Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-29@14:46:57 GMT

تسخیر خانواده در دنیای واقعی نما

تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۵۶۰۰۱۶

تسخیر خانواده در دنیای واقعی نما

فضای مجازی یکی از تکنولوژی های نوظهور می باشد که نیاز است آسیب های آن گفته شود و در این زمینه فرهنگ سازی و اطلاع رسانی انجام گیرد. می توان گفت یکی از آسیب های این فضا به دلیل استفاده ی بیش از حد از آن گفتگوی کم در بین اعضای خانواده است که موجب مشکلات عظیمی در خانواده می شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ همه چیز از گوشی های گوشکوب نما شروع شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افرادی که این گوشی ها را داشتند جز ثروتمندان جامعه محسوب می شدند این گوشی ها تنها کاربردی که داشت پز دادن و گاهی برقراری تماس با افراد دیگر بود زیرا که هر چند دقیقه یکبار صدا قطع و وصل می شد. کم کم افراد زیادی گوشی دار شدند.

بعد از مدتی این گوشی های بزرگ، جوابگوی نیاز های ارتباطی با دنیا نبود که ناگهان قول بی شاخ و دم اینترنت نمایان شد در سال های ابتدایی تنها استفاده دانشگاهی داشت اما بعد از مدتی همه می توانستند از آن استفاده کنند.

با همه گیر شدن گوشی های همراه و تبدیل شدنشان به تلفن های هوشمند اتصال به دنیای اینترنت تنها با لمس کوچک امکان پذیر شد. یعنی الان هرکس که گوشی هوشمند دارد اینترنت هم دارد. در دست هر دختر و پسر کوچک خانواده یک تلفن هوشمند دیده می شود.

فاصله ی بین تلفن های گوشت کوب نما و تلفن های انسان نما به کمتر از 15 سال می رسد و این سال ها جامعه و افراد نتوانستند خود را با تکنولوژی نوظهور وفق دهند. این نسل تا به خودش آمد گوشی ای در دستش بود که نه تنها همه چیز می داند بلکه گاهی احساسات و عواطف ما را نیز تامین می کند. با یک لایک نظر می دهیم و با هشتک سازی اعتراض می کنیم. صحبت کردن با خانواده نیز تنها با گذاشتن چند استیکر انجام می شود. به راستی نسل "سردر گریبان" برازنده ی این نسل است.

با پیشرفت تکنولوژی فقدان و کمبود گفتگو در خانواده بیشتر حس می شود زمانی که اعضای خانواده به دور یک میز نشسته اند دیگر صحبت نمی کنند فقط جسمی روی صندلی نشسته و روح و فکر آنها در گروه ها و کانال هاست و یا آخرین لایوهای دوستان یا سلبریتی ها را می بینند ولایک می کنند. محققین بسیاری در رشته های متفاوت به بررسی تاثیر فضای مجازی در خانواده ها پرداخته اند و هریک به نتایجی دست یافته اند:

نگاهی به فضای مجازی و تاثیر آن در گفتگو بین اعضای خانواده!

جامعه شناسان معتقدند که فاصله ی بین نسلی و رخنه کردن تکنولوژی بین نسل ها موجب شده است تفاوت های زیادی بین والدین با فرزندانشان ایجاد شود. روانشناسان با مطالعه بر روی افراد متعددی آسیب های این فضا را شناسایی کردند. کمبود گفتگو موجب فاصله گرفتن زن و مرد از هم و در نهایت به طلاق های عاطفی ختم می شود. شک و تردید و افکار خیانت در همسران باعث افزایش آمار طلاق شده است. از گوشه و کنار شنیده می شود که فضای مجازی به خصوص شبکه های اجتماعی پررنگ و لعاب توانسته است فرهنگ و گاهی باورهای افراد جامعه را دستکاری کند.

سید مقداد صادقی، کارشناس ارشد فضای مجازی، در زمینه ی تاثیر فضای مجازی بر روی خانواده ها معتقد است: "سرعت گسترش فضای مجازی بالا بوده است و از طرفی فرهنگ استفاده از این تکنولوژی جانیفتاده و کانون خانواده را تحت تاثیر قرار داده است و همه ی اعضای خانواده مبتلا هستند".

وی در مورد کمبود مهر و محبت در خانواده بیان می کند: "به همان مقداری که شما از نزدیکان دور می شوید همان اندازه به غریبه ها نزدیک می شوند. کمبود گفتگو، طلاق عاطفی، کم شدن مهر و محبت و شک و تردید از تبعات این فضاست. قاطبه ی طلاق استفاده از فضای مجازی است و می توان گفت بیش از 75 درصد طلاق ها ناشی از این فضای آلوده است".

صادقی علل مسائل پیش آمده را استفاده ی بیش از حد این ابزار دانست و می گوید: "افراطی گری باعث می شود فرد به سمت اعتیاد کشیده شود و گاهی وقت گذاشتن بیش از اندازه ی والدین، موجب کمرنگ شدن مدیریت در خانه از جمله تربیت فرزندان و گفتگو با آنها می شود".

حجت الاسلام کاظم صائب، کارشناس مذهبی، در باره ی کمرنگ شدن ارتباطات در خانواده معتقد است: " کمرنگ شدن ارتباط خود را به شکل، بیماری های روحی و روانی و بحران هویت، افزایش طلاق های عاطفی و جسمی، روی آوردن فرزندان به انواع ناهنجاری ها و بیماری جنسی، روابط نامتعارف و نامشروع زوجین در بیرون از خانه نشان می دهد".

این کارشناس مذهبی در مورد افزایش چشم گیر آمار طلاق بیان می کند: "روابط خلاف شرع و عرف نشان از این می دهد ارزشی به نام گفتگو که یکی از اسباب ابراز محبت در خانواده ها می باشد، با خطر جدی مواجه شده است".

وی در زمینه ی علل بروز این مشکلات افزود: "آزادی بی قید و شرط در استفاده از ابزار های تکنولوژی و به خصوص پیام رسان ها است که حتی پیوست فرهنگی ندارد و مدیریت آنها از جایی می باشد که علاوه بر دشمنی دیرینه با ایرانیان و اسلام دارای فرهنگ و ارزش هایی کاملا مغایر با فرهنگ و ارزش های ایرانی-اسلامی می باشد".

در این خصوص دکتر فیروز اصلانی عضو هیات علمی دانشکده حقوق دانشگاه تهران، می گوید:" اگر بخواهیم از دریچه حقوق خانواده به بحث آسیب های فضای مجازی نگاه کنیم باید بگوییم چسبی که ارکان خانواده را در کنار هم نگه می دارد، روابط عاطفی است. چنانچه به هر دلیلی از جمله استفاده افراطی از فضای مجازی به روابط عاطفی بین اعضای خانواده صدمه وارد شود، ارکان خانواده را نشانه می رود. کسانی که به فضای مجازی اعتیاد پیدا می کنند، فرد گرا شده و از کانون خانواده که بنیان اجتماع را تشکیل می دهد، جدا می افتند".

وی در گفتگو با روزنامه کیهان افزوده است: "طلاق عاطفی بین اعضای خانواده از جمله زن و مرد از پیامد های منفی نشانه رفتن ارکان خانواده و لطمه خوردن به روابط عاطفی بین اعضای خانواده است. اکنون طلاق عاطفی به مراتب از طلاق های محضری بیشتر نمود دارد. امروزه همگان واقفند که این طلاق عاطفی منشا بسیاری از مشکلات از جمله مشکلات خانوادگی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی می باشد".

در مصاحبه با اقشار مردم نکات جالبی بدست آمد که یکی از آنها به وجود آمدن ادبیات جدید بین افراد است و کسانی که در این فضا عضویت ندارند نمی توانند مباحث و صحبت های یکدیگر را درک کنند و این امر موجب کاهش گفتگو به خصوص در خانواده های با فرزندان جوان و نوجوان شده است.

در انتها می توان دو راهکار برای بهبود این وضعیت ارائه کرد، اول باید اینترنت به صورت شاخص از سن و جنسیت تفکیک شود که این امر در بستر شبکه ملی اطلاعات انجام خواهد گرفت. دوم استفاده از فیلترینگ هوشمند است زیرا مکانی که آسیب دیده است باید تحت کنترل باشد تا بهبود کامل حاصل شود.

سیده مریم پور موسوی؛ کارشناس فضای مجازی

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۶۰۰۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عضو کانال‌های فضای مجازی صداوسیمای گلستان شوید

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز گلستان؛ جهت عضویت در کانال‌های فضای مجازی صداوسیمای گلستان در پیام رسان بله کافیست عدد ۱۷۱ را به شماره ۱۰۰۰۵۸۸۲ پیامک کنید.

نشانی کانال‌های فضای مجازی صداوسیمای گلستان در سایر پیام رسان‌های داخلی به شرح زیر است:

splus.ir/Tv_Golestan
eitaa.com/Tv_Golestan
https://rubika.ir/Tv_Golestan
https://ble.ir/Tv_Golestan
http://Golestan.irib.ir
@Tv_Golestan

دیگر خبرها

  • چه کسی ناظر بر ابتذال جاری در آپارات است؟
  • کارگروه ویژه پیشگیری از طلاق در راور تشکیل شد
  • آموزش مهارت زندگی به زوجین برای کاهش طلاق
  • برگزاری بیش از ۱۵ هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲
  • برگزاری ۱۵هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲
  • حمله سگ ولگرد به پسر بچه ۱۲ ساله در کرج
  • نگاهی به آسیب‌های نوپدید فضای مجازی
  • عضو کانال‌های فضای مجازی صداوسیمای گلستان شوید
  • ۲۳ درصد پرونده های مشاوره طلاق در مازندران منجر به ساز شد
  • قارچ خور در دنیای واقعی! (فیلم)