Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-04@03:02:24 GMT

مبارزه با آفات و امراض گیاهی بر عهده کشاورزان است

تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۵۶۶۹۱۷

مبارزه با آفات و امراض گیاهی بر عهده کشاورزان است

بجنورد- رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی: مبارزه با هر نوع آفت و امراض گیاهی بر عهده کشاورزان است.

عبدالله یوسفی در گفتگو با خبرنگار مهر بابیان اینکه کشاورزان برای مبارزه با آفات در اراضی زراعی باید اقدامات لازم را خود انجام دهند، اظهار کرد: دولت تنها برای موارد محدود همچون حمله ملخ به اراضی کمک می‌کند و همچنین راهنمایی‌های فنی به‌منظور جلوگیری از آفت را برای کشاورزان دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یوسفی افزود: با توجه به اینکه سال گذشته بیماری سفیدک انگور در خراسان شمالی فراگیر شد و مشکلاتی را برای باغداران وجود آورد، در بهار امسال سم تخصصی وارداتی تأمین و با نصف قیمت در اختیار باغداران قرار گرفت.

وی تصریح کرد: در حال حاضر آموزش و مشاوره‌های رایگان به‌منظور پیشگیری از آفات احتمالی و تشخیص نوع کیفیت سم و نحوه سم‌پاشی برای کشاورزان توسط کارشناسان گذاشته می‌شود.

ابلاغ ۵۵ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای آبیاری نوین

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی همچنین به ابلاغ اعتبار برای آبیاری نوین در استان اشاره کرد و گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۵۵ میلیارد تومان اعتبار برای آبیاری تحت‌فشار در هفت هزار و ۳۹ هکتار زمین کشاورزی ابلاغ و بخشی از آن تخصیص‌یافته است.

یوسفی افزود: اعتبار مصوب شده به منظور آبیاری نوین در خراسان شمالی فرصت مناسبی برای کشاورزان است که از این طرح استفاده کنند.

این مسئول بیان کرد: طی چند سال اخیر و تا پایان سال ۹۵، ۲۸ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان تحت پوشش آبیاری نوین قرارگرفته است.

یوسفی بابیان اینکه طی سال گذشته برای پنج هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی کشاورزی خراسان شمالی، سیستم آبیاری نوین در نظر گرفته‌شده بود، تصریح کرد: درحالی‌که برای این میزان اراضی تأمین اعتبار انجام شد، اما به دلیل فراز و نشیب‌هایی حدود ۴۰ درصد آن اجرایی شد.

وی مطرح کرد: چنانچه میزان اراضی در نظر گرفته‌شده برای امسال و سال گذشته تحت پوشش قرار گیرند، درمجموع ۷۲ درصد از اراضی مستعد آبیاری تحت‌فشار خراسان شمالی تحت پوشش سیستم نوین قرار خواهند گرفت.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی بابیان اینکه ۵۵ هزار هکتار اراضی مستعد آبیاری تحت‌فشار در استان وجود دارد گفت: اگر بر اساس برنامه تمام اراضی در نظر گرفته‌شده تکمیل شوند، حدود ۳۵ هزار هکتار از اراضی خراسان شمالی تحت پوشش سیستم نوین قرار می‌گیرند.

یوسفی اظهار کرد: به‌منظور کمک به کشاورزان خراسان شمالی برای ایجاد آبیاری نوین، ۸۵ درصد از اعتبارات ابلاغ‌شده به‌صورت بلاعوض اعطا می‌شود.

وی افزود: همچنین مطالعه، طراحی و نقشه‌برداری اراضی کشاورزی توسط سازمان کشاورزی و با ۱۰۰ درصد اعتبارات دولتی انجام می‌گیرد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۶۶۹۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع کمبودهای حوزه آب برای توسعه صنعت و کشاورزی خراسان شمالی

ایسنا/خراسان شمالی استاندار خراسان شمالی گفت: برای اینکه بتوانیم در بخش صنعت دام و کشاورزی شاهد توسعه استان باشیم در حال ارتقای زیرساخت‌های حوزه آب هستیم.

محمدرضا حسین‌نژاد در مراسم گرامیداشت هفته کار و کارگر که امروز (۱۲ اردیبهشت ماه) برگزار شد، اظهار کرد: خراسان شمالی در توسعه زیرساخت‌های صنعت پیش‌رو بوده است. در این راستا ارتقای زیرساخت‌های آب هدفگذاری شده است و مسیر قانونی خود را طی می‌کند تا بتوانیم از تخصیص‌های بهتری برخوردار باشیم.

وی تاکید کرد: پروژه انتقال آب سرانی به نقاط مختلف استان در مسیر قانونی‌اش قرار دارد و در مجلس ردیف بودجه گرفته است که نقش بسیار زیادی در توسعه صنعت استان خواهد داشت. با انتقال آب سرانی به استان در بخش صنعت، دام، طیور و کشاورزی تحول خواهیم داشت و می‌توانیم توسعه بیش از پیش را رقم بزنیم.

وی به حوزه اقتصاد استان اشاره و بیان کرد: سال گذشته، کنترل تورم در استان به‌شکل مناسبی انجام شد و اکنون خراسان شمالی از رتبه چهارم کشور به‌عنوان یک استان دارای تورم بالا به رتبه ۲۱ رسید و توانستیم در کنترل تورم نقش موثری ایفا کنیم. البته موضوع تورم در استان به وضعیت کشوری ارتباط مستقیم دارد و ۱۲۱ قلم کالا بر آن تاثیر می‌گذارد، اما با اقدامات مناسب و تلاش‌های بسیار در این حوزه موفقیت حاصل شده است.

استاندار خراسان شمالی به توفیق‌ها در حوزه علم و فناوری در استان اشاره کرد و گفت: با عملکرد مناسب در بخش پارک علم و فناوری و توجه و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان توانستیم رتبه ۱۳ را در کشور کسب کنیم.

وی ادامه داد: پروژه‌هایی به ارزش ۲۰۰۰ میلیارد تومان در شرکت‌های دانش بنیان استان در حال اجراست که نقش بسیاری در توسعه اشتغال بخش‌های مختلف دارند.

حسین‌نژاد از شناسایی ۱۳ زنجیره‌ای ارزش در استان سخن گفت و افزود: زنجیره‌هایی از جمله در گوشت، فرش، گیاهان دارویی، فولاد، آلومینا، پتروشیمی و ... در استان وجود دارد که برنامه تولیدات آن‌ها را گسترش داده‌ایم و ۲۴ هزار میلیارد تومان تسهیلات در این حوزه نیاز است تا این زنجیره‌های ارزش توسعه یابد.

وی به ناترازی بانک‌ها در استان اشاره کرد و گفت: نسبت منابع به مصارف بانک‌ها استان در سال گذشته نزدیک دو شد و این یعنی فشار زیادی به بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات وارد کردیم. این فشار زیاد به‌دلیل وضعیت خاص خراسان شمالی و نیاز به منابع اعتباری بسیار است تا توسعه یابد.

وی بیان کرد: این موضوع نشان می‌دهد در خراسان شمالی نیازمند خط اعتباری خاص هستیم تا بتوانیم زنجیره‌های ارزش را تقویت و استان را توسعه دهیم.

وی افزایش سود حوزه تولید را منوط به صادرات دانست و افزود: اکنون خراسان شمالی به ۳۸ کشور صادرات محصول دارد که موضوع مهم در این زمینه، تعهدات ارزی است و انتظار داریم معافیت‌های مختلف مشمول این استان شود تا توسعه استان با شتاب بیشتری اتفاق بیفتد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نصب تله‌های فرمونی برای پایش آفات در شهرستان بن
  • آغاز کشت گسترده سیب‌زمینی در اراضی کشاورزی
  • کاهش آفت ملخ در اراضی کشاورزی با بارش های بهاری
  • مبارزه شیمیایی با آفات مزارع گندم و جو مازندران
  • نیمی از ۱۴ هکتار باغ گوجه سبز سرخه سامانه آبیاری نوین دارد
  • تأمین آب ۷۵۰۰ هکتار شالیزار محمودآباد از آببندان
  • ۱۵۴ هزار هکتار مزارع گندم و جو مازندران مبارزه شیمیایی شد
  • قرارگیری چهارمحال و بختیاری در جایگاه دوم استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری
  • کشاورزان خوزستانی گندم را به مراکز سرپوشیده تحویل دهند
  • رفع کمبودهای حوزه آب برای توسعه صنعت و کشاورزی خراسان شمالی