Web Analytics Made Easy - Statcounter


سفیر کشورمان در عراق با اشاره به تلاش تهران برای کمک به روابط بغداد و اربیل، می‌گوید ایران دومین شریک تجاری عراق است.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی امتداد نیوز، نشست خبری «هزینه‌ها و منافع روابط ایران و عراق» با حضور ایرج مسجدی، سفیر کشورمان در عراق، در محل مؤسسه اندیشه‌سازان نور در تهران برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایرج مسجدی در این نشست با بیان اینکه خبرنگار عنصری شجاع، متخصص و صبور است، گفت: «خبرنگار را در میدان‌های موصل می‌دیدیم. آن‌ها برخی مواقع ساعت‌ها منتظر می‌مانند تا مسئولی به آن‌ها جواب بدهد و خودشان متخصص و صاحب رأی و نظر هستند».

وی با اشاره به اینکه عراق از دو بحران بزرگ با موفقیت بیرون آمد که بحران داعش و جنگ تکفیری‌ها یکی از آن‌ها بود، اظهار داشت: «عوامل زیادی در موفقیت‌ها نقش داتشند که حضور مردم یکی از آن‌ها است و حمایت جمهوری اسلامی ایران بود که به‌نوعی از موضع جمهوری اسلامی قدرشناس هستند».

سفیر ایران، بحران دوم را قضیه کردستان عراق خواند که اگر حل نمی‌شد، می‌رفت که به یک بحران و جنگ داخلی سوق پیدا کند.

مسجدی یادآور شد که ایران حتما در امر بازسازی عراق کمک خواهد کرد. «ما در ابعاد سیاسی و فرهنگی و اجتماعی روابطی خوب و بی‌نظیر داریم».

سفیر ایران در عراق با اشاره به سفر اتباع دو کشور گفت: «4 میلیون ایرانی و 2 میلیون عراق به کشورهای یکدیگر سفر می‌کنند».

وی تأکید کرد: «ما با احزاب عراق نیز روابط خوبی داریم. هر چند در قضیه اخیر فترتی بین ما با برخی احزاب به وجود آمد، روابط ما با کردها بسیار عمیق و تاریخی است و در همین ایام هم تلاش می‌کنیم بین اربیل و بغداد روابط را برقرار کنیم به‌طوریکه منافع دو طرف تامین شود».

مسجدی می‌گوید: «حجم بازرگانی ما حدود 7 میلیارد دلار است که با نفت و گاز به 12 میلیارد دلار می‌رسد و بعد از چین دومین شریک اقتصادی عراق هستیم و بعد از ما ترکیه است». وی با اشاره به قراردادهای زیاد بین ایران و عراق در بخش‌های صنعتی دفاعی کشاورزی و خصوصی گفت: «مرزهای ما بسیار امن و پرمبادله است. ما 1450 کیلومتر مرز مشترک داریم و این طولانی‌ترین و امنترین مرز دو کشور است».

وی افزود: «ما به جز سفارت، 5 نمایندگی در اربیل، سلیمانیه، نجف، بصره و کربلا داریم که در هیچ جای دنیا این تعداد نمایندگی ندارد».

وی تأکید کرد که «در مبادلات اقتصادی امروز همه مرزهای ما فعال هستند». به گفته وی، سطح روابط اقتصادی را خوب است و «دو کشور دوست و برادر هستیم و باید سطح روابط را ارتقا بخشیم».

مسجدی می‌گوید: «امروز 4 هزار عراقی به طور رسمی در ایران مشغول تحصیل هستند و ظرفیت‌های دو کشور ایجاب می‌کند که این روابط را گسترش دهیم».

وی با اشاره به انتخابات پارلمانی عراق گفت: «این مهمترین انتخابات کشور است که منجر به تشکیل دولت می‌شود». سفیر ایران با اشاره به رقابت سیاسی در انتخابات برای کسب رای بیشتر گفت: «ساختار حاکمیت با این انتخابات شکل می‌گیرد. ایران برای هرگونه همکاری و کمک برای یک انتخابات با شکوه آمادگی دارد.

وی در پاسخ به این سئوال که ترکیه وضعیت تجاری بهتری دارد، گفت: «ترکیه در گذشته دوم بود اما امروز سوم است و این آمار رسمی عراقی‌هاست. ترکیه هم در بازار عراق تلاش می‌کند و حضور دارد».

سفیر کشورمان در خصوص ناراحتی تجار ایرانی گفت: «این موضوع بدلیل معطلی‌های آن‌هاست که هنوز کامیون‌های دو طرف اجازه ورود ندارند و مبادله در مرزها انجام می‌گیرد».

مسجدی افزود: «عوارض گمرکی در برخی استان‌های عراق کم و زیاد می‌شود، مثل فرودگاه نجف و این مشکلات وجود دارد اما این مشکلات باعث چالش جدی در روابط دو کشور نشده است. فروش گاز ایران در یک قرار داد خوب تجاری از 6 ماه گذشته دنبال می‌شود».

وی در ادامه افزود: «عراق بعد از سقوط صدام دچار بحران‌هایی شد، اما امروز روابط خوبی بین دو کشور وجود دارد. ممکن است در برخی پرونده‌ها توقعات ما بیشتر باشد، اما آن‌ها تلاش کردند و در هیچ نشست ضد ایرانی شرکت نکردند. نگاه عراقی‌ها به جمهوری اسلامی مثبت است و به نوعی تلاش می‌کنند در مناسبات بین‌المللی خواسته‌های ما را تأمین کنند. ما گفته‌ایم که نمی‌خواهیم سرزمین عراق محل کشمکش ما با آمریکا و سعودی باشد. عراق یک کشور مستقل است و روابط آن‌ها به خودشان بازمی‌گردد. اگر این مسایل در ضدیت ما نباشد مشکلی نداریم. روابط با ایران نباید کاهش یابد و ضعیف شود و عراقی‌ها نیز بسیار مراقبت دارند که سطح دوستی را ارتقا بخشند».

مسجدی گفت: «جبهه مقاومت امروز یک جبهه قدرتمند شده و روز به روز قوی‌تر شده و دشمنانش ضعیفتر شده‌اند. عراق هم در این جبهه مقاومت با سوریه و لبنان و ایران همگرایی دارد. ممکن است اختلاف‌نظرهایی باشد که طبیعی است و در هر خانواده‌ای وجود دارد. صهیونیسم و استکبار از همین قدرت مقاومت می‌ترسند».

وی در خصوص خسارتهای جنگ ایران و عراق گفت: «این موضع به قطعنامه 598 بارمی‌گردد که موارد زیاد آن اجرا شد اما در موضوع خسارات جنگ هنوز فرصت رسیدگی به این موضوع نشده و این یک پرونده مفتوح است. ما از خسارات خود یک برآورد داریم و نحوه پرداخت آن بستگی به مذاکرات آینده دارد».

وی در خصوص نقش حشد الشعبی و فشار به دولت عراق برای انحلال آن گفت: «حشدالشعبی یک نیروی قدرتمند مردمی داوطلب بود که صحنه نبرد را عوض کرد. تشکیل حشدالشعبی ناشی از فتوای آیت الله سیستانی و استقبال مردم و سازماندهی مردم بود. این یک نیروی دفاعی در مقابل تروریسم بود. امروز که عراقی‌ها جشن پیروزی می‌گیرند حشدالشعبی نقش مهمی داشت. حشدالشعبی در ساختار عراق قانونی شده و کسی نمی‌تواند با آن مخالفت کند یا آن را منحل کند. حشدالشعبی یک نیروی بازدارنده در مقابل تهدیدات فرار‌وی عراق است. تروریسم هنوز از بین نرفته و تهدیدات داخلی و خارجی ممکن است متوجه این کشور باشد».

وی در خصوص انتخابات عراق گفت: «قضاوت و صحبت در این خصوص کمی زود است. احزاب در حال جلسات و یارکشی هستند و اینکه کدام حزب یا ائتلاف رأی بیشتری خواهد آورد کمی پیش‌دا‌وری است. درست است که بین دولت و‌ کردها چالشی بوجود آمد، اما این بدان معنا نیست که آن‌ها از هم دور باشند زیرا آن‌ها به هم نیازمندند و پیش‌بینی می‌کنم همکاری آنها در اینده ادامه داشته باشد».

سفیر ایران در خصوص همکاری نظامی و مستشاری ایران و عراق در گذشته و آینده گفت: «کمکهای دفاعی و نظامی ایران به عراق در امر سازماندهی پشتیبانی لجستیک کارشناسی و سایر ابعاد بود و بسیار گسترده و جدی بود که با حضور سردار سلیمانی انجام می‌گرفت. اما در آینده روابط دفاعی و همکاری‌های نظامی ما در سطوح مختلف ادامه خواهد یافت. روابط دفاعی نظامی و امنیتی عراق با جمهوری اسلامی کماکان ادامه خواهد یافت. ما با وزارت دفاع کشور، ارتش، حشدالشعبی و پلیس عراق روابط خوبی داریم».

در حال تکمیل …

انتهای پیام/

true برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۶۷۳۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله تروریستی به مسجدی در هرات/ ۶ نمازگزار کشته شدند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از فرانس ۲۴، براساس اعلام عبدالمتین قانع، سخنگوی حکومت سرپرست طالبان، یورش یک فرد مسلح به مسجدی در غرب افغانستان ۶ کشته برجا گذاشت.

به گفته قانع یک فرد ناشناس با اسلحه گرم در مسجدی در منطقه «گذره» هرات، به روی نمازگزاران غیر نظامی آتش گشود. وی در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: ۶ غیر نظامی به شهادت رسیدند و یک نفر نیز زخمی شد.

هرچند هنوز هیچ گروهی مسئولیت این حمله را برعهده نگرفته است، اما شاخه منطقه‌ای گروه تروریستی داعش عمده تهدید امنیتی در افغانستان محسوب شده و به طور دائم جوامع شیعه‌مذهب را هدف قرار می‌دهد.

کد خبر 6092904

دیگر خبرها

  • تجارت ایران و چین می تواند به ۵۰ میلیارد دلار برسد
  • افزایش حجم تجارت ایران و کوبا به بیش از ۲۴۳ میلیون دلار می‌رسد
  • خبرگزاری کره شمالی جلوتر از مسئولان ایران
  • خبرگزاری کره شمالی جلوتر از مسوولان ایران
  • حمله تروریستی به مسجدی در هرات/ ۶ نمازگزار کشته شدند
  • تولید میدان گازی بزرگ عراق پس از حمله پهپادی متوقف شد
  • واکنش وزیر صمت به ماجرای تولید نوکیای تقلبی در ایران
  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • انتشار تصاویر حمله پهپادی به میدان گازی در سلیمانیه عراق
  • تصاویر حمله پهپادی به یک میدان گازی در سلیمانیه عراق