Web Analytics Made Easy - Statcounter

 وقتی در مورد مسئله هسته‌ای و نگرانی از کشتار هسته‌ای به ترس از نابودی مشترک اشاره می‌شود یعنی امروز همچنان همان پارادایم سلطه و قدرت در عرصه بین‌الملل وجود دارد و سلطه‌گران هنوز هم دشمن‌انگاری و حذف را تنها راه‌حل امنیت خود می‌دانند.

به گزارش ایلنا، محمدجواد طریف (وزیر امور خارجه) صبح امروز (23 دی‌ماه) در افتتاحیه نخستین اجلاس گفت‌وگوهای فرهنگی و آسیایی که به مدت سه روز در سه شهر تهران، مشهد و بابل با حضور 23 کشور آسیایی برگزار می‌شود، گفت: آسیا مهد فرهنگ‌ها و تفکرات گوناگون و مهد تمدن در جامعه جهانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نام قاره کهن به درستی بر این قاره گذاشته شده چراکه همواره خاستگاه تفکر، فلسفه و گفت‌وگو و درک مشترک بوده است. منتها متاسفانه همین آسیا و به ویژه غرب آسیا؛ امروز محل قدرت‌ها و کشتارهایی است که فاصله طولانی با مبانی فرهنگی و اعتقادی و بینش‌های مختلف آسیایی دارد.

وزیر امور خارجه ادامه داد: آسیا محل نگرش‌ها و تفکرات متنوع است ولی آنچه امروز در نظر ما می‌گذرد با هرآنچه به آن اعتقاد داریم و مبنای فرهنگی ما هست، تضاد و مغایرت اساسی دارد. در این شرایط به نظرم گفت‌وگوی فرهنگی تنها یک حرکت دانشگاهی و آکادمیک نیست گرچه محیط‌ها میزبان گفت‌وگو باعث و بانی آن می‌شوند.

ظریف با بیان این مطلب که امروز گفت‌وگوی فرهنگی یک ضرورت امنیتی و جهانی برای همه است و ما نیازمند گفت‌وگوی فرهنگی هستیم، افزود: در گذشته دنیا براساس یک پارادایم مبتنی بر قدرت حرکت کرده که نتیجه آن جز بازی باطل صفر-صفر نبوده است. خشونت و کشتار برای مردم جهان نتیجه‌ای نداشته است. پارادایمی که در روابط بین‌الملل شاهد هستیم پارادایمی مبتنی بر دشمن‌انگاری، ائتلاف‌سازی است و ادامه این شیوه بازی صفر-صفر بازی با نتیجه منفی نخواهد داشت.

وی افزود: اگر به قیمت ناامنی دیگران برای خود امنیت بخریم و اگر با برهم زدن آرامش دیگران برای خود آرامش بخریم؛ در واقع ناامنی برای خود خریده‌ایم. وقتی در مورد مسئله هسته‌ای و نگرانی از کشتار هسته‌ای به ترس از نابودی مشترک اشاره می‌شود یعنی امروز همچنان همان پارادایم سلطه و قدرت در عرصه بین‌الملل وجود دارد و سلطه‌گران هنوز هم دشمن‌انگاری و حذف را تنها راه‌حل امنیت خود می‌دانند.

این عضو کابینه دولت دوازدهم از پارادایم جدیدی سخن می‌گفت که عرصه بین‌الملل جهان به آن نیاز دارد. او بیان کرد: برای پشت سر گذاشتن پارادایم قدرت باید جانشینی برای او پیدا کنیم و این جانشین جز با گفت‌وگو و یافتن راه‌حل‌هایی مبتنی بر شاملیت، فراگیری و حضور همگان محقق نمی‌شود. در مفهوم گفتگویی که ما می‌شناسیم سهم برخی مشترکان حرف اول را می‌زند یعنی بیش از آنکه به دنبال تحمیل عقاید خود باشیم به دنبال درک خاستگاه فکری و نگرانی طرف مقابل هستیم.

ظریف تصریح کرد: در این شیوه گفت‌وگو می‌فهمیم که طرف مقابل جز خود ما نیست و نگرانی‌ها، آرزوها، خواست‌ها و ایده‌های مشابهی با ما دارد. در گفت‌وگو اولین چیزی که می‌فهمیم انسانیت مشترک همه ما است و خطرات و فرصت‌های مشترکی که همه با هم روبرو هستیم.

وزیر امور خارجه متذکر شد: هفت حرکت از پارادایم حذف به سمت پارادایم سرازیری و احترام به طرف مقابل، مهم‌ترین ضرورت در حرکت جمعی ما است.

ظریف همچنین با اشاره به سخنان دیروز ترامپ گفت: امروز فردی در ایالات متحده قدرت را در دست گرفته که تمام ملت‌ها را با الفاظ رکیک و غیرقابل پذیرش و حتی غیرقابل باور خطاب می‌کند. این منطق او مانع رسیدن به پارادایم گفت‌وگوی فراگیر است. همه برای ساخت جهان نیاز داریم به نگرش و گفت‌وگویی فکر کنیم آن هم گفت‌وگویی فارغ از خودبرتربینی یعنی گفت‌وگو براساس احترام متقابل.

ظریف، گفت‌وگوی فرهنگی را یک عامل امنیت‌زا دانست و اظهار داشت: امروز در منطقه آسیا و غرب آسیا حرکات خطرناکی که مبتنی بر نفرت هستند را شاهد هستیم. افراطی‌گری امروز نه فقط آسیا که گویی کل جهان را تهدید می‌کند. برای مقابله با این مسئله تنها اتکا به نیروی نظامی کفایت نمی‌کند برای اینکه مبارزه با تکفیری‌گری پایدار و اصیل باشد نیازمند به گفت‌وگو هستیم و باید برای گفت‌وگو تلاش کنیم.

ظریف ادامه داد: عدم توجه دولت‌ها به نیازها و حقوق اولیه انسانی مخصوصاً در منطقه‌ای مثل فلسطین مانع از شکل‌گیری گفت‌وگو براساس احترام متقابل می‌شود. باید به این مشکلات اجتماعی فکر کنیم نه اینکه با نفرت‌پراکنی یا هراس‌آوری سعی در کمرنگ کردن آن داشته باشیم. گفت‌وگوی فرهنگی مبنای افراطی‌گری را به چالش می‌کشد و می‌تواند ما را از این بلایی که دنیا دچارش شده نجات بدهد.

ظریف در پایان تاکید کرد: برای فاصله گرفتن از پارادایم حذف و رقابت ناسالم و شکل‌گیری گفت‌وگو به اقدامات اطمینان‌ساز برای ایجاد یک شبکه امنیتی نیاز داریم. این یعنی امنیت برای امنیت همگان. ازجمله اقدامات اطمینان‌ساز تعاملات فرهنگی، رفت‌و آمد مردم و گفت‌وگو، گفت‌وگوهای مشترک و یافتن راه‌حل‌های مشترک است. امروز با برگزاری اولین اجلاس آسیایی باید به این مسئولیت خطیر فکر کنیم. شخصاً این اجلاس را ضروری و بجا می‌دانم که نیازمند ادامه و تکرارش هستیم.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۶۶۱۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنگ فرهنگی تنها عرصه‌ای که دشمن به آن امید بسته است

فرمانده گروه شهید دکتر حمزه صادقی مشهد گفت: فرهنگ، تنها عرصه‌ ای است که دشمن به آن امید بسته و با تمام توان در آن عرصه به جنگ با ما وارد شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، به نقل از روابط عمومی منطقه پدافند هوایی شمال شرق،سرهنگ علی ربیعی در دیدار با رئیس عقیدتی سیاسی منطقه پدافند هوایی شمال شرق با بیان اینکه ظرفیت‌ های انسانی عظیمی در جبهه فرهنگی وجود دارد، اظهارداشت: امروز شاهد یک حرکت بزرگ در ساختار سازی جبهه فرهنگی هستیم.

وی افزود: با توجه به توسعه ظرفیت‌ های انسانی در کشور، نیاز جدی به الگوهای هم افزایی داریم.

سرهنگ ربیعی با تاکید بر اینکه میدان جنگ امروز، عرصه فرهنگی است، اذعان کرد: فرهنگ، تنها عرصه‌ ای است که دشمن به آن امید بسته و با تمام توان در آن عرصه به جنگ با ما وارد شده است.

فرمانده گروه شهید دکتر حمزه صادقی مشهد با بیان اینکه این جنگ کاملاً ادراکی و شناختی است، افزود: میدان جنگ فرهنگی، اذهان، اعتقادات، باورها و اخلاق و رفتار نسل جوان ما است.

وی با اشاره به دستاورد های انقلاب اسلامی، خاطرنشان کرد: به‌ فضل الهی در انقلاب اسلامی، با توکل به خدا و اراده مستحکم مردم و نخبگان جامعه، توانسته‌ ایم در عرصه‌ های مختلف بر دشمن چیره شویم.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • بورل: نشانه‌های یک جنگ جهانی دوباره ظاهر شده است
  • بیانیه شورایعالی انقلاب فرهنگی در حمایت از دانشجویان آمریکا
  • بیانیه شورای عالی انقلاب فرهنگی درحمایت از دانشجویان آمریکایی
  • ظریف، همچون بند زدن برگ گل! | چینی‌بندزن! یه دل شکسته رو هم بند می‌زنی؟
  • جنگ فرهنگی تنها عرصه‌ای که دشمن به آن امید بسته است
  • تغییر عرصه بین‌الملل به واسطه اقتدار جمهوری اسلامی ایران
  • وعده صادق قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی را به نمایش گذاشت
  • ترنم باران، همچنان در کرمان گوش نواز است
  • تعهد پاکستان برای اجرایی کردن خط لوله صلح/ پارادایم جدید از قدرت اقتصادی ایران در آسیا
  • غریب‌آبادی: آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر را ندارد