Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-26@20:24:27 GMT

مظاهری ، مردی از تبار مناجات و استغاثه

تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۵۵۹۵۸۴

مظاهری ، مردی از تبار مناجات و استغاثه

انگار همین دیروز بود که صدای «الهی العفو» دلنشینش فضای مسجد جامع اصفهان را آکنده کرده بود. انگار همین دیروز بود که عاشقان الهی با دلدادگی فرازهای دعای پر فیض کمیل را قرائت می کردند و سیم دلشان به دلدار وصل می‌شد.

فرازی که می‌گفت «ای خدا تو زشتی های گناهم را به زیبایی تبدیل می کنی...» حالا اما دیگر عالمی که این سخنان را بر لب جاری می کرد جان به جان آفرین تسلیم گفته.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. انگار حالا معنای این حدیث که گفته بود هیچ چیز کمبود مرگ عالم را جبران نمی کند می فهمیم...

به گزارش ایمنا، همزمان با آخرین شب جمعه ای که قرار بود برای قرائت دعای کمیل آماده شود، حق او را طلبید. حالا حاج شیخ مهدی مظاهری از علمای به نام اصفهان و شخصی که نزدیک به ۳۰ سال در مسجد جامع اصفهان با قرائت دعای کمیل دل ها را روانه حق می کرد پنج شنبه شب - ۲۱ دی ماه- در سن ۸۶ سالگی بر اثر بیماری دعوت حق را لبیک گفت. راست می گفت گلچین روزگار چه خوش می چیند... پدرش گفته بود که «می خواهم نوکری حسین(ع) را بکند» انگار همان شب جمعه ارباب بی‌کفنش شناسنامه نوکری اش را امضا کرد... 

حاج شیخ مهدی مظاهری از دوران کودکی و بنا به اصرار پدر به مدرسه علمیه وارد شد. جالب است مدرسه اش هم نشانی از حسین داشت. میرزا حسین نام همان مدرسه ای است که او در آن درس خواند. حالا قرار است فردا شنبه- در جوار مرقد علامه مجلسی به خاک سپرده شود. اما دعای کمیل را بنا به توصیه تنی چند از رفقایش شب های جمعه قرائت می کرد. مراسم دعایی که در خاطراتش آمده «نخستین روزهای این دعا تنها با ۵ نفر برگزار می شد» اما نفس حق این بزرگمرد در ادامه هزاران نفر را مشتاق استماع صوت دلنشین وی کرده بود. کم کم برای اینکه مشتاقان زیادی بتوانند از این مراسم استفاده کنند، محل قرائت دعای کمیل مسجد جامع اصفهان تعیین شد. حالا این مسجد روزی گواهی خواهد داد که وی نزدیک به ۳۰ سال در این مسجد «ابکی لسوال نکیر و منکر ... ابکی لظلمت قبری ....» و «الهی العفو» گفته است.

تاسیس دانشگاه قرآن و معارف اسلامی، تاسیس ستاد اقامه نماز استان اصفهان، تلاش برای تاسیس انجمن خیریه مددکاری امام زمان(عج)، موسسه خیریه ابابصیر اصفهان و بنیاد خیریه آلا، مبارزه با رژیم طاغوت و تحمل زندان برای پیروزی انقلاب اسلامی از جمله فعالیت های این چهره ماندگار تبلیغ است. حجت الاسلام حاج شیخ مهدی مظاهری در سال ۱۳۱۰ در خانواده ای متدین و اهل علم در اصفهان متولد شد. دوران تحصیل را به اصرار پدر با طلبگی علوم دینی آغاز کرد و در مدرسه میرزا حسین (جنب مسجد سید) مشغول تحصیل شد. او از محضر اساتید بزرگی همچون آیت الله حاج آقا احمد مقدس در صرف و نحو، آیت الله حاج حسن مدرس، حاج شیخ محمد حسن نجف آبادی، آیت الله حاج شیخ عباسعلی ادیب، آیت الله مشکینی و آیت الله سلطانی و آیت الله شهید شمس آبادی بهره برد.

حاج شیخ مهدی مظاهری علاقه وافری به قرائت دعای کمیل داشت و این دعای پرفیض را از حفظ قرائت می کرد و آن را برای نخستین بار در مسجد آقا سید محمود امام (مسجد عصاری) قرائت کرد. 

در خاطراتش آمده «دعای کمیل را در یک هفته از روز شنبه تا پنج شنبه حفظ کردم.» اما او به همین جا بسنده نکرد و در ادامه دعای ابوحمزه ثمالی را هم قرائت کرد. دعایی که همانند دعای کمیل در شب‌های اول قرائتش در ماه رمضان با تعدادی اندک برگزار می شد اما به خاطر شوق و علاقه ای که به این دعا داشته تصمیم می گیرد تا این دعا را در تمامی شب های ماه مباک رمضان قرائت کند. می گویند همین استمرار باعث شد تا دعای ابوحمزه ثمالی در تمامی کشور شناخته و پس از آن در تمامی شب های ماه مبارک قرائت شود.

وصال با معشوق... 

خوش به حالت که پای تابوتت روضه امام حسین(ع) قرائت شد. چه وداع شیرینی. وداعی که شاید نصیب کمتر کسی شود. حالا با خیال راحت به سوی حق می روی. راستی صدای روضه خوانی ات چه سوزناک بود... حالا پرکشیدنت در شب زیارتی امام حسین(ع) و خاک سپاری ات در روز شنبه- روز زیارتی پیامبر گرامی (ص) و امام علی (ع) و قرائت دعای کمیل‌ات چیزی جز مهمانی نزد خاندان پیامبر را برایت نمی تواند داشته باشد. راستی می گویند خیلی عاشق بقیه الله العظم بودی...

منبع: ایمنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۵۹۵۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبرنگاران با چشم خود اثرات فرونشست بر آثار تاریخی اصفهان را دیدند/ ترک سه انگشتی در دیوار مسجد علیقلی آقا/ آثار تاریخی اصفهان فرو می ریزد؟ (فیلم)

عصر ایران ؛ فرزانه احمدی _ یک گروه از خبرنگاران حوزه میراث فرهنگی از آثار تاریخی اصفهان بازدید کردند تا اثرات فرونشست را بر آن ببینند. یک شکاف بزرگ درست کف یکی از صحن‌های مسجد سید درست شده است که نسبت به دو سال قبل بیشتر پیش رفته است. شکاف ادامه پیدا کرده تا به جاهای دیگر مسجد هم برسد، به خصوص به سقف و دیوارها.

گزارش را اینجا ببینید

علاوه بر آن مسجد جامع عباسی و مسجد و بازار علیقلی آقا هم وضع بهتری ندارد. ترک‌ها و شکاف‌های بزرگ بر سقف و دیوار مسجدها دیده می‌شود. فرونشست در اصفهان نامتقارن است یعنی دو طرف بنا به یک اندازه در زمین فرو نمی‌رود. به همین دلیل خطر فروریختن بیشتر می‌شود.

در بعضی جاها دیوار را  طوری درگیر کرده‌ که مجبور شده‌اند وصله پیله‌اش کنند. در مسجد جامع عباسی ستون‌ها چرخیده‌اند و این می‌تواند باعث شکاف در گنبد و ریزش بنا شود.

کارشناسان فعال در این حوزه می‌گویند می‌توان با نصب دستگاه میزان تغییر در آثار را اندازه گرفت اما گویا اداره میراث فرهنگی اصفهان در این حد هم با همراهی نداشته است. این در حالی است که به گفته کارشناسان اگر نمی‌توان جلوی برداشت بی‌رویه آب را گرفت، می‌توان ایجاد شکاف و ترک را در آثار تاریخی کنترل کرد،

اما گویا مسوولان میراث فرهنگی اصفهان در این زمینه آنطور که باید تلاش نکرده‌اند. اداره میراث فرهنگی اصفهان باید بیشتر از قبل به این آثار رسیدگی کند.

سوال این است که دیوارها و سقف‌ها تا کی می‌توانند سر پا بمانند؟ هیچ کس نمی‌تواند دقیق بگوید چقدر برای نجات این آثار  وقت هست؛ برای نجات این آثار و البته نجات اصفهان. هر چقدر آب بیشتری از چاه‌ها بکشند، عمق ترک‌ها بیشتر می‌شود و زندگی در این شهر خطرناک‌تر. باز و بسته شدن زاینده‌رود هم فقط کار را بدتر می‌کند. باید این رودخانه همیشه جریان داشته باشد و جلوی برداشت‌های اضافه از رودخانه و چاه‌ها گرفته شود.

ویدئوهای دیدنی دیگر در کانال های آپارات و یوتیوب عصر ایران ???????????? کانال 1 aparat.com/asrirantv کانال 2 aparat.com/asriran کانال 3 youtube.com/@asriran_official/videos کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: زاینده‌رود چند روزه به درد هیچ‌کس نمی‌خورد / همه ناراضی و معلوم نیست کی از این وضعیت راضیست (فیلم) مدیریت ناهماهنگ در زاینده‌رود/ ممکن است آبی که از دریای عمان می‌رسد به رودخانه نرود/ مدیریت یکپارچه تنها راه نجات زاینده‌رود (فیلم)

دیگر خبرها

  • اسکن محوطه کمرزرین اصفهان انجام شد/ تلاش برای آغاز فصل دوم کاوش
  • حیدرآباد؛ اصفهانی نو در قلب هندوستان
  • آژیر قرمز در اصفهان / فرونشست به آثار باستانی هم رسید
  • آژیر قرمز در اصفهان / فرونشست به آثار باستانی هم رسید+ عکس
  •  آژیر قرمز در اصفهان/ فرونشست به آثار باستانی هم رسید+ عکس
  • ماجرای طعم شیرین آخرین دعای کمیل شهید زین الدین
  • خواهر لاتین‌تبار اصفهان؛ شهر میادین و دروازه دنیای جدید
  • پخش زنده دعای ندبه و کمیل خارج از ایران ادامه خواهد داشت
  • باورهای توحیدی امیرمؤمنان(ع) در دعای کمیل
  • خبرنگاران با چشم خود اثرات فرونشست بر آثار تاریخی اصفهان را دیدند/ ترک سه انگشتی در دیوار مسجد علیقلی آقا/ آثار تاریخی اصفهان فرو می ریزد؟ (فیلم)