Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شریان»
2024-05-06@22:07:32 GMT

بزرگترین منبع درآمد غیرنفتی کشور

تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۵۵۷۸۰۸

به گفته عسگر اولادی؛ میزان ارز دریافتی از محل صادرات خشکبار حدود 1.5 میلیارد دلار بوده که پسته یک میلیارد ازاین میزان را به خود اختصاص داده است. این بخش پس از صادرات محصولات پتروشیمی، بزرگترین منبع درآمد غیرنفتی کشور است.

به گزارش شریان نیوز،اسدالله عسگراولادی رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین در خصوص وضعیت بازار خشکبار کشور اظهار کرد: خشکبار از اقلام مهم و استراتژیک بوده است، به طوریکه در این بخش از 117 میلیون تن تولید محصولات کشاورزی حدود 30 میلیون تن آن اقلام باغات بوده که از ین میزان، 2 میلیون تن به کشورهای دیگر صادر می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش باشگاه خبرنگاران،وی بیان کرد: در این میان خرما نیز از اقلامی است که تولید بسیاری را به خود اختصاص داده، به طوریکه میزان تولید این محصول در کشور حدود 2 میلیون تن بوده که 200 هزار تن از آن صادر و مابقی صرف رفع نیاز داخلی می شود.

این مقام مسئول بخش خصوصی با اشاره به اینکه پسته یکی از محصولاتی است که از تقاضا بالایی در کشور و بازارهای جهانی برخوردار است، افزود: میزان تولید پسته در کشور 250 هزار تن بوده که 50 هزار تن آن مصرف نیاز داخلی، 10 هزار تن ضایعات و حدود 150 هزار تن، میزان صادرات این محصول به دیگر کشور ها بوده است. البته در 8 ماه نخست امسال، 175 هزار تن پسته صادر شده است.

به گفته عسگر اولادی؛ میزان ارز دریافتی از محل صادرات خشکبار حدود 1.5 میلیارد دلار بوده که پسته یک میلیارد ازاین میزان را به خود اختصاص داده است. این بخش پس از صادرات محصولات پتروشیمی، بزرگترین منبع درآمد غیرنفتی کشور است.

رئیس اتاق ایران و چین ادامه داد: حدود 12 میلیون نفر در بخش خشکبار کشور اشتغال دارند که از این تعداد 3 میلیون در باغات، 3 میلیون در کارگاه بسته بندی و مابقی در قسمت های دیگر به فعالیت می پردازند.

عسگراولادی در خصوص بازارهای هدف خشکبار تولیدی کشور گفت: چین، اولین و بزرگترین و بعد از آن کشورهای حوزه خلیج فارس ، روسیه و کشورهای اروپایی، خریدار محصولات ایران هستند. البته لازم ذکر است که در بخش تولید خشکبار؛ تولیدات کشورهای آمریکا بعد از ما و ترکیه در جایگاه سوم قرار دارند.

به گفته وی؛ مجموع میزان تولید خشکبار در دنیا حدود 600 هزار تن بوده که از این میزان 250 هزار تن سهم کشور ایران است.

عضو اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی ایران در خاتمه یادآور شد: برنامه‌هایی در خصوص نوسازی ماشین آلات، تعویض و به روز کردن دستگاه های کارگاه های تولیدی در دستور کار قرار داده ایم. در حال حاضر برخی از کارگاه‌های کرمان به دستگاه‌های جدیدی تجهیز شده اند که موجب افزایش میزان تولید و عرضه کالاهایشان شده است.

منبع: شریان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۵۷۸۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۱.۷ میلیارد مترمکعب آورد سدهای استان کرمانشاه

علی مرادی با اشاره به آخرین وضعیت ذخیره سدهای استان کرمانشاه، گفت : از مجموع ظرفیت حدود یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون مترمکعبی سدهای استان، هم اکنون ۶۴.۹۱ درصد آن پُر است.

وی میزان ذخیره کنونی سدهای کرمانشاه را ۸۷۳.۵ میلیون مترمکعب اعلام کرد و افزود: بیشترین میزان ذخیره سدها به ترتیب مربوط به سدهای گاوشان و داریان است.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه درباره وضعیت سرریز سدهای استان نیز اظهار کرد: در حال حاضر تنها سد «تنگ حمام» در شرایط سرریز قرار دارد و ظرفیت مابقی سدهای استان تکمیل نیست، چون در کنار ورودی که این سدها دارد، خروجی و مصرف نیز دارند.

وی با بیان اینکه آورد سدهای استان از ابتدای سال آبی جاری (مهر ۱۴۰۲) تاکنون حدود یک میلیارد و ۷۲۵ میلیون مترمکعب بوده، خاطرنشان کرد: بیشترین آورد را نیز در سد داریان به میزان حدود ۱.۴ میلیارد مترمکعب داشتیم، اما چون این سد دارای نیروگاه است میزان خروجی آب آن نیز قابل توجه می‌باشد.

به گفته مرادی، پس از داریان بیشترین آورد سدهای استان در سال آبی جاری مربوط به سد گاوشان با حدود ۷۲ میلیون مترمکعب و کمترین نیز مربوط به سد گیلانغرب به میزان ۱.۶ میلیون مترمکعب بوده است.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای استان کرمانشاه درباره آورد حاصل از بارش‌های اخیر نیز عنوان کرد: هنوز بخشی از رواناب حاصل از بارش‌ها وارد سدها نشده و آورد این بارش‌ها در آمار هفته آینده خود را نشان خواهد داد.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد
  • رشد ۲۳ درصدی درآمد کچاد در فروردین ۱۴۰۳
  • ۸۰ درصد جمعیت اصفهان جزو جامعه کارگری هستند
  • کشف بزرگترین مزرعه استخراج رمز ارز در خراسان‌شمالی
  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲
  • فولادمبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی ایران
  • بیش از ۱.۷ میلیارد مترمکعب آورد سدهای استان کرمانشاه
  • صادرات بیش از ۳۳۲ هزار تن کالای غیرنفتی از کهگیلویه و بویراحمد طی یک‌ماه
  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲ شد
  • مصرف سوخت در ایران ۲ تا ۳ برابر میانگین جهانی است