Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهیدپروزخان شب گذشته در تالار وحدت به سی‌تارنوازی پرداخت؛ تماشاگرانِ این اجرا شاید بیشتر از ۱۰۰ نفر نبودند. ۲۲ دی ۱۳۹۶ - ۱۴:۰۸ فرهنگی موسیقی و تجسمی نظرات

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، دو سال پیش قرار بود سی‌ویکمین جشنواره موسیقی فجر میزبان شجاعت حسین‌خان باشد تا یکی از نابغه‌های موسیقی شرق، در ایران و در قالب جشنواره موسیقی فجر روی صحنه برود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما این اجرا چند روز مانده به آمدنِ شجاعت به ایران، لغو شد. علت لغو آن اجرا هم قانونی بود که کنگره‌ی امریکا تصویب کرده بود و براساس آن برای کسانی که به ایران مسافرت می‌کردند دیگر روادید سفر به امریکا صادر نمی‌شد.

امسال اما ماجرا به گونه‌ای دیگر پیش رفت. شهیدپرویزخان شب گذشته 21 دی 1396 در قالب سی‌وسومین جشنواره موسیقی فجر به اجرای برنامه پرداخت. پرویزخان با ساز «سی‌تار» ابتدا به اجرای قطعه‌هایی از موسیقی سنتیِ هند پرداخت و به حق هم همه را شیفته‌ی نوای سازش کرد. در کنار او نوازنده‌ی ساز تبلا هم حضور داشت.

در ادامه هم پرویزخان قطعه‌ای را اجرا کرد که به قول خودش، متعلق به موسیقی افغانستان است. این قطعه فضایی احساسی داشت.

اجرا شهید پرویزخان از هندوستان، در کنار تمام زیبایی‌هایش، نکته‌ای عجیب در دلِ خود داشت و آن هم صندلی‌های خالیِ تالار وحدت بود. تمامِ بالکن‌های این تالار خالی بود و صندلی‌های همکف هم شاید بیشتر از 100 تماشاگر را به خود نمی‌دید. جالب اینکه سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مهمان ویژه‌ی این اجرا بود.

وقتی کسی مانند شهیدپرویزخان به ایران می‌آید، مسئولان جشنواره باید تبلیغات درستی برای اجرای او داشته باشند و به درستی این اجرا را به مخاطبان معرفی کنند. شاید بهتر بود بیلبوردهایی که در سطح شهر به خوانندگان موسیقی پاپ اختصاص داده شده را به موسیقی‌های جدی اختصاص می‌دادند تا سی‌تارنوازِ مشهورِ هندی مجبور نشود برای صندلی‌هایِ خالیِ تالار وحدت برنامه اجرا کند.

متاسفانه در سی‌وسومین دوره‌ی جشنواره موسیقی فجر، فضاهای تبلیغات شهری به طور عجیبی به خوانندگان پاپ اختصاص داده شده تا فروش بلیت‌های این خوانندگان تضمین شود.

در روزهای گذشته حمیدرضا نوربخش مدیر سی‌وسومین دوره جشنواره موسیقی فجر در گفت‌وگو با یکی از رسانه‌های کشور، معضل به فروش نرفتنِ بلیت‌های جشنواره را به فیلترینگ تلگرام ربط داده بود. اما او هیچ اشاره‌ای به این موضوع نکرده که بیلبوردهای شهری را به چه گروه‌هایی اختصاص داده‌اند. همچنین نوربخش به این نکته اشاره نکرده که مردم حتی با فیلتر شدنِ تلگرام، باز هم با استفاده از فیلترشکن به طور محدود از این شبکه‌ی اجتماعی استفاده می‌کنند.
از طرفی یکی دیگر از شبکه‌های مجازیِ مهم در ایران اینستاگرام است که این شبکه هم پس از اتفاق‌های اخیر، خیلی زود رفع فیلتر شد و اکنون در دسترس مردم قرار دارد.

به هر روی آنچه مُسلم است اینکه؛ اجراهایی که در جدول جشنواره موسیقی فجر قرار دارند و مربوط به موسیقی‌های جدی هستند، برایشان تبلیغات جدی انجام نشده است. در عین حال اجراهای پاپ بیلبوردهای جشنواره را تسخیر کرده‌اند. این درست برخلافِ روح جشنواره فجر است که باید حامیِ موسیقی‌های جدی باشد.

انتهای پیام/

R33357/P1397/S4,40/CT4

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۵۴۸۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هنرمند و بخشی خراسان شمالی به دیدار حق شتافت

به گزارش خبرنگار مهر، عیسی قلی پور از نام‌دارترین بخشی‌های شمال خراسان صبح جمعه پس از تحمل مدت‌ها بیماری دار فانی را وداع گفت.

این هنرمند برجسته موسیقی شمال خراسان مسلط بر روایت‌ها و داستان‌های گوناگون و کهن بوده که هنر خنیاگری خود را از نیاکان خود دریافت نموده بود.

عیسی قلی‌پور مشهور به عیسی بخشی، از نامدارترین «بخشی»‌های خراسان شمالی، هنرمند پیشکسوت موسیقی مقامی (دوتارنواز)، خواننده گویش ترکی بجنوردی، کرمانجی، فارسی و ترکمنی است که تاکنون در جشنواره‌های متعددی شرکت کرده و مدال و دیپلم افتخار در چهارمین جشنواره موسیقی فجر با گویش کرمانجی را داشت.

کد خبر 6095511

دیگر خبرها

  • دویستمین سالگرد سمفونی شماره ۹ بتهوون؛ تاج موسیقی غربی!
  • استقبال دانشجویان و جای خالی مسئولین در اولین روز جشنواره «تیتر ۱۳» + فیلم
  • جشنواره «چای گلاب و عطر حرم» در کاشان برگزار می‌شود
  • تئاتر بچه‌های مسجد باید در چهار گوشه ایران شکل بگیرد/ حضور ۱۴ گروه نمایشی در جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد
  • آغاز بیست‌وسومین حراج شمش طلا از ساعت ۱۲ امروز | متقاضیان حداکثر چند شمش می‌توانند خریداری کند؟
  • آغاز بیست‌وسومین حراج شمش طلا از ساعت ۱۲ امروز
  • گمرک پرویزخان رتبه نخست ترانزیت خارجی از مسیر ایران را کسب کرد
  • استاد موسیقی شمال خراسان را بهتر بشناسیم
  • بخشی خراسان شمالی به دیدار حق شتافت
  • هنرمند و بخشی خراسان شمالی به دیدار حق شتافت