نیمی از سالن خالی بود. این عدد برای اجرای دوم یعنی تریوی wilde strings و مهیار طریحی به دو-سوم می‌رسید. این روال در سال‌های قبل هم وجود داشته است اما معلوم نیست چنین اقدامی از طرف مدیران جشنواره چه سودی دارد. به هر حال تقریباً همه می‌دانند که بلیت‌های این اجراها فروخته نشده و سالن‌ها خالی است. حداقل اگر تا لحظه آخر بلیت فروشی را باز بگذارند شاید چند بلیت بیشتر فروخته شود.

2-اجرای اول برای علاقه مندان سبک جَز بسیار جذاب و با کیفیت بود. گروه در این اجرا به شکل کوارتت بود؛ پیانو، ساکسیفون، کنتر باس و درامز. نوازنده‌ها در بالاترین سطح از نظر هماهنگی و تکنیکی بودند و مهم‌تر از آن درک و دریافت جدیدی از موسیقی جز را ارائه دادند. در این اجرا قطعاتی از دوک الینگتون و تلونیوس مونک اجرا شد اما فضای کلی به قطعات حاکم بود که نشان می‌داد این گروه تنها به ایران نیامدند تا جز استاندارد بنوازند. به نظر می‌رسید قطعات به شکل دقیق آهنگسازی شده و بداهه نوازی در اجرا نقش کمرنگی دارد. در پایان هم قطعه‌ای با فضای شرقی تنظیم شده بود که بی‌کیفیت‌ترین و شلخته‌ترین قسمت اجرا بود. این که نوازنده درامز با توانایی بالا تنبک به دست بگیرد و به اصطلاح تجربه کند ربطی به قطعات دیگر نداشت. همچنین از اواسط اجرا یک شاعر و گوینده رادیو به گروه اضافه شد و در قسمت‌هایی اشعارش به زبان آمانی و انگلیسی را خواند.

3-اجرای دوم مربوط به تریو wilde strings از اسلوونی به همراه نوازنده سنتور مهیار طریحی بود. اجرایی که بیشتر نزدیک به یک تمرین بود. از همان شروع با صداهای وحشتناک میکروفن ویلنسل شروع شد. قطعه اول با یک پیش درآمد از مهیار طریحی آغاز شد و پس از آن طریحی فقط سعی می‌کرد در میان قطعه‌ای که متعلق به گروه بود بداهه نوازی کند. آن هم بداهه‌ای که نه شنیده می‌شد و نه تاثیر در کلیت و فرم قطعه داشت. موسیقی گروه هم به نوعی فاقد هویت شنیداری بود. گیتار کلاسیک با مایه‌های فولک، ویولن با مایه‌های جز و ویلنسل با رویکردی کلاسک، صدای جدید تولید می‌کردند که شاید در کشور خودشان هم مخاطب چندانی نداشته باشد. سوال اینجاست که چرا و چطور چنین گروهی به جشنواره دعوت می‌شود و تصمیم گرفته می‌شود با مهیار طریحی همکاری کند. در حالی که به گفته خودشان تنها 5 ساعت با هم تمرین کرده بودند. اگر جشنواره موسیقی فجر محفلی برای تجربه‌گرایی گروه‌های خارجی است لااقل این فرصت به گروه‌های نوگرای ایرانی هم داده شود تا روی صحنه بیایند و تجربیاتی را برای اولین بار امتحان کنند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۵۰۷۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی استقبال ۱۰ برابری از جشنواره امسال تئاتر کودک و نوجوان رضوی

دبیر چهاردهمین جشنواره ملی تئاتر کودک و نوجوان رضوی با اشاره به گستردگی زمان اجرای عمومی آثار این دوره از جشنواره در شهر‌های مختلف گفت: قطعا امسال شاهد افزایش مخاطب بیش از ده برابری نسبت به سال‌های گذشته خواهیم بود.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مهدی سیم‌ریز با بیان اینکه دوره چهاردهم جشنواره ملی تئاتر کودک و نوجوان رضوی با اجرای عمومی نمایش «چهارمین نفر» به کارگردانی مشترک سولماز محمدی و صادق حسنی در لاهیجان استان گیلان آغاز به کار کرد، افزود: اجرای عمومی اکثر آثار این بخش، از روز پنجم اردیبهشت، شروع و تا سی‌ام این ماه در شهر‌های مختلف و در قالب ده نمایش ادامه خواهد داشت.


وی با بیان اینکه اکثر آثار بر اساس جدول زمانبندی اجرا به روی صحنه خواهند رفت، تصریح کرد: این احتمال وجود دارد که شروع یا خاتمه اجرای برخی آثار در حد یکی دو روز جابه جا شود، اما در کلیت، اجرا‌ها بر اساس جدول اعلام شده خواهد بود.


سیم ریز با بیان اینکه تا چند روز آینده با اجرای عمومی اکثر نمایش‌ها شاهد اوج نمایش‌های این بخش در نقاط مختلف کشور خواهیم بود، عنوان کرد: با تغییر رویکردی که امسال در حذف بخش رقابتی و گرایش به اجرای عموم نمایش‌ها صورت گرفت، قطعا شاهد افزایش مخاطب بیش از ده برابری نسبت به سال‌های گذشته خواهیم بود.
وی خاطرنشان کرد: در دوره‌های قبل هر اثر نهایتا دو اجرای عمومی داشت و در یک بازه زمانی کوتاهی تمام آثار منتخب به اجرا می‌رفتند؛ اما امسال هر اثر جداگانه در مدت دو هفته و در شهر خود ۱۰ تا ۱۵ اجرای عموم خواهد داشت که بی شک با استقبال مخاطب افزایش آمار چشمگیری در این زمینه رقم می‌خورد.


به اذعان وی تغییر رویکرد جشنواره امسال به سمت اجرا‌های عمومی در شهر‌های مختلف، امکان بازدید آثار را برای گستره وسیع‌تری از مخاطبان ایجاد می‌کند و بیش از پیش سبب‌ساز نشر و ترویج فرهنگ رضوی به واسطه هنر تئاتر خواهد شد.


دبیر چهاردهمین جشنواره ملی تئاتر کودک و نوجوان رضوی تاکید کرد: اوج‌گیری استقبال مردمی از این تغییر رویکرد به نسبت سایر دوره‌ها کاملا محرز و قابل پیش‌بینی است.


وی در پایان سخنانش ابرازکرد: به جهت ظرفیت گسترده‌ای که برای اجرا‌های عمومی در استان‌ها ایجاد شده است، امیدوارم امسال بازخورد‌های خوبی از این شکل برگزاری بگیریم و رضایت بیشتری از ناحیه مخاطب مردمی نیز رقم بخورد.

دیگر خبرها

  • از دلنوشته غم‌انگیز آقای پژوهشگر تا قصه یک پل موسیقایی در روسیه!
  • برگزاری پنج کنسرت در نشست ماهانه هنرمندان موسیقی
  • آغاز فعالیت‌های ارکستر نوای آفتاب در سال ۱۴۰۳/ نخستین کنسرت با موسیقی بدون کلام
  • ارکستر نوای آفتاب سال جدید را با موسیقی بی کلام آغاز می‌کند
  • افزایش چشمگیر سطح اجرا‌ها در جشنواره سرود روستایی و عشایری رضوی
  • ملایر میزبان جشنواره موسیقی «شب‌های تاک»
  • پیش بینی استقبال ۱۰ برابری از جشنواره امسال تئاتر کودک و نوجوان رضوی
  • دومین جشنواره سرود فجر بسیج در بوشهر برگزار می‌شود
  • جنگیدن برای ذائقه‌سازی مخاطب موسیقی بسیار سخت شده است
  • از ژاپن تا کلمبیا کنسرت گذاشتم تا برسم به تالار وحدت! | اگر لازم باشد ۲ بار دیگه هم دور کره زمین می‌چرخیدم