Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین‌نیوز | 

ارائه مشوق برای توسعه حمل‌ونقل ریلی یک الزام ملی است که همه مسئولان نیز به توسعه آن همواره تاکید موکد داشته‌اند. بر همین اساس در برنامه ششم توسعه نیز تصویب شده که یک درصد از درآمد حاصل از فروش نفت صرف توسعه صنعت ریلی شود. به این معنی که در بند «الف» ماده ۵۷ لایحه بودجه سال آینده آمده که یک درصد از منابع حاصل از فروش نفت و گاز، سهم دولت در قالب بودجه سالانه به وزارت راه‌وشهرسازی به اجرای طرح‌های حمل‌ونقل ریلی اختصاص پیدا یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به پیش‌بینی درآمدی نزدیک به 959 هزار میلیارد تومانی درآمد حاصل از فروش نفت و میعانات گازی، پیش‌بینی می‌شود که رقمی معادل ۹۵۹ میلیارد تومان سهم بحش ریلی از این محل باشد. به این معنا که نزدیک به هزار میلیارد تومان، سهم بخش ریلی از محل صادرات نفت، گاز و میعانات گازی است اما نحوه این تخصیص‌یابی تا حد زیادی بستگی مستقیمی به‌نحوه مذاکره مسئولان وزارت راه‌وشهرسازی با اعضای کمیسیون تلفیق مجلس و حتی کمیسیون عمران دارد.

به گزارش تین‌نیوز، سیدحسین افضلی نماینده مجلس  و عضو کمیسیون عمران مجلس دراین‌باره به خبرنگار ما گفت: یکی از سیستم‌های حمل‌ونقلی که در همه کشورهای دنیا بهترین بازدهی را دارد، حمل‌ونقل ریلی است. در روسیه بالغ‌بر بالای 80درصد انتقال کالا توسط سیستم ریلی انجام می‌شود. برای کشور ما هم اتصال کشور به همسایه ریلی بسیار حیاتی است و تخصیص اعتبار لازم به این صنعت هم، کمکی به طراحی و ساخت سیستم ریلی است که ضرورت آن در برنامه ششم توسعه هم دیده شده و ابلاغ شده است.

افضلی ادامه داد: مجلس هم این لایحه را ان‌شاالله تصویب خواهند کرد. چراکه در فرمایشات مقام معظم هم چنین موضوعی لحاظ شده است. اکثر همکاران ما به توسعه حمل‌ونقل ریلی اعتقاد دارند و ان‌شالله از آن حمایت خواهند کرد. این عضو کمیسیون عمران مجلس افزود: نحوه تخصیص این اعتبار هم مهم است که آیا همه آن به راه‌آهن اختصاص می‌یابد یا اینکه بخش خصوصی هم از آن سهم خواهد داشت.

حسین افضلی با اشاره به تجربه ورود بخش خصوصی در سال‌های قبل به این صنعت و با توجه به اراده عمومی‌ای که در دولت و مجلس در اینباره وجود دارد، بیان کرد: ما باید از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کنیم و هرچه لازم باشد را برای تسهیل این امر فراهم کنیم. مجلس نیز از توسعه حمل‌ونقل ریلی حمایت خواهد کرد. من فضای عمومی مجلس را برای ورود بخش خصوصی به حوزه ریلی بسیار مساعد می‌بینم.

منبع: تین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۶۴۰۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد صادرات و ترانزیت آستارا؛ مرز مهم اقتصادی کشور

ایسنا/گیلان ‌مدیرکل گمرک آستارا، گفت: رشد میزان صادرات و ترانزیت و سایر رویه ها از مرزهای مختلف شهرستان آستارا در شمال غربی استان گیلان سبب شده است تا شاهد افزایش درآمد عمومی این گمرک در سال ۱۴۰۲ باشیم.

علی حسین ذوالقدری روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ماه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه گمرک آستارا در سه حوزه زمینی، دریایی و ریلی فعال است و یکی از قدیمی ترین و مهمترین گمرکات جمهوری اسلامی ایران محسوب می شود، اظهار کرد: گمرک و مرزهای زمینی، ریلی و دریایی آستارا نقش مهمی در جابجایی کالا بین کشورهای حوزه خلیج فارس و کشورهای حوزه قفقاز و CIS دارند.

وی با اشاره به اینکه اداره کل گمرک آستارا یکی از فعال ترین گمرکات کشور محسوب می شود که در امور بندری، ریلی، واردات و صادرات قطعی، ورود و خروج موقت، تعاونی مرزنشینان، ترانزیت داخلی و خارجی، کارنه تیر بین‌المللی، مبدا و مقصد کارنه تیر، کاپوتاژ، امور مسافری، مرجوعی، امانت‌های پستی و قضایی فعال است، افزود: وصولی و درآمد عمومی اداره کل گمرک آستارا از مرزهای مختلف این شهرستان در ۱۲ ماهه سال گذشته، ۲۳ هزار میلیارد ریال بوده است و این مبلغ نسبت به مدت مشابه سال گذشته بالغ بر ۵۸ درصد رشد داشته است.

مدیرکل گمرک آستارا، گفت: در ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۲، ۹۶۲ هزار تن کالا به ارزش ۵۵۵ میلیون و ۳۹۶ هزار و ۱۲۹ دلار از مرزهای زمینی، دریایی و ریلی آستارا به خارج از کشور صادرات غیرنفتی شده است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از حیث ارزش ۱۱ درصد و از نظر وزن ۷ درصد رشد داشته است.

وی کالاهای صادراتی از گمرکات مرزی شهرستان آستارا در شمال غربی استان گیلان و مرز جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان را شامل محصولات کشاورزی و باغی (انواع کلم و کاهو، سیب زمینی، گوجه فرنگی، پیاز، سیر خشک، هویج، بادمجان، فلفل دلمه، بلال سبز، خرما، پرتقال، کیوی، کشمکش، هندوانه و سیب درختی)، پتروشیمی، معدنی، مصنوعات پلاستیکی، کاشی، سرامیک، انواع سنگ های ساختمانی، لبنیات، انواع آبزیان و مصنوعات پلاستیکی اعلام کرد و افزود: مقصد صادرات کشورهای روسیه، آذربایجان، اوکراین، بلاروس و قزاقستان بوده است.

ذوالقدری، گفت: طی مدت ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۲ به میزان ۳۳۱ هزار تن کالا به ارزش ۲۸۶ میلیون دلار از طریق سه گمرک ریلی، زمینی و دریایی اداره کل گمرک آستارا وارد کشور شده است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۳۲ درصد از لحاظ وزنی و به میزان ۱۰۴ درصد از لحاظ ارزشی رشد داشته است.

مدیرکل گمرک آستارا انواع کالاهای شامل رویه واردات قطعی را شامل چوب و تخته، حبوبات(نخود و عدس)، نهاده های دامی، ماشین آلات و تجهیزات خط تولید و گوشت گرم گوسفندی عنوان کرد که کشورهای مبدا آن روسیه، آذربایجان و بلاروس است.

وی با اشاره به جایگاه ترانزیت در این گمرک، اظهار کرد: در ۱۲ ماهه سال گذشته به میزان ۱ میلیون و ۶۰۰۰ هزار تن کالا از طریق گمرکات ریلی، زمینی و دریایی آستارا به کشور ترانزیت شده است (رویه ترانزیت خارجی مبدا) که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل به میزان ۴۹ درصد از لحاظ وزنی رشد داشته است.

مدیر کل گمرک آستارا با اشاره به رویه ترانزیت خارجی مقصد از گمرک آستارا، گفت: طی مدت ۱۲ ماهه سال گذشته به میزان ۴۴۱ هزار تن کالا از طریق گمرکات ریلی، زمینی و دریایی آستارا از کشور ترانزیت شده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی ۳۰ درصد رشد داشته است.

ذوالقدری با اشاره به انجام ترانزیت داخلی مبدا از طریق مرزهای زمینی، ریلی و دریایی آستارا، افزود: طی ۱۲ ماهه سال گذشته ۵۴ هزار و ۳۰۰ تن کالا از مرزهای مختلف آستارا به کشور ترانزیت داخلی ( مبدأ ) شده است که از نظر وزنی نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۸ درصد رشد دارد.

وی از ورود ۵۵ هزار و ۲۰۸ کامیون و خروج ۷۲ هزار و ۹۸۱ دستگاه خودروی ترانزیتی سنگین در مدت ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۲ از مرز زمینی آستارا در شمال غربی استان گیلان خبر داد و گفت: این میزان تردد نسبت به سال گذشته در بخش خروجی ۲۳ درصد و در بخش ورودی نیز ۲۲ درصد رشد داشته است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه گمرک شهرستان مرزی بندر آستارا در سال گذشته در رده هفتم گمرکات کشور در بخش مهم ترانزیت قرار گرفت، اظهار کرد: هدف اصلی اداره‌ کل گمرک آستارا رضایتمندی مردم و تجار است و خدمات گمرکی در مرزهای آستارا به صورت ۲۴ ساعته و با سهولت کامل انجام می شود.

ذوالقدری با بیان اینکه فعالیت گمرک در هر شهری خصوصا در شهرهای مرزی همواره عامل پیشرفت و توسعه آن منطقه محسوب می‌شود و مرز و گمرک آستارا در شمال غربی استان گیلان به دلیل موقعیت اقتصادی و استراتژیکی بی‌نظیر و وجود مرزهای زمینی، دریایی و ریلی، پیشانی اقتصادی ایران است و نقش مستقیمی در معیشت و اشتغال مردم شهرستان مرزنشین آستارا دارد، افزود: وجود دو فاکتور مهم صادرات و واردات کالا از شاخصه‌های مهم گمرک آستارا است که این مرز را به کانون صادرات و واردات کالا به کشورهای خارجی هم مرز و همسایه با ایران تبدیل کرده است.

مدیر کل گمرک آستارا، تاکید کرد: ترانزیت قطعا شاخصه مهم فعالیت گمرک آستارا است و این گمرک طی دو دهه اخیر همواره با رشد صادرات و واردات مواجه بوده و یکی از فعال‌ترین مرزهای زمینی کشور به شمار می‌رود و به عنوان مرزبان اقتصادی کشور احترام به مراجعین داخلی و خارجی و ارائه حداکثر تسهیلات قانونی به خدمت گیرندگان را جزو وظایف ذاتی و اجتماعی خود می‌داند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چرا برای صاحبان بار انتخاب ریل به جای جاده جذابیتی ندارد؟
  • ◄ رفع انحصار ریلی با ایجاد یک نهاد رگولاتوری
  • بررسی مجدد پروژه توسعه شرقی خط 2 مترو تهران
  • افزایش جذابیت صنعت نیروگاهی کشور برای بخش خصوصی
  • افزایش اعتبارات شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور در برنامه هفتم توسعه
  • رشد صادرات و ترانزیت آستارا؛ مرز مهم اقتصادی کشور
  • افزایش جذابیت صنعت نیروگاهی کشور برای بخش خصوصی/عرضه برق در بورس
  • سالانه ۲۵ درصد تولید برق به واسطه ناترازی‌ها کم می‌شود
  • وزیر صنعت و تجارت طالبان به ایران سفر کرد
  • سرانجام پروژه توسعه شرقی خط ۲ مترو تهران