Web Analytics Made Easy - Statcounter


جشنواره فیلم کوتاه کلرمون-فران که روزگاری از یک هفته فیلم کارش را آغاز کرد حالا به جایگاهی رسیده که از مهم ترین رویدادهای سینمایی جهان و محل کشف استعدادهاست.

امتداد نیوز-گروه هنر-اشکان مزیدی: همانطور که در قسمت قبل گفته شد جشنواره فیلم کوتاه کلرمون- فران از پس نگرانی گروه کوچکی از عاشقان سینما در دانشگاه این شهر متولد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنها که در پی توسعه تجاری سالن های سینما و گرایش آنان به پخش فیلم های بلند از سرنوشت آینده فیلم کوتاه بیمناک بودند رویدادی با عنوان «هفته فیلم کوتاه» در انجمن سینمای دانشگاه کلرمون ترتیب داده و با ثبت مانیفست خود به نام «اگه می تونی، فیلم کوتاه رو نجات بده!» به یاری سینمای کوتاه برخاستند. این رویداد کوچک به سرعت و در عرض چند سال از «هفته فیلم کوتاه» داخلی دانشگاه به فستیوالی رقابتی و جهانی تبدیل شد و اکنون بعد از فستیوال کن، بزرگترین جشنواره سینمایی فرانسه و مهمترین رویداد سینمای فیلم کوتاه جهان است و هر سال صدها هزار علاقه‌مند را به رایگان به تماشای فیلم های خود فرامی خواند.

دروازه بهشت

جشنواره کلرمون را «دروازه عبور» نیز می نامند چراکه فیلم هایی که در این رویداد موفق می شوند به مرحله نمایش برسند معمولا توفیق حضور در دیگر جشنواره های بزرگ جهان را نیز می یابند و عاقبت فیلمسازان این آثار برگزیده به ساخت فیلم های بلندی که در جشنواره هایی چون کن به نمایش در می آیند منتهی می شود.

در محافل سینمایی و در پچ پچ میان فیلمسازان فیلم کوتاه نقل است که مدیران این جشنواره انگاری به کرامتی به نام «بمیر یا زندگی کن» مجهزند! چراکه اگر فیلمی در بخش رقابتی کلرمون به نمایش درآید راه خود را به سوی نمایش در حداقل بیست فستیوال بزرگ دیگر، شامل بزرگانی چون ساندنس آمریکا و مونترال کانادا نیز هموار کرده است و بالعکس اگر فیلمی از این فیلتر رد نشود بعید است که برای بقا شانس دیگری داشته باشد.

هم اکنون این فستیوال مقری دایمی به نام La Jetée در خانه خود، کلرمون دارد که عنوان خود را از فیلم کوتاهِ علمی-تخیلی فرانسوی‌ای به همین نام – به معنای اسکله – وام گرفته است؛ فیلمی تحسین شده با محتوایی پسا-رستاخیزی با موضوع سفر در زمان که گویی رسالت کلرمون- فران را نانوشته بیان می کند.

این مقر همچنین مرکزی برای آرشیو آثار کوتاه است و هم اکنوی مخزن آن با غنای بیش از ۱۰۰ هزار عنوان فیلم کوتاه روی عموم باز است.

یکی از سیاست های تحسین شده این مرکز، خرید حق پخش بسیاری از این آثار و نمایش آن در نقاط دور افتاده و مکان های عمومی کشور است. زندان ها، شهر و روستاهای کوچک، مدارس و میادین محلی مراکزی هستند که تیم فستیوال کلرمون با همکاری متخصصان مجرب پروژکشن و صدا، پرده های نمایش خود را برپا می کنند تا پیر و جوان، والد و فرزند شانس بودن در معرض فعالیت های فرهنگی وارتقای سطح سلیقه بصری را داشته باشند؛ مشی و مرامی که می تواند سرمشق مدیران فرهنگی کشور پهناورمان ایران باشد که هنوز بعضی از استان های آن فاقد حتی یک سالن نمایش است!

کوتاه؛ سریع و موثر

اهتمام کلرمون در وقف خود به دنیای فیلم کوتاه، از عقیده زیر بنایی و راسخ آنها به این فرم هنری نشات می گیرد. در این سبک، فیلمساز ریسک بسیار کمتری را در قیاس با آثار بلند متحمل می شود و به ضرورت کوتاهی زمان، می باید به سرعت در هر دو بعد فنی و هنری وارد اجزای قصه گویی شود. همچنین فیلمسازان جوان در پروسه ساخت فیلم کوتاه ابزارهای دیجیتالی بیشتری برای رسیدن به ایده آل تصویری خود در اختیار دارند.

بخش رقابتی جشنواره کلرمون- فران هم اکنون در سه رشته اصلی ملی، بخش بین الملل و آزمون‌گاه (مختص فیلم های تجربی) برگزار می شود که در هر سه بخش جوایز: جایزه بزرگ جشنواره، جایزه ویژه هیات داوران و جایزه بهترین فیلم از نگاه مردم در کنار دیگر جوایز فرعی به آثار برتر زیر ۴۰ دقیقه اهدا می شود.

سینماگران ایرانی به فستیوال کلرمون تعلق خاطر خاصی دارند و طبق آمار موجود، نزدیک به ۲ هزار فیلم در ادوار مختلف از ایران به این جشنواره ارسال شده است که از این تعداد تنها حدود ۱۸۰ فیلم در این سال ها در بخش های مختلف پذیرفته شده اند.

در این میان تنها ۵ فیلم، «نامو» به کارگردانی صلاح صالحی در سال ۲۰۱۳، «خسرو» به کارگردانی امید عبدالهی در سال ۲۰۱۲، «در کوچه باد می‌آید» اثر صبا ریاضی در سال ۲۰۱۰، «هاوار» اثر رحیم ذبیحی در سال ۲۰۰۴ و «گالش منزل» به کارگردانی فرشاد فداییان در سال ۱۹۹۶ مورد تقدیر داوران – Mention du Jury –  قرار گرفته اند. همچنین فیلم های «باغ بی برگی» اثر غزاله سلطانی در سال ۲۰۱۵ به دریافت جایزه فیلم برگزیده دانشجویان دانشگاه کلرمون و «زندگی در مه» اثر بهمن قبادی در سال ۱۹۹۸ به دریافت جایزه ویژه هیات داوران مفتخر شده اند.

در فوریه ۲۰۱۸  میلادی – بهمن امسال – جشنواره فیلم کوتاه کلرمون در چهلمین دوره خود دیگر رویدادی متین و پخته به حساب می آید. فستیوالی مودب که یکی از اصیلترین آمدگاه های هنری محسوب می شود.

در کلرمون- فران به قول بنیانگذارانش، هیچ معیار و ژانر مشخصی برای انتخاب فیلم وجود ندارد و قاعده بر انتخاب فیلم هایی است که هوشمند، دارای هویت بصری تاثیرگذار، با کیفیت بازی و موسیقی بالا و در یک کلام خیره کننده باشند؛ استاندارد، پایمردی و اراده ای که می تواند چراغ راه فستیوال هایی چون جشنواره فیلم کوتاه تهران و یا جشنواره سینماحقیقت در کشورمان باشد تا نمونه های وطنی بتوانند قدم در جای پای بزرگی بگذارند که عمر خود را وقف «کوتاه» کرد و اینک کدخدای این سرزمین محسوب می شود.

در کلرمون- فران باید مراقب افراد کنار دست خود باشید چرا که ممکن است دیرگاهی طول نکشد که نامشان در باشکوه ترین سن ها خوانده شود.

Ashkan.mazidi@gmail.com

true برچسب ها : جشنواره فیلم کوتاه کلرمون-فران را بشناسید/ کوتاهِ خوش قامت! true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۵۵۷۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاپ شات؛ روزی که آسمان انگلیس با شاهکار ژوزه مورینیو آبی شد

چلسی از سال 2004 تمامی جام‌های ممکن را فتح کرده است. شروع این ماجراجویی با آقای خاص رقم خورد. 

طرفداری | 30 آوریل سالگرد آغاز دوران باشکوه چلسی در فوتبال انگلیس محسوب می‌شود. 

18 سال پیش در چنین روزی، چلسیِ تحت ژوزه مورینیو در اولین فصل حضور مرد پرتغالی در فوتبال انگلیس، نخستین جام لیگ برتر تاریخش را فتح کرد. آبی‌ها در هفته سی و پنجم فصل 05-2004 با بریس فرانک لمپارد مقابل بولتون عنوان قهرمانی خودشان را مسجل کردند. چلسی در فصل یادشده طی 38 بازی آمار 25 کلین شیت را به ثمر رساند. شمار گل‌های دریافتی چلسی در مجموع فصل عدد 15 را نمایش می‌داد که بهترین رکورد در تاریخ لیگ برتر محسوب می‌شود. تیم تحت هدایت مورینیو پیش از هفته سی‌ام تنها 9 گل دریافت کرده بود. اگر شکست 1-0 هفته‌های ابتدایی مقابل منچسترسیتی رقم نمی‌خورد، چلسی نیز مانند آرسنال می‌توانست به عنوان تیم «شکست‌ناپذیر»، جام طلایی لیگ برتر را دریافت کند. 

چلسی مخوف لیگ برتر، ماجراجویی اروپایی خودش را نیز با صدرنشینی مقتدرانه در گروهی متشکل از زسکا مسکو، پورتو و پاری سن ژرمن آغاز کرد. پس از کامبک 4-2 در استمفوردبریج مقابل بارسلونا که در مجموع منجر به صعود 5-4 به یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان شده بود، فوتبال متوجه قدرت تیم ژوزه مورینیو شد. آن‌ها در دور بعدی بایرن مونیخ را نیز در مجموع با نتیجه 6-5 از پیش رو برداشتند. با این حال، در نیمه نهایی تمام انگلیسی همه‌چیز برای آبی‌ها به نحوی دیگر پیش رفت. تساوی بدون گل در استمفوردبریج به معنای دردسری بزرگ در ورزشگاه آنفیلد بود. لیورپول که در کنار شکست رفت و برگشت در لیگ برتر، فینال لیگ کاپ را نیز به چلسی واگذار کرده بود، قصد نداشت فرصت انتقام را از دست بدهد. آن‌ها در دیدار برگشت با تکل گل لوئیس گارسیا که از آن به عنوان «گل روح» یاد می‌شود، با حذف چلسی پس از 20 سال راهی فینال اروپایی شدند. ژوزه مورینیو پس از بازی معتقد بود ضربه گارسیا از خط دروازه عبور نکرده است. 

چلسی در اولین فصل ژوزه مورینیو در تمامی رقابت‌ها 107 گل به ثمر رساند که سهم بهترین گلزن آن‌ها یعنی فرانک لمپارد 19 گل بود. دو جام و نرخ پیروزی بیش از 70% کافی بود تا از چلسیِ 05-2004 به عنوان یکی از بهترین تیم‌های لیگ برتر انگلیس یاد کرد. بسیاری از رکوردهای آن تیم تا به امروز دست نخورده باقی مانده‌اند. 

مروری بر آغاز دوران ژوزه مورینیو در چلسی اولین ملاقات با مردی که به وسیله چلسی یک امپراتوری ایجاد کرد روزهایی که همه‌چیز فرق داشت «به آبراموویچ گفتم: فقط پول این مهاجم را پرداخت کن. او برای ما گل‌های زیادی خواهد زد» بعد از قهرمانی در یکی از بهترین فینال‌های لیگ کاپ به‌زودی هم‌تیمی خواهید شد

 

بازگشت به نیوکمپ  لوئیس گارسیا! گل شده بود؟

 

جشن قهرمانی در استمفوردبریج روزی که همه‌چیز نهایی شد

 

جاودان

از دست ندهید ????????????????????????

کری عجیب ستاره سپاهان برای پرسپولیس؛ داستان پلنگ و تمساح هالند سیبیلو؛ استایل عجیب غول نروژی تعجب بایرن مونیخ از پدرخوانده: چرا آن حرف‌ها را زدی؟  سرمربی شمس‌آذر: بین ما و پرسپولیس فرق نگذارید

دیگر خبرها

  • روزی برای قدردانی از سربازان عرصه تولید در تاکستان+ فیلم
  • انتشار فراخوان بخش ویژه «کتاب و سینما» جشنواره فیلم کوتاه تهران
  • راهیابی ۱۰ پویانمایی کوتاه ایرانی در جشنواره روسیه
  • ۱۰ انیمیشن کوتاه ایرانی در جشنواره روسی
  • ۱۰ انیمشن کوتاه ایرانی در جشنواره روسی
  • فیلم| اینجا اشترانکوه است؛ آلپِ ایران
  • راهیابی فیلم کوتاه مدرسه آنالوگ به جشنواره بین‌المللی رشد
  • تاپ شات؛ روزی که آسمان انگلیس با شاهکار ژوزه مورینیو آبی شد
  • ویدیو/ روزی که فوتسال ایران سوم دنیا شد
  • این فیلم بیش از حد برخاسته از جهان شخصی نیست