Web Analytics Made Easy - Statcounter

جمشید حقیقت‌شناس دبیر هنری جشنواره‌ی هنرهای تجسمی فجر با اشاره به وضعیت نامساعد این جشنواره، راهِ مردمی‌شدن هنرهای تجسمی در ایران را تشریح کرد. ۲۲ دی ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۶ فرهنگی موسیقی و تجسمی نظرات

جمشید حقیقت‌شناس دبیر هنری دهمین جشنواره‌ بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر در حاشیه نشست رسانه‌ایِ این رویداد در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، گفت: برگزاری جشنواره‌ هنرهای تجسمی فجر هنوز به درجه‌ای نرسیده است که در پیشبرد اهداف هنرهای تجسمی و کمک به هنرمندان مؤثر واقع شود؛ متأسفانه این جشنواره هنوز به یک رویدادِ افتخارآمیز تبدیل نشده‌است و هنوز برای هنرمندان ما خلقِ یک اثرِ هنریِ خوب مایه‌ی افتخار است نه شرکت در جشنواره‌ فجر؛ برایِ تبدیلِ جشنواره‌ی هنرهای تجسمی فجر به رویدادی که هنرمندان به شرکت در آن افتخار کنند مراحل زیادی را در پیش داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: جشنواره هنرهای تجسمی فجر را برای مردم برگزار می‌کنیم نه متخصصان

حقیقت‌شناس افزود: برند و جایزه‌ی جشنواره‌ی هنرهای تجسمی فجر هنوز نتوانسته به مقامی دست پیدا کند که مورد انتظار ماست و این امر نیاز به زمان دارد؛ دوسالانه‌ ونیز بیش از صدسال سابقه دارد و امروز به جایگاهی رسیده است که صرفاً شرکت در این رویداد برای هنرمندان مهم است نه خودِ اثر. اگر جشنواره هنرهای تجسمی فجر به جایی برسد که شرکت در آن برای هنرمندانِ ما مایه‌ی افتخار باشد آن‌وقت می‌توانیم بگوییم که روند این جشنواره صحیح است و می‌تواند مؤثر باشد؛ در این مسیر اقدامات زیادی باید انجام داد مثلاً برخی تمایل دارند که جشنواره هنرهای تجسمی فجر توسط رئیس‌جمهور افتتاح شود و به عنوان یک رویداد مهم و مؤثر قلمداد شود.

وی با بیان این که تنها اثری که از دوره‌های گذشته‌ تاریخی باقی‌مانده، دستاوردهای هنرهای تجسمی است؛ ادامه داد: بنابراین امروز هم لازم است که توجه ویژه‌ای به این هنرها داشته باشیم؛ نباید گمان کرد که این دانه‌ای که در خاک کاشته شده است نیاز به نگهداری ندارد و خودش رشد می‌کند؛ امروز این دانه از زمین درآمده اما نیاز به آبیاری، رسیدگی و توجه دارد.

مسئولین نباید مستقیماً به سراغ هنرمندان بروند

دبیر هنری جشنواره‌ی هنرهای تجسمی فجر تأکید کرد: در این راستا توجهِ دولت موضوعیت ندارد اما دولت می‌تواند شرایطی را فراهم کند که موجب جلب توجه مردم شود؛ ایجاد یک مکانِ بزرگ و در شأنِ هنرهای تجسمیِ ایران کمک می‌کند که این آثار جایگاه خود را پیدا کنند؛ باعث تأسف است که مسئولین ما مستقیماً به سراغ هنرمندان تجسمی می‌روند و با آنها رایزنی می‌کنند در حالی که هنرمندانِ این عرصه باید صاحبِ مکانی باشند که از طریق آنجا با هنرمندان ارتباط برقرار شود و افرادی که خواهانِ محصولاتِ هنرِ تجسمی هستند به آنجا بروند؛ مثل کسی که برای خرید خودرو به سراغ نمایندگی‌های فروش می‌رود نه کارخانه.

وی درباره دلایل بی‌توجهی به هنرهای تجسمی در مقایسه با سایر هنرها اذعان کرد: هنرهای تجسمی فرهنگ است نه تبلیغات؛ بخشی از هنرهای تجسمی که قابلیت تبلیغات دارد اهمیت خود را پیدا کرده است اما بخشِ عمیقِ هنرهای تجسمی نیاز به زمان و حمایت دارد؛ به عنوان مثال تولیدِ مجسمه، نقاشی و آثارِ معماری به راحتی به دست نمی‌آید و نیاز به وقت، انرژی و اصلاحِ مُکرّر دارد. در دهه‌های پیشین سفارشاتِ محدودی به هنرمندان تجسمی داده شده که خوب بوده است اما کفایت نمی‌کند؛ من معتقدم که توانِ کشور ما بیش از این است و به همین خاطر می‌گویم که ارتباطِ لازم با هنرمندان تجسمی برقرار نشده است.

این هنرمندِ نقاش خاطرنشان کرد: اگر هنرهای تجسمی مردمی شود و تولیدات هنری به مصرف مردم برسد ما دیگر نیازی به حمایت و توجهِ مسئولین از داخل و یا خارجِ کشور نداریم؛ محصولاتِ ما باید در ایران بررسی و استانداردسازی و سپس به خارج از کشور فرستاده شود؛ صدورِ فرهنگ ما به سایر کشورها از طریق همین محصولات است و این‌هاست که در کشورهای خارجی به عنوان نشانه‌هایی از فرهنگِ ایران ماندگار می‌شود.

انتهای پیام/

 

R1489/P1397/S4,40/CT3

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۵۲۰۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراخوان ششمین دوسالانه بین‌المللی «کارتون کتاب» منتشر شد

به گزارش خبرگزاری مهر، فراخوان ششمین دوره دوسالانه بین المللی «کارتون کتاب» با هدف ارایه نگاه هنرمندان ملی و بین المللی در حوزه‌های کتاب و کتابخوانی منتشر شد.

کاریکاتور اندیشه مصوری است که نقش بسیار ارزنده‌ای در برقراری ارتباط و ایجاد انگیزه در مخاطبان داشته و مضمون را مطابق خواست، ظرفیت و سلیقه آنان سوق داده و به سمت اندیشه و عمل دلخواه هدایت می‌کند و در عمق لایه‌های جامعه نهادینه می‌نماید. در راستای عملی‌سازی مأموریت‌های کتابخانه‌های عمومی همچون ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه، ششمین دوسالانه بین‌المللی «کارتون کتاب» با هدف ارائه نگاه هنرمندان ملی و بین‌المللی در این حوزه توسط نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و به دبیری سیدمسعود شجاعی طباطبایی برگزار می‌شود.

محورهای موضوعی این دوره از جشنواره شامل «کتاب، کودک و خانواده»، «کتاب، فراغت، نشاط و آرامش»، «کتاب، عصر دیجیتال و هوش مصنوعی»، «کتاب، کتابخانه و کسب‌وکار»، «کتاب، کتابخانه و پاتوق فرهنگی و اجتماعی»، «کتاب، کتابخانه و رویدادهای مهم اجتماعی» است. همچنین «کتاب، فلسطین و مقاومت غزه» موضوع جنبی این دوره از جشنواره خواهد بود.

علاقه‌مندان می‌توانند در دو بخش حرفه‌ای (ویژه هنرمندان حرفه‌ای) و مبتدی (هنرمندان ایرانی که تاکنون در مسابقات داخلی و بین‌المللی شرکت نکرده‌اند) به ارسال اثر بپردازند.

شرکت در این رقابت برای تمامی هنرمندان حرفه‌ای و مبتدی آزاد است و هر هنرمند می‌تواند حداکثر ۵ اثر در موضوعات تعیین شده به سامانه جشنواره ارسال کند. در این مسابقه هر گونه استفاده از هوش مصنوعی برای خلق اثر باعث حذف آن خواهد شد. تمامی آثار دستی و دیجیتالی پذیرفته می‌شود و برای ارائه آثار دستی، باید عکس باکیفیت از اثر گرفته یا اسکن و ارسال شود. آثار ارسالی نباید تکراری و برگزیده سایر جشنواره‌ها باشد. تمامی حقوق مادی و معنوی آثار ارسالی متعلق به نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور خواهد بود؛ به شرکت‌کنندگانی که آثار آنها به مرحله اول راه پیدا کند، گواهی الکترونیکی حضور و به برگزیدگان نسخه چاپی کتاب آثار تعلق می‌گیرد.

در بخش حرفه‌ای برگزیدگان این جشنواره (نفرات اول تا سوم)، علاوه بر لوح تقدیر و تندیس، هدیه نقدی (به ترتیب مبلغ ۱۰۰۰، ۷۰۰ و ۵۰۰ یورو) و ۳ نفر شایسته تقدیر علاوه بر لوح تقدیر و تندیس، هدیه نقدی ۸۰ میلیون ریالی دریافت خواهند کرد. همچنین ۶ نفر در بخش مبتدی لوح تقدیر و هدیه نقدی ۵۰ میلیون ریالی دریافت می‌کنند. برگزیدگان ایرانی این جشنواره، معادل ریالی جایزه را دریافت خواهند کرد.

علاقه‌مندان به شرکت در ششمین دوسالانه بین‌المللی کارتون کتاب می‌توانند تا تاریخ ۳۱ خردادماه ۱۴۰۳ (۲۰ ژوئن ۲۰۲۴)، با عضویت در سامانه جشنواره به نشانی www.booktoon.ir آثار خود را ارسال کنند. آثار باید به صورت الکترونیکی با فرمت JPEG، رزولوشن حداقل ۲۰۰ دی‌پی‌آی، با طول یا عرض ۲۰۰۰ پیکسل و حداکثر حجم ۱۰۰ مگابایت ارسال شود.

کد خبر 6086680 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • انتشار فراخوان ششمین دوسالانه بین‌المللی «کارتون کتاب»
  • فراخوان دوسالانه «کارتون کتاب» منتشر شد
  • تحریم غرفه رژیم صهیونیستی در بینال ونیز از طرف هنرمندان اسراییلی
  • هنرمندان اسراییلی غرفه رژیم صهیونیستی در بینال ونیز را نگشودند
  • فراخوان ششمین دوسالانه بین‌المللی «کارتون کتاب» منتشر شد
  • سایت غرفه رسمی ایران در ونیز راه‌اندازی شد/عبدالحسینی: دوسالانه هنر ونیز، المپیک هنر‌های تجسمی جهان است
  • معرفی هنرمندان ایرانی در شصتمین دوسالانه هنر ونیز
  • انزوای مطلق رژیم صهیونیستی در المپیک هنرهای تجسمی جهان
  • آنچه که باید درباره شصتمین دوسالانه هنر ونیز بدانید از زبان امیر عبدالحسینی، کیوریتور ارشد پاویون جمهوری اسلامی ایران
  • اثر زیبای احصایی در دوسالانه ونیز رونمایی شد