Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سرانجام بعد از چند روز اغتشاشات دی‌ماه ۹۶ در ایران به پایان رسید، اما رسانه‌های فارسی‌زبان خارج‌نشین و در رأس همه آنها بی‌بی‌سی فارسی که با آغاز ناآرامی‌ها در چند شهر ایران با ذوق‌زدگی سعی در دامن زدن، هدایت و تشدید حوادث به سوی خشونت بیشتر را داشتند، هنوز هم ماجرا را تمام شده نمی‌دانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رفتار بی‌بی‌سی فارسی در چند روز اخیر بعد از پایان اغتشاشات نشان می‌دهد این شبکه انگلیسی سعی می‌کند تا حد امکان استفاده‌های تبلیغی و روانی خود را از اتفاقات چندروز گذشته ایران برده و حتی زمینه‌سازی برای تکرار اتفاقات در آینده را نیز در دستور کار خود دارد.

بی‌بی‌سی فارسی ابتدا با گزارشی تحت عنوان « از خرداد ۶۰ تا دی ۹۶؛ روش‌های مشابه در برخورد با اعتراضات اجتماعی» رفتار نظام ایران در مواجهه با حرکت‌های اعتراضی و اغتشاشات را هدف پژوهش‌های خود قرار داده است. ادبیات و داده‌های این پژوهش جانبدارانه از نتایج استخراج شده از آن بسیار جالب‌تر است؛ به عنوان مثال در این گزارش رفتار جمهوری اسلامی ایران در برخورد با اغتشاشات دی ماه ۹۶ در مقام مقایسه با حرکت مسلحانه تروریستی منافقین که منجر به کشتار هزاران نفر از هموطنانمان شد، قرار گرفته است و عنوانی که برای آغاز اقدام تروریستی منافقین در ۳۰خرداد ۶۰ انتخاب شده، «تظاهرات اعتراضی» بوده است!

این در حالی است که مسلحانه بودن حرکت منافقین در اسناد و نشریات این گروه تروریستی و در اعترافات اعضای دستگیر شده و جداشده از این فرقه بارها عنوان و اثبات شده است، اما بی‌بی‌سی از این حادثه به عنوان اتهامی اثبات نشده نام می‌برد و حتی به مسلحانه بودن آن هم به عنوان یک اتهام اثبات نشده شبهه وارد می‌کند!

از دیگر خطوطی که بی‌بی‌سی در گزارش‌های خود بعد از اغتشاشات دنبال می‌کند، سعی در تقلیل هزینه‌های ناآرامی در افکار عمومی است تا بازتولید احتمالی اغتشاشات موانع کمتری داشته باشد. به عبارت دقیق‌تر یکی از مؤلفه‌هایی که مردم را در اعتراض به حرکت‌های ناهنجار اغتشاش‌گران به خیابان کشید و شاید هم مانع پیوستن برخی به اغتشاشات شد، تبعات اینگونه اقدامات از جمله بروز ناامنی در کشور است. بی‌بی‌سی در برخی از گزارش‌های خود تمام سعی‌اش را کرده تا اثبات کند بروز این اتفاقات به ناامنی منجر نمی‌شود!

این رسانه انگلیسی در خطابی غیر مستقم به مردم مخالف اغتشاش و آشوب توصیه‌ای با این عنوان ارائه کرده که «حرکت اعتراضی، الزاما ایران را به راه سوریه و یمن نخواهد برد». درواقع بی‌بی‌سی سعی کرده تا به مخاطبان خودش بقبولاند که شورش و اغتشاش و انجام و ادامه اقداماتی از این دست، برای کشور هزینه‌بر نبوده و ابایی از پیوستن به این حرکت نداشته باشند! بی‌بی‌سی در این مطلب و گزارشاتی از این دست همه سعی خود را کرده تا با بررسی موشکافانه ریشه‌های بحران سوریه و یمن، القا نماید که ایران به این وضعیت دچار نخواهد شد! و در ادامه همین راه برای تمایز قائل شدن میان بحران سوریه و اغتشاشات اخیر ایران، هرگونه نقش و هدایت خارجی در اعترضات ایران را انکار کرده و ادعا نموده که این حرکت‌ها فقط ریشه داخلی داشته است؛ البته باید توجه داشت که در عمق این خط بی‌بی‌سی، اعترافی جالب نیز مبنی بر ریشه‌های خارجی بحران سوریه و یمن نهفته است.

اعتراضات بی‌نتیجه نبوده!

اوج خط عملیات روانی بی‌بی‌سی فارسی را می‌توان در القای اثربخش بودن اعتراضات مشاهده کرد. به عبارت دقیق‌تر این خط عملیات روانی برای جلوگیری از فروکش نمودن روحیه ناامیدی در برخی مسببان اتفاقات اخیر ایران است.

درواقع بی‌بی‌سی فارسی با آسمان و ریسمان بافتن سعی کرده به مخاطب خود القا کند که اساساً این حرکت‌ها حتی اگر به دلیل عدم همراهی عمومی یا اقتدار نظام در برقراری و کنترل آرامش و امنیت به نتیجه کلان نرسد، اما نتایجی خرد را به همراه دارد؛ پس تکرار دوباره آن لازم است!

طرح مسائلی مانند عدم افزایش قیمت بنزین یا عدم افزایش برخی کالاهای دیگر در مطلبی با عنوان «تغییر بنیادین لایحه بودجه و رویکرد اقتصادی دولت» از جمله مواردی است که بی‌بی‌سی در اثبات این ادعای خود مطرح نموده است. حال آنکه با یک سرچ ساده در خبرها می‌توان فهمید عدم افزایش قیمت بنزین چند روز پیش از آغاز اولین اعتراضات توسط چندین نفر از نمایندگان مجلس عنوان شده بود و این نمایندگان از رد این لایحه به صراحت صحبت کرده بودند.

در واقع بی‌بی‌سی تلاش کرده به مخاطبانش در داخل کشور آموزش دهد که می‌توان برای هر مشکل کوچک و بزرگی با تجمع و آشوب خواسته خود را تحمیل نمود.

القای ضد حکومتی بودن اعتراضات!

دیگر بهره‌برداری بی‌بی‌سی فارسی را می‌توان در القای ضد حکومتی بودن اعتراضات اخیر عنوان کرد. هرچند این خط در این شبکه انگلیسی از اولین ساعات آغاز اعتراضات در دستور کار قرار گرفته بود، اما بعد از پایان حوادث اخیر نیز به عنوان دست‌آورد و هدف اصلی تجمعات از سوی بی‌بی‌سی عنوان گردید. مطلبی در بی‌بی‌سی فارسی با عنوان «ماهیت اعتراضات و خاستگاه اجتماعی معترضان» دقیقاً بر همین مسئله پافشاری دارد که معترضان دیگر از شکاف‌های میان جناح‌های سیاسی در ایران خارج شده و فقط خواستار تغییر حکومت هستند.

این در حالی است که جمعیت تخریب‌کننده اموال یا شعارهای ناهنجار درصد کمی از اعتراضات را تشکیل می‌دادند و اکثریت افراد با مطالبات به حق اقتصادی و معیشتی و به شکلی مسالمت آمیز به خیابان آمده بودند.

در همین رابطه حداقل در گزارش‌های بعد از اغتشاشات بی‌بی‌سی، تقریباً اثری از خبرهای مربوط به آتش زدن پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران که باعث واکنش بسیاری از مردم شد و اقداماتی نظیر تخریب اموال عمومی دیده نمی‌شود.

به طور کلی می‌توان گفت بی‌بی‌سی دوست ندارد به هیچ عنوان موج بوجود آمده از دست برود و با وجود گذشت چند روز از فروکش نمودن اغتشاشات، هعمچنان با رویکرد تحریک و تلاش برای بازتولید ناآرامی فعالیت می‌کند.  

 

منبع:مشرق

انتهای پیام/

بی‌بی‌سی بعد از پایان اغتشاشات هم به آشوبگران روحیه می‌دهد + عکس

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۵۰۸۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای بازیگرانی که مهاجرت کردند | وضعیت رفتگان اغتشاشات ؛ از تاکسی اینترنتی تا بازی تنها در حد چند دقیقه رقص!

به گزارش همشهری آنلاین، دیرباز بازیگران و هنرمندان بسیاری برای ادامه مسیر کاری‌شان از کشور مهاجرت کردند، ‌ عده‌ای هم کار حرفه‌ای خود را در دیگر کشورها دنبال کردند؛ اما ارتباط‌شان را با میهن‌شان قطع نکردند؛ ‌ ۲ گروهی که حتما سرنوشت متفاوتی دارند.

جدایی از وطن اتفاقی است که نفسش ضرر است، ‌ حال اگر با ضرری دیگر همراه باشد شرایط مشخصی پیدا خواهد کرد.

هنرمندان بسیاری هم با هدف‌های متفاوت مهاجرت کرده‌اند، ‌ عده‌ای بعد از مهاجرت، عداوت با وطن را هم انتخاب کردند و عده‌ای ارتباطشان را با خاکشان قطع نکردند.

به بهانه سخنان اخیر اشکان خطیبی، بازیگری که در ایران شرایط موفقی داشت و به گفته خودش بعد از مهاجرت «به همه چیز پشت پا زده است.» قصد داریم تا به مسیر بازیگرانی که فعالیت در دیگر کشورها را انتخاب کرده‌اند.

از اینجا رونده و از اونجا مونده؛ ‌ از بیماربری تا تاکسی اینترنتی

برای بازیگران یک نقش خاص آغازگر مسیر درخشش در آسمان هنر است، ‌ شاید اگر همین الان هم به چند بازیگر چهره فکر کنید به یادبیاورید که هرکدام با چه نقشی در ذهن‌ها ماندگار شده‌اند.

شاید یکی از ماندگارترین‌های سینما و تلویزیون نقشی است که نه در ایران، بلکه در کشورهای منطقه هم ماندگار شده است؛ مختار ابن ابی عبید ثقفی، قهرمان تاریخی سریال مختارنامه. ماندگاری این سریال تا جایی است که تصویر فریبرز عرب‌نیا را روی ضریح مختار در مسجد کوفه قرار داده است.

فریبرز عرب‌نیا تمامی این اعتبار را رها کرد، به کانادا رفت و امروز راننده خودرو بیماربر است.

همچنین تنها چند روز از اظهارات ارژنگ امیرفضلی بازیگر ایرانی بعد از مهاجرت به کانادا گذشته است، او که بازیگر نقش ماندگار مجموعه «سلام» بود، امروز راننده تاکسی اینترنتی در این کشور است.

رفتگان اغتشاشات سال گذشته، امیدی که خالی ماندن سالن نمایش ختم شد

اغتشاشات و ناامنی‌های سال گذشته باعث شد تا برخی سلبریتی‌ها به امید حمایت‌های خارج از کشور مهاجرت کنند.

از این گروه خیلی حرفی از شرایطشان بیرون نیامد، اما چندی پیش اشکان خطیبی که بازیگری بهتری نسبت به باقی این افراد بود گفت که «از کارهایی که خارج از ایران انجام داده‌ام راضی نیستم.»

حمید فرخ‌نژاد، ‌ مهناز افشار، ‌ برزو ارجمند و احسان کرمی افرادی بودند که همزمان با اشکان خطیبی از کشور خارج شده بودند.

مهناز افشار، اخراج حتی از جمع اپوزوسیون

مهناز افشار بعد از خروج از ایران به واسطه شرایط ملتهب آن زمان با کمک بخشی از افراد در یک برنامه استعدادیابی به‌عنوان داور انتخاب شد، بعد از آن دیگر در رویداد هنری مشخصی حضور نداشته است.

اوج شرایط مهناز افشار جایی اتفاق افتاد که در یک تجمع توسط ایرانیان خارج از کشور و البته برخی از جامعه اپوزوسیون جمهوری اسلامی بیرون انداخته شد.

برزو ارجمند، ‌ بازی تنها در حد چند دقیقه رقص

برزو ارجمند با استفاده از اعتبار خانوادگی‌اش تبدیل به بازیگر معتبری در کشور شد، بازیگری که نام انوشیروان و البته داریوش ارجمند همیشه باعث می‌شد تا احترامش حفظ شود، ‌ هنوز هم به خاظر دارم نمایش ارس را که در نقش یکی از مرزبانان فداکار مرز ارس بازی می‌کرد.

امروز برزو ارجمد فعالیت هنری‌اش محدود شده به حضور در کنسرت خواننده‌های خارج نشین تا شاید مخاطب صدایش کند و برزو کمی آن رقص معروفش را روی سن انجام دهد.

فرخ‌نژاد، ‌ تنها یک مصاحبه و شرکت در فستیوال هنری با فیلمی که با حمایت وزارت ارشاد ساخته شده بود

حمید فرخ‌نژاد هم از روزی که ایران ترک کرد تنها در یک مصاحبه تلویزیونی جلوی دوربین رفته است، ‌ بازیگری که جز حلقه سلبریتی‌های ایرانی بود و حالا مدت‌ها است تجربه‌ای در بازیگری ندارد.

البته فرخ‌نژاد در یک فستیوال سینمایی در کانادا شرکت کرد، اما همین حضور او هم با فیلم «میجر» اتفاق افتاد، ‌ اثری سینمایی که با حمایت بنیاد فارابی ساخته شد تا فرخ‌نژاد تنها عملکرد هنری بعد از مهاجرتش را هم از ایران داشته باشد.

نمایشی که مشترکا روی صحنه نرفت ...

همه ظرفیت از ایران رفته در سال گذشته باهم یک نمایش را روی صحنه بردند، بازیگرانی که هرکدام سالن یک نمایش را در ایران پر از مخاطب می‌کردند، ‌ نمایششان بعد از چند اجرای محدود به دلیل عدم استقبال روی صحنه نرفت.

اتفاقی که سابقه داشت ...

این آینده برای این افراد غیرقابل پیش‌بینی نبود، ‌ پیش از این هم بازیگرانی بودند که اتفاقات سیاسی را دستاویز کردند تا از کشور مهاجرت کنند، رامسین کبرینی بازیگری که بعد از سریال ستایش چهره شد و بعد از خروج از ایران به دلیل نداشتن کار هنری به فعالیت دیگری روی آورد.

رابعه اسکویی هم دیگر بازیگری است که رفت و بعد از شکست به میهن بازگشت و امروز مقابل دوربین به ایفای نقش می‌پردازد.

کد خبر 847556 منبع: فارس برچسب‌ها اغتشاش خبر مهم مهناز افشار بازیگران سینما و تلویزیون ایران مهاجرت چهره‌های مشهور

دیگر خبرها

  • جای دانشجو زندان نیست!
  • «سرزمین شعر» ۱۵ میلیون نفر بازدید کننده داشت
  • پیش‌بینی تازه بورل از زمان پایان جنگ اوکراین
  • تجمع دانشجویان بام ایران در حمایت از خیزش جهانی دانشجویی+ تصاویر
  • شکست سکوت رسانه‌های فارسی زبان در برابر اعتراضات دانشجویان آمریکا
  • حمایت مردم استان اردبیل از خیزش ضد صهیونیستی دانشجویان آمریکا و اروپا
  • ماجرای بازیگرانی که مهاجرت کردند | وضعیت رفتگان اغتشاشات ؛ از تاکسی اینترنتی تا بازی تنها در حد چند دقیقه رقص!
  • فوری | درخواست برخی چهره‌های حامی اغتشاشات برای بازگشت به ایران
  • آمریکا بعد از جنگ ویتنام چنین اعتراضانی ندیده است/ ادامه اعتراضات تا توقف کشتار در غزه
  • محکومیت سرکوب اعتراضات دانشجویی در آمریکا از سوی نمایندگی ایران در سازمان ملل